Компот з аґрусу з апельсином: 20 незрівнянних рецептів

апельсином: 20 незрівнянних рецептів />

Набридли однакові компоти? Час пробувати щось нове! Відмінним варіантом буде компот з аґрусу з апельсином – у ньому гармонійно поєднуються цитрусовий аромат та терпкість кисло-солодких ягід. Представляємо твоїй увазі 20 перевірених рецептів цього напою!

Зміст

  • 1. Компот з аґрусу з апельсином без стерилізації
  • 2. Компот з аґрусу з апельсиновим соком
  • 3. Компот із зеленого агрусу з апельсинами
  • 4. Компот з аґрусу з апельсинами та лимоном
  • 5. Компот з аґрусу та апельсина на зиму
  • 6. Компот з аґрусу з апельсинами без цукру
  • 7. Компот з аґрусом, апельсинами та фруктозою
  • 8. Ванільний компот з аґрусом та апельсинами на зиму
  • 9. Літній компот з апельсинів з аґрусом та мелісою
  • 10. Компот з аґрусу з апельсинами та спеціями
  • 11. Компот з аґрусу з апельсином та вишневим соком
  • 12. Компот з апельсинів та аґрусу зі стевією
  • 13. Компот Мохіто з аґрусу з апельсином та м'ятою на зиму
  • 14. Компот з аґрусу, полуниці, апельсинів та лимонів
  • 15. Компот з аґрусу з апельсином, лаймом та м'ятою
  • 16. Літній компот з агрусу, з вишнею та апельсином
  • 17. Компот з аґрусу з апельсином та яблучним соком
  • 18. Компот з аґрусу з апельсиновим соком та лимоном
  • 19. Компот з аґрусом, апельсинами, вишнею та соком лимона
  • 20. Компот з аґрусом, апельсином, лимоном, лаймом та мелісою
  • 1. Компот з аґрусу з апельсином без стерилізації

    Мабуть, найкласичніший рецепт із усіх існуючих.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Апельсини очисти від шкірки і наріж невеликими шматочками. Склади в стерилізовані банки аґрус та апельсини, заповнюючи не більше однієї третини. Влий туди крутий окріп, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки цукор та лимонну кислоту. Влий окріп назад у банки, закатай компот і переверни вгору дном.

    2. Компот з аґрусу з апельсиновим соком

    Готовий компот можна пити відразу, так і закрити на зиму.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 200 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.

    Апельсин очисти від шкірки, наріж і пропусти через соковитискач. Закип'ятіть воду, додай апельсиновий сік, аґрус, лимонну кислоту та цукор. Проваріть компот 5 хвилин, розлий по банках і закатай.

    3. Компот із зеленого агрусу з апельсинами

    Використовуй лише фільтровану воду.

    Тобі знадобиться: 1 кг зеленого аґрусу, 3 апельсина, 500 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: Склади в банки агрус та нарізані апельсини. Залий їх до верху окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту та цукор. Прокип'яті сироп 2 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:20 простих способів приготувати качку по-пекінськи

    4. Компот з аґрусу з апельсинами та лимоном

    Компот можна процідити через друшляк або подвійний шар марлі.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г апельсинів, 1 лимон, 300 г цукру, 4 л води.

    Апельсини очисти від шкірки, наріж і склади в каструлю. Всип агрус і разомни його товкачем до кашоподібного стану. Влий воду і доведи все до кипіння. Проварити 5 хвилин, процідити, додати цукор і нарізаний лимон. Прокип'яті ще 5 хвилин, розлий компот у стерилізовані банки і закатай.

    5. Компот з аґрусу та апельсина на зиму

    Уважно перебирай ягоди, відбраковуючи зіпсовані та недостиглі.

    Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 1 апельсин, 150 г цукрового піску, лимонна кислота на кінчику ножа, 2,5 л води.

    Приготування: Склади в стерилізовану банку аґрус та нарізаний апельсин. Влий киплячу воду, прикрий кришкою і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Залий киплячий сироп у банку, закатай і переверни вгору дном.

    6. Компот з аґрусу з апельсинами без цукру

    Такий компот виходить трохи терпким і кисленьким.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 500 г апельсинів, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Апельсини промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Помісти в банки агрус та шматочки апельсинів. Окремо закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту і провари 2 хвилини. Влий сироп у банки, простерилізуй 20 хвилин і закатай.

    7. Компот з аґрусом, апельсинами та фруктозою

    Оскільки фруктоза в два рази солодша за цукор, то тут її буде потрібно зовсім небагато.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 середні апельсини, 200 г фруктози, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай аґрус, нарізані апельсини, фруктозу та лимонну кислоту. Проваріть компот 5 хвилин, розлий у чисті банки і закатай.

    8. Ванільний компот з аґрусом та апельсинами на зиму

    Охолілі банки протріть і перенеси на зберігання в темне прохолодне місце.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 стручок ванілі, 3 апельсина, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Апельсини промий окропом і наріж товстими кружальцями. Склади в підготовлені банки агрус та апельсини, залий окропом і залиш під кришками на півгодини. Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай із цукром. Злий воду з банок у каструлю, додай ароматний цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і укутай на добу товстим рушником.

    9. Літній компот з апельсинів з аґрусом та мелісою

    Колір готового компоту залежить від сорту аґрусу.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г апельсинів, 3 гілочки меліси, 150 г цукрового піску, 3 л води.

    Зараз читають:12 відмінних рецептів настойки з абрикосів

    Приготування: Агрус помісти в каструлю і злегка розімні. Додай нарізаний апельсин, гілочки меліси та воду. Накрий кришкою та доведи до кипіння. Всип цукор, проварити 10 хвилин і зніми з вогню. Наполягай компот під кришкою 3 години, після чого проціди, розлий у пляшки та прибери в холодильник.

    10. Компот з аґрусу з апельсинами та спеціями

    Кардамон і запашний перець надають компоту чудового аромату і покращують смак.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 2 коробочки кардамону, 3 горошини запашного перцю, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: Склади в банки агрус, нарізані апельсини та спеції. Залий киплячу воду, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий сироп у банки і закатай.

    11. Компот з аґрусу з апельсином та вишневим соком

    Насичений та ароматний компот для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 500 мл вишневого соку, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Приготування: Склади в банки агрус та нарізані апельсини. Закип'ятіть воду, додай вишневий сік, лимонну кислоту та цукор. Проварити 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу ковдрою.

    12. Компот з апельсинів та аґрусу зі стевією

    Рецепт для тих, хто виключив цукор зі свого раціону.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1 ч.л. екстракт стевії, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.

    Приготування: Помісти в банки агрус і нарізаний апельсин, залий їх до верху окропом і прибери в бік на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай екстракт стевії і проварити 3 хвилини. Всип у банки лимонну кислоту, влий киплячий сироп і закатай.

    13. Компот Мохіто з аґрусу з апельсином та м'ятою на зиму

    Гідна альтернатива популярному коктейлю.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 5 гілочок м'яти, сік одного лайма, 400 г цукру, 6 л води.

    Приготування: Склади в банки агрус, м'яту та нарізані апельсини. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай сік лайма та цукор. Проварити 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і укутай товстим рушником.

    14. Компот з аґрусу, полуниці, апельсинів та лимонів

    Рекомендуємо використовувати звичайний буряковий цукор.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 500 г полуниці, 2 апельсина, 1 лимон, 350 г цукру, 6 л води.

    Цитруси промий окропом і наріж кружальцями. Помісти в стерилізовані банки агрус, полуницю та шматочки цитрусів. Залий окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти її 2 хвилини. У банки всип цукор, влий киплячу воду і закатай.

    Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком

    15. Компот з аґрусу з апельсином, лаймом та м'ятою

    Якщо м'яту розім'яти, вона стане ароматнішою.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1 лайм, 20 г м'яти, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.

    Цитруси ошпарити окропом , наріж невеликими шматочками і склади в банки. Додай аґрус, м'яту та зали окропом. Прикрий кришками та залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, заходь і залиш на добу в теплі.

    16. Літній компот з агрусу, з вишнею та апельсином

    Не забувай замочувати вишню у підсоленій воді.

    Тобі знадобиться: 300 г агрусу, 300 г вишні, 2 апельсини, 400 г цукру, 4 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай аґрус, вишню та нарізані апельсини. Проваріть компот 5 хвилин, зніми з вогню і злегка остуди. Всип цукор, перемішай і прибери в холодильник.

    17. Компот з аґрусу з апельсином та яблучним соком

    Замість лимонної кислоти можна додати 20 мл лимонного соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 1 л яблучного соку, 350 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай яблучний сік, аґрус та нарізані апельсини. Всип лимонну кислоту, цукор і проварити 10 хвилин. Розлий компот по банках, закатай і залиш на добу в теплі.

    18. Компот з аґрусу з апельсиновим соком та лимоном

    Видави сік самостійно або візьми вже готовий магазинний.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 л апельсинового соку, 1 лимон, 400 г цукру, 5 л води.

    Приготування: Лимон промий окропом, наріж і разом з аґрусом склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор, яблучний сік і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

    19. Компот з аґрусом, апельсинами, вишнею та соком лимона

    Працюй з вишнею у рукавичках, інакше руки будуть червоними.

    Тобі знадобиться: 500 г вишні, 500 г агрусу, 2 апельсини, сік половини лимона, 350 г цукру, 5 л води.

    Вишню очисти від кісточок, апельсини промий окропом і подрібни. Склади заготівлі разом із аґрусом у банки, займаючи не більше половини обсягу. Закип'ятіть воду, додай сік лимона, цукор і провари 3 хвилини. Влий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

    20. Компот з аґрусом, апельсином, лимоном, лаймом та мелісою

    Відкривати компот можна не раніше ніж через 1 місяць.

    Тобі знадобиться: 800 г агрусу, 3 апельсина, 1 лимон, 1 лайм, 5 гілочок меліси, 400 г цукру, 6 л води.

    Приготування: Склади в каструлю аґрус, нарізані апельсини та лимон. Розімни все до кашоподібного стану, додай воду, цукор і прокип'ятіть 10 хвилин. Проціди, всип мелісу та нарізаний лайм. Проварити 5 хвилин, розлий компот у підготовлені банки і закатай.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *