6 дивовижних переваг хурми: користь і шкода для здоров’я

Хурма: користь і шкода © depositphotos.com

Користь хурми завжди залишається незмінною незалежно від того, в якому вигляді її можна використовувати. Свіжа, сущена і навіть заморожена хурма є чудовим осіннім суперфудом, на рівні з гарбузом, гранатом і мандаринами. Вона вважається низькокалорійною ягодою, з високим вмістом вуглеводів, жирів і натрію, а також має безліч корисних властивостей

Редакція tochka.net зібрала всі важливі факти про користь хурми для здоров’я, а також дізналася про те, кому не рекомендовано сильно захоплюватися плодом субтропічних дерев.

Користь хурми

Стигла хурма добре позначається на роботі шлунка і насичує організм великою кількістю корисних властивостей. Вітаміни, що містяться в хурмі, можуть впливати на здоров’я, гарне самопочуття і навіть настрій.

  • У хурмі багато корисних вітамінів і мінералів

У науковому розумінні хурма вважається ягодою, а це, в свою чергу, вже говорить про те, що в ній дуже багато корисних речовин. Так, наприклад, калій в складі хурми допомагає підтримувати водно-сольовий баланс і покращує настрій. Вітаміни C, A і P стимулюють імунну систему і є хорошим профілактичним засобом проти раку. А ось йод покращує роботу щитовидної залози та імунну систему.

  • Хурма сприяє зниженню ваги

Плід хурми вважається хорошим цукрозамінником, енергетична цінність якого становить приблизно 70 калорій на 100 грам. У цій ягоді практично немає жиру, що відмінно підходить для здорового і корисного перекусу для всіх тих, що худне.

Хурма: користь і шкода © depositphotos.com

  • Хурма допомагає підтримувати здоров’я травної системи

Велика кількість клітковини сприяє підтримці здорової травної системи. А таніни в складі хурми регулюють рух кишечника.

  • Хурма корисна при діабеті

Для людей, які страждають на діабет, хурма є чудовим джерелом клітковини. Щоб зменшити відчуття голоду і регулювати рівень цукру в крові, дієтологи рекомендують додати її в свій осінньо-зимовий раціон (але небагато).

  • Хурма допомагає боротися з раком

Обмежити кількість вільних радикалів допомагає склад антиоксидантів, що міститься в хурмі. Наявність вітаміну А, а також шібуолу і бетулінової кислоти збагачує хурму протираковимі властивостями.

  • Хурма уповільнює процеси старіння

Антиоксиданти, що містяться в хурмі, уповільнюють процеси старіння і запобігають появі ранніх зморшок. Багато хто рекомендує використовувати її навіть для косметичних процедур.

Шкода хурми

Незважаючи на корисні властивості хурми, все ж існують деякі обмеження. Вважається, що нестиглу хурму категорично не можна їсти, інакше, плід може викликати розлад шлунку. Крім того, навіть стиглу хурму не рекомендується їсти на порожній шлунок. Також, вживання хурми необхідно зменшити при цукровому діабеті.

Нещодавно ми також писали про косметику з біоактивними речовинами для чутливої ​​шкіриРезультати тестування.

Джерело: lady.tochka.net

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *