Домашній морквяний сік на зиму: свіжий рецепт з покроковими інструкціями

Не лише смаколюби, а й прихильники здорового харчування цінують морквяний сік за його користь та смак. Оскільки морква – це справжня кладова вітамінів, особливо бета-каротину, який у нашому тілі перетворюється на вітамін А, що важливий для зору, шкіри та імунітету. Не кажучи вже про вітаміни групи B, К та такі мінерали, як калій, залізо та магній.

Зміст

  • Заготовка морквяного соку в домашніх умовах
  • Необхідні інгредієнти:
  • Необхідні інструменти:
  • Покроковий рецепт морквяного соку на зиму
  • Крок 1: Підготовка моркви
  • Крок 2: Вижимання соку
  • Крок 3: Приготування соку для консервації
  • Заготовка морквяного соку в домашніх умовах

    Заготівля морквяного соку на зиму – це чудова ідея не тільки для збереження урожаю, а й для того, щоб мати під рукою поживний сік, коли за вікном холодно та сніжно. До того ж домашній сік – це здоров’я без консервантів та штучних додатків.

    Зараз читають:15 салатів із грушею, які неодмінно здивують

    Необхідні інгредієнти:

    • Свіжа морква – 5 кг
    • Лимонна кислота – 1 ч. л.
    • Очищена вода – за потребою
    • Цукор (за бажанням) – від 100 до 250 г

    Необхідні інструменти:

    • Соковижималка
    • Блендер або терка
    • Марля або сито для фільтрації
    • Запасні банки з кришками
    • Каструля для пастеризації
    • Велика ложка
    • Воронка

    Покроковий рецепт морквяного соку на зиму

    Крок 1: Підготовка моркви

    Першим кроком буде підготовка моркви. Вибирайте свіжу, солодку, без ознак зіпсування. Очистіть моркву від шкірки та промийте. Після цього можна подрібнити моркву за допомогою терки або блендера, або відразу приступити до віджимання соку, якщо у вас є соковижималка.

    Крок 2: Вижимання соку

    Щоб отримати сік, використовуйте соковижималку. Якщо ж ви підготували моркву за допомогою блендера, процідіть масу через марлю або сито, щоб відокремити сік від пульпи.

    Зараз читають:8 відмінних рецептів ікри з груздів на зиму

    Крок 3: Приготування соку для консервації

    Далі нам потрібно підготувати сік до закатки. Помістіть морквяний сік у велику каструлю, додайте цукор (за бажанням) та лимонну кислоту. Цукор можна регулювати за власним смаком, а лимонна кислота додасть консерваційних властивостей. Закип’ятіть сік і дайте йому поваритися близько 5 хвилин.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *