8 простих рецептів смаженої картоплі з лисичками на сковороді

Лисички є одними з найлегших у приготуванні лісових грибів. Їх не потрібно довго готувати – досить добре вимити. Також вони добрі і в замороженому вигляді. Дуже смачною та ситною виходить смажена картопля з лисичками. Ділимося 8 найкращими рецептами, як приготувати її на сковороді!

Зміст

  • 1. Смажена картопля з лисичками та цибулею
  • 2. Смажена картопля з лисичками у сметані
  • 3. Смажена картопля з лисичками у вершках
  • 4. Смажена картопля з лисичками та куркою на сковороді
  • 5. Смажена картопля з лисичками та беконом
  • 6. Смажена картопля з лисичками та м'ясом
  • 7. Смажена картопля з лисичками та солодким перцем
  • 8. Смажена картопля з лисичками у вині на сковороді
  • 1. Смажена картопля з лисичками та цибулею

    Готується дуже швидко – кожен упорається без проблем.

    Тобі знадобиться: 5 картоплин, 600 г лисичок, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Відварити гриби в киплячій воді 15 хвилин, промий і наріж. Подрібни та обсмаж цибулю до прозорості, додай лисички та смажу ще 5 хвилин. Наріж картоплю брусочками, промою, обсуши і відправ на сковорідку. Жар усі разом 15-20 хвилин під кришкою, періодично помішуючи. Посоли та приправ готову страву.

    2. Смажена картопля з лисичками у сметані

    Готову страву можна посипати рубаним кропом та часником.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 250 г лисичок, 150 г цибулі, 100 мл сметани, вершкове масло, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Цибулю наріж пір'ям і обсмаж у вершковому маслі до прозорості, додай дрібно нарізані лисички та смажу до випаровування вологи. Окремо обсмаж нарізану картоплю на сковороді до рум'яності. Всип лисички до картоплі, додай сметану, сіль, спеції та ароматні трави. Доведи все до готовності на слабкому вогні.

    Зараз читають:20 простих рецептів смородини з цукром на зиму без варіння

    3. Смажена картопля з лисичками у вершках

    Для цього рецепту підійдуть вершки будь-якої жирності.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 200 г лисичок, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 150 мл вершків, вершкове масло, сіль, спеції, зелень.

    Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до прозорості, виклади до неї лисички та смажу ще близько 10 хвилин до випаровування вологи. Додай нарізану картоплю і готуй разом 10-15 хвилин під кришкою.

    У процесі приготування кілька разів все перемішай. Додай подрібнений часник і спеції, а ще через 5 хвилин – влий вершки. Готуй картоплю ще 3 хвилини, зніми з вогню і посип рубаною зеленню.

    4. Смажена картопля з лисичками та куркою на сковороді

    Відмінна самостійна страва, яка прикрасить навіть святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 250 г курячого філе, 250 г картоплі, 250 г лисичок, 2 моркви, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 150 мл вершків, вершкове масло, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж куряче філе середніми шматочками та обсмаж на вершковому маслі. Відклади вбік і так само обсмаж нарізану картоплю до рум'яності. Окремо обсмаж подрібнену цибулю з тертою морквою.

    Приваріть лисички півгодини в киплячій воді і довільно наріж. Змішай всі інгредієнти на сковороді, посоли, приправ, додай подрібнений часник і влий вершки. Прогрій разом ще 5-10 хвилин, помішуючи.

    Зараз читають:Секрети ідеальної засмажки для борщу: приготуй як професіонал

    5. Смажена картопля з лисичками та беконом

    Можеш додатково посипати все нарізаною зеленню або тертим сиром.

    Тобі знадобиться: 400 г картоплі, 400 г лисичок, 100 г бекону, 1 цибулина, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни і підрум'яні бекон, після чого відклади його вбік. Обсмаж дрібно нарізану цибулю в тій же сковороді, додай до неї лисички і жар ще 10-12 хвилин до випаровування вологи. Окремо обсмаж картоплю. Змішай все разом, посоліть, приправ і прогрій ще 2 хвилини, помішуючи.

    6. Смажена картопля з лисичками та м'ясом

    Краще підійде свинина, тому що вона трохи жирніша і ніжніша.

    Тобі знадобиться: 400-500 г м'яса, 600 г картоплі, 400 г лисичок, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж м'ясо смужками та обсмаж до рум'янцю, виклади до нього нарізану приблизно такими ж брусочками картоплю та смажу ще 10 хвилин під кришкою, іноді помішуючи. Додай тонко нарізану цибулю та моркву, готуй ще 5 хвилин на слабкому вогні.

    За цей час відвари лисички 15-20 хвилин у киплячій воді, дай їм стекти, наріж і виклади до картоплі. Готуйте всі разом ще 10-15 хвилин до бажаної м'якості картоплі. У процесі заправи страву пропущеною через прес часником і приправ за смаком.

    7. Смажена картопля з лисичками та солодким перцем

    Цей рецепт сподобається любителям ситних овочевих страв.

    Зараз читають:12 закусок із млинців, які зможе приготувати кожен

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 400 г лисичок, 1 болгарський перець, 1 морква, 1 цибулина, 4 зубчики часнику, 1/2 пучка зелені, олія, сіль, спеції.

    Картоплю наріж брусочками і обсмаж 10-12 хвилин до рум'яності. Приварити лисички 10 хвилин у киплячій воді, обсуши і наріж. Обсмажити цибулю з морквою до м'якості, відправити до них лисички і смажити ще 10 хвилин, помішуючи.

    Після чого додай болгарський перець, а за 5 хвилин – картоплю. Готуй все разом ще 5-7 хвилин. Посоли, приправ і в самому кінці посип рубаною зеленню з подрібненим часником.

    8. Смажена картопля з лисичками у вині на сковороді

    Більш вишуканий рецепт спеціально для особливих випадків.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 400 г лисичок, 4 цибулини-шалот, 200 мл червоного сухого вина, 4 гілочки петрушки, 4 гілочки розмарину, 4 ст.л. вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж лисички та картоплю середніми шматочками, подрібни шалот і дрібно порубай листочки петрушки з розмарином. Розтопи половину вершкового масла на сковороді і відправ туди цибулю, лисички, картопля і розмарин. Посолити, поперчити і смажити всі 7-10 хвилин, помішуючи.

    Влий 150 мл води, накрий кришкою і готуй ще 20 хвилин на слабкому вогні. Підливай воду, якщо треба. Виклади картоплю з грибами на тарілки, а масло і вино, що залишилося – відправ на сковороду і випарюй кілька хвилин, помішуючи. Полей картоплю з лисичками виним соусом і подавай до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *