Агрус з апельсином на зиму: 20 простих рецептів

Любиш незвичайні поєднання смаків? Тоді тобі точно сподобається дует аґрусу з апельсином у різних заготовках на зиму. Ми уважно вивчили це питання та зібрали 20 цікавих рецептів на всі випадки!

Зміст

  • 1. Джем з аґрусу з апельсином
  • 2. Ванільний джем з аґрусу з апельсином
  • 3. Джем із агрусу з апельсином через м'ясорубку
  • 4. Варення з аґрусу з апельсинами та м'ятою
  • 5. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з апельсинами та лимоном
  • 6. Густе варення з червоного аґрусу з апельсином
  • 7. Конфітюр з аґрусу та апельсинів із желюючим цукром
  • 8. Конфітюр з аґрусу з апельсинами та лимоном
  • 9. Желе з аґрусу та апельсинів
  • 10. Пастила з аґрусу та апельсинів у духовці
  • 11. Пастила з аґрусу, апельсинів та розмарину
  • 12. Мармелад з аґрусу та апельсинів
  • 13. В'ялений аґрус у домашніх умовах
  • 14. Компот з аґрусу та апельсинів
  • 15. Компот з аґрусу з апельсиновим соком
  • 16. Сік з аґрусу та апельсинів на зиму
  • 17. Сік з аґрусу та апельсинів без цукру
  • 18. Заморожене пюре з аґрусу та апельсинів
  • 19. Соус з аґрусу з апельсином та часником
  • 20. Чатні з аґрусу з апельсином
  • 1. Джем з аґрусу з апельсином

    Якщо блендера немає, то можеш використовувати м'ясорубку.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Апельсини промий окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Подрібни в блендері аґрус та апельсини. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. На слабкому вогні доведи заготовку до кипіння, всип лимонну кислоту і вари 10 хвилин, періодично помішуючи. Розклади гарячий джем по чистим сухим банкам і закатай.

    2. Ванільний джем з аґрусу з апельсином

    Кількість цукру можна зменшити до 1,5 кг.

    Тобі знадобиться: 3 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 2 кг цукрового піску, 1 стручок ванілі, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Подрібни в блендері аґрус та очищені від шкірки апельсини. Стручок ванілі розріж уздовж, вибери насіння і змішай із цукром. Всип ароматний цукор в заготовку з аґрусу та апельсинів і залиш на 1 годину. На повільному вогні доведи до кипіння, додай лимонну кислоту і проварити 5 хвилин. Розклади джем у стерилізовані банки, заходь і залиш на добу в теплі.

    3. Джем із агрусу з апельсином через м'ясорубку

    Готуй у глибокій каструлі, тому що в процесі варіння джем може сильно пінитися.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 2 кг апельсинів, 1,2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Апельсини очисти від шкірки, розбери на часточки і разом з аґрусом пропусти через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай і залиши під кришкою на 1,5-2 години. Постав каструлю на слабкий вогонь, прокип'яти 3 хвилини і всип лимонну кислоту. Проварити джем ще 5 хвилин, виклади в підготовлені банки і закатай.

    4. Варення з аґрусу з апельсинами та м'ятою

    Оригінальні ласощі з освіжаючими нотками м'яти та цитрусів.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 50 г м'яти, 1 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Апельсини промий окропом , очисти від шкірки і розбери на часточки. Листочки м'яти зніми зі стебел. Подрібни в блендері аґрус, апельсини та м'яту. Додай цукор, лимонну кислоту та провари 10 хвилин. Наповни гарячим варенням підготовлені банки і заходи на зиму.

    Зараз читають:15 легких рецептів компоту із білої смородини на зиму

    5. Варення-п'ятихвилинка з аґрусу з апельсинами та лимоном

    Зверніть увагу на те, що лимони подрібнюються разом зі шкіркою.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 2 лимони, 1,5 кг цукру.

    Апельсини очисти від шкірки і розбери на часточки. Пропусти через м'ясорубку аґрус, апельсини та лимони. Всип цукор, перемішай і залиш на 1 годину. Прокип'яти 5 хвилин, розклади варення по стерилізованих банках і закатай.

    6. Густе варення з червоного аґрусу з апельсином

    Попереднє проварювання ягід дозволяє добре розм'якшити їхню шкірку.

    Тобі знадобиться: 3 кг червоного аґрусу, 1 кг апельсинів, 30 г пектину, 2 кг цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Апельсини очисти від шкірки і розбери на часточки. Агрус бланшируй в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і разом з апельсинами подрібни в блендері. Додай 900 г цукру та залиш на 30 хвилин. Прокип'яти 5 хвилин, всип лимонну кислоту і пектин, змішаний з цукром, що залишився. Проварити варення ще 3 хвилини, виклади в стерилізовані банки і закатай.

    7. Конфітюр з аґрусу та апельсинів із желюючим цукром

    Не забувай чистити аґрус від сухих хвостиків!

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 1,5 кг желюючого цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Аґрус та очищені від шкірки апельсини пропусти через м'ясорубку. Додай лимонну кислоту, цукор, що желює, і залиш на 30 хвилин. Прокип'ятіть конфітюр 10 хвилин, наповни підготовлені банки і закатай.

    8. Конфітюр з аґрусу з апельсинами та лимоном

    Замість желатину можна використовувати агар-агар, пектин чи крохмаль.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 1 лимон, 800 г цукру, 25 г желатину, 150 мл кип'яченої води.

    Приготування: Желатин залий холодною водою і прибери на 15 хвилин. Подрібни в блендері аґрус та цитруси. Додайте цукор і залиште під кришкою на 1 годину, а потім поставте на повільний вогонь і проваріть 5-7 хвилин. Зніми з плити, додай заготовку з желатином і добре перемішай. Розклади конфітюр по банкам, заходь і залиш на добу в теплі.

    9. Желе з аґрусу та апельсинів

    Таке желе часто використовують із приготування десертів.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 2 кг апельсинів, 2 кг цукру, 40 г агар-агару, сік половини лимона, 240 мл води.

    Агар-агар змішай з теплою водою, прогрій 1 хвилину на слабкому вогні і залиш на 15 хвилин. Агрус бланшируй 2 хвилини, відкинь на друшляк, подрібни в блендері і протрій через сито. Апельсини промий окропом, очисти від шкірки і подрібни в блендері. Змішай масу з цитрусів та ягід, всип цукор і прибери убік на 1 годину. Постав на слабкий вогонь, прокип'яти 5 хвилин і влий сік лимона. Додай заготовку з агар-агаром і провари ще 5 хвилин. Виклади желе в чисті сухі банки і заходьте на зиму.

    10. Пастила з аґрусу та апельсинів у духовці

    Бажано сушити пастилу, прочиняючи дверцята духовки.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 400 г цукру, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Агрус всип у киплячу воду, проварити 2 хвилини і відкинь на друшляк. Подрібніть ягоди в блендері і протріть через сито. Апельсини промий окропом, очисти від шкірки і подрібни в блендері. Змішай обидві заготовки, додай цукор і проварити на повільному вогні 10 хвилин. Застели деко пекарським папером, змасти маслом і виклади пюре, що злегка остигло, шаром 0,5 см. Суши 5-6 годин при 60 градусах, потім відділи пастилу від паперу, наріж і згорни трубочками. Склади в банки, щільно закрий кришками та прибери на зберігання у темне сухе місце.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів салату Мімоза

    11. Пастила з аґрусу, апельсинів та розмарину

    Готовність пастили легко можна перевірити пальцем.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 апельсина, 2 гілочки розмарину.

    Приготування: Ягоди агрусу провари 2 хвилини в окропі і відкинь на друшляк. Апельсини очисти від шкірки та розбери на часточки. Пропусти через м'ясорубку аґрус, апельсини та розмарин. Отриману масу протріть через сито і провари 10 хвилин на слабкому вогні. Ґрати електросушарки застели фольгою і вилий туди ягідне пюре шаром 0,5-0,8 см. Суші 6 годин при 50 градусах. Готову пастилу відділи від фольги, наріж і зверни трубочками. Склади в сухі банки, закрий кришками і постав у сухе темне місце.

    12. Мармелад з аґрусу та апельсинів

    Натуральні домашні солодощі набагато корисніші за покупні цукерки!

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 800 г цукру, 25 г пектину.

    Приготування: Агрус бланшируй 2 хвилини, відкинь на друшляк, подрібни в блендері і протрій через сито. Апельсини очисти від шкірки і пропусти через соковитискач. Змішай ягідне пюре та сік апельсинів, додай 600 г цукру та прокип'яті 10 хвилин. Всип пектин, змішаний зі 100 г цукру, і вари ще 3 хвилини. Вили гарячу масу в підготовлені формочки, остуди до кімнатної температури і прибери в холодильник на 5 годин. Дістань мармелад, обваляй його в цукрі, що залишився, і склади в чисті сухі банки.

    13. В'ялений аґрус у домашніх умовах

    Важливо викладати ягоди на лист так, щоб вони не торкалися один одного.

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 500 г цукру.

    Приготування: Ягоди агрусу всип у киплячу воду, проварити 2 хвилини і відкинь на друшляк. Апельсини очисти від шкірки і пропусти через соковитискач. Додай цукор, доведи до кипіння і всип агрус. Вари разом 15 хвилин, потім збери ягоди шумівкою і виклади на паперовий рушник, щоб видалити зайву вологу. Через 1 годину переклади їх на застелений лист і постав на 4-5 годин у духовку, прогріту до 60 градусів. Дістань аґрус, остуди і знову постав у духовку на 2 години. Готові ягоди помістіть у чисті сухі банки і щільно закрийте кришками.

    14. Компот з аґрусу та апельсинів

    Вдале поєднання смаків та ароматів!

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 3 середні апельсини, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Апельсини промий окропом і наріж разом зі шкіркою. Склади в підготовлені банки агрус та шматочки апельсинів. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки цукор та лимонну кислоту. Влий киплячу воду назад, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:Мариновані гриби на зиму: 15 класних рецептів

    15. Компот з аґрусу з апельсиновим соком

    Якщо не хочеш самостійно віджимати апельсиновий сік, тоді можна взяти готовий магазинний.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, 1 склянка цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.

    Апельсини очисти від шкірки і пропусти через соковижималку. Додай воду, ягоди агрусу, цукор та лимонну кислоту. Прокип'яті 5 хвилин, розлий по банках і закатай.

    16. Сік з аґрусу та апельсинів на зиму

    Відмінна альтернатива газировці!

    Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 3 кг апельсинів, 600 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Апельсини очисти від шкірки і розбери на часточки. Агрус бланшируй 2 хвилини і відкинь на друшляк. Обидві заготівлі пропусти через соковитискач. Додай цукор, лимонну кислоту та прокип'яті 10 хвилин. Розлий гарячий сік по банках, закатай і закутай на добу товстим рушником.

    17. Сік з аґрусу та апельсинів без цукру

    Смачний та корисний домашній сік для всієї родини.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 1 кг апельсинів, лимонна кислота на кінчику ножа.

    Приготування: Агрус бланшируй в окропі 2 хвилини і відкинь на друшляк. Апельсини очисти від шкірки та розбери на часточки. Пропусти обидві заготовки через соковитискач, змішай з лимонною кислотою і прокип'ятити 5 хвилин. Розлий сік по стерилізованих банках і заходи на зиму.

    18. Заморожене пюре з аґрусу та апельсинів

    За бажанням цукор можна не додавати.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 2 апельсини, 2 ст.л. цукру.

    Приготування: Агрус і очищені від шкірки апельсини подрібни в блендері до однорідності. Додай цукор, добре перемішай і залиш на 30 хвилин. Розклади пюре у підготовлені формочки та постав у морозильну камеру.

    19. Соус з аґрусу з апельсином та часником

    Оригінальний соус, який чудово доповнює будь-які м'ясні страви.

    Тобі знадобиться: 1 кг аґрусу, 2 апельсина, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. яблучного оцту, 50 г цукру, 10 г солі, 1 склянка води.

    Приготування: Агрус очисти від сухих хвостиків і склади в каструлю. Апельсини очисти від шкірки та подрібни в блендері. Отримане пюре переклади в каструлю з аґрусом, додай цукор, сіль, воду та вари на повільному вогні 15 хвилин. Пюруй заготовку занурювальним блендером, додай мелений перець та пропущений через прес часник. Прокип'яті ще 5 хвилин, влий оцет і закатай.

    20. Чатні з аґрусу з апельсином

    Популярний індійський соус для всіх любителів спробувати щось новеньке.

    Тобі знадобиться: 500 г агрусу, 1 апельсин, 1 цибулина, 1/2 стручка гострого перцю, 1 ч.л. меленого імбиру, 1 лавровий лист, 100 мл лимонного соку, 100 г цукру, 0,5 ч.л. солі, 200мл води.

    Апельсин очисти від шкірки і подрібни в блендері . Цибуля та гострий перець очисти і дрібно наріж. Агрус помісти в каструлю, додай воду і на слабкому вогні доведи до кипіння. Додай апельсинове пюре, цибулю, гострий перець, спеції, сіль та цукор. Проварити всі разом 10 хвилин, влий лимонний сік і через 30 секунд зніми з вогню. Розклади чатні по банках, закатай і закутай на добу товстим рушником.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *