Якщо покупні цукерки та солодощі набридли, а робити цілий торт – дуже довго і не дуже хочеться, тоді пропонуємо альтернативу у вигляді новорічного печива. Розповідаємо 20 найкращих рецептів печива, яке легко можна приготувати на Новий рік 2024 (рік Дракона)!
Зміст
1. Імбирне печиво
Почнемо з найбільш очевидного та класичного рецепту на новорічні свята.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 200 г цукру, 200 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, по 1 ч.л. кориці, меленого імбиру та какао, по 0,5 ч.л. солі та розпушувача, 2 ст.л. кунжуту.
Заміси еластичне тісто відразу з усіх інгредієнтів, включаючи м'яке вершкове масло. Загорни тісто в плівку та прибери на 2 години в холодильник. Після цього розкатай його пластом в 4-5 мм, наріж і випікай печиво 10 хвилин при 200 градусах у духовці.
2. Печиво з імбиром та медом
Альтернативний варіант пряного ароматного печива до чаю.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 1 яйце, 3 ч.л. меду, 1,5 ч.л. соди, 2 ч. л. меленого імбиру, 1 ч.л. какао, спеції за смаком.
Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло, додай яйце з медом і потім додай інші інгредієнти. Замісити тісто, загорни його в плівку та прибери на 2 години в холодильник. Тонко розкатай, наріж печиво та випікай 10 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Печиво «Шишки» на Новий рік
Особливість цього печива у його формі. А для ефекту снігу – присип його цукровою пудрою.
Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 1 яйце, 25 г какао, 300 г борошна, 90 г цукрової пудри, 50 мл олії, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Зби м'яке вершкове масло з цукровою пудрою, додай олію і яйце, а потім – сухі інгредієнти. Замісити тісто, прибери його на 20 хвилин у холодильник і потім сформуй невеликі овальні шишки. Зроби на них візерунок із надсічок і випікай печиво 15-20 хвилин у духовці при 180 градусах.
4. Мигдальне печиво
Для класичного мигдального печива потрібно лише три інгредієнти.
Тобі знадобиться: 1 яєчний білок, 100 г мигдального борошна, 85 г цукрової пудри.
Змішай мигдальне борошно і цукрову пудру, а білок – збий до стійких піків. Акуратно лопаткою втрути в нього суху суміш. Виклади кругле печиво ложкою на пергамент та випікай 15-20 хвилин при 180 градусах у духовці.
Зараз читають:20 оригінальних рецептів з мигдального борошна
5. Цукрове печиво на сметані
Прикрась готове печиво різнобарвною глазур'ю – і буде просто чудово.
Тобі знадобиться: 180 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 1 яйце, 320 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, по 0,5 ч. л. соди та солі, 140 мл жирної сметани.
Приготування: Міксером зби м'яку олію з цукром, додай яйце і сметану, а потім – сухі інгредієнти. Замісити тісто, прибери на півгодини в холодильник і розкачати його в тонкий шар. Наріж і випікай печиво 15-20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
6. Австрійське печиво на Новий рік 2024 року
Один із найкращих рецептів новорічного печива з начинкою з джему.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 300 г цукру, 340 г вершкового масла|мастила|, 2 ч.л. розпушувача, 450 г борошна, 170 г горіхів, ягідний джем до смаку.
Приготування: Міксером зби масло з цукром до пишності. Додай яйця, перемішай і додай борошно з розпушувачем. Наприкінці додай мелені горіхи та прибери тісто на 1 годину в холодильник.
Наріж парні заготовки для печива і в одній заготовці з пари зроби отвір по центру. Випікай печиво при 190 градусах у духовці до рум'яності. Дай охолонути, змасти половинки джемом і з'єднай.
7. Печиво на згущеному молока
Головний плюс рецепту – його простота, щоб не витрачати зайвих сил перед Новим роком.
Тобі знадобиться: 220 г згущеного молока, 320 г борошна, 150 г вершкового масла, 5 г розпушувача.
Приготування: Міксером збий вершкове масло зі згущеним молоком. Додай борошно і розпушувач, заміси тісто, тонко розкатай його і наріж. Випікай печиво у духовці при 180 градусах протягом 12-15 хвилин.
8. Сирне печиво з журавлиною та горіхами
Замість журавлини можна взяти будь-які інші сухофрукти.
Тобі знадобиться: 120 г сиру, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яєчний жовток, 180 г борошна, 1 ст.л. цукру, 0,25 ч. л. розпушувача, 100 г сушених журавлин, 50 г волоських горіхів, по 0,5 ч.л. меленого імбиру та кардамону.
Приготування: Подрібни в блендері журавлину, горіхи, ложку цукру та спеції. Змішай сир, жовток і цукор, що залишився, і додай сухі інгредієнти, що залишилися. Заміси і розкатай тісто в прямокутник, виклади начинку, згорни рулетик і тонко наріж на печиво. Випікай печиво близько 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
9. Лимонне печиво з тріщинами
Щоб було ще смачніше та красивіше, печиво потрібно обваляти у цукрі перед випічкою.
Тобі знадобиться: 540 г борошна, 200 г вершкового масла, 180 г цукру, 80 мл лимонного соку, 16 г розпушувача, 50 г цедри лимона, 2 яйця, по 100 г коричневого цукру та цукрової пудри.
Приготування: Збий м'яку олію із звичайним цукром до пишності. Додай яйця, лимонний сік і цедру, і знову збий. Додай муку|борошно| і розпушувач, все вимішай і прибери тісто на 1 годину в холодильник. Після чого сформуй кругле печиво і обваляй його спочатку в коричневому цукрі, а потім у цукровій пудрі. Випікай 12-15 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Зараз читають:Раф-кава: 15 простих рецептів у домашніх умовах
10. Мандаринове печиво на Новий рік 2024
Ну який же Новий рік без улюблених та ароматних мандаринів?
Тобі знадобиться: 100 г борошна, 100 г цукрової пудри, 30 г вершкового масла|мастила|, по 0,5 ч.л. розпушувача та ванільного цукру, 2 ч.л. цедри мандарину, 2 ст.л. соку мандарину, 1 яйце.
Змішай всі сухі інгредієнти, додай вершкове масло і розітріть в крихту. Додай яйце, цедру та сік мандарину, і вимішай тісто. Додатково можеш додати харчовий барвник. Забери тісто на 1 годину в холодильник, а потім сформуй невеликі кульки печива, обваляй їх у цукровій пудрі за бажанням і випікай 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
11. Апельсинове печиво з корицею
Ще один чудовий зимовий рецепт печива, який якраз доречний на Новий рік.
Тобі знадобиться: 200 г борошна, 100 г вершкового масла, 1 яйце, 100 г цукру, цедра 1 апельсина, 5 г розпушувача, кориця.
Приготування: Збий м'яку олію з цукром до пишності, вбий яйце і знову збий. Додай цедру, перемішай і всип борошно, розпушувач і корицю за смаком. Прибери тісто на 1 годину в холодильник і потім сформуй печиво у формі кульок. Додатково обваляй їх у цукрі з корицею та випікай 15 хвилин при 180 градусах.
12. Шоколадне печиво з коньяком
Коньяк надає печінці дуже оригінального смаку і аромату.
Тобі знадобиться: 100 г цукру, 50 г коричневого цукру, 1 яйце, 150 г вершкового масла|мастила|, 40 г какао, 30 г арахісу, 250 г борошна, 4 ст.л. коньяку.
Приготування: Зби міксером олію і два види цукру, додай яйце і знову зби. Додай коньяк, а потім – просіяні сухі інгредієнти та подрібнений арахіс. Вимішай тісто, прибери його на 1 годину в холодильник і розкачати пластом 4-5 мм. Наріж печиво та випікай у духовці 12-15 хвилин при 180 градусах.
13. Печиво з цукатами
Щоб зробити його ошатніше, візьми різнокольорові цукати.
Тобі знадобиться: 125 г цукру, 125 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 150 г борошна, 50 г цукатів.
Приготування: Збийте міксером м'яке вершкове масло, цукор і яйця. Додай муку|борошно|, вимішай і виклади печиво ложкою на пергамент. Посип його цукатами і відправ на 5-7 хвилин в духовку при 180 градусах.
14. Печиво з рисового борошна
Смачне пісочне печиво без пшеничного борошна та білого цукру.
Тобі знадобиться: 150 г рисового борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 50 мл меду, 0,5 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Розітріть у крихту нарізану олію з рисовим борошном. Додай яйце, мед та спеції, заміси тісто, сформуй з нього ковбаску та наріж печиво. Випікай 10 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.
Зараз читають:20 ПП салатів на вечерю, які варто приготувати
15. Печиво з арахісової пасти
Дуже ароматне та з яскравим виразним смаком при мінімумі продуктів.
Тобі знадобиться: 150 г борошна, 150 г коричневого цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 60 г арахісової пасти, 1 яйце, 0,5 ч.л. розпушувача.
Приготування: Змішай до однорідності м'яке вершкове масло, арахісову пасту та цукор. Додай яйце, а потім – борошно та розпушувач. Скатай із тіста кульки, сплюсни печиво і випікай його 10-12 хвилин у духовці при 180 градусах.
16. Горіхове печиво на Новий рік
Замість волоських горіхів можеш взяти мигдаль чи фундук.
Тобі знадобиться: 2 яєчні жовтки, 60 г цукру, 125 г вершкового масла, 100 г волоських горіхів, по 1 ч.л. ванільного цукру та розпушувача, 200 г борошна.
Приготування: Збий м'яку олію, обидва види цукру та жовтки. Додай 200 г борошна, розпушувач та подрібнені горіхи. Залиш тісто на 1 годину в холодильнику, після чого сформуй з нього маленькі кульки, сплюсни їх і злегка присип борошном. Випікай печиво 20 хвилин|мінути| при 190 градусах.
17. Кокосове печиво із цукром
Підготовка інгредієнтів займає кілька хвилин.
Тобі знадобиться: 2 яйця, 90 г цукру, 170 г кокосової стружки.
Збий яйця з цукром і змішай їх з кокосовою стружкою. Зліпи з цієї маси невеликі кульки і випікай печиво 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.
18. Вівсяне печиво із сухофруктами
Для тих, хто навіть на новорічні свята стежить за фігурою та своїм раціоном.
Тобі знадобиться: 100 г вівсяних пластівців, 1 лимон, 30 г родзинок, 30 г насіння соняшника, 100 г сухофруктів, 1-2 ст.л. рослинного масла.
Приготування: Змішай вівсяні пластівці, насіння, родзинки, подрібнені сухофрукти, сік та цедру лимона з олією. Сформуй руками невелике плоске печиво та випікай його 10-15 хвилин при 180 градусах.
19. М'яте печиво з шоколадом
А цей рецепт для тих, хто вважає за краще експериментувати до новорічного столу.
Тобі знадобиться: 50 листків м'яти, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 100 г цукру, 150 г борошна, 100 г гіркого шоколаду.
Приготування: Збий м'яту з цукром у блендері. Додай яйце та м'яку олію, перемішай і поступово додай борошно. Додай подрібнений шоколад, прибери тісто на півгодини в холодильник, сформуй кульки або невеликі коржики та випікай печиво 15 хвилин при 180 градусах у духовці.
20. Пісне шоколадне печиво з варенням
Відмінний варіант печива без яєць, вершкового масла та інших молочних продуктів.
Тобі знадобиться: 150 г варення за смаком, 100 г цукру, 80 мл олії, 20 г какао, 200 г борошна, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: Змішай варення, олію та цукор. Додай сухі інгредієнти та вимішай тісто. Розділи його на шматочки, сформуй плоске печиво і випікай 10-15 хвилин у духовці при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua