Якщо хочеш приготувати ситну та дешеву страву – спробуй курячі серця у сметані на сковороді! До того ж, вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром до смаку: від картоплі до рису. Ділимося 8 легкими рецептами, які точно вийдуть!
Зміст
1. Курячі серця з цибулею в сметані
Мінімум інгредієнтів, але вся родина буде у захваті!
Тобі знадобиться: 500 г курячого серця, 1 цибулина, 3-4 ст.л. сметани, 100 мл води, олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю на сковороді до прозорості, відправте до неї курячі серця і готуй 10 хвилин, помішуючи. Посоли, поперчи і влий воду зі сметаною. Накрий кришкою та туші досі 40 хвилин на слабкому вогні.
2. Курячі серця з цибулею та морквою у сметані
Радимо брати для цього рецепту сметану пожирніше.
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 2 середні цибулини, 1 морква, 250 г сметани, 2 зубчики часнику, олія, сіль, мелений чорний перець.
Зараз читають:20 салатів із молодої капусти, які обов'язково радимо приготувати
Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та обсмаж їх 5 хвилин до м'якості. Додай серця і готуй ще 15-20 хвилин під кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи. Після чого посолити, поперчити і додати сметану. Перемішай і туши курячі серця ще 15 хвилин. За кілька хвилин до кінця – додай подрібнений часник, та за бажанням – зелень.
3. Курячі серця з грибами у сметані на сковороді
Замість печериць також підійдуть будь-які інші гриби.
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 1 цибулина, 150 г печериць, 100 г сметани, вершкове масло, олія, сіль, мелений чорний перець, спеції.
Приготування: Обсмажити курячі серця в суміші двох олій приблизно 10 хвилин. Окремо обсмажте цибулю з грибами, відправте їх до сердечок, а ще через 7-10 хвилин – залий сметаною. Приправте блюдо і готуй 15-20 хвилин під кришкою на слабкому вогні.
4. Курячі серця в сметанно-сирному соусі на сковороді
Найкраще використовувати плавлений сир, тому що він швидше розтане.
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 1 цибулина, 3 ст.л. сметани, 100 г плавленого сиру, 100 мл води, 2 зубчики часнику, 1 пучок зелені, 1 ч. л. крохмалю, олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до золотистості. Окремо обсмаж курячі серця на сильному вогні до зміни кольору, а потім влий воду і протушкуй їх приблизно 15 хвилин у власному соку на меншому вогні.
Зараз читають:20 найкращих закусок з креветками на святковий стіл
Відправ цибульну засмажку до серця, туши ще 15 хвилин (помішуючи), після чого всип крохмаль і швидко перемішай. Додай сметану, спеції, подрібнену зелень, часник та плавлений сир. Доведи до кипіння, накрийте сковороду кришкою і прогрійте, щоб сир повністю розплавився, а потім зніміть з вогню.
5. Курячі серця в сметані з дижонською гірчицею
Візьми більше чи менше гірчиці – як тобі подобається.
Тобі знадобиться: 500 г курячого серця, 4 ст.л. сметани, 2 ст. дижонської гірчиці, 2 зубчики часнику, вершкове масло, сіль, спеції.
Приготування: Обсмаж курячі серця у вершковому маслі на сковороді до золотистості. Додай сметану, дижонську гірчицю, подрібнений часник та спеції. Ретельно перемішай і тушкуй ще 20 хвилин під кришкою на середньому вогні.
6. Курячі серця в сметанно-томатному соусі на сковороді
Спеціально на випадок, коли захочеться порадувати близьких справжньої смакоти!
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 1 цибулина, 100 г сметани, 1 ст.л. томатної пасти, 150 мл води, олія, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості. Додай до нього серця і влий половину води, після чого – протушкуй 10 хвилин, помішуючи. Змішай томатну пасту, сметану, воду, що залишилася, сіль і спеції, залий курячі сердечка соусом і протушкуй ще 15 хвилин.
Зараз читають:10 рецептів салату Кобб, які хочеться готувати знову і знову
7. Курячі серця з помідорами в сметані на сковороді
Найлегший рецепт, а інгредієнти для нього точно є в тебе вдома.
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 150 мл сметани, 1 цибулина, 1 помідор, олія, сіль, мелений чорний перець.
Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю до прозорості, додай курячі серця і смажу ще 7-8 хвилин, помішуючи. Відправ туди ж нарізаний помідор і готуй ще 3-5 хвилин, а потім – зменш вогонь і протушкуй всі 10 хвилин під кришкою. Після чого влий сметану, приправ та туши страву ще 20 хвилин.
8. Курячі серця в сметанно-соєвому соусі на сковороді
Трохи соєвого соусу надають сердечкам більше пікантності!
Тобі знадобиться: 500 г курячих сердець, 1 морква, 1 помідор, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. сметани, 1 ст. соєвого соусу, олія, спеції.
Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості. Розріж серця навпіл, відправ їх до засмажці і смажу ще 2-3 хвилини, помішуючи. Потім додай подрібнений часник та помідори та готуй ще 10 хвилин на слабкому вогні. Окремо змішай сметану, борошно, соєвий соус і 100-150 мл води, залий курячі серця цим соусом, приправ за смаком і протушкуй ще 20 хвилин.
Джерело: dietcenter.com.ua