Щоб баранина вийшла максимально ніжною та соковитою, її потрібно досить довго та правильно готувати. Тому чудовим рішенням тут стане афганський казан, адже м'ясо нудиться в ньому під високим тиском. Дивись 8 найсмачніших рецептів у нашій добірці!
Зміст
1. Баранина з цибулею в афганському казані
Подавай її з будь-яким гарніром на свій розсуд – від картоплі до рису.
Тобі знадобиться: 2 кг баранини, 4 цибулини, 4 зубчики часнику, олія, сіль, спеції.
Розігрів афганський казан з рослинною олією і злегка обсмажити в ньому подрібнену цибулю з часником. Додай великі шматочки баранини і приправ за смаком. Закрий афганський казан кришкою та готуй ще протягом 40-45 хвилин.
2. Баранина з картоплею в афганському казані
Майже класичний казан-кебаб, але тільки приготовлений в афганському казані.
Тобі знадобиться: 1,5 кг баранини, 1 кг середньої картоплі, 4 моркви, 2 цибулини, 100-120 мл олії, сіль, зіра, спеції.
Приготування: Крупно наріж моркву, цибулю та баранину, а картоплю просто очисти. В афганський казан налий рослинне масло і виклади м'ясо, а на нього – цибулю з морквою. Посип сіллю та спеціями, додай картоплю і знову приправ. Готуйте всі разом близько 1 години під кришкою.
Зараз читають:Смажений рис із яйцем: 12 апетитних рецептів на будь-який смак
3. Баранина з овочами в афганському казані
Швидкий, смачний та ситний рецепт, який потребує мінімум підготовки.
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 300 г моркви, 2 головки часнику, 2 гострі червоні перці, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Відправ цибулю в казан, а на неї розклади помідори та солодкий перець. Потім додай частину баранини, знову овочі і м'ясо, що залишилося. Зверху встроми головки часнику і гострий перець. Влий приблизно 500 мл води або бульйону, закрий афганський казан кришкою і готуй страву 40 хвилин.
4. Шурпа з баранини в афганському казані
Перед подачею посип шурпу рубаною кинзою або іншою зеленню.
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 1 кг картоплі, 500 г помідорів, 500 г моркви, 2 болгарські перці, 2 цибулини, 1/2 головки часнику, сіль, спеції.
Приготування: Крупно наріж баранину і всі овочі, а часник розбери на зубчики. Відправ м'ясо в казан, а на нього виклади овочі. Приправ за смаком і влий 3-4 л води. Закрий кришкою афганський казан і готуй шурпу 45 хвилин.
Зараз читають:Запечені роли: 15 неймовірно простих та смачних рецептів
5. Хашлама з баранини в афганському казані
Ситна східна страва з великою кількістю м'яса та овочів.
Тобі знадобиться: 1,5 кг баранини, 1 кг картоплі, 800 г болгарського перцю, 500 г помідорів, 800 г цибулі, 200 г моркви, 2 пучки кінзи, 2 пучки петрушки, 2 головки часнику, сіль, суха аджика, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти. Виклади цибулю на дно афганського казана, зверху додай баранину, приправ та розклади помідори. Потім додай солодкий перець, а за ним моркву, часник, картоплю, зелень і ще раз приправ. Додатково можеш додати шматочок вершкового масла|мастила|. Закрий кришкою казан, дочекайся виходу пари і готуй страву ще протягом 40-45 хвилин.
6. Плов з бараниною в афганському казані
Що може бути краще за класичний і найсмачніший плов?
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 600 г рису, 4 моркви, 4 цибулини, 1 головка часнику, сіль, зіра, барбарис, спеції.
Приготування: Ретельно промий рис, крупно наріж овочі та баранину. Обсмаж цибулю в казані до легкої золотистості, додай м'ясо і ще трохи обсмаж. Приправ, всип моркву і залий окропом, щоб заготовка була повністю покрита водою.
Туши зирвак 7-10 хвилин, після чого додай зверху рис, не перемішуючи. Влий ще трохи гарячої води, щоб вона покривала рис, і встроми голівку часнику. Закрий афганський казан кришкою і готуй плов 20-25 хвилин.
Зараз читають:20 відмінних рецептів курячих сердець на мангалі
7. Баранина з баклажанами в афганському казані
Універсальна страва для великої родини. За бажання, додай ще часник та зелень.
Тобі знадобиться: 1 кг баранини, 3 баклажани, 500 г картоплі, 4 цибулини, сіль, спеції.
Приготування: Подрібни цибулю і наріж баклажани кільцями. Крупно наріж баранину, а картоплю очисти і залиш повністю, якщо вона невелика. Відправ цибулю в афганський казан, виклади на нього баранину і відразу приправ за смаком.
Додай картоплю з баклажанами, ще раз приправ та влий трохи води, до верхнього шару овочів. Закрий кришкою казан і готуй все близько 1 години.
8. Баранина в пиві в афганському казані
Вибирай для цього рецепту світле пиво без добавок.
Тобі знадобиться: 1,5 кг баранини, 1 кг картоплі, 1 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 500 г цибулі, 250-300 мл пива, сіль, мелений коріандр, паприка, спеції.
Приготування: Крупно наріж всі інгредієнти, а дрібну картоплю можеш залишити повністю. Відправ половину цибулі і половину баранини в афганський казан, далі додай половину солодкого перцю та помідорів. Посипай кожен шар сіллю та спеціями. Повтори всі шари, залий пивом і готуй страву 1 годину під кришкою.
Джерело: dietcenter.com.ua