Солодкий перець дуже гарний не лише як доповнення до різних соусів та салатів, а й як окрема закуска. Наприклад, дуже смачно виходить болгарський перець у томаті на зиму. Ділимося 10 найкращими рецептами!
Зміст
1. Болгарський перець у томатному соку на зиму
Для цього рецепту потрібний густий томатний сік без зайвих добавок.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 л томатного соку, 4 часточки часнику, 2,5 ч.л. солі, 3 ст. цукру.
Приготування: Прокип'яти томатний сік близько 15 хвилин і додай сіль та цукор до смаку. Виклади в нього довільно нарізаний перець і тушкуй разом 20 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування – додай подрібнений часник. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.
2. Болгарський перець у томаті з оцтом
Найкраще тут використовувати свіжі помідори, а не томатну пасту.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1,2 кг помідорів, 50 мл олії, 30 мл оцту, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, 1,5 ст. цукру, спеції.
Блендером подрібни помідори в пюре і перетріть масу через сито . Доведи до кипіння і проваріть сік 20-30 хвилин на помірному вогні. Виклади в нього довільно нарізаний перець і вари ще 20-25 хвилин. Додай сіль, цукор, спеції, олію та часник. Вари заготівлю ще 15 хвилин, і за 3-4 хвилини до кінця – влий оцет. Закатай перець у стерилізовані банки.
Зараз читають:20 рецептів оладок на сметані, які хочеться готувати знову і знову
3. Лечо з болгарського перцю в томаті на зиму
За бажання, додай наприкінці трохи часнику чи зелені.
Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг болгарського перцю, 200 г цукру, 2 ст. олії, 1 ч.л. суміші перців, 2 ст. солі, 4 лаврові листи, 50 мл оцту.
Приготування: Наріж і пропусти помідори через м'ясорубку разом із шкіркою. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай нарізаний соломкою болгарський перець та інші інгредієнти, крім оцту. Туші лечо 20 хвилин, влий оцет, перемішай і заходи в стерилізовані банки.
4. Болгарський перець у томатній пасті на зиму
Якщо немає свіжих помідорів чи хочеться отримати більш концентрований смак соусу – ось рішення.
Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 500 г томатної пасти, 150 г цукру, 500 мл води, 1 ст. солі, 200 мл олії, 100 мл оцту.
Приготування: Змішай томатну пасту, воду, сіль і цукор, доведи до кипіння і влий олію. Всип спеції за смаком і виклади нарізаний болгарський перець. Доведи все до повторного кипіння і проварити 20 хвилин на середньому вогні. Влий оцет, перемішай і закатай заготівлю в стерилізовані банки.
5. Болгарський перець для фарширування в томаті на зиму
Такий перець закочують повністю, тому вибирай не дуже великий.
Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 40 мл оцту, 1,5 ч.л. солі.
Акуратно видали з перцю плодоніжки з насінням . Пропусти помідори через м'ясорубку або відіжми сік за допомогою соковижималки. Провари томатний сік 15 хвилин після кипіння, всип сіль і додай болгарський перець.
Зараз читають:15 салатів з інжиром, які стануть вашими коханими
Вари перець, помішуючи, щоб він став м'яким, але залишився пружним. Після чого виклади перець у стерилізовані банки, а сік знову доведи до кипіння. Влий у нього оцет, залий їм болгарський перець у банках і закатай заготовку на зиму.
6. Болгарський перець із часником у томаті на зиму
Сюди підійдуть навіть переміглі помідори.
Тобі знадобиться: 5 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 1 склянка цукру, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 2 ст.л. солі, 2-3 головки часнику.
Приготування: Відіжміть з помідорів сік, закип'яті і провари його півгодини. Виклади нарізаний перець, зубчики часнику та інші інгредієнти. Доведи до кипіння та провари заготівлю ще 15-20 хвилин на середньому вогні. Закатай у стерилізовані банки.
7. Фарширований болгарський перець у томаті на зиму
А для фарширування цього перцю візьмемо овочі – моркву із цибулею.
Тобі знадобиться: 15-18 стручків болгарського перцю, 400 г цибулі, 800 г моркви, 150 мл олії, 2,5 ст.л. солі, спеції, 1,5 л томатного соку, 80 г цукру, 3 ст. оцту.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до готовності в олії. Всип трохи солі та спеції за смаком. Виріж у перцю плодоніжки з кісточками.
Нафаршируй перець злегка охолола начинкою і виклади його в підготовлені банки. Закип'ятити томатний сік з цукром, сіллю та спеціями, проварити пару хвилин і зали їм заготовки. Простерилизуй банки ще 40 хвилин у киплячій воді, розлий у них оцет і заходи на зиму.
8. Смажений болгарський перець у томаті на зиму
У процесі смаження перець стає більш м'яким і набуває нових смакових ноток.
Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 50 мл олії, 1 л томатного соку, 20 мл оцту, 2,5 ч.л. солі, 3 ст. цукру.
Приготування: Наріж перець смужками і обсмаж його порціями в олії, щоб він став м'якшим, але не розвалювався. Закип'яти томатний сік із сіллю, цукром та спеціями до смаку. Розклади перець по банкам, залий його томатом, влий оцет і простерилізуй банки ще 10 хвилин. Закочуй їх на зиму.
9. Гострий болгарський перець у томаті на зиму
Міняй співвідношення гострого та болгарського перцю на свій смак.
Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг гострого перцю, 150 г часнику, 1 пучок зелені, 200 г цукру, 2 ст. солі, 200 мл олії, 1 ч.л. оцтової есенції.
Приготування: Довільно наріж обидва види перцю. Пропусти помідори та часник через м'ясорубку. Закип'ятіть томатну масу, додай олію, сіль і цукор, і провари 15 хвилин. Виклади перець та рубану зелень. Вари ще 15 хвилин, влий оцтову есенцію і через 5 хвилин закатай заготівлю в стерилізовані банки.
10. Салат із болгарським перцем у томаті на зиму
Такий салат – повноцінна самостійна страва на столі.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 120 мл олії, 120 г цукру, 1,5 ст.л. солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 60 мл оцту.
Пропусти помідори через м'ясорубку або подрібни їх блендером . Довільно наріж решту овочів. Відправ у каструлю всі інгредієнти, крім оцту, і протушкуй салат на слабкому вогні протягом півгодини. Потім влий оцет, протушкуй ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.
Джерело: dietcenter.com.ua