апельсином: 20 незрівнянних рецептів />
Набридли однакові компоти? Час пробувати щось нове! Відмінним варіантом буде компот з аґрусу з апельсином – у ньому гармонійно поєднуються цитрусовий аромат та терпкість кисло-солодких ягід. Представляємо твоїй увазі 20 перевірених рецептів цього напою!
Зміст
1. Компот з аґрусу з апельсином без стерилізації
Мабуть, найкласичніший рецепт із усіх існуючих.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Апельсини очисти від шкірки і наріж невеликими шматочками. Склади в стерилізовані банки аґрус та апельсини, заповнюючи не більше однієї третини. Влий туди крутий окріп, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки цукор та лимонну кислоту. Влий окріп назад у банки, закатай компот і переверни вгору дном.
2. Компот з аґрусу з апельсиновим соком
Готовий компот можна пити відразу, так і закрити на зиму.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.
Апельсин очисти від шкірки, наріж і пропусти через соковитискач. Закип'ятіть воду, додай апельсиновий сік, аґрус, лимонну кислоту та цукор. Проваріть компот 5 хвилин, розлий по банках і закатай.
3. Компот із зеленого агрусу з апельсинами
Використовуй лише фільтровану воду.
Тобі знадобиться: 1 кг зеленого аґрусу, 3 апельсина, 500 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Склади в банки агрус та нарізані апельсини. Залий їх до верху окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту та цукор. Прокип'яті сироп 2 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.
Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи
4. Компот з аґрусу з апельсинами та лимоном
Компот можна процідити через друшляк або подвійний шар марлі.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г апельсинів, 1 лимон, 300 г цукру, 4 л води.
Апельсини очисти від шкірки, наріж і склади в каструлю. Всип агрус і разомни його товкачем до кашоподібного стану. Влий воду і доведи все до кипіння. Проварити 5 хвилин, процідити, додати цукор і нарізаний лимон. Прокип'яті ще 5 хвилин, розлий компот у стерилізовані банки і закатай.
5. Компот з аґрусу та апельсина на зиму
Уважно перебирай ягоди, відбраковуючи зіпсовані та недостиглі.
Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 1 апельсин, 150 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 2,5 л води.
Приготування: Склади в стерилізовану банку аґрус та нарізаний апельсин. Влий киплячу воду, прикрий кришкою і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Залий киплячий сироп у банку, закатай і переверни вгору дном.
6. Компот з аґрусу з апельсинами без цукру
Такий компот виходить трохи терпким і кисленьким.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г апельсинів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.
Апельсини промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Помісти в банки агрус та шматочки апельсинів. Окремо закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту і провари 2 хвилини. Влий сироп у банки, простерилізуй 20 хвилин і закатай.
7. Компот з аґрусом, апельсинами та фруктозою
Оскільки фруктоза в два рази солодша за цукор, то тут її буде потрібно зовсім небагато.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 середні апельсини, 200 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай аґрус, нарізані апельсини, фруктозу та лимонну кислоту. Проваріть компот 5 хвилин, розлий у чисті банки і закатай.
8. Ванільний компот з аґрусом та апельсинами на зиму
Охолілі банки протріть і перенеси на зберігання в темне прохолодне місце.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 стручок ванілі, 3 апельсина, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Апельсини промий окропом і наріж товстими кружальцями. Склади в підготовлені банки агрус та апельсини, залий окропом і залиш під кришками на півгодини. Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай із цукром. Злий воду з банок у каструлю, додай ароматний цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і укутай на добу товстим рушником.
9. Літній компот з апельсинів з аґрусом та мелісою
Колір готового компоту залежить від сорту аґрусу.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г апельсинів, 3 гілочки меліси, 150 г цукрового піску, 3 л води.
Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів
Приготування: Агрус помісти в каструлю і злегка розімні. Додай нарізаний апельсин, гілочки меліси та воду. Накрий кришкою та доведи до кипіння. Всип цукор, проварити 10 хвилин і зніми з вогню. Наполягай компот під кришкою 3 години, після чого проціди, розлий у пляшки та прибери в холодильник.
10. Компот з аґрусу з апельсинами та спеціями
Кардамон і запашний перець надають компоту чудового аромату і покращують смак.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 2 коробочки кардамону, 3 горошини запашного перцю, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Склади в банки агрус, нарізані апельсини та спеції. Залий киплячу воду, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий сироп у банки і закатай.
11. Компот з аґрусу з апельсином та вишневим соком
Насичений та ароматний компот для всієї родини.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 500 мл вишневого соку, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.
Приготування: Склади в банки агрус та нарізані апельсини. Закип'ятіть воду, додай вишневий сік, лимонну кислоту та цукор. Проварити 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу ковдрою.
12. Компот з апельсинів та аґрусу зі стевією
Рецепт для тих, хто виключив цукор зі свого раціону.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1 ч.л. екстракт стевії, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.
Приготування: Помісти в банки агрус і нарізаний апельсин, залий їх до верху окропом і прибери в бік на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай екстракт стевії і проварити 3 хвилини. Всип у банки лимонну кислоту, влий киплячий сироп і закатай.
13. Компот Мохіто з аґрусу з апельсином та м'ятою на зиму
Гідна альтернатива популярному коктейлю.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 5 гілочок м'яти, сік одного лайма, 400 г цукру, 6 л води.
Приготування: Склади в банки агрус, м'яту та нарізані апельсини. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай сік лайма та цукор. Проварити 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і укутай товстим рушником.
14. Компот з аґрусу, полуниці, апельсинів та лимонів
Рекомендуємо використовувати звичайний буряковий цукор.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г полуниці, 2 апельсина, 1 лимон, 350 г цукру, 6 л води.
Цитруси промий окропом і наріж кружальцями. Помісти в стерилізовані банки агрус, полуницю та шматочки цитрусів. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти її 2 хвилини. У банки всип цукор, влий киплячу воду і закатай.
Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком
15. Компот з аґрусу з апельсином, лаймом та м'ятою
Якщо м'яту розім'яти, вона стане ароматнішою.
Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1 лайм, 20 г м'яти, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.
Цитруси ошпарити окропом , наріж невеликими шматочками і склади в банки. Додай аґрус, м'яту та зали окропом. Прикрий кришками та залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, заходь і залиш на добу в теплі.
16. Літній компот з агрусу, з вишнею та апельсином
Не забувай замочувати вишню у підсоленій воді.
Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 300 г вишні, 2 апельсини, 400 г цукру, 4 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай аґрус, вишню та нарізані апельсини. Проваріть компот 5 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Всип цукор, перемішай і прибери в холодильник.
17. Компот з аґрусу з апельсином та яблучним соком
Замість лимонної кислоти можна додати 20 мл лимонного соку.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 1 л яблучного соку, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай яблучний сік, аґрус та нарізані апельсини. Всип лимонну кислоту, цукор і проварити 10 хвилин. Розлий компот по банках, закатай і залиш на добу в теплі.
18. Компот з аґрусу з апельсиновим соком та лимоном
Видави сік самостійно або візьми вже готовий магазинний.
Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 л апельсинового соку, 1 лимон, 400 г цукру, 5 л води.
Приготування: Лимон промий окропом, наріж і разом з аґрусом склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор, яблучний сік і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
19. Компот з аґрусом, апельсинами, вишнею та соком лимона
Працюй з вишнею у рукавичках, інакше руки будуть червоними.
Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г агрусу, 2 апельсини, сік половини лимона, 350 г цукру, 5 л води.
Вишню очисти від кісточок, апельсини промий окропом і подрібни. Склади заготівлі разом із аґрусом у банки, займаючи не більше половини обсягу. Закип'ятіть воду, додай сік лимона, цукор і провари 3 хвилини. Влий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
20. Компот з аґрусом, апельсином, лимоном, лаймом та мелісою
Відкривати компот можна не раніше ніж через 1 місяць.
Тобі знадобиться: 800 г агрусу, 3 апельсина, 1 лимон, 1 лайм, 5 гілочок меліси, 400 г цукру, 6 л води.
Приготування: Склади в каструлю аґрус, нарізані апельсини та лимон. Розімни все до кашоподібного стану, додай воду, цукор і прокип'ятіть 10 хвилин. Проціди, всип мелісу та нарізаний лайм. Проварити 5 хвилин, розлий компот у підготовлені банки і закатай.
Джерело: dietcenter.com.ua