Лангустини на грилі: 20 рецептів, перед якими неможливо встояти

, перед якими неможливо встояти />

Найчастіше делікатеси додають у меню з нагоди свята. Якщо саме така подія планується, то приготуй лангустини на грилі. У нас є 20 чудових рецептів, які порадують тебе легкістю та смачними результатами!

Зміст

  • 1. Лангустини на грилі – класичний рецепт
  • 2. Лангустини у винному маринаді на грилі
  • 3. Лангустини із зеленню та часником на грилі
  • 4. Лангустини у пікантному маринаді на грилі
  • 5. Лангустини з часником на грилі
  • 6. Лангустини-гриль, мариновані у вершках з часником та лаймом
  • 7. Лангустини в аджику на грилі
  • 8. Лангустини по-корейськи на грилі
  • 9. Лангустини-гриль на шпажках у медово-гірчичному маринаді
  • 10. Лангустини на грилі, мариновані з імбиром та виноградним соком
  • 11. Лангустини-гриль, мариновані в томатному соку з лимоном та спеціями
  • 12. Швидкий рецепт лангустинів на грилі
  • 13. Соковиті лангустини у лимонному маринаді на грилі
  • 14. Лангустини в запашному соусі на грилі
  • 15. Лангустини-гриль, мариновані в кетчупі з лимоном
  • 16. Лангустини в екзотичному маринаді на грилі
  • 17. Лангустини-гриль, мариновані в апельсиновому соку з коньяком
  • 18. Лангустини, запечені у фользі на грилі
  • 19. Лангустини-гриль, мариновані з імбиром, м'ятою та лимонним соком
  • 20. Лангустини на грилі, мариновані з бальзамічним оцтом та часником
  • 1. Лангустини на грилі – класичний рецепт

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, сік одного лимона, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Лангустини промою і склади в миску. Додай перець, сіль, олію та лимонний сік. Перемішайте, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на півгодини. Нанижи лангустини на підготовлені шпажки та обсмаж на грилі 10 хвилин, не забуваючи перевертати.

    2. Лангустини у винному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 400 мл білого вина, 1/2 лимона, 4 лаврові листи, 1 бутон гвоздики, 1 ч.л. великої солі.

    Приготування: Змішай вино, нарізаний лимон, спеції та сіль. Виклади лангустини в цей маринад, накрий і постав у прохолодне місце на 1 годину. Обсмажуйте лангустини на грилі по 3-5 хвилин з кожного боку.

    3. Лангустини із зеленню та часником на грилі

    Тобі знадобиться: 15 лангустинів, 4 гілочки зелені, 3 зубчики часнику, 50 мл оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.

    Лангустини підготуй , на спинках зроби глибокі надрізи. Змішай олію, лимонний сік, коріандр та сіль. Добре змасти лангустини цією ароматною сумішшю. Зелень і очищений часник подрібни, змішай і помістіть у надрізи. Забери заготовку в холодильник на 1 годину. Після чого виклади на змащену поверхню розігрітого гриля і обсмажуйте 7-10 хвилин.

    4. Лангустини у пікантному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 2 ст. соєвого соусу, 20 г кореня імбиру, 20 г часнику, 50 мл оливкової олії, 1 крапля соусу табаско, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1,5 ч.л. солі, 250 мл мінералки.

    Зараз читають:20 найсмачніших ПП салатів із пекінської капусти

    Імбир і часник очисти , подрібни в блендері. Додай воду, олію, соуси, спеції та сіль. Залий цим маринадом підготовлені лангустини, акуратно перемішай, накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню олією та обсмаж лангустини по 5 хвилин з кожного боку.

    5. Лангустини з часником на грилі

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 4 зубчики часнику, 3 ст. оливкової олії, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Часник очисти, пропусти через прес і змішай з маслом. Додай сіль та мелений перець. Змасти сумішшю лангустини, що вийшла, і прибери їх в холодильник на 2 години. Виклади на розігрітий гриль і обсмажуйте 10 хвилин. Готові лангустини щедро полів лимонним соком.

    6. Лангустини-гриль, мариновані у вершках з часником та лаймом

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 200 мл вершків, 3 зубчики часнику, 1 лайм, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Лангустини промою холодною водою, промокни паперовим рушником і склади в миску. Окремо змішай вершки, сіль, спеції, пропущений через часник і нарізаний лайм. Вили маринад в миску з лангустинами, акуратно перемішай і залиш маринуватися на 1,5-2 години. Виклади на розігрітий гриль і обсмажте по 3-5 хвилин з кожного боку.

    7. Лангустини в аджику на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 100 г аджики, 2 ст. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч.л. солі.

    Лангустини підготуй , зроби глибокі надрізи по спинці і склади в миску. Додай сік лимона, сіль, аджику та олію. Перемішай, накрий харчовою плівкою та постав у холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти його маслом і обсмаж лангустини до золотистого кольору з обох боків.

    8. Лангустини по-корейськи на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 1/2 стручки гострого перцю, 20 г часнику, 0,5 ч.л. порошку васабі, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 10 горошин чорного перцю горошком, 1 ч.л. великої солі.

    Приготування: Змішай спеції, порошок васабі, сіль, олію, подрібнений часник та гострий перець. Змасти цим маринадом підготовлені лангустини, склади в миску і прибери в холодильник на 1 годину. Нанижи на шпажки і обсмажуйте на грилі протягом 10 хвилин, часто перевертаючи.

    9. Лангустини-гриль на шпажках у медово-гірчичному маринаді

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 3 ст. меду, 3 ст.л. гірчиці, сік половини лимона, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай мед, гірчицю, олію, лимонний сік та сіль. Лангустини підготуй, змасти маринадом, склади в миску і прибери в холодильник на 1,5-2 години. Після чого нанижте лангустини на дерев'яні шпажки і готуй на грилі 8-10 хвилин.

    10. Лангустини на грилі, мариновані з імбиром та виноградним соком

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 20 г кореня імбиру, 500 мл виноградного соку, 3 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. солі.

    Зараз читають:20 дивовижних коктейлів з Блю Кюрасао

    Імбир очисти від шкірки і натрій на тертці . Додай сіль, спеції та виноградний сік. Помісти лангустини в миску, зали їх ароматним маринадом і перемішай. Накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 45 хвилин. Нанижи лангустини на підготовлені шпажки та обсмаж на розігрітому грилі до готовності.

    11. Лангустини-гриль, мариновані в томатному соку з лимоном та спеціями

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 1/2 лимона, 400 мл томатного соку, 3 лаврові листки, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 10 г солі.

    Лангустини промий , обсуши паперовим рушником і склади в миску. Додай томатний сік, нарізаний лимон, спеції та сіль. Акуратно перемішай і прибери холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти його маслом і обсмажуйте лангустини протягом 10 хвилин.

    12. Швидкий рецепт лангустинів на грилі

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 2 зубчики часнику, 60 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі, 1 л сильногазованої мінеральної води.

    Залий лангустини на 5 хвилин холодною мінералкою. Потім акуратно відкинь морепродукти на друшляк і переклади в миску. Змішай спеції, сіль, олію та пропущений через прес часник. Вилий маринад до лангустинам, перемішай і прибери убік на 10 хвилин. Обсмажуйте на розігрітому грилі по 3-5 хвилин з кожного боку.

    13. Соковиті лангустини у лимонному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 2 лимони, 2 гілочки розмарину, 100 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. солі, 1 склянка мінералки.

    Лимони очисти від шкірки і подрібни в блендері . Отриману масу змішай з мінеральною водою, сіллю, цукром, спеціями та оливковою олією. Вилий маринад в миску з лангустинами, додай розмарин і прибери в холодильник на 1 годину. Розігрій гриль, змасти його поверхню олією та обсмаж лангустини до рум'яності з обох боків.

    14. Лангустини в запашному соусі на грилі

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 1 ст. рибного соусу, 2 ст.л. соєвого соусу, сік половини лимона, 50 мл оливкової олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 5 горошин чорного перцю, 1 ч.л. великої солі.

    Приготування: Змішай масло, соуси, лимонний сік, сіль та розтерті у ступці спеції. Виклади в маринад лангустини, акуратно перемішай, накрий харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на півгодини. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню олією і виклади лангустини. Обсмажуйте 10 хвилин, часто перевертаючи.

    15. Лангустини-гриль, мариновані в кетчупі з лимоном

    Тобі знадобиться: 20 лангустинів, 150 г кетчупу, 1/2 лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Зараз читають:15 супів з кабачків, які завжди виходять смачними

    Приготування: Лангустини промою, промокни паперовим рушником і склади в миску. Окремо змішай кетчуп, лимонний сік, спеції та сіль. Вилий маринад у миску з лангустинами, перемішай і прибери в холодильник на 2 години. Обсмажуйте на розігрітому грилі 10 хвилин.

    16. Лангустини в екзотичному маринаді на грилі

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 2 лайми, 1 склянка апельсинового соку, 20 г кореня імбиру, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. майорану, 10 г солі.

    Приготування: Лайм розріж і видави сік у миску. Додай апельсиновий сік, подрібнений імбир, сіль та спеції. Виклади в маринад підготовлені лангустини, акуратно перемішай, накрий і постав у холодильник на 45 хвилин. Обсмажуйте лангустини на розігрітому грилі по 3-5 хвилин з кожного боку.

    17. Лангустини-гриль, мариновані в апельсиновому соку з коньяком

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 300 мл апельсинового соку, 2 ст. коньяку, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Приготування: У глибокій мисці змішай апельсиновий сік, коньяк, мелений перець та сіль. Додай лангустини, акуратно перемішай і прибери холодильник на 1 годину. Змасти поверхню розігрітого гриля олією, виклади лангустини та обсмаж їх 10-15 хвилин.

    18. Лангустини, запечені у фользі на грилі

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 2 зубчики часнику, 60 мл оливкової олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай лимонний сік, олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Лангустини підготуй, склади в миску і влий маринад. Перемішайте, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин. Загорни лангустини у фольгу та запікай на грилі 5-7 хвилин. Після чого розгорни фольгу і підрум'яни морепродукти ще пару хвилин.

    19. Лангустини-гриль, мариновані з імбиром, м'ятою та лимонним соком

    Тобі знадобиться: 1 кг лангустинів, 20 г кореня імбиру, 2 гілочки м'яти, сік половини лимона, 3 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. чебрецю, 1 ч.л. солі.

    Лангустини підготуй , зроби глибокі надрізи на спинці, склади в миску. Додай олію, спеції, сіль, лимонний сік, подрібнений імбир та розтерту в руках м'яту. Перемішай, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 1 годину. Виклади лангустини на розігрітий гриль і обсмажуйте по 3-5 хвилин з кожного боку.

    20. Лангустини на грилі, мариновані з бальзамічним оцтом та часником

    Тобі знадобиться: 12 лангустинів, 2 ст. бальзамічного оцту, 3 ст. оливкової олії, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Підготуй та склади лангустини в миску. Змішай бальзамічний оцет, олію, коріандр, сіль та пропущений через прес часник. Вилий маринад до лангустинів, акуратно перемішай і постав у прохолодне місце на 1,5 години. Обсмажуйте лангустини на розігрітому грилі 8-10 хвилин, не забуваючи вчасно перевертати.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *