Грушевий компот: легкі рецепти для домашнього консервування

Як часто у літні дні ми смакуємо соковиті плоди, не замислюючись про те, що холодні зимові вечори ми мріятимемо про цей відчуття тепла та сонця на губах? Щоб трішки затримати аромат літа у своїй оселі, запасімося чудовим домашнім грушевим компотом, який зможе не тільки зігріти вас своїм запахом серед зими, але й стане чудовою основою для десертів. Я знаю, як ви любите, коли кожен куточок дому наповнений тими ароматами, що приносять спогади та радість, тому підготував для вас не один, а цілий список рецептів грушевого компоту, які розбавлять ваші зимові дні.

Зміст

  • Класичний грушевий компот
  • Грушевий компот з корицею
  • Грушевий компот без стерилізації
  • Зберігання компоту
  • Класичний грушевий компот

    Інгредієнти:

  • Груші – 1 кг
  • Цукор – 200 г
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – ½ ч. ложки (або сік одного лимона)
  • Процес приготування:

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів з кокосовим борошном

    І так, друзі, почнемо з того, що груші потрібно ретельно помити. Вибирайте для компоту стиглі, але ще тверді плоди, щоб вони не розварилися під час варіння. Груші наріжте на частини (якщо хочете, можете очистити від шкірки та видалити серцевину) та викладіть у стерилізовані банки.

    Далі зваріть сироп. Для цього в каструлі зваріть воду з цукром. Чекайте, поки цукор розчиниться, а потім додайте лимонну кислоту або лимонний сік.

    Готовим гарячим сиропом залийте груші у банках і одразу ж закупорьте кришками. Потім закатані банки переверніть догори дном та укрийте ковдрою до повного охолодження. Так у вас вийде натуральний консервант, який допоможе зберегти компот свіжим на довший термін.

    Грушевий компот з корицею

    Інгредієнти:

    • Груші – 1 кг
    • Цукор – 250 г
    • Вода – 2.5 л
    • Кориця – 1 паличка

    Процес приготування:

    Цей рецепт з корицею додасть компоту особливий аромат і смак, який нагадає про зимові свята. Почнемо так само, як і у попередньому рецепті – груші миємо, ріжемо та розкладаємо по банках.

    Зараз читають:20 закусок з авокадо, які потішать своїм смаком

    Готуємо сироп, але цього разу додамо у воду разом з цукром паличку кориці, і варимо на помірному вогні кілька хвилин. Корицю зніміть перед тим, як заливати сиропом груші.

    Наповніть банки сиропом, закатайте і укутайте на ніч, щоб компот настоявся і просочився ароматом кориці.

    Грушевий компот без стерилізації

    Інгредієнти:

    • Груші – 1 кг
    • Цукор – 300 г
    • Вода – 2 л

    Процес приготування:

    Якщо ви не хочете займатися стерилізацією банок, то цей метод для вас. Груші підготувати так само, як у попередніх рецептах, і розкласти по банках.

    Закип’ятіть воду з цукром, і варіть сироп приблизно 5 хвилин. Гарячим сиропом залийте груші в банках майже до самісінького верха і закрийте кришками. Головна хитрість тут – використання додаткового поліетиленового пакету. Оберніть кожну банку пакетом та покладіть у тепле місце (можна на ковдру або стару ковдру) до повного охолодження.

    Зараз читають:25 відмінних начинок з печінкою для пиріжків

    Такий спосіб допомагає зберегти в компоті вітаміни, які знищуються під час стерилізації, і в той же час відмінно консервує плоди.

    Зберігання компоту

    Будь-який з цих компотів варто зберігати в прохолодному місці, без доступу сонячних променів. Якщо ви все зробите правильно, то ваш грушевий компот з радістю простоїть у вашому погребі або на полиці аж до наступного літа!

    Так от, скажіть мені, чи є щось краще за холодний глечик домашнього грушевого компоту в спекотний літній день або гарячу чашку цього напою, коли за вікном мете хуртовина? Запасайтесь цим сонячним напоєм, і хай він зігріває вас і ваших близьких у холодну пору року. Смачного!

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *