Болгарський перець: користь продукту для організму

Болгарський перець: користь продукту для організму © depositphotos.com

Болгарський перець є незамінним продуктом харчування, який допомагає підкреслити смак страви і має багато корисних властивостей для організму. Болгарський перець вже з’явився на полицях у всіх супермаркетах і на ринках, а значить прийшов час ввести овоч в раціон і дізнатися про користь болгарського перцю.

Болгарський перець

Болгарський перець: користь для організму

Болгарський перець рекордсмен серед овочів за вмістом вітаміну С. Всього один перчик заповнить добову потребу у вітаміні С.

Також в складі перцю є і найважливіший компонент, який допомагає засвоювати вітамін С – вітамін Р. Ці вітаміни працюють як напарники – вітамін Р робить стінки судин більш еластичними, а вітамін С очищає судини від холестеринових бляшок. Завдяки цьому тандему ризик інсульту у любителів овоча знижується майже на 45%.

У болгарському перці є і корисні вітаміни групи В, які здатні поліпшити настрій і вітамін А (каротин), який покращує стан шкіри і волосся. Якщо ти страждаєш від нестачі певної групи вітамінів для шкіри і волосся – вводь в раціон болгарський перець.

Калій, залізо, кремній, йод – ще кілька корисних речовин, завдяки яким користь болгарського перцю для організму просто неоціненна!

До того ж, цей овоч не несе ніякої загрози для твоєї фігури – всього 26 ккал на 100 г, жиросжигательние властивості і розгін метаболізму, а що ще потрібно тим, хто не встиг схуднути до літа?

Болгарський перець: шкода для організму

Деякі продукти варто виключати з раціону, якщо ти страждаєш від будь-яких проблем зі здоров’ям. Від солодкого перцю краще відмовитися, якщо у тебе:

  • гастрит при підвищеному рівні кислотності шлункового соку;
  • виразкова хвороба шлунку;
  • важкі захворювання печінки і нирок;
  • гіпотонія, ішемічна хвороба серця;
  • брадиаритмія, брадикардія;
  • підвищена нервова збудливість, епілепсія;
  • геморой.
  • Перед тим, як вживати болгарський перець при цих захворюваннях, варто проконсультуватися з лікарем. Ну і, звичайно, не варто переїдати. Це може стати причиною алергічних реакцій і поганого самопочуття.

    Який перець обрати: Зелений, жовтий або червоний перець?

    Все залежить тільки від твоїх уподобань. Але варто врахувати, що зелений перець стає гірким при термічній обробці, а червоний трохи солодше, ніж інші.

    Ми розповіли і про смачні рецепти з сезонних овочів і фруктів липня.

    Джерело: lady.tochka.net

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *