Котлети зі свинячої печінки завжди виходять дуже смачними, ніжними та ситними. А ще вони не надто калорійні та можуть бути приготовлені з найрізноманітнішими добавками. Лови 15 цікавих рецептів, серед яких точно знайдеться той самий!
Зміст
1. Котлети зі свинячої печінки із салом
Сало в котлетах потрібне для того, щоб вони були ще м'якшими.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 1 цибулина, 70 г сала, 1 яйце, 2 ст. борошна, спеції.
Приготування: Подрібни печінку, цибулю та сало за допомогою блендера або м'ясорубки. Додай решту інгредієнтів, перемішай фарш і викладай його ложкою на розігріту сковорідку з маслом. Обсмажити котлети з двох сторін.
2. Котлети зі свинячої печінки з манкою
Манка надає котлетам більш цікавої текстури, ніж звичайне борошно.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 130 г сала, 1 яйце, 3 ст. манки, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Пропусти свинячу печінку, цибулю та сало через м'ясорубку. Додай інші інгредієнти та залиш фарш на 20 хвилин у холодильнику. Викладай котлети в розігріту олію ложкою та обсмаж з двох сторін.
3. Котлети зі свинячої печінки та серця
Серце можеш також брати свиняче – буде дуже смачно.
Зараз читають:Малина з цукром на зиму без варіння: 15 відмінних рецептів
Тобі знадобиться: 250 г свинячої печінки, 250 г серця, 100 г цибулі, 1 яйце, 50 г білого хліба, 25 г борошна, спеції.
Приготування: Зріж із хліба скоринку і довільно наріж його з цибулею та субпродуктами. Пропусти все через м'ясорубку і додай інгредієнти, що залишилися. Перемішати фарш і викладати невеликі котлети ложкою в розігріту олію. Обсмаж із двох сторін.
4. Котлети зі свинячої печінки з вівсяними пластівцями
Пластівці можна залишити так чи додатково подрібнити, але не зовсім на борошно.
Тобі знадобиться: 700 г свинячої печінки, 1 цибулина, 2 яйця, 3 ст. манки, 4 ст. вівсяні пластівці, спеції, зелень.
Приготування: Подрібни свинячу печінку і цибулю будь-яким доступним способом, додай решту інгредієнтів і залиш фарш на 10-15 хвилин. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків, викладаючи їх ложкою.
5. Котлети зі свинячої печінки з морквою
За бажання, додай у них трохи рубаної зелені чи тертого сиру.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 1 цибулина, 1 морква, 1 яйце, 2-3 ст. борошна, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Подрібни свинячу печінку блендером, додай застиглу засмажку та інші інгредієнти, і перемішай фарш. Викладай котлети ложкою на сковороду та обсмаж з двох боків.
6. Котлети зі свинячої печінки з м'ясом
Це точно м'ясні і ситні котлети в нашій добірці.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 500 г свинини, 3 ст. сметани, 1 яйце, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, спеції, зелень, борошно, панірувальні сухарі.
Приготування: Пропусти печінку, свинину, цибулю та часник через м'ясорубку. Додай яйце, сметану, спеції та подрібнену зелень. Додай близько 50 г панірувальних сухарів до густини фаршу і залиш його на 20 хвилин. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін.
7. Котлети зі свинячої печінки з рисом
Якщо фарш виходить зовсім рідким, тоді додай ложку борошна.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 1 цибулина, 60 г рису, 1 яйце, 4 гілочки зелені, спеції.
Зараз читають:20 найкращих рецептів пастили з абрикосів
Приготування: Пропусти печінку та цибулю через м'ясорубку. Рис відвари і дай охолонути, подрібни зелень і змішай усі інгредієнти. Викладай котлети на сковорідку ложкою та обсмаж з двох боків.
8. Котлети зі свинячої печінки із сиром у духовці
Для цього рецепту тобі знадобляться формочки для мафінів.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 150 г картоплі, 150 г цибулі, 100 г твердого сиру, 1 склянка вівсяних пластівців, спеції.
Приготування: Подрібни вівсяні пластівці в блендері, а свинячу печінку, картоплю та цибулю – пропусти через м'ясорубку. Додай спеції та тертий сир, розклади фарш у формочки і відправь приблизно на 20 хвилин у духовку при 200 градусах.
9. Котлети зі свинячої печінки з квашеною капустою
Оригінальний рецепт печінкових котлет, коли захочеться чогось новенького.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 75 г вареного рису, 3 ст. подрібненої квашеної капусти, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.
Приготування: Пропусти цибулю та свинячу печінку через м'ясорубку. Додай варений рис, квашену капусту, яйце та спеції. Перемішати фарш і викладати котлети на сковорідку ложкою.
10. Котлети зі свинячої печінки з грибами
Якщо використовуєш лісові гриби, радимо спочатку приварити їх близько 20 хвилин.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 130 г грибів, 1 яйце, 3 ст. манки, 1 цибулина, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю та гриби, обсмаж їх до готовності і залиш так або пропусти через м'ясорубку. Свинячу печінку теж пропусти через м'ясорубку, змішай усі інгредієнти та обсмаж котлети на сковороді.
11. Котлети зі свинячої печінки з картоплею
Картопля містить крохмаль, який робить фарш більш в'язким.
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 200 г картоплі, 1 яйце, 3-4 ст. манки, спеції.
Приготування: Пропусти печінку через м'ясорубку, натрій картоплю і змішай усі інгредієнти. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків, викладаючи ложкою.
12. Котлети зі свинячої печінки із хлібом
Замість рису можеш взяти таку ж кількість іншої крупи до смаку.
Зараз читають:20 відмінних способів приготувати джем з вишні
Тобі знадобиться: 500 г свинячої печінки, 1/2 склянки рису, 2 скибочки батону, 1 цибулина, 1 яйце, спеції.
Приготування: Пропусти через м'ясорубку батон без скоринки, свинячу печінку та цибулю. Відвари рис, дай йому охолонути і додай у фарш. Додай яйце та спеції, а якщо фарш занадто рідкий – трохи борошна. Обсмажити котлети на сковороді з двох боків.
13. Котлети зі свинячої печінки з яблуком
Вибирай кисле або кисло-солодке яблуко для гармонійного смаку.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 150 г сала, 1 картоплина, 1 яблуко, 1 цибулина, 2 ст.л. крохмалю, 1 яйце, спеції.
Натріть цибулю і картоплю на дрібній тертці, а яблуко – на великій. Подрібніть блендером свинячу печінку з салом. Змішай всі інгредієнти та обсмаж невеликі котлети, викладаючи їх ложкою.
14. Котлети зі свинячої печінки з овочами
Можна додати будь-які дрібно нарізані овочі на власний розсуд, включаючи заморожені суміші.
Тобі знадобиться: 400 г свинячої печінки, 120 г сала, 150 г овочевої суміші, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені, 2 ст.л. борошна, 1 яйце, спеції.
Приготування: Пропусти свинячу печінку, сало та цибулю через м'ясорубку, подрібни овочі, часник та зелень, і змішай усі інгредієнти. Викладай фарш ложкою на сковорідку та обсмаж котлети з двох сторін.
15. Котлети зі свинячої печінки з гречкою
Ці котлети цікаві ще й тим, що готуються зі смаженої печінки.
Тобі знадобиться: 300 г свинячої печінки, 150 г гречки, 100 г цибулі, 60 г моркви, 1 яйце, спеції, кукурудзяне борошно.
Приготування: Подрібни цибулю та моркву, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізану свинячу печінку та смажу все разом до готовності. Дай охолонути і потім подрібни блендером. Окремо відварь гречку, теж дай їй охолонути і змішай з фаршем, яйцем і спеціями. Сформуй котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін.
Джерело: dietcenter.com.ua