Котлети зі свинячої печінки: 15 чудових рецептів на будь-який смак

Котлети зі свинячої печінки завжди виходять дуже смачними, ніжними та ситними. А ще вони не надто калорійні та можуть бути приготовлені з найрізноманітнішими добавками. Лови 15 цікавих рецептів, серед яких точно знайдеться той самий!

Зміст

  • 1. Котлети зі свинячої печінки із салом
  • 2. Котлети зі свинячої печінки з манкою
  • 3. Котлети зі свинячої печінки та серця
  • 4. Котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями
  • 5. Котлети зі свинячої печінки з морквою
  • 6. Котлети зі свинячої печінки з м'ясом
  • 7. Котлети зі свинячої печінки з рисом
  • 8. Котлети зі свинячої печінки із сиром у духовці
  • 9. Котлети зі свинячої печінки з квашеною капустою
  • 10. Котлети зі свинячої печінки з грибами
  • 11. Котлети зі свинячої печінки з картоплею
  • 12. Котлети зі свинячої печінки із хлібом
  • 13. Котлети зі свинячої печінки з яблуком
  • 14. Котлети зі свинячої печінки з овочами
  • 15. Котлети зі свинячої печінки з гречкою
  • 1. Котлети зі свинячої печінки із салом

    Сало в котлетах потрібне для того, щоб вони були ще м'якшими.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 1 цибулина, 70 г сала, 1 яйце, 2 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Подрібни печінку, цибулю та сало за допомогою блендера або м'ясорубки. Додай решту інгредієнтів, перемішай фарш і викладай його ложкою на розігріту сковорідку з маслом. Обсмажити котлети з двох сторін.

    2. Котлети зі свинячої печінки з манкою

    Манка надає котлетам більш цікавої текстури, ніж звичайне борошно.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 130 г сала, 1 яйце, 3 ст. манки, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Пропусти свинячу печінку, цибулю та сало через м'ясорубку. Додай інші інгредієнти та залиш фарш на 20 хвилин у холодильнику. Викладай котлети в розігріту олію ложкою та обсмаж з двох сторін.

    3. Котлети зі свинячої печінки та серця

    Серце можеш також брати свиняче – буде дуже смачно.

    Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів

    Тобі знадобиться: 250 г свинячої печінки, 250 г серця, 100 г цибулі, 1 яйце, 50 г білого хліба, 25 г борошна, спеції.

    Приготування: Зріж із хліба скоринку і довільно наріж його з цибулею та субпродуктами. Пропусти все через м'ясорубку і додай інгредієнти, що залишилися. Перемішати фарш і викладати невеликі котлети ложкою в розігріту олію. Обсмаж із двох сторін.

    4. Котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями

    Пластівці можна залишити так чи додатково подрібнити, але не зовсім на борошно.

    Тобі знадобиться: 700 г свинячої печінки, 1 цибулина, 2 яйця, 3 ст. манки, 4 ст. вівсяні пластівці, спеції, зелень.

    Приготування: Подрібни свинячу печінку і цибулю будь-яким доступним способом, додай решту інгредієнтів і залиш фарш на 10-15 хвилин. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків, викладаючи їх ложкою.

    5. Котлети зі свинячої печінки з морквою

    За бажання, додай у них трохи рубаної зелені чи тертого сиру.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 2-3 ст. борошна, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Подрібни свинячу печінку блендером, додай застиглу засмажку та інші інгредієнти, і перемішай фарш. Викладай котлети ложкою на сковороду та обсмаж з двох боків.

    6. Котлети зі свинячої печінки з м'ясом

    Це точно м'ясні і ситні котлети в нашій добірці.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 500 г свинини, 3 ст. сметани, 1 яйце, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, спеції, зелень, борошно, панірувальні сухарі.

    Приготування: Пропусти печінку, свинину, цибулю та часник через м'ясорубку. Додай яйце, сметану, спеції та подрібнену зелень. Додай близько 50 г панірувальних сухарів до густини фаршу і залиш його на 20 хвилин. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін.

    7. Котлети зі свинячої печінки з рисом

    Якщо фарш виходить зовсім рідким, тоді додай ложку борошна.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 1 цибулина, 60 г рису, 1 яйце, 4 гілочки зелені, спеції.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів пастили з абрикосів

    Приготування: Пропусти печінку та цибулю через м'ясорубку. Рис відвари і дай охолонути, подрібни зелень і змішай усі інгредієнти. Викладай котлети на сковорідку ложкою та обсмаж з двох боків.

    8. Котлети зі свинячої печінки із сиром у духовці

    Для цього рецепту тобі знадобляться формочки для мафінів.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 150 г картоплі, 150 г цибулі, 100 г твердого сиру, 1 склянка вівсяних пластівців, спеції.

    Приготування: Подрібни вівсяні пластівці в блендері, а свинячу печінку, картоплю та цибулю – пропусти через м'ясорубку. Додай спеції та тертий сир, розклади фарш у формочки і відправь приблизно на 20 хвилин у духовку при 200 градусах.

    9. Котлети зі свинячої печінки з квашеною капустою

    Оригінальний рецепт печінкових котлет, коли захочеться чогось новенького.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 75 г вареного рису, 3 ст. подрібненої квашеної капусти, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Пропусти цибулю та свинячу печінку через м'ясорубку. Додай варений рис, квашену капусту, яйце та спеції. Перемішати фарш і викладати котлети на сковорідку ложкою.

    10. Котлети зі свинячої печінки з грибами

    Якщо використовуєш лісові гриби, радимо спочатку приварити їх близько 20 хвилин.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 130 г грибів, 1 яйце, 3 ст. манки, 1 цибулина, спеції.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та гриби, обсмаж їх до готовності і залиш так або пропусти через м'ясорубку. Свинячу печінку теж пропусти через м'ясорубку, змішай усі інгредієнти та обсмаж котлети на сковороді.

    11. Котлети зі свинячої печінки з картоплею

    Картопля містить крохмаль, який робить фарш більш в'язким.

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 200 г картоплі, 1 яйце, 3-4 ст. манки, спеції.

    Приготування: Пропусти печінку через м'ясорубку, натрій картоплю і змішай усі інгредієнти. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків, викладаючи ложкою.

    12. Котлети зі свинячої печінки із хлібом

    Замість рису можеш взяти таку ж кількість іншої крупи до смаку.

    Зараз читають:20 відмінних способів приготувати джем з вишні

    Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 1/2 склянки рису, 2 скибочки батону, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Пропусти через м'ясорубку батон без скоринки, свинячу печінку та цибулю. Відвари рис, дай йому охолонути і додай у фарш. Додай яйце та спеції, а якщо фарш занадто рідкий – трохи борошна. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків.

    13. Котлети зі свинячої печінки з яблуком

    Вибирай кисле або кисло-солодке яблуко для гармонійного смаку.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 150 г сала, 1 картоплина, 1 яблуко, 1 цибулина, 2 ст.л. крохмалю, 1 яйце, спеції.

    Натріть цибулю і картоплю на дрібній тертці, а яблуко – на великій. Подрібніть блендером свинячу печінку з салом. Змішай всі інгредієнти та обсмаж невеликі котлети, викладаючи їх ложкою.

    14. Котлети зі свинячої печінки з овочами

    Можна додати будь-які дрібно нарізані овочі на власний розсуд, включаючи заморожені суміші.

    Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 120 г сала, 150 г овочевої суміші, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, 2 ст.л. борошна, 1 яйце, спеції.

    Приготування: Пропусти свинячу печінку, сало та цибулю через м'ясорубку, подрібни овочі, часник та зелень, і змішай усі інгредієнти. Викладай фарш ложкою на сковорідку та обсмаж котлети з двох сторін.

    15. Котлети зі свинячої печінки з гречкою

    Ці котлети цікаві ще й тим, що готуються зі смаженої печінки.

    Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 150 г гречки, 100 г цибулі, 60 г моркви, 1 яйце, спеції, кукурудзяне борошно.

    Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану свинячу печінку та смажу все разом до готовності. Дай охолонути і потім подрібни блендером. Окремо відварь гречку, теж дай їй охолонути і змішай з фаршем, яйцем і спеціями. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *