15 швидких способів приготувати шоколадний мус

Ми радимо обов'язково скуштувати шоколадний мус усім любителям ніжних та повітряних десертів. Він просто тане в роті, а готується дуже легко та швидко. Ділимося добіркою найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Шоколадний мус із желатином
  • 2. Шоколадний мус із кокосовим молоком
  • 3. Шоколадний мус із сиром
  • 4. Шоколадний мус із манкою
  • 5. Шоколадний мус з бренді
  • 6. Шоколадний мус із бананом
  • 7. Шоколадний мус із білого шоколаду
  • 8. Йогуртовий шоколадний мус
  • 9. Шоколадний мус з бананами та чіа
  • 10. Шоколадний мус на сметані
  • 11. Шоколадний мус із агар-агаром
  • 12. ПП шоколадний мус із авокадо
  • 13. Шоколадний мус зі згущеним молоком і какао
  • 14. Шоколадний мус із вершковим маслом
  • 15. Шоколадний мус на жовтках
  • 1. Шоколадний мус із желатином

    Ефектний святковий десерт, на який можна замінити навіть торт.

    Тобі знадобиться: 350 мл 33% вершків, 150 мл молока, 100 г гіркого шоколаду, 100 г цукру, 50 мл води, 10 г желатину.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Залий поламаний шоколад молоком і нагрій до розчинення на слабкому вогні, помішуючи. Охолоди суміш до кімнатної температури.

    Міксером збий вершки з цукром до легкої піни. Продовжуючи збивати, влий шоколадне молоко, а потім – желатин. Збивай ще кілька хвилин, розлий мус по формах і прибери в холодильник.

    2. Шоколадний мус із кокосовим молоком

    З іншим рослинним молоком теж буде дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 300 г гіркого шоколаду, 50 г кокосової стружки, 100 мл кокосового молока, 100 мл соєвого молока.

    Приготування: Розтопи шоколад будь-яким зручним способом. Додай до нього інші інгредієнти та збий мус до однорідності за допомогою міксера або блендера. Розклади його по креманках.

    3. Шоколадний мус із сиром

    Можеш використовувати знежирений сир – тут це не важливо.

    Тобі знадобиться: 100 г йогурту, 300 г сиру, 3 ст. коричневого цукру, 2 ст. какао, 15 г желатину.

    Розведи желатин у невеликій кількості води за інструкцією на упаковці . Блендером зби всі інгредієнти до однорідності, розклади мус по формах і прибери в холодильник.

    Зараз читають:15 швидких рецептів паштету зі свинячої печінки

    4. Шоколадний мус із манкою

    Манка – відмінна альтернатива іншим загусникам у приготуванні мусів.

    Тобі знадобиться: 1 л молока, 100 г шоколаду, 100 г манки, 150 г цукру, 2 ч.л. ванільного цукру, 1 ст. вершкового масла.

    Залий шоколад молоком , провари і доведи до кипіння. Тонким цівком всип манку в кипляче молоко, постійно помішуючи. Потім додай обидва види цукру і вари всі близько 5-7 хвилин на слабкому вогні до густини. Дай масі охолонути, додай вершкове масло і ретельно зби все міксером або блендером. Розклади шоколадний мус по келихах і прибери в холодильник.

    5. Шоколадний мус з бренді

    Замість бренді можеш також використовувати будь-який лікер на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 125 г чорного шоколаду, 2 яйця, 3 ст. бренді.

    Приготування: Розтопи шоколад, додай бренді та перемішай. Відокремили жовтки від білків. Змішай жовтки з остиглим шоколадом. Міксером зби білки до стійких піків і втрути їх до загальної заготівлі. Зби мус ще раз, розклади по келихах і прибери в холодильник на кілька годин.

    6. Шоколадний мус із бананом

    Такий солодкий, що ласуни точно будуть у повному захваті.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 200 мл 33% вершків, 50 г шоколаду, 50 г цукрової пудри, 2 ст.л. лимонного соку, 8 г желатину, 50 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією , розтопи шоколад, а банан – розімни в пюре. Блендер перебий банан з лимонним соком, шоколадом та желатином. Міксером зби вершки з цукровою пудрою до пишності і втрути в мус. Виклади його у формочки і прибери в холодильник.

    7. Шоколадний мус із білого шоколаду

    Усього два інгредієнти, але стільки задоволення від десерту!

    Тобі знадобиться: 80 г білого шоколаду, 200 мл 33-35% вершків.

    Приготування: Подрібни шоколад, додай 80 мл вершків і нагрій на слабкому вогні до розчинення. Дай суміші охолонути, іноді помішуючи. Міксером збий вершки, що залишилися до пишності, лопаткою акуратно втрути їх у шоколад, розклади мус по келихах і прибери в холодильник.

    Зараз читають:Сир Брі в духовці: 10 найпростіших і найсмачніших рецептів

    8. Йогуртовий шоколадний мус

    Найкраще виходить із натуральним домашнім йогуртом без добавок.

    Тобі знадобиться: 500 мл йогурту, 100 г темного шоколаду, 180 мл молока, ванілін.

    Приготування: Залий шоколад молоком, нагрій до розчинення, додай ванілін до смаку та зніми з вогню. Поступово втрути шоколадну масу в йогурт і ретельно збий його міксером. Розклади мус у склянки і прибери в холодильник.

    9. Шоколадний мус з бананами та чіа

    Цей рецепт точно підійде тим, хто дбає про правильне харчування.

    Тобі знадобиться: 550 мл звичайного або рослинного молока, 120 г насіння чиа, 1 авокадо, 2 банани, 6 ч.л. какао.

    Приготування: Розклади насіння чиа по келихах і залий їх молоком на ніч або хоча б на кілька годин. Блендером подрібни авокадо, банани та ще 150 мл молока з какао. Зали насіння цим мусом і прикрась десерт за смаком.

    10. Шоколадний мус на сметані

    Посип готовий мус какао або тертим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 400 мл 20-25% сметани, 70 г цукрової пудри, 10 г желатину, 100 мл молока, 100 г шоколаду.

    Розведи желатин в 50 мл молока, а молоком , що залишилося, залий поламаний шоколад і розтопи його. Міксером збий сметану з цукровою пудрою і остиглим шоколадом, додай желатин і знову збий. Відправ десерт на півгодини в холодильник, після чого зби його ще раз, розклади по формах і знову відправ в холодильник до застигання.

    11. Шоколадний мус із агар-агаром

    Вибирай свіжі яйця, тому що мус не проходить термічної обробки.

    Тобі знадобиться: 8 г агар-агару, 250 г гіркого шоколаду, 6 ч.л. цукру чи замінника, 2 жовтки, 250 мл молока.

    Приготування: Розтопи шоколад з половиною молока, а в молоці, що залишилося, розведи агар-агар за інструкцією. Перетріть жовтки з цукром, додай агар і далі – охололий шоколад.

    Перемішати і відправити мус на півгодини в холодильник. Міксером зби білки до стійких піків, змішай їх з мусом, знову збий і розклади десерт по формах. Забери все в холодильник ще раз.

    Зараз читають:10 швидких способів приготувати борщ на зиму

    12. ПП шоколадний мус із авокадо

    Максимально корисний рецепт без жирних вершків, сирих яєць та цукру.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 1 авокадо, 2 ст. какао, 2-3 ст. меду, ваніліну або кориці.

    Приготування: Очисти авокадо та банан. Ретельно перебий усі інгредієнти блендером. Розклади мус по формах і прибери на 1:00 в холодильник.

    13. Шоколадний мус зі згущеним молоком і какао

    Цукор додавати не потрібно, бо згущене молоко вже й так солодке.

    Тобі знадобиться: 300 мл 33% вершків, 150 мл згущеного молока, 30 г какао.

    Приготування: Міксером збий згущене молоко з какао до однорідності. Окремо зби вершки до пишності, змішай їх зі згущеним молоком і зби ще раз. Виклади мус у формочки і прибери в холодильник.

    14. Шоколадний мус із вершковим маслом

    Посип готовий мус рубаними горіхами або прикрась сезонними ягодами.

    Тобі знадобиться: 50 г цукрової пудри, 4 яєчні білки, 150 г вершкового масла, 350 г чорного шоколаду.

    Розтопи шоколад з вершковим маслом на водяній бані і дай йому трохи охолонути . Міксером зби білки до піків, поступово підсипаючи цукрову пудру, і лопаткою акуратно втрути їх у шоколадну масу. Виклади мус у формочки і відправь у холодильник.

    15. Шоколадний мус на жовтках

    Дуже гарний як сам собою, так і з морозивом або випічкою.

    Тобі знадобиться: 250 г гіркого шоколаду, 2 склянки 33-35% вершків, 4 жовтки, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. ванільного екстракту.

    Розтопи шоколад на водяній бані і дай охолонути. Змішай жовтки, 2 ложки цукру та 3/4 склянки вершків. Проварити масу на середньому вогні 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Змішай крем із шоколадом та ванільним екстрактом.

    Перетріть його через сито, накрий плівкою в контакт і прибери в холодильник до повного остигання. Міксером збий вершки, що залишилися, і цукор до стійких піків, акуратно втрути їх частинами в крем. Розкладіть мус по креманках і відправте в холодильник ще на 1 годину.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *