Дуже оригінальний варіант приготування курки – це курячі ніжки у тесті. Найкраща ілюстрація того, що навіть найзвичніші продукти завжди можна обіграти по-новому. А щоб тобі було простіше зорієнтуватися, що і як правильно робити – лови нашу вибірку рецептів!
Зміст
1. Курячі ніжки у листковому тесті
Класичний і базовий рецепт, з яким впорається кожна господиня.
Тобі знадобиться: 500 г курячих ніжок, 500 г листкового тіста, 1 жовток, 2 зубчики часнику, 70 г твердого сиру, спеції.
Приготування: Натріть курячі ніжки спеціям і давленим часником. Злегка відділи шкірку і вклади в кишеньку по тонкому слайсу сиру. Розкатай тісто, наріж на тонкі смужки і щільно оберни їм курку, починаючи з вузького боку. Виклади на пергамент, змасти їх жовтком і запікайте ніжки в духовці 1 годину при 180 градусах.
2. Курячі ніжки з грибами та сиром у тісті
Мішечки з тіста хороші тим, що можна додати ще й іншу начинку.
Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 150 г печериць, 80 г твердого сиру, 1 яйце, 500 г листкового тіста, спеції.
Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями і залиш на півгодини. Наріж і злегка обсмаж печериці. Сир наріж пластинками і поклади їх між шкірою та м'ясом. Розкатай тісто, наріж на 8 квадратів і від кожного відріж тонку смужку.
Зараз читають:20 найкращих рецептів з рисовим борошном
Виклади на середину квадрата гриби і поставте ніжки кісточкою вгору. Загорни тісто в мішечки та закріпи їх тими відрізаними смужками. Змасти все збитим яйцем, постав мішечки у форму і запікайте 50 хвилин у духовці при 180 градусах.
3. Курячі ніжки з картоплею у тісті
Для такої курки точно не знадобиться жодний гарнір.
Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 6 курячих ніжок, 250 г грибів, 1 цибулина, 700 г картоплі, 50 мл вершків, 1 яйце, спеції.
Приготування: Відвари картоплю до готовності і розімні її в пюре з вершками. Подрібни та обсмаж цибулю з грибами, і змішай з картоплею. Натріть курячі ніжки спеціями і теж обсмаж їх з усіх боків до рум'яності. Розкатай тісто і розріж його на 6 квадратів. Дно мішечків можеш зробити подвійним із ще одним шматочком тіста.
На кожен квадрат виклади по 2 ложки начинки і постав курячі ніжки кісточкою вгору. Сформуй із тіста мішечки і змасти збитим яйцем. Виклади їх на пергамент і запікайте близько півгодини в духовці при 180 градусах.
4. Курячі ніжки з овочами у тісті
За бажанням додай у начинку гриби або рубану зелень.
Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 600 г листкового тіста, 4 моркви, 1 стебло селери, 1 цибулина, 50 г твердого сиру, 3 ст.л. сметани, 1 яйце, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, моркву та селеру, і обсмаж до м'якості. Змішай овочі зі спеціями, сметаною та тертим сиром. Курячі ніжки натріть спеціями і обсмаж до рум'яності з усіх боків. Розкатай тісто, наріж на 8 квадратів і на кожен виклади трохи овочевої начинки.
Зараз читають:12 найкращих рецептів горохового супу з копченою куркою
Постав курячі ніжки і загорни квадрати мішечком. Зафіксуй їх смужкою тіста, стрічкою із фольги або кулінарною ниткою. Змасти тісто збитим яйцем і запікати все на пергаменті 45-50 хвилин у духовці при 180 градусах.
5. Курячі ніжки з рисом у тісті
Ще одна цікава варіація начинки для мішечків із курячими ніжками.
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 500 г дріжджового листкового або звичайного тіста, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 стебло селери, 2 ст.л. рису, півпучка зелені, 1 яйце, спеції.
Натрій ніжки спеціями і обсмаж до золотистості. Дрібно наріж всі овочі і окремо обсмаж їх до м'якості. Відварити рис до готовності, подрібнити зелень і змішати все з овочами.
Розкатай тісто і наріж його на 6 квадратів. На кожен виклади овочеву начинку, постав курячі ніжки і щільно загорни мішечки. Змасти збитим яйцем для рум'яності. Запікайте всі 35-40 хвилин у духовці при 200 градусах.
6. Курячі ніжки з маринованими огірками у тісті
Огірки надають страві оригінальних ноток при максимальній простоті приготування.
Тобі знадобиться: 500 г листкового тіста, 1 кг курячих ніжок, 3-4 мариновані огірки, 1 жовток, спеції.
Приготування: Замарин курячі ніжки в спеціях на півгодини і злегка обсмаж їх до золотистості. Наріж огірки брусочками, а тісто розкатай і наріж на тонкі стрічки. До кожної ніжки додай кілька скибочок огірка і щільно загорни все стрічкою з тіста від вузької частини до широкої.
Зараз читають:12 відмінних рецептів варення з гарбуза з курагою
Виклади ніжки на пергамент, змасти жовтком до рум'яності і за бажанням посип кунжутом або насінням льону. Запікайте все в духовці близько 20-25 хвилин при 180 градусах.
7. Курячі ніжки з беконом у тесті
Перед запіканням рекомендуємо змастити збитим яйцем і посипати кунжутом.
Тобі знадобиться: 8 курячих ніжок, 100 г твердого сиру, 8 скибочок бекону, 500 г листкового тіста, спеції.
Приготування: Натріть курячі ніжки спеціями і залиш на півгодини. Відділи шкіру від м'яса і вклади в ці кишеньки тонкі скибочки сиру. Оберни кожну ніжку в тонкий слайс бекону.
Розкатай тісто, наріж його тонкими смужками і обгорни курку зверху по спіралі від вузької частини до широкої. Виклади заготовки на пергамент і запікайте ніжки близько 40 хвилин у духовці при 180 градусах.
8. Курячі ніжки з кетчупом та гірчицею в тісті
Хто сказав, що у тесті можна приготувати лише сосиски?
Тобі знадобиться: 6 курячих ніжок, 500 г листкового тіста, 1 жовток, 1 ст.л. кунжуту, по 1 ст. кетчупу, майонезу та гірчиці, спеції.
Зніміть шкіру з курячих ніжок, натріть їх спеціями і залиш на півгодини. Змішай майонез, кетчуп та гірчицю. Можеш додати часник, зелень чи тертий сир. Натріть ніжки цією масою.
Тонко розкатай тісто, наріж на смужки і загорни в нього кожну ніжку по спіралі. Виклади їх на пергамент, змасти жовтком і посип кунжутом. Запікайте курку в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
Джерело: dietcenter.com.ua