Болгарський перець у томаті на зиму: 10 легких та неймовірно смачних рецептів

Солодкий перець дуже гарний не лише як доповнення до різних соусів та салатів, а й як окрема закуска. Наприклад, дуже смачно виходить болгарський перець у томаті на зиму. Ділимося 10 найкращими рецептами!

Зміст

  • 1. Болгарський перець у томатному соку на зиму
  • 2. Болгарський перець у томаті з оцтом
  • 3. Лечо з болгарського перцю в томаті на зиму
  • 4. Болгарський перець у томатній пасті на зиму
  • 5. Болгарський перець для фарширування в томаті на зиму
  • 6. Болгарський перець із часником у томаті на зиму
  • 7. Фарширований болгарський перець у томаті на зиму
  • 8. Смажений болгарський перець у томаті на зиму
  • 9. Гострий болгарський перець у томаті на зиму
  • 10. Салат із болгарським перцем у томаті на зиму
  • 1. Болгарський перець у томатному соку на зиму

    Для цього рецепту потрібний густий томатний сік без зайвих добавок.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 л томатного соку, 4 часточки часнику, 2,5 ч.л. солі, 3 ст. цукру.

    Приготування: Прокип'яти томатний сік близько 15 хвилин і додай сіль та цукор до смаку. Виклади в нього довільно нарізаний перець і тушкуй разом 20 хвилин. За кілька хвилин до кінця приготування – додай подрібнений часник. Закатай заготівлю у стерилізовані банки.

    2. Болгарський перець у томаті з оцтом

    Найкраще тут використовувати свіжі помідори, а не томатну пасту.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1,2 кг помідорів, 50 мл олії, 30 мл оцту, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. солі, 1,5 ст. цукру, спеції.

    Блендером подрібни помідори в пюре і перетріть масу через сито . Доведи до кипіння і проваріть сік 20-30 хвилин на помірному вогні. Виклади в нього довільно нарізаний перець і вари ще 20-25 хвилин. Додай сіль, цукор, спеції, олію та часник. Вари заготівлю ще 15 хвилин, і за 3-4 хвилини до кінця – влий оцет. Закатай перець у стерилізовані банки.

    Зараз читають:20 рецептів оладок на сметані, які хочеться готувати знову і знову

    3. Лечо з болгарського перцю в томаті на зиму

    За бажання, додай наприкінці трохи часнику чи зелені.

    Тобі знадобиться: 2 кг помідорів, 2 кг болгарського перцю, 200 г цукру, 2 ст. олії, 1 ч.л. суміші перців, 2 ст. солі, 4 лаврові листи, 50 мл оцту.

    Приготування: Наріж і пропусти помідори через м'ясорубку разом із шкіркою. Доведи до кипіння і проварити 20 хвилин. Додай нарізаний соломкою болгарський перець та інші інгредієнти, крім оцту. Туші лечо 20 хвилин, влий оцет, перемішай і заходи в стерилізовані банки.

    4. Болгарський перець у томатній пасті на зиму

    Якщо немає свіжих помідорів чи хочеться отримати більш концентрований смак соусу – ось рішення.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 500 г томатної пасти, 150 г цукру, 500 мл води, 1 ст. солі, 200 мл олії, 100 мл оцту.

    Приготування: Змішай томатну пасту, воду, сіль і цукор, доведи до кипіння і влий олію. Всип спеції за смаком і виклади нарізаний болгарський перець. Доведи все до повторного кипіння і проварити 20 хвилин на середньому вогні. Влий оцет, перемішай і закатай заготівлю в стерилізовані банки.

    5. Болгарський перець для фарширування в томаті на зиму

    Такий перець закочують повністю, тому вибирай не дуже великий.

    Тобі знадобиться: 2 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 40 мл оцту, 1,5 ч.л. солі.

    Акуратно видали з перцю плодоніжки з насінням . Пропусти помідори через м'ясорубку або відіжми сік за допомогою соковижималки. Провари томатний сік 15 хвилин після кипіння, всип сіль і додай болгарський перець.

    Зараз читають:15 салатів з інжиром, які стануть вашими коханими

    Вари перець, помішуючи, щоб він став м'яким, але залишився пружним. Після чого виклади перець у стерилізовані банки, а сік знову доведи до кипіння. Влий у нього оцет, залий їм болгарський перець у банках і закатай заготовку на зиму.

    6. Болгарський перець із часником у томаті на зиму

    Сюди підійдуть навіть переміглі помідори.

    Тобі знадобиться: 5 кг болгарського перцю, 2 кг помідорів, 1 склянка цукру, 1 склянка оцту, 1 склянка олії, 2 ст.л. солі, 2-3 головки часнику.

    Приготування: Відіжміть з помідорів сік, закип'яті і провари його півгодини. Виклади нарізаний перець, зубчики часнику та інші інгредієнти. Доведи до кипіння та провари заготівлю ще 15-20 хвилин на середньому вогні. Закатай у стерилізовані банки.

    7. Фарширований болгарський перець у томаті на зиму

    А для фарширування цього перцю візьмемо овочі – моркву із цибулею.

    Тобі знадобиться: 15-18 стручків болгарського перцю, 400 г цибулі, 800 г моркви, 150 мл олії, 2,5 ст.л. солі, спеції, 1,5 л томатного соку, 80 г цукру, 3 ст. оцту.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до готовності в олії. Всип трохи солі та спеції за смаком. Виріж у перцю плодоніжки з кісточками.

    Нафаршируй перець злегка охолола начинкою і виклади його в підготовлені банки. Закип'ятити томатний сік з цукром, сіллю та спеціями, проварити пару хвилин і зали їм заготовки. Простерилизуй банки ще 40 хвилин у киплячій воді, розлий у них оцет і заходи на зиму.

    8. Смажений болгарський перець у томаті на зиму

    У процесі смаження перець стає більш м'яким і набуває нових смакових ноток.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів маринованої сливи на зиму

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 50 мл олії, 1 л томатного соку, 20 мл оцту, 2,5 ч.л. солі, 3 ст. цукру.

    Приготування: Наріж перець смужками і обсмаж його порціями в олії, щоб він став м'якшим, але не розвалювався. Закип'яти томатний сік із сіллю, цукром та спеціями до смаку. Розклади перець по банкам, залий його томатом, влий оцет і простерилізуй банки ще 10 хвилин. Закочуй їх на зиму.

    9. Гострий болгарський перець у томаті на зиму

    Міняй співвідношення гострого та болгарського перцю на свій смак.

    Тобі знадобиться: 3 кг помідорів, 1 кг болгарського перцю, 1 кг гострого перцю, 150 г часнику, 1 пучок зелені, 200 г цукру, 2 ст. солі, 200 мл олії, 1 ч.л. оцтової есенції.

    Приготування: Довільно наріж обидва види перцю. Пропусти помідори та часник через м'ясорубку. Закип'ятіть томатну масу, додай олію, сіль і цукор, і провари 15 хвилин. Виклади перець та рубану зелень. Вари ще 15 хвилин, влий оцтову есенцію і через 5 хвилин закатай заготівлю в стерилізовані банки.

    10. Салат із болгарським перцем у томаті на зиму

    Такий салат – повноцінна самостійна страва на столі.

    Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг помідорів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 120 мл олії, 120 г цукру, 1,5 ст.л. солі, 1 ч. л. меленого чорного перцю, 60 мл оцту.

    Пропусти помідори через м'ясорубку або подрібни їх блендером . Довільно наріж решту овочів. Відправ у каструлю всі інгредієнти, крім оцту, і протушкуй салат на слабкому вогні протягом півгодини. Потім влий оцет, протушкуй ще 10 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *