20 відмінних рецептів салату Мімоза

Ну хто не знає листковий салат Мімоза з рибних консервів? Свою назву він отримав за схожість із однойменними квітами. Крім класичного рецепту, зараз є набагато більше варіацій Мімози – на будь-який смак. Чудова знахідка для святкового столу!

Зміст

  • 1. Салат Мімоза – класичний рецепт
  • 2. Салат Мімоза з вершковим маслом
  • 3. Салат Мімоза з грибами
  • 4. Салат Мімоза з волоськими горіхами
  • 5. Салат Мімоза з рисом
  • 6. Салат Мімоза з яблуками
  • 7. Салат Мімоза з тунцем та болгарським перцем
  • 8. Салат Мімоза з кукурудзою
  • 9. Салат Мімоза з морською капустою
  • 10. Салат Мімоза зі шпротами та цвітною капустою
  • 11. Салат Мімоза з крабовими паличками
  • 12. Салат Мімоза із зеленим горошком
  • 13. Салат Мімоза із солоними огірками
  • 14. Салат Мімоза з горбушею та огірками
  • 15. Салат Мімоза з копченою скумбрією
  • 16. Салат Мімоза з червоною рибою
  • 17. Салат Мімоза з корейською морквою
  • 18. Салат Мімоза з печінкою тріски
  • 19. Салат Мімоза з кількою в томаті
  • 20. Салат Мімоза з куркою
  • 1. Салат Мімоза – класичний рецепт

    Для класичного рецепту підходять будь-які рибні консерви в олії. Наприклад, сайра.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 300 г картоплі
    • 200 г моркви
    • 100 г цибулі
    • 150 г твердого сиру
    • 4 яйця
    • 50 г зелені
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

    1. Відварити до готовності картоплю, моркву та яйця окремо один від одного і дай їм охолонути.

    2. Дрібно нарубай цибулю і залий її окропом на 5-10 хвилин.

    3. Очисти всі овочі та яйця, відділи білки від жовтків і натріть всі інгредієнти на дрібній тертці, теж окремо один від одного.

    4. Розімни рибні консерви вилкою, виклади в салатницю першим шаром і змасти майонезом.

    5. Зверху виклади терті білки і знову майонез.

    6. Потім шарами – морква, майонез, цибуля, картопля і знову майонез.

    7. Засип все тертим сиром і змасти майонезом ще раз.

    8. Прикрась салат тертими жовтками, і за бажанням – зеленню.

    9. Дай Мімозі кілька годин настоятися в холодильнику.

    2. Салат Мімоза з вершковим маслом

    Холодне вершкове масло натерте на дрібній тертці, йде в салаті окремим шаром.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 4 яйця
    • 1 цибулина
    • 100 г вершкового масла
    • 2 моркви
    • 2 картоплини
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відваріть до готовності яйця, моркву і картоплю, дай їм охолонути і очисти. Білки відділи від жовтків.
  • Дрібно наріж цибулю, розімни рибні консерви вилкою, а інше, включаючи масло, натрій на дрібній тертці.
  • Виклади в салатницю рибу та змасти майонезом. На неї – білки та знову майонез.
  • Виклади шар цибулі, потім олії, потім – моркви. І знову змасти майонезом.
  • Останні шари такої Мімози – картопля, майонез та жовтки.
  • 3. Салат Мімоза з грибами

    Радимо взяти печериці, бо це найпростіше.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 2 картоплини
    • 4 яйця
    • 300 г грибів
    • 100 г твердого сиру
    • 2 моркви
    • 100 г свіжих огірків
    • 1 пучок кропу
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити до готовності моркву, картоплю та яйця, і дай їм охолонути. Очисти та відділи жовтки від білків.
  • Натрій все на тертці, і так само натрій сир. Огірок наріж тонкою соломкою.
  • Дрібно порубай цибулю з грибами і обсмаж до готовності. Подрібни зелень.
  • Виклади у форму картоплю та змасти майонезом. Потім – консерви та знову майонез.
  • Наступні шари – морква, гриби, огірки, білки, сир та жовтки. Усі шари, окрім жовтків, промазуй майонезною сіткою.
  • Прикрась готову Мімозу рубаною зеленню.
  • 4. Салат Мімоза з волоськими горіхами

    Для прикраси салату відмінно підійде фізаліс та гілочки зелені.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 4 яйця
    • 3 моркви
    • 1 фіолетова цибулина
    • 120 г твердого сиру
    • 1 склянка смажених волоських горіхів
    • 60 г вершкового масла
    • 200 г майонезу

    Зараз читають:10 найкращих способів приготувати цукати з гарбуза

    Покроковий рецепт:

  • Відварити до готовності яйця та моркву. Дай їм охолонути, очисти та відділи білки від жовтків. Натрій все на тертці.
  • Так само натрій сир і холодне вершкове масло. Дрібно порубай горіхи і подрібни цибулю. Рибну консерву розімні виделкою.
  • Викладай Мімозу шарами в такій послідовності: морква, майонез, горіхи, риба, цибуля, олія, білки, сир, майонез та жовтки.
  • 5. Салат Мімоза з рисом

    А цей рецепт Мімози цікавий тим, що в ньому немає картоплі!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 150 г рису
    • 1 цибулина
    • 2 моркви
    • 4 яйця
    • 100 г твердого сиру
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити до готовності рис, моркву та яйця. Дай усьому охолонути, очисти моркву, а яйця поділи на білки та жовтки.
  • Дрібно наріж цибулю і залий окропом на пару хвилин.
  • Натрій на тертці морква, сир, жовтки та білки.
  • Виклади першим шаром Мімози рис, і змасти його майонезом.
  • Потім виклади подрібнені рибні консерви, знову майонез, цибуля, морква, майонез, білки, майонез, сир, майонез та жовтки.
  • 6. Салат Мімоза з яблуками

    Найкраще підходять солодкі або кисло-солодкі яблука жовтих та зелених сортів.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 4 картоплини
    • 2 моркви
    • 4 яйця
    • 1 цибулина
    • 200 г яблук
    • 200 г твердого сиру
    • 300 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари до готовності картоплю, моркву та яйця, і дай всьому охолонути. Почисти, розділи білки та жовтки і натрій все на тертці.
  • Так само натрі яблука і сир. Дрібно нарубай цибулю і розімні консерви вилкою.
  • Виклади рибу в салатницю і змасти цей шар майонезом. Потім – цибуля і знову майонез.
  • Далі – білки, майонез, сир, майонез, морква, майонез, яблука, майонез, картопля та знову майонез.
  • Зверху засип Мімозу тертими жовтками і прибери салат на пару годин у холодильник.
  • 7. Салат Мімоза з тунцем та болгарським перцем

    Для приготування мімози рекомендуємо взяти тунця в олії, а не у власному соку.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 200 г консервованого тунця
    • 3 картоплини
    • 1 фіолетова цибулина
    • 1 болгарський перець
    • 4 яйця
    • 100 г твердого сиру
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари яйця та картоплю до готовності, дай їм охолонути, відділи білки від жовтків.
  • Натрій картоплю, жовтки, білки та сир на тертці. Дрібно наріж цибулю і перець, і розімни тунець виделкою.
  • Виклади першим шаром картоплю та змасти майонезом. Потім тунець, цибуля, і знову майонез.
  • Чергуй шари Мімози далі: білки, майонез, перець, майонез, сир, майонез та жовтки.
  • 8. Салат Мімоза з кукурудзою

    Незважаючи на такі різні інгредієнти, салат виходить дуже гармонійним.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 200 г консервованої кукурудзи
    • 300 г сардини в олії
    • 200 г картоплі
    • 200 г моркви
    • 4 яйця
    • 250 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари картоплю, моркву та яйця до готовності. Дай усьому охолонути, відділи жовтки та білки, і натрій все на тертці.
  • Виклади в салатницю картоплю і змасти майонезом.
  • Сардини розімні виделкою, виклади наступним шаром і теж змасти майонезом.
  • Далі – морква, майонез, кукурудза, майонез, білки, майонез та терті жовтки.
  • Дай Мімозе настоятися у холодильнику.
  • 9. Салат Мімоза з морською капустою

    Оригінальний пісний рецепт Мімози без яєць та риби.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 3 картоплини
    • 2 моркви
    • 1 банка кукурудзи
    • 100 г тофу
    • 1 цибулина
    • 2 яблука
    • 200 г морської капусти
    • 200 г пісного майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари до готовності картоплю та моркву, охолоди, очисти і натрій на великій тертці.
  • Дрібно наріж цибулю. Натрій яблука і тофу. Морську капусту дрібно порубай, а за бажанням – промою.
  • Виклади шарами картоплю, майонез, морську капусту та знову майонез.
  • Потім – цибуля, морква, майонез, яблука, майонез, тофу, майонез та консервовану кукурудзу.
  • Дай Мімозе настоятися кілька годин у холодильнику.
  • Зараз читають:15 найкращих рецептів брускетти з креветками

    10. Салат Мімоза зі шпротами та цвітною капустою

    Зовсім нова інтерпретація популярного салату Мімоза.

    Час приготування: 35 хвилин.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 300 г цвітної капусти
    • 4 яйця
    • 1 цибулина
    • 3 моркви
    • 1 банка шпрот
    • 100 г твердого сиру
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Приварити цвітну капусту до м’якості і дуже дрібно наріж.
  • Відвари яйця і натрій на тертці, і так само натрій сир. Подрібни шпроти.
  • Дрібно нарубай цибулю, натрій моркву і обсмаж їх разом до м’якості.
  • Виклади шарами цвітну капусту, майонез, засмажку, шпроти і знову майонез.
  • Зверху виклади шар яєць, знову змасти його майонезом, і засип Мімозу тертим сиром.
  • 11. Салат Мімоза з крабовими паличками

    Крабові палички тут виступають чудовою заміною рибним консервам.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 2 картоплини
    • 2 моркви
    • 3 яйця
    • 200 г крабових паличок
    • 80 г твердого сиру
    • 1 ч. л. гірчиці
    • 100 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити яйця, моркву та картоплю. Овочі можна запекти. Охолоди все в холодній воді, очисти, розділи жовтки та білки, і натрій все на тертці.
  • Окремо натрій сир і холодні крабові палички.
  • Змішай гірчицю з майонезом, і можеш приправити за смаком.
  • Викладай салат у кільце шарами: картопля, майонез, морква, крабові палички, майонез, білки, майонез, сир, майонез та жовтки.
  • Відправ Мімозу на пару годин у холодильник.
  • 12. Салат Мімоза із зеленим горошком

    Горошок краще брати саме консервований – він м’якший і гармонійніше підходить до смаку.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 200 г консервованої сардини
    • 300 г картоплі
    • 200 г моркви
    • 4 яйця
    • 100 г твердого сиру
    • 150 г консервованого зеленого горошку
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити або запікати до м’якості моркву та картоплю, дай їм охолонути і натрій на тертці.
  • Окремо круто відварити яйця, розділи білки та жовтки, і теж натрі.
  • Так само натрій сир, а сардини розімні виделкою.
  • Виклади першим шаром картоплю і змасти її майонезом. Потім – сардини, цибуля та знову майонез.
  • Далі – горошок, білки, майонез, морква, майонез, сир, майонез та нарешті жовтки.
  • 13. Салат Мімоза із солоними огірками

    Якщо в тебе дрібні корнішони, то візьми більше.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка консервованої сайри
    • 2 картоплини
    • 2 моркви
    • 2 солоних огірків
    • 4 яйця
    • 1 цибулина
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари картоплю, моркву та яйця, дай всьому охолонути, розділи білки з жовтками та натрі на тертці.
  • Так само натрі солоні огірки.
  • Дрібно нарубай цибулю і за бажанням обдай її окропом або збризкайте оцтом.
  • Розімні сайру вилкою, виклади в кільце і змасти майонезом.
  • Потім виклади картоплю, майонез, цибулю, моркву і знову майонез.
  • Далі – солоні огірки, майонез, білки, майонез та жовтки.
  • Відправте готовий салат на пару годин в холодильник.
  • 14. Салат Мімоза з горбушею та огірками

    Це порівняно швидкий та дієтичний рецепт Мімози, бо тут немає картоплі.

    Час приготування: 30 хвилин.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка консервованої горбуші
    • 6 яєць
    • 2 свіжі огірки
    • 150 г твердого сиру
    • 100 г майонезу
    • 4 пера зеленої цибулі

    Покроковий рецепт:

  • Відвари яйця до готовності, відділи білки та жовтки, і натрій на тертці. Сир теж натрій окремо.
  • Дрібно наріж огірки та зелену цибулю. Розімні горбушу вилкою.
  • Виклади білки, змасти їх майонезом і зверху виклади рибу.
  • Посипи все зеленою цибулею, а потім виклади огірки. Знов змасти майонезом.
  • Далі – тертий сир, майонез та жовтки. Залишається тільки дати Мімозі настоятися.
  • 15. Салат Мімоза з копченою скумбрією

    Дуже святкова варіація Мімози, яка нікого не залишить байдужим.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 копчена скумбрія
    • 2 картоплини
    • 2 моркви
    • 1 цибулина
    • 4 яйця
    • 100 г плавленого сиру
    • 100 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити яйця, картоплю та моркву до готовності. Остуди, очисти, розділи білки з жовтками і натрій все на тертці.
  • Дрібно наріж цибулю та залий окропом на 10 хвилин.
  • Окремо натрій плавлений сир, а скумбрію відділи від кісток і дрібно наріж.
  • Виклади в салатницю картоплю і змасти її майонезом. Зверху виклади цибулю і на неї скумбрію.
  • Потім – морква, майонез та білки.
  • Змішай жовтки, плавлений сир і ще трохи майонезу, і посип Мімозу з усіх боків.
  • Зараз читають:20 найсмачніших рецептів тарталеток із сирним сиром

    16. Салат Мімоза з червоною рибою

    Можеш взяти солону чи копчену червону рибу – на власний смак.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 200 г лосося
    • 2 картоплини
    • 1 морква
    • 3 яйця
    • 1 пучок зеленої цибулі
    • 150 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити до готовності рибу, картоплю та моркву. Дай охолонути, розділи білки з жовтками і натрій все на тертці.
  • Наріж лосось дрібним кубиком і порубай зелену цибулю.
  • Виклади в салатницю шар картоплі та змасти майонезом. Потім – лосось, зелена цибуля та знову майонез.
  • Наступні шари Мімози – морква, майонез, білок, майонез та жовтки.
  • Дай салату настоятися у холодильнику.
  • 17. Салат Мімоза з корейською морквою

    Подвійно яскравий та пікантний салат Мімоза на святковий стіл!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банка рибних консервів
    • 3 яйця
    • 150 г корейської моркви
    • 2 картоплини
    • 1 цибулина
    • 120 г твердого сиру
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відварити яйця та картоплю до готовності. Розділили білки з жовтками, і натрій усе на тертці.
  • Натрій твердий сир, дрібно нарубай цибулю, подрібни моркву і розімні консерви вилкою.
  • Виклади шарами: картоплю, цибулю, рибні консерви, сир, корейську моркву, білки та жовтки. Всі шари Мімози промазуйте майонезною сіточкою.
  • 18. Салат Мімоза з печінкою тріски

    З печінкою тріски – Мімоза перетворюється практично на делікатес.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 250 г печінки тріски
    • 1 цибулина
    • 200 г картоплі
    • 200 г моркви
    • 2 яйця
    • 4 гілочки зелені
    • 150 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відвари картоплю, моркву та яйця, дай їм охолонути, розділи жовтки та білки, і натрій все на тертці.
  • Дрібно нарубай цибулю і ошпар окропом. Подрібни зелень.
  • Печінка тріски розімні виделкою.
  • Виклади у форму картоплю та змасти майонезом. Потім – цибуля із зеленню, печінка, морква та знову майонез.
  • Далі виклади білки, змасти майонезом і посип салат жовтками.
  • 19. Салат Мімоза з кількою в томаті

    Навіть така непримітна консерва теж підійде для приготування найсмачнішої Мімози!

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 4 порції.

    Тобі знадобиться:

    • 1 банку кільки в томаті
    • 3 яйця
    • 2-3 картоплини
    • 1 морква
    • 2 маринованих огірка
    • 1 цибулина
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Дрібно наріж цибулю і залий окропом на 10 хвилин.
  • Відвари моркву, картоплю та яйця, дай їм охолонути, очисти, відділи жовтки від білків і натрій все на тертці.
  • Так само натрі мариновані огірки.
  • Кільку розімні виделкою прямо з томатним соусом.
  • Виклади в салатницю картоплю і змасти майонезом. Потім – кільку, цибулю, моркву та знову майонез.
  • Далі – огірки, майонез, білки, майонез та жовтки.
  • Відправ готову Мімозу настоятися в холодильник на пару годин.
  • 20. Салат Мімоза з куркою

    Некласичний, але цікавий рецепт Мімози для тих, хто не любить салати з рибними консервами.

    Час приготування: 1 год.
    Кількість: 6 порцій.

    Тобі знадобиться:

    • 200 г курячого філе
    • 200 г моркви
    • 300 г картоплі
    • 4 яйця
    • 100 г твердого сиру
    • 1 фіолетова цибулина
    • 2 яблука
    • 200 г майонезу

    Покроковий рецепт:

  • Відваріть до готовності курку, яйця, моркву і картоплю, і дай всьому охолонути.
  • Морква і картоплю очисти і натрій на тертці. Так само натрій сир і очищені яблука.
  • Дрібно нарубай цибулю, а курку наріж або розбери на волокна.
  • Відокремили жовтки від білків і теж натріть окремо один від одного.
  • Викладай Мімозу шарами: куряче філе, майонез, цибуля, майонез, білки, майонез та картопля. Потім знову майонез, яблука, морква, майонез, сир, майонез та жовтки.
  • Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *