Із десятків страв, які можна приготувати з кабачків – окремо хотілося б відзначити човники. Вони хороші тим, що це повноцінна основна страва, а не просто закуска. А ще човники можна зробити з найрізноманітнішими начинками – сиром, фаршем, овочами чи сиром. Розповідаємо 15 рецептів, які точно вийдуть!
Зміст
1. Човники з кабачків з куркою та овочами
Підійде будь-яка частина курки без кісток.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 500 г курки, 2 помідори, 1 цибулина, 100 г твердого сиру, 20 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, спеції, зелень.
Розріж кабачки вздовж і ложкою прибери частину м'якоті, залишаючи стінки товщиною близько 10 мм. Пропусти курку через м'ясорубку. Очисти помідори і дрібно наріж всі овочі разом з м'якоттю кабачків.
Обсмаж цибулю з часником 3-4 хвилини, всип курячий фарш і продовжуй смажити до зміни кольору. Додай помідори та м'якоть кабачків, приправ та готуй ще 3-4 хвилини. Виклади човники з кабачків на пергамент, наповни їх начинкою і зверху додай по скибочці олії. Посип все тертим сиром і запікайте 20-30 хвилин у духовці при 180 градусах. Посип готові човники рубаною зеленню.
2. Човники з кабачків із сиром та сиром
Перед подачею можеш посипати човники рубаною петрушкою або кропом.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 150-200 г сиру, 1 яйце, 50 г твердого сиру, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Змішай сир, яйце, подрібнений часник та спеції. Розріж кабачки, ложкою видали частину м'якоті і наповни човники сиром. Посип тертим сиром і відправте заготовки в духовку на 40 хвилин при 160 градусах. Через 20 хвилин збільши температуру до 180 градусів.
3. Човники з кабачків з сиром та песто
Ще один дієтичний рецепт човників для любителів сирних начинок.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 250 г сиру, 1 яйце, 50 г кропу, 2 ст.л. соусу песто, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Розріж кабачки вздовж і видали серединки з насінням. Змішай сир, яйце, рубаний кріп, песто, сіль та чорний перець за смаком. Наповни човники цією начинкою і запікайте 25-30 хвилин у духовці при 180 градусах.
Зараз читають:20 рецептів ароматного варення з абрикосів
4. Човники з кабачків із курячим філе
Якщо хочеш, щоб начинка була менш суха, тоді використовуй філе стегна.
Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 2 кабачки, 2 ч.л. зернистої гірчиці, 10 г петрушки, спеції.
Приготування: Дрібно порубай куряче філе. Розріж кабачки, ложкою дістань серединки і дрібно наріж цю м'якоть. Змішай м'якоть кабачків, куряче філе, зернисту гірчицю, рубану петрушку та спеції за смаком. Наповни човники начинкою, що вийшла, і випікай їх 40 хвилин в духовці при 180-200 градусах.
5. Човники з кабачків з фаршем та сиром
Вибирай будь-який фарш на свій смак – свинячий, яловичий, курячий або фарш індички.
Тобі знадобиться: 5-6 кабачків, 500 г м'ясного фаршу, 4-5 ст. панірувальних сухарів, 150 г твердого сиру, спеції.
Розріж кабачки , ложкою видали м'якоть і дрібно наріж її ножем або подрібни блендером. Змішай м'якоть з фаршем, панірувальними сухарями та спеціями. Можна також додати часник, зелень чи чилі. Наповни човники фаршем і відправте на півгодини в духовку при 190 градусах. Після чого посип їх тертим сиром та запікай ще 15 хвилин.
6. Човники з кабачків з рисом та овочами
Щоб зробити їх пісними, виключи сир та вершкове масло.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 100 г рису, 50 г твердого сиру, 100 г помідорів, 60 г цибулі, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Розріж кабачок, виріж м'якоть і дрібно її порубай. Готові човники приварити 5 хвилин у киплячій солоній воді. Дрібно наріж і обсмажте цибулю з часником у вершковому маслі до прозорості, додай м'якоть кабачка і готуй 2-3 хвилини. Далі всип очищений і дрібно нарізаний помідор, і смажу все разом ще 2-3 хвилини. Додай відварений майже до готовності рис, перемішай і протушкуй начинку 5-7 хвилин. Приправ її за смаком, змішай з тертим сиром і виклади в човники. Відправ човника з начинкою до духовки на 8-10 хвилин при 200 градусах.
7. Човники з кабачків із кускусом та зеленим горошком
Дуже оригінальний варіант начинки, коли захочеться різноманітність.
Тобі знадобиться: 3-4 кабачки, 100 г кускуса, 10 оливок, 50 г твердого сиру, 50 г замороженого зеленого горошку, 20 г вершкового масла, 50 г цибулі, 2-3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Запар кускус за інструкцією на упаковці і додай до нього половину вершкового масла. Розріж кабачки вздовж, ложкою видали м'якоть і запікайте половинки 10 хвилин у духовці при 180 градусах.
Подрібнену цибулю обсмаж у маслі, що залишилася, виклади до неї нарізану м'якоть кабачка і зелений горошок, і готуй ще 7-10 хвилин, помішуючи. Змішай заготовку з кускусом, приправ та виклади цю начинку в човники. Прикрась нарізаними оливками, посип тертим сиром і рубаною зеленню, і запікай човники 5-10 хвилин при 200 градусах.
8. Човники з кабачків з болгарським перцем та морквою
Яскраві та апетитні човники з овочевою начинкою, які нікого не залишать байдужим.
Зараз читають:8 відмінних способів приготувати яйця Бенедикт
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 150-200 г болгарського перцю, 100 г моркви, 50 г цибулі, 25 г панірувальних сухарів, 10 г зелені, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Розріж кабачки вздовж, видали і дрібно наріж м'якоть. Так само дрібно наріж решту овочів. Злегка збризкати кабачки маслом і відправ їх в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
Обсмажте цибулю до прозорості, викладіть до неї овочі, приправте і протушкуйте начинку 7-10 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Дай овочам трохи охолонути і змішай із рубаною зеленню, панірувальними сухарями та 2/3 тертого сиру. Виклади начинку в човники, посип сиром, що залишився, і допеки кабачки ще 15 хвилин при 200 градусах.
9. Човники з кабачків зі свининою та помідорами
Такі човники стануть чудовою основною стравою для сімейної вечері.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 80 г рису, 50 г цибулі, 300 г свинячого фаршу, 100 г моркви, 100 г твердого сиру, 2 помідори, 100 г сметани, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Відварити рис майже до готовності. Змішай свинячий фарш, рис, засмажку та спеції за смаком. Розріж кабачки, видали начинку і наповни човни фаршем. Зверху виклади тонкі часточки помідорів, змасти сметаною і посип тертим сиром. Запікайте човники 40 хвилин у духовці при 190 градусах, за необхідності накрийте їх фольгою. Наприкінці готування – посип страву рубаною зеленню.
10. Човники з кабачків із квасолею
Рекомендуємо відварити квасолю заздалегідь, тому що це займе найбільше часу.
Тобі знадобиться: 2-3 кабачки, 1/2 склянки вареної або консервованої квасолі, 2 помідори, 1/2 цибулини, спеції.
Приготування: Розріж кабачки навпіл, акуратно витягні м'якоть і збризкати половинки маслом. Відправ їх на півгодини в духовку при 180 градусах. Подрібни і обсмаж цибулю до золотистості, додай дрібно нарізані помідори, приправ та протушкуй овочі до готовності. Змішай їх із квасолею і виклади в човники. Відправ все в духовку ще на 5 хвилин.
11. Човники з кабачків з печерицями та сметаною
Для цього рецепту радимо брати свіжі, а не заморожені печериці.
Тобі знадобиться: 3 кабачки, 400 г печериць, 1 цибулина, 150 г твердого сиру, 3 ст.л. сметани, спеції, зелень.
Розріж кабачки вздовж і видали м'якоть . Дрібно наріж і обсмаж гриби з цибулею до готовності. Приправ за смаком, змішай зі сметаною і протушкуй ще 1 хвилину. Додай рубану зелень і наповни човники начинкою. Присип все тертим сиром і запікайте 15-20 хвилин у духовці при 200 градусах.
12. Човники з кабачків із сиром та помідорами
Для аромату можна додати трохи в'ялених помідорів.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 3 помідори, 1 болгарський перець, 2 ст.л. оливок, 1 цибулина, 1 перець чилі, 2 зубчики часнику, 120 г сиру, 50 г кедрових або інших горіхів, 50 г панірувальних сухарів, 5-6 листків базиліка, спеції.
Зараз читають:12 найапетитніших рецептів стерляді в духовці
Розріж кабачки і акуратно видали середину . Збризкати їх маслом і відправ на 8-10 хвилин в духовку при 200 градусах. Очисти і дрібно наріж помідори. Подрібни всі інші інгредієнти. Змішай м'якоть кабачка, всі овочі, часник та чилі. Обсмажити все це 5-7 хвилин, помішуючи.
Змішай овочі з сиром, половиною базиліка та половиною горіхів. Приправ і виклади начинку в човники, посип їх панірувальними сухарями і горіхами, що залишилися. Запікай ще 8-10 хвилин і перед подачею посип базиліком, що залишився.
13. Човники з кабачків з шинкою та сирним сиром
Такі човники можна приготувати навіть на сніданок.
Тобі знадобиться: 2 кабачки, 1 цибулина, 100 г сирного сиру, 2 ст.л. тертого пармезану, 100 г твердого сиру, 150 г шинки, 2-3 гілочки зелені, спеції.
Приготування: Розріж кабачки, видали серединки і проваріть човники 2-3 хвилини в киплячій воді. Дрібно наріж м'якоть кабачків і змішай її з сиром та пармезаном.
Окремо подрібни і обсмажте цибулю до готовності, додай дрібно нарізану шинку, смаж 2-3 хвилини і приправ за смаком. Змішай обидві частини начинки та наповни нею човники. Посип все тертим твердим сиром і відправте на 30-40 хвилин в духовку при 180 градусах.
14. Човники з кабачків із креветками
Цей рецепт точно завоює твоє серце своєю легкістю та швидкістю приготування.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 300-350 г очищених креветок, 2 помідори, 1/4 склянки жирних вершків, 50 г тертого пармезану, 100 г моцарелли, 2-3 зубчики часнику, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Розріж кабачки та ложкою видали м'якоть. Збризкати половинки оливковою олією і приправ за смаком – відмінно підійде чебрець або інші ароматні трави. Запікай половинки кабачків 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.
Обсмаж креветок у ложці вершкового масла до рум'яності, приправ та відклади убік. Подрібни м'якоть кабачків з часником, і обсмаж їх у маслі, що залишилася. Виклади креветки до овочів, влий вершки і засип тертий пармезан. Готуй всі разом 3-5 хвилин. Наповни човники цією начинкою, посип тертою моцарелою та запікай ще 10 хвилин.
15. Човники з кабачків з індичкою та моцарелою
Просте і водночас досить вишукане блюдо.
Тобі знадобиться: 4 кабачки, 500 г фаршу індички, 1/2 цибулини, 1/2 болгарського перцю, 1 склянка перетертих томатів, 100 г тертої моцарели, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. італійські трави, спеції.
Приготування: Розріж кабачки та ложкою видали м'якоть. Приваріть човники 1-2 хвилини в киплячій воді. Подрібніть м'якоть і залиште приблизно 1/2 склянки для начинки.
Обсмаж фарш індички до зміни кольору, додай подрібнений часник, цибулю, болгарський перець, м'якоть кабачків, перетерті томати, італійські трави та спеції на смак. Туши всі разом 15 хвилин, помішуючи. Наповни човники начинкою, посип моцареллою і запікай 30 хвилин в духовці під фольгою при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua