Спеціально для всіх любителів пікніків та рибних делікатесів – ми зібрали 20 найкращих рецептів форелі на грилі. Ці страви займуть гідне місце у центрі будь-якого столу!
Зміст
1. Річкова форель на грилі
Тобі знадобиться: 2 річкові форелі, 50 г часнику, 120 мл оливкової олії, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. морської солі.
Приготування: Форель очисти від луски, випотроши, промий і обсуши паперовим рушником. Змішай сіль, коріандр, олію та пропущений через прес часник. Змасти рибу цим маринадом, накрий і постав у холодильник на 30 хвилин. Виклади форель на розігрітий гриль та обсмаж по 7-10 хвилин з кожного боку.
2. Форель з лимоном та соєвим соусом на грилі
Тобі знадобиться: 2 річкові форелі, 1 лимон, 3 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. морської солі.
Приготування: Зніми луску з форелі, видали нутрощі та зябра, промою. Змішай сіль, перець, масло|мастило|, соєвий соус і нарізаний шматочками лимон. Добре змасти рибу маринадом, а всередину черевця – вклади трохи лимона. Накрий харчовою плівкою та залиш маринуватися на 30 хвилин. Змасти розігрітий гриль олією, виклади форель і обсмажуйте її 15-20 хвилин.
3. Соковита форель на грилі
Тобі знадобиться: 2 річкові форелі, 100 г сметани, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. солі.
Приготування: Форель підготуй, промий та ретельно обсуши паперовим рушником. Змішай спеції, цукор, сіль та сметану. Змасти рибу, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на півгодини. Виклади форель на змащену поверхню розігрітого гриля і обсмажуйте до рум'яної скоринки з обох боків.
4. Річкова форель на грилі, маринована з вином та медом
Тобі знадобиться: 2 річкові форелі, 300 мл білого вина, 2 ст. меду, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. великої солі.
Зараз читають:15 ПП супів, які урізноманітнять твій раціон
Приготування: Рибу очисти від луски, випотроши, промий і склади в миску. Змішай вино, мед, олію, сіль та розтерті у ступці спеції. Добре змасти форель ароматним маринадом, накрий і постав у холодильник на 40 хвилин. Після чого виклади її на розігрітий гриль і обсмажуйте по 8-10 хвилин з кожного боку.
5. Форель у імбирному маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 2 невеликі форелі, 50 г імбиру, півпучка петрушки, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 25 г солі.
Приготування: Форель очисти від луски, випотроши, промий і обсуши. Імбир подрібни в блендері, змішай із сіллю, перцем та олією. Змасти рибу імбирним маринадом, а всередину черева – вклади петрушку. Поставте заготовку в холодильник на 40 хвилин. Обсмажити форель на розігрітому грилі до рум'яної скоринки з обох боків.
6. Форель на грилі, маринована з кетчупом та соєвим соусом
Тобі знадобиться: 2 невеликі форелі, 3 ст. гострого кетчупу, 2 ст. соєвого соусу, сік половини лимона, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.
Приготування: Підготуй, промий і ретельно обсуши рибу паперовим рушником. Змішай кетчуп, соєвий соус, лимонний сік, перець та сіль. Добре змасти форель маринадом, не забуваючи опрацьовувати внутрішню частину. Переклади в миску, накрий і помістіть в холодильник на 40-60 хвилин. Обсмажуйте форель на розігрітому грилі 10-15 хвилин, вчасно перевертаючи.
7. Форель з лимоном, часником та розмарином на грилі
Тобі знадобиться: 2 середні форелі, 1 лимон, 4 зубчики часнику, 2 гілочки розмарину, 2 ст.л. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 25 г солі.
Приготування: Форель очисти від луски, видали нутрощі та зябра, промою. Змішай спеції, сіль, олію та пропущений через прес часник. Змасти рибу маринадом з усіх боків. Всередину черевця помісти гілочки розмарину та нарізаний лимон. Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 15 хвилин. Розігрій гриль, змасти його олією, виклади форель і обсмаж по 10 хвилин з кожного боку.
8. Форель з цибулею та лимоном, запечена у фользі на грилі
Тобі знадобиться: 1 форель, половина лимона, 1 цибулина, 1 ст. оливкової олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Приготування: Форель очисти від луски, випотрош, видали голову і ретельно промий. Натрій її сумішшю з олії, спецій і солі. Всередину черевця вклади подрібнену цибулю та лимон. Загорни форель у фольгу і прибери на півгодини. Після чого виклади рибу на розігрітий гриль і готуй 20-25 хвилин.
9. Філе форелі у соєвому соусі з лимоном на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 2 ст. соєвого соусу, сік половини лимона, 1 ст. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч.л. цукру, 1 ч. л. солі.
Приготування: Філе форелі підготуй, натрій сумішшю з перцю, цукру і солі. Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 10 хвилин. Змішай лимонний сік, соєвий соус та олію. Змасти рибу з усіх боків і залиш при кімнатній температурі ще на 15 хвилин. Виклади форель на розігрітий гриль та обсмаж по 5-7 хвилин з кожного боку.
Зараз читають:15 відмінних рецептів млинців на кефірі
10. Форель у соусі теріяки на грилі
Тобі знадобиться: 1 кг форелі, 3 ст. соусу теріяку, сік половини лимона, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. морської солі.
Приготування: Змішай сіль, коріандр, лимонний сік та соус теріяку. Змасти філе форелі цим маринадом, накрий харчовою плівкою та прибери в холодильник на 40 хвилин. Розігрій гриль, змасти його олією і готуй форель 10-15 хвилин.
11. Форель у вершковому маринаді на грилі
Тобі знадобиться: 800 г форелі, 150 мл вершків, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. чебрецю, 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. солі.
Приготування: Змішай спеції, цукор, сіль та вершки. Змасти форель маринадом, накрий та прибери в холодильник на 30 хвилин. Виклади рибу на розігрітий гриль та обсмаж по 5-7 хвилин з кожного боку.
12. Запечений стейк форелі з ароматними травами на грилі
Тобі знадобиться: 1 стейк форелі (400-500 г), 3 гілочки чебрецю, 0,5 ч.л. коріандру у зернах, 1 ч.л. суміші перців горошком, 1 ч. л. великої солі.
Приготування: Стейк форелі промий та обсуши паперовим рушником. Розітріть у ступці сіль і спеції, отриманої сумішшю натрій стейк з усіх боків. Переклади заготовку в миску, додай гілочки чебрецю, накрий фольгою і залиш при кімнатній температурі на півгодини. Розігрій гриль, змасти маслом і виклади стейк форелі. Обсмажуйте по 5-7 хвилин з кожного боку, накриваючи рибу зверху гілочками чебрецю.
13. Стейки форелі з гострим кетчупом та паприкою, запечені у фользі на грилі
Тобі знадобиться: 2 стейки форелі, 3 ст.л. гострого кетчупу, 1 ст. олії, 1 ч.л. копченої паприки, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 20 г морської солі.
Приготування: Змішай кетчуп, олію, спеції та сіль. Змасти цим маринадом підготовлені стейки форелі, загорни у фольгу і залиш при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Виклади заготовку на розігрітий гриль і готуй 20 хвилин, а потім акуратно розгорни фольгу і підрум'ян форель ще 3-5 хвилин.
14. Філе форелі на грилі, мариноване з кефіром та часником
Тобі знадобиться: 1 кг філе форелі, 400 мл кефіру, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. прованських трав, 1 ст. солі.
Приготування: Філе наріж порційними шматочками і склади в миску. Змішай кефір, сіль, прованські трави та розім'яті зубчики часнику. Вилий маринад у миску з фореллю, перемішай і прибери в холодильник на 30 хвилин. Обсмажуйте форель на розігрітому грилі по 5-7 хвилин з кожного боку.
15. Філе форелі на грилі, мариноване в томатному соку з аджикою
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 250 мл томатного соку, 1 ст. гострої аджики, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. солі.
Зараз читають:20 закусок з огірків до свята та на кожен день
Приготування: Філе форелі промий, обсуши та наріж середніми шматочками. Змішай томатний сік, коріандр, сіль та аджику. Вили маринад у миску з рибою, перемішай і прибери у бік на 20 хвилин. Розігрій гриль, змасти маслом і обсмаж форель до рум'яної скоринки з обох боків.
16. Стейк форелі з гірчицею на грилі
Тобі знадобиться: 1 стейк форелі (400-500 г), 1 ст. гірчиці, 1 ст. оливкової олії, 1 ч.л. паприки, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 20 г морської солі.
Приготування: Стейк форелі натрій спеціями і сіллю, прибери в бік на 10 хвилин. Змасти сумішшю з гірчиці та олії, накрий і переклади в холодильник ще на 20 хвилин. Розігрій гриль, змасти робочу поверхню маслом і обсмажуйте на ньому стейк форелі протягом 8-10 хвилин.
17. Соковитий стейк форелі на грилі, маринований з цибулею та соєвим соусом.
Тобі знадобиться: 1 стейк форелі (400-600 г), 1 цибулина, 2 ст. соєвого соусу, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. морської солі.
Стейк промий , обсуши паперовим рушником, натрі сіллю і перцем. Помісти форель у миску, додай соєвий соус, лимонний сік і нарізану кільцями цибулю. Акуратно перемішай, накрий фольгою і прибери холодильник на півгодини. Очисти стейк від цибулі, виклади на змащену поверхню розігрітого гриля і обсмажте по 5-7 хвилин з кожного боку.
18. Шашлик із форелі з овочами на грилі
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 1 болгарський перець, 200 г кабачків, 2 цибулини, сік половини лимона, 2 ст. оливкової олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Філе форелі та підготовлені овочі наріж шматочками приблизно однакового розміру. Склади заготовки в миску, додай перець, сіль, лимонний сік та олію. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Наниж форель і овочі на дерев'яні шпажки і обсмаж їх на розігрітому грилі 8-10 хвилин, часто перевертаючи.
19. Шашлик із форелі з часником та базиліком
Тобі знадобиться: 1 кг філе форелі, 30 г часнику, 5 гілочок базиліка, 2 ст. оливкової олії, 3 ст.л. лимонного соку, 1 ст. морської солі.
Приготування: Філе форелі наріж невеликими шматочками і склади в миску. Додай пропущений через прес часник, подрібнений базилік, сіль, олію та сік лимона. Перемішати і прибрати в холодильник на півгодини. Наниж форель на підготовлені шпажки і обсмажуйте на розігрітому грилі 7-10 хвилин.
20. Шашлик із форелі зі спаржею
Тобі знадобиться: 500 г філе форелі, 200 г спаржі, 2 ст. оливкової олії, сік половини лимона, 1 ч. л. солі.
Наріж і склади в миску філе форелі разом з очищеною спаржею . Додай сіль, лимонний сік, оливкову олію і добре перемішай. Накрий і постав у холодильник на 30 хвилин. Одягни форель на підготовлені шпажки, чергуючи її зі шматочками спаржі. Обсмажуйте на розігрітому грилі 5-7 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
Джерело: dietcenter.com.ua