авжди />
Досі не знаєш, що можна приготувати з чорного аґрусу, крім компоту? Ну, звичайно, варення! Солодке, густе, із насиченим кольором – як у дитинстві. Пропонуємо 8 чудових рецептів!
Зміст
1. Швидке варення з чорного аґрусу
Головна перевага цього рецепту – мінімум варіння.
Тобі знадобиться: 1,5 кг чорного аґрусу, 750 г цукру, 150-200 мл води, 0,25 ч.л. лимонної кислоти.
Приготування: Перебери аґрус, обріж хвостики, засип ягоду цукром і залиш все на 3-4 години або навіть на ніч. Після чого влий воду, доведи до кипіння і проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Додай лимонну кислоту, провари ще 5 хвилин і закатай варення, що вийшло, в стерилізовані банки.
2. Варення з чорного аґрусу без кісточок
Густий джем, який чудово підходить для тостів або млинців.
Зараз читають:12 швидких рецептів повидла із чорної смородини
Тобі знадобиться: 2 кг чорного аґрусу, 1 кг цукру, 2 склянки води.
Приготування: Промий та обсуши агрус, хвостики можна залишити. Залий ягоди водою, доведи до кипіння і проварити 5-10 хвилин. Після чого перетріть заготовку через сито, змішай з цукром і провари ще 30 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.
3. Варення з чорного аґрусу та смородини
Неймовірно насичений колір і такий самий насичений аромат!
Тобі знадобиться: 1 кг чорного аґрусу, 1 кг чорної смородини, 2 кг цукру.
Приготування: Промий обидві ягоди, зріж хвостики у агрусу і відправ все в каструлю. Перебий заготовку блендером або трохи розімні товкачем, додай цукор, перемішай і доведи до кипіння. Вари варення близько 30 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну, а потім заходи в стерилізовані банки.
4. Варення з чорного аґрусу з волоськими горіхами
Повноцінний десерт, а не просто нудне варення.
Тобі знадобиться: 800 г чорного аґрусу, 100 г волоських горіхів, 2 склянки цукру.
Зараз читають:20 супів із селери, які зможе приготувати кожен
Приготування: Промий і перебери аґрус, видали хвостики. Окремо підсушіть волоські горіхи в духовці або на сухій сковороді. Змішай чорний аґрус із цукром, доведи до кипіння і проварити 7-10 хвилин на слабкому вогні. Далі всип горіхи і провари ще 5-7 хвилин, а потім повністю остудити заготовку. Після чого знову доведи варення до кипіння, проварити 5-10 хвилин і закатай у стерилізовані банки на зиму.
5. Сире варення з чорного аґрусу
Максимально корисне, але зберігай його у холодному місці.
Тобі знадобиться: 1,5 кг чорного аґрусу, 1,5 кг цукру.
Приготування: Промий, обсуши і перебери аґрус, зріж хвостики та пропусти ягоди через м'ясорубку або подрібни за допомогою блендера. Додай цукор, перемішай до розчинення і розклади сире варення в стерилізовані банки. За бажання його можна заморозити.
6. Варення з чорного аґрусу та апельсина
Цитрусові нотки завжди прикрашають солодке варення.
Тобі знадобиться: 2 кг аґрусу, 4 апельсини, 2 кг цукру.
Приготування: Промий, перебери та обсуши чорний аґрус, зріж хвостики. Ретельно вимий апельсини і наріж їх разом із шкіркою. Пропусти все через м'ясорубку або подрібни блендером, додай цукор, перемішай, залиш на 40 хвилин і перемішай ще раз. Після чого доведи варення до кипіння, проваріть 20 хвилин на слабкому вогні і закатай у стерилізовані банки на зиму.
Зараз читають:10 смачних та оригінальних рецептів пасти з мідіями
7. Варення з чорного аґрусу з цілими ягодами
Приємно урізноманітнить звичний асортимент заготовок.
Тобі знадобиться: 1 кг чорного аґрусу, 800 г цукру, 5-6 ст.л. води.
Приготування: Перебери і промий аґрус, зріж хвостики та додай цукор з водою. Доведи заготовку до кипіння на слабкому вогні, акуратно помішуючи, а потім проварити ще 20 хвилин, але не забувай знімати піну. Закатай варення у стерилізовані банки на зиму.
8. Варення з чорного аґрусу з лимоном та апельсином без варіння
Ще один чудовий рецепт сирого варення, щоб прикрасити твоє чаювання.
Тобі знадобиться: 1,5 кг чорного аґрусу, 1 кг цукру, 1 лимон, 2 апельсини.
Приготування: Промий і перебери аґрус, зріж хвостики, а цитруси – ошпар окропом і наріж разом зі шкіркою. Пропусти все через м'ясорубку та змішай із цукром до його розчинення. Розклади варення по стерилізованих банках та зберігай у холодному місці.
Джерело: dietcenter.com.ua