Карасей цінують за неймовірно ніжний та приємний смак, незважаючи на кількість дрібних кісточок. Тим більше, якщо запекти рибу в духовці – вони стають дуже м'якими і майже не відчуваються. Розповідаємо 15 найкращих рецептів!
Зміст
1. Карась у фользі у духовці
Риба виходить дуже смачною і просто тане у роті.
Тобі знадобиться: 1 карась, 1/2 цибулини, 3 ст. майонезу, 1 ч.л. паприки, спеції.
Приготування: Випотроши карася і змасти його зовні і всередині майонезом зі спеціями. Виклади в черево дрібно нарізану цибулю, загорни карася у фольгу і запікай у духовці 20 хвилин при 190 градусах. Розгорни фольгу та підрум'ян карася ще 10 хвилин.
2. Карасі в рукаві у духовці
За таким рецептом можна готувати і одного великого карася, і багато дрібної риби.
Тобі знадобиться: 500 г карасів, 1 морква, 2 цибулини, спеції.
Приготування карасів, крупно наріж моркву і цибулю, і загорни все в рукав. Додай спеції до смаку, перемішай і відправ карасів у духовку на 35 хвилин при 180 градусах.
3. Карась у духовці цілком
Відмінний варіант для запікання великої рибини.
Тобі знадобиться: 1 великий карась, 1/2 лимона, 3 ст. олії, спеції.
Приготування риби, зроби з боків надрізи, збризкати її лимонним соком і натрій спеціями. Виклади карася на пергамент і відправ у духовку на 25-30 хвилин при 200 градусах.
4. Карась шматочками у духовці
Особливо добре поєднується з картопляним чи рисовим гарніром.
Зараз читають:12 простих рецептів пшоняної каші з гарбузом у мультиварці
Тобі знадобиться: 800 г карасів, по 2 цибулини та моркви, 1/2 лимона, спеції, 20 мл оливкової олії.
Приготування: Тонко нашаткуй цибулю і моркву, змішай з маслом і спеціями, і виклади на фольгу. Розроби карася, наріж його шматочками, збризкати лимонним соком і виклади зверху. Загорни фольгу і відправ все в духовку на 30-40 хвилин при 180 градусах.
5. Карась із цибулею, запечений у духовці
Легкий та безпрограшний рецепт, який ніколи не підводить.
Тобі знадобиться: 2 караси, 1 цибулина, спеції.
Розроби карасів, зроби з боків надрізи і натри тушки спеціями. Наріж цибулю півкільцями і вклади їх у розрізи. Виклади карасів на пергамент і запікайте в духовці 25 хвилин при 190 градусах.
6. Карась із зеленню в духовці
Неймовірно ароматна риба, від якої просто неможливо відмовитись.
Тобі знадобиться: 500 г карасів, 100 мл оливкової олії, по 1 пучку петрушки та кропу, 2 ч.л. прованських трав, 3 зубчики часнику, 1 ч.л. кунжуту, 1 ст.л. панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Розроби рибу і зроби надрізи з боків. Змішай олію, спеції, прованські трави, кунжут і давлений часник, і натрій цим маринадом тушки карасів. Залиш на 1 годину під плівкою у холодильнику. Вклади в черево зелень, виклади карасів у форму, присип сухарями і запікайте 25 хвилин у духовці при 200 градусах.
7. Карась з картоплею в духовці
Якщо не хочеш готувати гарнір окремо – вибирай цей рецепт.
Тобі знадобиться: 1 карась, 500 г картоплі, 1 цибулина, 3 ст. сметани, спеції.
Приготування риби, натрій спеціями і наріж шматочками. Тонко наріж картоплю та цибулю. Виклади овочі у форму, зверху виклади карася, накрий фольгою і відправь у духовку на 25 хвилин при 200 градусах. Забери фольгу, змасти все сметаною та допеки ще 10-15 хвилин.
8. Карасі з овочами, запечені у духовці
Найкращий вибір для ситної сімейної вечері. А готується дуже просто!
Тобі знадобиться: 4 караси, 500 г картоплі, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 1/2 лимона, 3 ст.л. олії, 250 г сметани, 1 пучок зелені, спеції, кукурудзяне борошно.
Зараз читають:20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння
Приготування карасів, зроби з боків надрізи і натрій спеціями. Обвалюй їх у кукурудзяному борошні і обсмаж по кілька хвилин з двох сторін. Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і теж злегка обсмаж. Картоплю наріж слайсами.
У форму для запікання виклади картоплю та половину засмажки. У черево карасів вклади часточки помідорів та лимона, і виклади рибу зверху. Потім додай засмажку, змасти все сметаною і посип рубаною зеленню. Накрий фольгою та відправь на півгодини в духовку при 190 градусах.
9. Карась з помідорами та болгарським перцем у духовці
Хороша альтернатива класичній овочевій подушці з цибулі та моркви.
Тобі знадобиться: 1 карась, 1 помідор, 1 цибулина, 1 болгарський перець, 4 ст. оливкової олії, спеції, 3 зубчики часнику.
Розроби карася і зроби з боків надрізи. Змішай олію, спеції та давлений часник, і натріть рибу цим маринадом. Тонко наріж усі овочі та виклади на фольгу цибулю, а потім – болгарський перець та помідор. Зверху виклади карася, загорни та запікай півгодини в духовці при 180 градусах.
10. Карасі з соєвим соусом у духовці
Оригінальний маринад, який приємно урізноманітнить повсякденний раціон.
Тобі знадобиться: 600 г карасів, 2 ст. соєвого соусу, 1 цибулина, 20 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. лимонного соку, 0,5 ч.л. меду, куркуми та паприки. 2 зубчики часнику, 1 ст.л. оливкової олії.
Приготування: Наріж цибулю кільцями і виклади у форму. Розроби карасів і зроби з боків надрізи. Вклади в них шматочки вершкового масла. Змішай разом решту інгредієнтів, натріть рибу і виклади її на цибулю. Залиш все маринуватись на пару годин під плівкою в холодильнику і потім запікати 30 хвилин у духовці при 200 градусах.
11. Карась у томаті в духовці
За бажанням посип карасів рубаним розмарином або чебрецем для аромату.
Тобі знадобиться: 2 караси, 200 г сметани, 2 ст.л. томатної пасти, 250 г помідорів чері, 1 ч.л. цукру, спеції.
Приготування: Розроби карасів, зроби з боків надрізи і натрій спеціями. Виклади рибу у форму і потім розклади помідори чері. Змішай сметану, томатну пасту та цукор, залий карасів, накрий фольгою та запікай у духовці півгодини при 190 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів варення з абрикосів часточками
12. Карась із грибами в духовці
Готових карасів радимо посипати зеленою цибулею перед подачею.
Тобі знадобиться: 500 г карасів, 300 г печериць, 100 мл соєвого соусу, 4 зубчики часнику, 20 мл оливкової олії, спеції.
Приготування: Розроби карасів, наріж їх на шматочки і на півгодини замаринуй у соєвому соусі зі спеціями та давленим часником. Наріж печериці, виклади все разом у форму, збризкайте оливковою олією і запікайте в духовці 25-30 хвилин при 200 градусах.
13. Карасі з гірчицею, запечені в духовці
Соковита, рум'яна та неймовірно ароматна риба для всієї родини.
Тобі знадобиться: 800 г карасів, 3 картоплини, 2 ст. гірчиці, спеції.
Приготування: Наріж картоплю слайсами, виклади її у форму на пергамент і присип спеціями. Розроби карасів, зроби з боків надрізи, і натрій їх гірчицею зі спеціями. Виклади на картоплю. Накрий карасів фольгою та відправь у духовку на 35 хвилин при 200 градусах. Зніми фольгу та допеки ще 5 хвилин.
14. Карасі зі сметаною в духовці
Сметана – смачний, корисний та низькокалорійний маринад, якраз для запікання карасів.
Тобі знадобиться: 3 караси, 2 цибулини, 20 мл оливкової олії, 50 мл сметани, спеції.
Приготування: Наріж цибулю кільцями, виклади у форму і збризкати олією. Розроби карасів і натрій їх зовні і всередині сметаною зі спеціями. Виклади на цибулю, накрий фольгою та запікай карасів у духовці 40-45 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця зніми фольгу.
15. Карасі з майонезом у духовці
Майонез завжди дає гарну та рум'яну скоринку при запіканні.
Тобі знадобиться: 4 караси, 3 цибулини, 200 г майонезу, спеції.
Приготування: Промий і випотроши карасів, натрій спеціями і вклади в черево кільця цибулі. Цибулю, що залишилася, виклади у форму, і зверху поклади рибу. Щедро змасти карасів майонезом і відправте на півгодини в духовку при 200 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua