Домашня консервація: корисні чи шкідливі заготовки?

Домашня консервація © depositphotos.com

Хто може відмовитися від хрусткого соленого огірочка або соковитого помідора? Мало хто. Але смачна домашня консервація не завжди корисна. tochka.net розповідає про користь і шкоду заготовок з банок.

Домашня консервація: які продукти шкідливі?

Здавалося б – чим можуть бути небезпечні овочі або фрукти, дбайливо законсервовані в теплу пору року? На жаль, домашня консервація може зіпсувати здоров’я, якщо не враховувати певні нюанси. Ми розібралися, які інгредієнти роблять з смачних заготовок небезпечні продукти і ділимо цими знаннями з тобою.

  • Консервація з оцтом і сіллю може доставити бід людям з хворими нирками, проблемами з шлунково-кишковим трактом, схильним до набряків.
  • Салати і лечо не будуть корисні людям, що страждають від панкреатиту і холециститу. Негативну роль тут зіграє велику кількість соняшникової олії, використане при готуванні.
  • Варення шкідливо через великої кількості цукру. Солодку заготовку не рекомендують хворим на цукровий діабет або страждають ожирінням. Щоб їсти варення і не поправлятися можна їсти лише дві-три ложки в день.
  • Низький вміст вітамінів і мікроелементів теж йде не на користь організму. Корисні властивості овочів і фруктів втрачаються при термічній обробці. Але не будемо нагнітати – частина корисних речовин (магній, калій і ін.) залишається в овочах і після консерваціі.
  • Ботулізм – найбільша небезпека, яка чекає людини в банку з домашньою консервацією. Наслідки ботулізму можуть навіть призвести до летального результату.
  • Домашня консервація © depositphotos.com

    Чому не можна робити заготовки з зіпсованих продуктів?

    Домашня консервація з овочів і фруктів, заражених грибком, з часом виділяють патулін – отрута, поступово руйнує печінку. Ніяка обробка не зможе вивести грибок з продуктів.

    Скільки і де можна зберігати консервацію?

    Хороші місця для зберігання банок з консервами – льох, комора або антресолі. Головне в цій справі – вберегти консервацію від попадання світла і сонячних променів.

    Раніше ми розповідали, як приготувати вітамінний овочевий салат.

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *