Ну хто не знає листковий салат Мімоза з рибних консервів? Свою назву він отримав за схожість із однойменними квітами. Крім класичного рецепту, зараз є набагато більше варіацій Мімози – на будь-який смак. Чудова знахідка для святкового столу!
Зміст
1. Салат Мімоза – класичний рецепт
2. Салат Мімоза з вершковим маслом
3. Салат Мімоза з грибами
4. Салат Мімоза з волоськими горіхами
5. Салат Мімоза з рисом
6. Салат Мімоза з яблуками
7. Салат Мімоза з тунцем та болгарським перцем
8. Салат Мімоза з кукурудзою
9. Салат Мімоза з морською капустою
10. Салат Мімоза зі шпротами та цвітною капустою
11. Салат Мімоза з крабовими паличками
12. Салат Мімоза із зеленим горошком
13. Салат Мімоза із солоними огірками
14. Салат Мімоза з горбушею та огірками
15. Салат Мімоза з копченою скумбрією
16. Салат Мімоза з червоною рибою
17. Салат Мімоза з корейською морквою
18. Салат Мімоза з печінкою тріски
19. Салат Мімоза з кількою в томаті
20. Салат Мімоза з куркою
1. Салат Мімоза – класичний рецепт
Для класичного рецепту підходять будь-які рибні консерви в олії. Наприклад, сайра.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
300 г картоплі
200 г моркви
100 г цибулі
150 г твердого сиру
4 яйця
50 г зелені
200 г майонезу
Покроковий рецепт:
1. Відварити до готовності картоплю, моркву та яйця окремо один від одного і дай їм охолонути.
2. Дрібно нарубай цибулю і залий її окропом на 5-10 хвилин.
3. Очисти всі овочі та яйця, відділи білки від жовтків і натріть всі інгредієнти на дрібній тертці, теж окремо один від одного.
4. Розімни рибні консерви вилкою, виклади в салатницю першим шаром і змасти майонезом.
5. Зверху виклади терті білки і знову майонез.
6. Потім шарами – морква, майонез, цибуля, картопля і знову майонез.
7. Засип все тертим сиром і змасти майонезом ще раз.
8. Прикрась салат тертими жовтками, і за бажанням – зеленню.
9. Дай Мімозі кілька годин настоятися в холодильнику.
2. Салат Мімоза з вершковим маслом
Холодне вершкове масло натерте на дрібній тертці, йде в салаті окремим шаром.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
4 яйця
1 цибулина
100 г вершкового масла
2 моркви
2 картоплини
200 г майонезу
Покроковий рецепт:
Відваріть до готовності яйця, моркву і картоплю, дай їм охолонути і очисти. Білки відділи від жовтків.
Дрібно наріж цибулю, розімни рибні консерви вилкою, а інше, включаючи масло, натрій на дрібній тертці.
Виклади в салатницю рибу та змасти майонезом. На неї – білки та знову майонез.
Виклади шар цибулі, потім олії, потім – моркви. І знову змасти майонезом.
Останні шари такої Мімози – картопля, майонез та жовтки.
3. Салат Мімоза з грибами
Радимо взяти печериці, бо це найпростіше.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
2 картоплини
4 яйця
300 г грибів
100 г твердого сиру
2 моркви
100 г свіжих огірків
1 пучок кропу
200 г майонезу
Покроковий рецепт:
Відварити до готовності моркву, картоплю та яйця, і дай їм охолонути. Очисти та відділи жовтки від білків.
Натрій все на тертці, і так само натрій сир. Огірок наріж тонкою соломкою.
Дрібно порубай цибулю з грибами і обсмаж до готовності. Подрібни зелень.
Виклади у форму картоплю та змасти майонезом. Потім – консерви та знову майонез.
Наступні шари – морква, гриби, огірки, білки, сир та жовтки. Усі шари, окрім жовтків, промазуй майонезною сіткою.
Прикрась готову Мімозу рубаною зеленню.
4. Салат Мімоза з волоськими горіхами
Для прикраси салату відмінно підійде фізаліс та гілочки зелені.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
4 яйця
3 моркви
1 фіолетова цибулина
120 г твердого сиру
1 склянка смажених волоських горіхів
60 г вершкового масла
200 г майонезу
Зараз читають:10 найкращих способів приготувати цукати з гарбуза
Покроковий рецепт:
Відварити до готовності яйця та моркву. Дай їм охолонути, очисти та відділи білки від жовтків. Натрій все на тертці.
Так само натрій сир і холодне вершкове масло. Дрібно порубай горіхи і подрібни цибулю. Рибну консерву розімні виделкою.
Викладай Мімозу шарами в такій послідовності: морква, майонез, горіхи, риба, цибуля, олія, білки, сир, майонез та жовтки.
5. Салат Мімоза з рисом
А цей рецепт Мімози цікавий тим, що в ньому немає картоплі!
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
150 г рису
1 цибулина
2 моркви
4 яйця
100 г твердого сиру
200 г майонезу
Покроковий рецепт:
Відварити до готовності рис, моркву та яйця. Дай усьому охолонути, очисти моркву, а яйця поділи на білки та жовтки.
Дрібно наріж цибулю і залий окропом на пару хвилин.
Натрій на тертці морква, сир, жовтки та білки.
Виклади першим шаром Мімози рис, і змасти його майонезом.
Потім виклади подрібнені рибні консерви, знову майонез, цибуля, морква, майонез, білки, майонез, сир, майонез та жовтки.
6. Салат Мімоза з яблуками
Найкраще підходять солодкі або кисло-солодкі яблука жовтих та зелених сортів.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
1 банка рибних консервів
4 картоплини
2 моркви
4 яйця
1 цибулина
200 г яблук
200 г твердого сиру
300 г майонезу
Покроковий рецепт:
Відвари до готовності картоплю, моркву та яйця, і дай всьому охолонути. Почисти, розділи білки та жовтки і натрій все на тертці.
Так само натрі яблука і сир. Дрібно нарубай цибулю і розімні консерви вилкою.
Виклади рибу в салатницю і змасти цей шар майонезом. Потім – цибуля і знову майонез.
Далі – білки, майонез, сир, майонез, морква, майонез, яблука, майонез, картопля та знову майонез.
Зверху засип Мімозу тертими жовтками і прибери салат на пару годин у холодильник.
7. Салат Мімоза з тунцем та болгарським перцем
Для приготування мімози рекомендуємо взяти тунця в олії, а не у власному соку.
Час приготування: 1 год. Кількість: 6 порцій.
Тобі знадобиться:
200 г консервованого тунця
3 картоплини
1 фіолетова цибулина
1 болгарський перець
4 яйця
100 г твердого сиру
200 г майонезу
Покроковий рецепт:
Відвари яйця та картоплю до готовності, дай їм охолонути, відділи білки від жовтків.
Натрій картоплю, жовтки, білки та сир на тертці. Дрібно наріж цибулю і перець, і розімни тунець виделкою.
Виклади першим шаром картоплю та змасти майонезом. Потім тунець, цибуля, і знову майонез.