20 відмінних рецептів випічки на кислому молоці

Абсолютно необов'язково викидати кисле молоко, адже воно ідеально підходить для випікання. Тісто виходить ніжніше і повітряніше, і це без будь-яких хитрощів або сюрпризів. Зібрали для тебе добірку з 20 найкращих рецептів випічки на кислому молоці. Усі точно будуть у захваті!

Зміст

  • 1. Булочки на кислому молоці
  • 2. Манник на кислому молоці
  • 3. Кекс на кислому молоці
  • 4. Домашній хліб на кислому молоці
  • 5. Вафлі на кислому молоці
  • 6. Яблучний пиріг на кислому молоці
  • 7. Пиріг з капустою на кислому молоці
  • 8. Пиріг «Зебра» на кислому молоці
  • 9. Пиріг з варенням на кислому молоці
  • 10. Шоколадний бісквіт на кислому молоці
  • 11. Медовий пряник на кислому молоці
  • 12. Печиво на кислому молоці
  • 13. Шоколадні мафіни на кислому молоці
  • 14. Ягідний пиріг на кислому молоці
  • 15. Кекси з родзинками на кислому молоці
  • 16. Пряники на кислому молоці
  • 17. Просте печиво на кислому молоці
  • 18. Равлики з корицею на кислому молоці
  • 19. Пиріг із маком на кислому молоці
  • 20. Дріжджовий пиріг з вишнею на кислому молоці
  • 1. Булочки на кислому молоці

    Перед випіканням можеш додатково посипати маком або кунжутом.

    Тобі знадобиться: 500 мл кислого молока, 1 кг борошна, 2 ст. пресованих дріжджів, 8 ст. цукру, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. солі, 3 яйця, 5 г ванільного цукру.

    Трохи підігрій кисле молоко, додай дріжджі та ложку цукру, і залиш на 10 хвилин. Віночком збий 2 яйця і цукор, що залишився, разом з ванільним. Додай сіль і потім влий опару. Поступово додай муку|борошно|, вимішай тісто і в кінці – додай розтоплене масло|мастило|. Залиш тісто на 1 годину у теплі. Сформуй булочки, змасти їх яйцем, що залишилося і залиш ще на 15 хвилин. Випікай булочки 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    2. Манник на кислому молоці

    Максимально ніжний, із повітряним розсипчастим тестом – одне задоволення до чаю.

    Тобі знадобиться: 2 склянки кислого молока, 2 склянки манки, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. розпушувача.

    Залий манку кислим молоком і залиш на 1 годину. Змішай розтоплене вершкове масло із сіллю та цукром, з'єднай з манкою та додай яйце. Додай розпушувач, перемішай все до однорідності і вилий тісто у форму. Випікай манник 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    3. Кекс на кислому молоці

    Класичний домашній кекс, до якого можна додати цукати або сухофрукти.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 1,5 ч.л. розпушувача, 2 яйця, 250 мл кислого молока, 200 г цукру, 1 г ваніліну.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай кисле молоко і перемішай. Додай сухі інгредієнти, що просіяють, і знову перемішай тісто. Вилий його у форму і випікай кекс приблизно 50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    4. Домашній хліб на кислому молоці

    Смачний, ароматний, апетитний та дуже рум'яний. Готується без хлібопічки!

    Тобі знадобиться: 3/4 склянки води, 1/2 склянки кислого молока, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 0,25 ч.л. сухих дріжджів, 1 ст. меду, 0,5 ст. цукру, 0,25 ч. л. яблучного оцту, 0,5 ст. солі, 3 склянки борошна.

    Розведи дріжджі в 1/4 склянки теплої води і залиш на 10 хвилин. Змішай кисле молоко, сіль, цукор, мед, яблучний оцет та розтоплену олію. Влий дріжджі і теплу воду, що залишилася. Поступово втрути в тісто борошно, що просіює, і залиши його в теплі на 1 годину.

    Зараз читають:Рижики на зиму: 12 рецептів простих та смачних заготовок

    Розімни тісто, сформуй буханець, виклади у форму і залиш ще на 40 хвилин. Змасти верх невеликою кількістю олії та випікай хліб до рум'яності в духовці близько 40-45 хвилин при 180 градусах.

    5. Вафлі на кислому молоці

    Найсмачніша і найшвидша випічка, якщо в тебе є вафельниця.

    Тобі знадобиться: 180 мл кислого молока, 200 г борошна, 2 яйця, 3 ст. цукру, 1 ч. л. розпушувача, 15 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. олії, 1 ч.л. кориці.

    Приготування: Окремо змішай усі сухі та вологі інгредієнти. З'єднай обидві маси, вимішай тісто і випікай вафлі у вафельниці за інструкцією.

    6. Яблучний пиріг на кислому молоці

    З різними сортами яблук – щоразу виходить різний смак.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 1 склянка кислого молока, 1 склянка цукру, 2 яйця, 2 яблука, 1 ч.л. соди.

    Приготування: Наріж і виклади яблука у форму. Віночком зби яйця з цукром, додай кисле молоко, а потім – борошно та соду. Перемішай тісто, залий ним яблука і випікай пиріг 30-40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    7. Пиріг з капустою на кислому молоці

    Кисле молоко підходить не лише для солодкої випічки, та й для такого заливного пирога.

    Тобі знадобиться: 300 г капусти, 1 цибулина, спеції, 150 г твердого сиру, 260 г борошна, 500 мл кислого молока, 2 яйця, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Подрібни цибулю, трохи її обсмаж і додай нашатковану капусту. Туши все до м'якості капусти під кришкою та підливай воду за потребою. Приправ.

    Збий віночком яйця, соду, сіль та кисле молоко. Додай просіяне борошно. Борошна може піти трохи більше – потрібне тісто як на оладки. Вили половину тіста у форму, виклади капусту, що остигнула, і залий її тестом. Засип тертим сиром і випікай пиріг 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Пиріг «Зебра» на кислому молоці

    Двоколірний пиріг «Зебра», який багатьом добре знайомий із дитинства.

    Тобі знадобиться: 200 мл кислого молока, 2 яйця, 200 г борошна, 160 г цукру, 7 г ванільного цукру, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. какао.

    Приготування: Віночком зби яйця, цукор і ванільний цукор, а потім додай кисле молоко. Відклади 2 ложки борошна, а решту – змішай з розпушувачем і додай у тісто. Розділили тісто навпіл. В одну половину додай какао, а в іншу – борошно, що залишилося. Виклади обидва види тіста ложкою у форму. Випікай пиріг у духовці 30-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    9. Пиріг з варенням на кислому молоці

    Підійде будь-яке варення, яке тобі найбільше подобається.

    Тобі знадобиться: 1 склянка варення, 2 яйця, 1/2 склянки цукру, 0,5 ч.л. соди, 250 мл кислого молока, 2,5 склянки борошна, 80 г ізюму.

    У варення додай соду і залиш на кілька хвилин. Віночком зби яйця з цукром і кислим молоком, і змішай все це з варенням. Поступово додай борошно, що просіює, і в кінці – родзинки. Виклади тісто у форму та випікай пиріг 35-40 хвилин при 180 градусах у духовці.

    10. Шоколадний бісквіт на кислому молоці

    Залиш бісквіт просто так або розріж на коржі і просочи кремом.

    Зараз читають:15 салатів із тофу, які захочеться приготувати ще не раз

    Тобі знадобиться: 300 мл кислого молока, 125 мл олії, 250 г цукру, 280 г борошна, 50 г какао, 1 ч.л. соди, 0,5 ч. л. розпушувача, 3 яйця.

    Приготування: Збий яйця, додай кисле молоко та масло, і знову збий. Змішай всі сухі інгредієнти і частинами додай їх в рідку суміш. Міксер перемішуй тісто в процесі. Вилий його у форму і випікай бісквіт 35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    11. Медовий пряник на кислому молоці

    Буде ще смачніше, якщо додати в тісто улюблені прянощі.

    Тобі знадобиться: 4 склянки борошна, 1 ч.л. соди, 3 ст. меду, 3 склянки кислого молока, 1 склянка цукру, 1 склянка родзинок, 3 яйця.

    Розітри яйця з медом і цукром. Змішай сухі інгредієнти, влий кисле молоко і перемішай. Додай яйця і знову перемішай, наприкінці – додай родзинки. Залиш тісто на 20 хвилин і вили його у форму або на деко. Випікай пряник у духовці близько 20-30 хвилин при 200 градусах.

    12. Печиво на кислому молоці

    Просте домашнє печиво до чаю – мінімум зусиль та дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 600 г борошна, 1 склянка манки, 140 г вершкового масла|мастила|, 200 мл кислого молока, 3 яйця, 1 ч.л. соди, 160 г цукру.

    Залий манку кислим молоком і залиш на 1 годину. Віночком зби яйця з цукром, додай м'яке вершкове масло, перемішай і додай соду. Додай молоко з манкою і потім поступово втрути борошно (її може піти трохи менше). Залиш тісто на півгодини, після чого розгорни пластом в 5 мм і наріж печиво. Випікай його 15 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    13. Шоколадні мафіни на кислому молоці

    Найяскравіший і виразніший смак виходить при використанні гіркого шоколаду.

    Тобі знадобиться 300 г борошна, 80 г какао, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 2 щіпки солі, 200 г цукру, 250 мл кислого молока, 2 яйця, 200 г шоколаду.

    Приготування: За допомогою віночка зби яйця з цукром і сіллю, додай розтоплену олію та кисле молоко. Всип просіяні сухі інгредієнти і в кінці – додай 3/4 рубаного шоколаду. Виклади тісто у формочки і посип шоколадом, що залишився. Випікай мафіни в духовці 20 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    14. Ягідний пиріг на кислому молоці

    Додай будь-які заморожені ягоди на свій смак буде добре.

    Тобі знадобиться: 1 склянка цукру, 1 склянка кислого молока, 2 яйця, 1 ч.л. розпушувача, 2 склянки борошна, 300 г ягід.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай кисле молоко, а потім – борошно з розпушувачем. Вилий частину тіста у форму, виклади ягоди і залий їх тістом. Випікай пиріг 30-40 хвилин|мінути| при 180 градусах в духовці.

    15. Кекси з родзинками на кислому молоці

    Через те, що кекси ще піднімуться – не заповнюй форми повністю.

    Тобі знадобиться: 200 мл кислого молока, 200 г борошна, 2 яйця, 60 г цукру, 1 жменю родзинок, 0,5 ч.л. соди, 50 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром і додай розтоплене вершкове масло. Додай кисле молоко, а потім соду. Перемішай і всип борошно, а в самому кінці – родзинки. Вилий тісто у формочки і випікай кекси 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    16. Пряники на кислому молоці

    Готові пряники можна покрити розтопленим шоколадом або іншою глазур'ю.

    Зараз читають:15 найкращих рецептів коктейлів з абсентом

    Тобі знадобиться: 150 мл кислого молока, 1 ч.л. соди, 400 г борошна, 100 г цукру, 50 мл олії, 1 яйце, 2 ст.л. какао, спеції.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до білого. Додай кисле молоко, олію та спеції за смаком. Додай соду, знову перемішай і всип борошно з какао. Вимішай тісто, сформуй невеликі круглі пряники та випікай їх 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах.

    17. Просте печиво на кислому молоці

    При бажанні посип печиво цукром перед випічкою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка цукру, 1 склянка кислого молока, 1 ч.л. соди, 3 склянки борошна, 3 ст. рослинного масла.

    Змішай кисле молоко і соду, залиш на пару хвилин і додай цукор і масло. Додай борошно, вимішай тісто, сформуй невеликі кульки і злегка їх плескати. Випікай печиво в духовці близько 15-20 хвилин до рум'яності за 180 градусів.

    18. Равлики з корицею на кислому молоці

    Якщо любиш дуже солодку випічку, тоді використовуй більше цукру.

    Тобі знадобиться: 500 мл кислого молока, 2 ст. пресованих дріжджів, 8 ст. цукру, 1 ст. кориці, 2 яйця, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 кг борошна.

    Розведи дріжджі та ложку цукру в теплому кислому молоці, і залиш на 10 хвилин. Віночком збий яйця та ще кілька ложок цукру. Змішай їх з опарою, додай муку|борошно| і перемішай до однорідності. Залиш тісто на 1 годину у теплі.

    Розділи тісто навпіл, розкатай у тонкі пласти, змасти розтопленим маслом і присип цукром з корицею. Згорни пласти в рулети і наріж їх шматочками приблизно по 2 см завтовшки.

    Защипни тісто знизу, щоб у равликів було дно. За бажання – додатково змасти їх яйцем і присип цукром з корицею. Залиш на 15 хвилин і випікай 30-35 хвилин при 200 градусах у духовці.

    19. Пиріг із маком на кислому молоці

    Ідеальна сімейна випічка за мінімальних зусиль.

    Тобі знадобиться: 1 склянка кислого молока, 3 яйця, 1/2 склянки цукру, 2 склянки борошна, 1 ч.л. соди, 2-3 ст. олії, 50 г маку.

    Заздалегідь замочи мак у гарячій воді. Віночком зби яйця з цукром і додай кисле молоко. Додай просіяне борошно з содою, перемішай тісто, влий олію і знову перемішай. Злегка відіжми мак. Вили половину тесту у форму, виклади мак і зали тестом. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Дріжджовий пиріг з вишнею на кислому молоці

    Вишня підійде і заморожена, але вона має бути без кісточок.

    Тобі знадобиться: 500 мл кислого молока, 200 г вершкового масла|мастила|, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. соди, 1 ч. л. сухих дріжджів, 1 яйце, 4 склянки борошна, 200 г вишні.

    Приготування: Натрій вершкове масло на тертці, а кисле молоко – змішай з содою і залиш на кілька хвилин. Додай цукор, дріжджі та яйце в кисле молоко, і перемішай. Поступово додай олію та борошно, заміси тісто і залиши його на 1 годину в теплі. Розділили тісто у пропорції 3:1.

    З більшої частини розкатай основу пирога, виклади у форму, сформуй борти та виклади вишню. Решту тіста розкатай, наріж смужками і виклади верх пирога ґратами. За бажанням – змасти збитим яйцем і присип цукром. Випікай пиріг приблизно 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *