20 відмінних рецептів сорбету в домашніх умовах

Ягідні та фруктові сорбети особливо гарні у спеку – вони чудово освіжають, але при цьому не такі калорійні, як класичне вершкове морозиво. Приготування сорбету в домашніх умовах не потребує багато зусиль чи складних інгредієнтів. Дивись 20 найкращих рецептів у нашій добірці!

Зміст

  • 1. Персиковий сорбет із медом
  • 2. Сорбет із манго
  • 3. Полуничний сорбет із м'ятою
  • 4. Сорбет із дині в домашніх умовах
  • 5. Полунично-банановий сорбет із йогуртом
  • 6. Сорбет з кавуна
  • 7. Сорбет із груші з корицею
  • 8. Сорбет із банана з шоколадом
  • 9. Сорбет із черешні
  • 10. Сорбет з ківі в домашніх умовах
  • 11. Яблучний сорбет
  • 12. Сорбет із жовтої сливи
  • 13. Сорбет з малини з базиліком
  • 14. Ананасовий сорбет
  • 15. Сорбет з абрикосами та бананом
  • 16. Сорбет із смородини в домашніх умовах
  • 17. Вишневий сорбет
  • 18. Лимонний сорбет
  • 19. Сорбет із чорниці з гранатовим соком
  • 20. Сорбет з інжиру
  • 1. Персиковий сорбет із медом

    Можна використовувати навіть трохи перестиглі персики.

    Тобі знадобиться: 4 персики, 1 ст. меду, 1 ч.л. лимонного соку.

    Приготування: Наріж персики тонкими часточками, виклади їх на пергамент і відправ у морозилку на 4-6 годин. Після чого засип персики в блендер, відправ туди ж мед з лимонним соком і збий заготовку до однорідності. Якщо сорбет погано збивається, додай кілька ложок води.

    2. Сорбет із манго

    За бажанням додай трохи підсолоджувача або гострого перцю.

    Тобі знадобиться: 500 г манго, 10 г імбиру, 1 лайм, 60 мл кокосового молока.

    Приготування: Очисти та наріж манго. Виклади його на пергамент і відправ у морозилку до повного заморожування. Тонко наріж лайм та імбир. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий сорбет до гладкості.

    3. Полуничний сорбет із м'ятою

    У сезон полуниці цей рецепт – справжня знахідка.

    Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 50-80 г цукру, 1 лимон, 2 гілочки м'яти.

    Приготування: Довільно наріж полуницю, засип її цукром, влий лимонний сік і 30-40 мл води. Залиш заготовку на 15 хвилин, додай листочки м'яти і перебий все блендером до однорідності. Перелій сорбет у контейнер і відправь у морозилку до застигання. У процесі заморожування – кілька разів перемішай.

    4. Сорбет із дині в домашніх умовах

    Тут тобі буде потрібно максимально солодка і стигла диня.

    Тобі знадобиться: 1 кг дині, 1 ч.л. цукрової пудри, 1 ч. л. лимонного соку, 0,5 ч. л. лимона цедри.

    Приготування: Очисти та наріж диню невеликими шматочками. Відправте її в морозилку до замерзання, а потім залиште на 5 хвилин при кімнатній температурі. Відправ всі інгредієнти в блендер і збий сорбет до однорідності.

    Зараз читають:15 салатів з каперсами, які неодмінно здивують

    5. Полунично-банановий сорбет із йогуртом

    Смачніше і корисніше за будь-яке магазинне морозиво!

    Тобі знадобиться: 200 г бананів, 200 г полуниці, 150 мл йогурту, 50 г цукрової пудри, 1 ст. лимонного соку.

    Приготування: Очисти та наріж банани, видали хвостики у полуниці. Повністю заморозь фрукти та ягоди. Потім дай їм хвилин 10 підтанути і відправте всі інгредієнти в блендер. Збий до однорідності і ще ненадовго прибери сорбет у морозилку.

    6. Сорбет з кавуна

    Можеш додати ще кілька ложок вина чи портвейну для пікантності.

    Тобі знадобиться: 400 г м'якоті кавуна, 20 г меду, 50 г цукру, 100 мл води, 1 ст. лимонного соку.

    Підігрій воду і змішай її з цукром та медом до розчинення . Відправте нарізаний кавун, цукровий сироп і лимонний сік у блендер. Зби все до однорідності, вили в контейнер і прибери в морозилку. У процесі замерзання кілька разів повністю перемішай сорбет.

    7. Сорбет із груші з корицею

    Щоб зробити цей сорбет ще цікавішим, пропонуємо додати спеції.

    Тобі знадобиться: 700 г груш, 100 мл грушевого соку, 100 г цукру, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. меду, 0,5 ч. л. кориці, 0,3 ч. л. меленого імбиру.

    Приготування: Очисти і крупно наріж стиглі груші. Блендером збий усі інгредієнти до однорідності. Вилий масу в контейнер, відправь в морозилку і перемішуй сорбет кожні півгодини до повного замерзання.

    8. Сорбет із банана з шоколадом

    Незвичайний сорбет, якого буде в захваті вся родина.

    Тобі знадобиться: 800 г бананів, 1 ст. лимонного соку, 20 г лимона, 150 мл води, 2 ст. меду, 30 г шоколадних крапель.

    Змішай теплу воду і мед до розчинення. Очисти та наріж банани. Довільно наріж м'якоть лимона. Відправ все це з медом і лимонним соком в подрібнювач, і збий до однорідності. Вилий заготовку в контейнер і прибери на 1:00 в морозилку. Після чого додай шоколадні краплі, добре перемішай і відправ сорбет назад в морозилку до замерзання.

    9. Сорбет із черешні

    Усього три основні інгредієнти – і скільки задоволення!

    Тобі знадобиться: 400 г черешні, 150 г цукру, 1 лимон.

    Приготування: Видалити з черешні кісточки. Додай цукор і лимонний сік, і зби все до однорідності. Відправ сорбет в морозилку приблизно на 1 годину, а потім ще раз збий і знову прибери до повного застигання.

    10. Сорбет з ківі в домашніх умовах

    Трохи м'яти додасть його смаку ще більше легкості та свіжості.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із кабачків на зиму

    Тобі знадобиться: 150 мл води, 100 г цукру, 8 ківі, 1 ст. лимонного соку.

    Приготування: Закип'яти воду, засип цукор і провари сироп до загусання. Дай йому повністю охолонути. Очисти і перетріть ківі через сито, зби це пюре з цукровим сиропом і лимонним соком. Відправ сорбет на 1 годину в морозилку, а потім ще раз збий. Повторіть цей крок ще 1-2 рази.

    11. Яблучний сорбет

    Залежно від того, який сорт яблук візьмеш – смак сорбету буде різним.

    Тобі знадобиться: 5 яблук, 120-150 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити до розчинення, помішуючи. Дрібно наріж очищені яблука. Блендером збий їх з сиропом, що вийшов, до гладкості. Відправте сорбет на 5-6 годин в морозильник, але перемішуйте його через кожну годину.

    12. Сорбет із жовтої сливи

    Дивує та радує вдалим поєднанням інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 кг жовтих слив, 320 мл води, 300 г цукру, 2 ст. білий солодкий вино.

    Приготування: Приваріть сливи в окропі до м'якості і перетріть через сито. Закип'яти 320 мл води з цукром, проварити ще 2-3 хвилини після розчинення і дай сиропу охолонути. Змішай всі інгредієнти та відправте їх у морозилку до повного замерзання. Перед подачею дай сорбету злегка підтанути і збий блендером.

    13. Сорбет з малини з базиліком

    Підійде не лише звичайна, а й біла малина.

    Тобі знадобиться: 300 мл води, 150 г цукру, 1 кг малини, 15 листків базиліка.

    Блендером збий малину в пюре. Перетріть її через сито за бажанням. Додай листя базиліка, знову збий блендером і відправ масу на ніч в холодильник. Закип'ятіть воду з цукром, увари цей сироп до густини і дай йому повністю охолонути. Збий малинове пюре з сиропом і відправ сорбет в морозилку до застигання. Чи можеш кілька разів перемішати його в процесі.

    14. Ананасовий сорбет

    Для кращої стабілізації можеш додати кілька щіток ксантанової камеді.

    Тобі знадобиться: 250 г м'якоті ананасу, 80 г цукру, 160 мл води, 1 ст. лимонного соку.

    Приготування: Закип'ятіть воду з цукром і увари сироп 5-7 хвилин на слабкому вогні. Дай йому повністю охолонути. М'якуш ананаса наріж кубиком і заморозь у морозилці. Після чого відправте всі інгредієнти в блендер, збий до однорідності і прибери сорбет в морозилку до застигання.

    15. Сорбет з абрикосами та бананом

    Кращий варіант сорбету для ласунів. І при цьому абсолютно без цукру!

    Тобі знадобиться: 300 г абрикосів, 150 г бананів, 2-3 ст. меду.

    Приготування: Видали з абрикосів кісточки, а банани – очисти і довільно наріж. Заморозь фрукти в морозилці, після чого завантаж їх у подрібнювач, додай мед і збий сорбет до однорідності.

    Зараз читають:15 гарнірів до голубців, які можна приготувати нашвидкуруч

    16. Сорбет із смородини в домашніх умовах

    Смородина має такий виразний смак, що він не вимагає зайвих доповнень.

    Тобі знадобиться: 300 г чорної або порічки, 70 мл води, 100 г цукрової пудри.

    Перебери смородину , додай трохи води і блендером подрібни її до однорідності. Додай воду і цукор, що залишилася, зби все ще раз і перелий у контейнер. Відправ сорбет в морозилку до замерзання і кілька разів перемішай його в процесі.

    17. Вишневий сорбет

    Оригінальний рецепт із вершками та ромом – гарний десерт до свята.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки молока, 1 ст. рому, сік 1 лимона, 1 ст. 30% вершків, 3 склянки вишні без кісточок, 1 склянка цукру.

    Приготування: Засип вишню цукром, доведи до кипіння і проваріть до м'якості. Дай їй повністю охолонути, а потім збий блендером. Додай інші інгредієнти, збий все разом і відправ сорбет, що вийшов, на ніч в морозилку.

    18. Лимонний сорбет

    Точно сподобається любителям кисло-солодких десертів.

    Тобі знадобиться: 6 лимонів, 200-250 г цукру, 250 мл води.

    Приготування: Зніми з лимонів цедру і відіжміть сік. Закип'ятити воду з цукром і проварити сироп 2-3 хвилини, помішуючи. Додай до нього цедру та лимонний сік, перемішай і дай повністю охолонути. Забери заготовку на кілька годин у холодильник, а потім – на 1 годину в морозилку. Після чого збий сорбет у подрібнювачі та прибери в морозилку ще на 40 хвилин. І так ще приблизно 5 разів до повного застигання.

    19. Сорбет із чорниці з гранатовим соком

    При подачі радимо прикрасити готовий сорбет лимонною цедрою та листочками м'яти.

    Тобі знадобиться: 200 г чорниці, 1 склянка гранатового соку, 3/4 склянки цукру, 1 лимон.

    Змішай гранатовий сік і цукор , додай цедру і сік лимона, а потім проварити цей сироп на слабкому вогні до розчинення цукру. Блендером подрібни чорницю до однорідності. Змішай сироп і ягідне пюре, відправ сорбет в морозилку до замерзання і кілька разів перемішай у процесі.

    20. Сорбет з інжиру

    Той самий сорбет, яким можна здивувати навіть професійних кондитерів.

    Тобі знадобиться: 500 г інжиру, 100 г цукру, 1/2 лимона, 100 мл білого вина.

    Розріж інжир , витягні м'якоть і подрібни її блендером. Додай лимонний сік, цукор та біле вино. Збий заготовку до однорідності, перелий у контейнер і забери в морозилку. Збивай сорбет кожні 40 хвилин до повного застигання.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *