8 рецептів джему із суниці, які зможе приготувати кожен

Солодкий джем із суниці – це не просто заготівля, а справжня насолода у баночці. Один його аромат відразу ж подумки переносить у теплі літні дні та навіює спогади про безтурботний відпочинок. Бери на замітку наші 8 смачних рецептів!

Зміст

  • 1. Класичний джем із суниці
  • 2. Джем із суниці з агар-агаром
  • 3. Джем із суниці з ревенем
  • 4. Джем із суниці та полуниці
  • 5. Джем із суниці з лимонною кислотою
  • 6. Джем із суниці з пектином
  • 7. Джем із суниці з желатином
  • 8. Джем із суниці з м'ятою
  • 1. Класичний джем із суниці

    Усього два основні інгредієнти – а стільки задоволення!

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 600-700 г цукру.

    Приготування: Перебери ягоди, видали плодоніжки і злегка розімни суницю в каструлі. Після чого доведи її до кипіння, помішуючи, і проварити 7-8 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. Всип цукор і варі джем ще 5-7 хвилин до його розчинення. Захід готовий джем в стерилізовані банки на зиму.

    2. Джем із суниці з агар-агаром

    Джем із агар-агаром виходить дуже густим, але в той же час повністю натуральний.

    Зараз читають:Маринована цвітна капуста на зиму: 15 швидких рецептів

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 1,2 кг цукру, 30-40 г агар-агару, 150 мл води.

    Приготування: Засип суниці цукром і залиш приблизно на 1 годину. Окремо залий агар-агар водою на 15 хвилин. Після чого доведи суницю до кипіння і проварити 15 хвилин, злегка помішуючи. Влий агар, перемішай і проварити ще 5 хвилин. Закатай джем у стерилізовані банки.

    3. Джем із суниці з ревенем

    Якщо хочеш, у процесі приготування подрібни його блендером до повної однорідності.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг ревеню, 2 кг цукру.

    Приготування: Дрібно наріж ревінь і перебери суницю. Засип все це цукром і доведи до кипіння на середньому вогні. Вари джем приблизно 25-30 хвилин, помішуючи. Закатай його у стерилізовані банки на зиму.

    4. Джем із суниці та полуниці

    Цікава особливість такого джему – у технології приготування.

    Тобі знадобиться: 500 г суниць, 500 г полуниць, 1 кг цукру, 1,25 л води.

    Зараз читають:20 незрівнянних рецептів компоту з груші на зиму

    Приготування: Звари сироп з 1 л води та 100 г цукру. Опусти в нього ягоди і проварити 10-15 хвилин після кипіння. Додай воду і цукор, що залишилася, і варі джем до бажаної густоти. Захід у стерилізовані банки на зиму.

    5. Джем із суниці з лимонною кислотою

    Дрібка лимонної кислоти надає ласощі яскравіший і насичений колір.

    Тобі знадобиться: 2 кг суниці, 2 кг цукру, 5 г лимонної кислоти, 400 мл води.

    Приготування: Зварити сироп з води і цукру, опустити в нього суницю і проварити 30 хвилин після кипіння, помішуючи. Додай лимонну кислоту в кінці варіння і закатай джем у стерилізовані банки.

    6. Джем із суниці з пектином

    Можна використовувати желфікс або будь-який пектин в упаковці.

    Тобі знадобиться: 2 кг суниці, 1 кг цукру, 2 пакетики пектину.

    Приготування: Перебери і подрібніть суницю будь-яким зручним способом. Змішай пектин і 4 ложки цукру, всип цю суміш у ягідне пюре і перемішай. Доведи заготовку до кипіння, додай цукор, що залишився і проварити джем ще 3-4 хвилини, помішуючи. Захід у стерилізовані банки на зиму.

    Зараз читають:10 рецептів чилі кон карне, які здивують сім'ю та гостей

    7. Джем із суниці з желатином

    Ще один альтернативний спосіб приготувати справді густий джем.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг суниці, 1 кг цукру, 2 ч.л. желатину, 100 мл води.

    Приготування: Засип ягоди цукром і розімні будь-яким зручним способом. Доведи пюре до кипіння і провари 20-25 хвилин, помішуючи. У цей же час окремо розчини желатин у воді за інструкцією на упаковці. Влий желатин у джем, провари ще 5 хвилин і закатай у стерилізовані банки.

    8. Джем із суниці з м'ятою

    Декілька гілочок м'яти завжди відмінно доповнять смачну заготівлю!

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 800 г цукру, 10 г м'яти, 100 мл води.

    Приготування: Відправ суницю, м'яту та воду в каструлю. Доведи до кипіння і проварити 10 хвилин на сильному вогні, помішуючи. Блендером подрібніть заготовку до однорідності з м'ятою або без неї. Додай цукор, доведи до кипіння і вари 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Розлив готовий джем у стерилізовані банки.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *