12 японських десертів, які легко повторити вдома

Японська кухня не обмежується лише рибою чи рисом, адже є в ній свої унікальні десерти з незвичайним для нас смаком. І багато хто з них можна спробувати приготувати в домашніх умовах. Ділимося 12 найпопулярнішими рецептами!

Зміст

  • 1. Бавовняний японський чізкейк
  • 2. Моті з начинкою
  • 3. Японські панкейки
  • 4. Солодкі парові булочки на рисовому борошні
  • 5. Данго
  • 6. Карамелізований банан
  • 7. Морозиво з тофу
  • 8. Матча мафіни
  • 9. Дораяки
  • 10. Екан
  • 11. Осіруко
  • 12. Тайяки
  • 1. Бавовняний японський чізкейк

    Свою назву він отримав не просто так, і за текстурою справді нагадує хмару.

    Тобі знадобиться: 60 г вершкового масла, 100 мл молока, 250 г маскарпоне або іншого вершкового сиру, 6 яєць, 40 г борошна, 40 г кукурудзяного крохмалю, 150 г цукру, 30 мл лимонного соку, 1 щіпка солі, 50 г.

    Приготування: Змішай вершковий сир, молоко та вершкове масло на водяній бані до однорідності. Окремо розтопи білий шоколад, додай його в суміш, перемішай і дай охолонути.

    Відділи білки від жовтків і поштучно вбий жовтки в вершкову масу, але перемішуй після кожного. Потім додай половину лимонного соку і просіяне борошно з крохмалем. Злегка збий білки з лимонним соком, що залишився. Продовжуйте збивати до стійких піків, додаючи цукор.

    Лопаткою втрути білки в вершкову суміш. Вилий тісто у форму, а саму форму постав на водяну баню. Випікай чізкейк 1:00 в духовці при 150 градусах, після чого вимкни духовку і залишь чізкейк там ще на півгодини.

    2. Моті з начинкою

    Начинка для моті може бути будь-який – від свіжих фруктів до морозива.

    Тобі знадобиться: 180 мл води, 100 г рисової муки, 100 г цукрової пудри, 70-100 г кукурудзяного крохмалю, 180 г маскарпоне, ягоди.

    При бажанні , розведи у воді кілька крапель харчового барвника. Всип рисову муку|борошно| і половину цукрової пудри, перемішай і накрий тісто плівкою. Зроби в плівці кілька проколів і відправте тісто на 1 хвилину в мікрохвильову піч при середній потужності.

    Перемішай тісто, знову накрий плівкою і відправ його в мікрохвильову піч ще на 40-60 секунд. Міксером збий маскарпоне з цукровою пудрою, що залишилася, до пишності. Промий та обсуши ягоди.

    Зараз читають:20 дивовижних рецептів тарталеток із креветками

    Розкатай тісто тонким пластом на присипаному крохмалі столі, наріж кружечки і на кожен з них виклади сир і трохи ягоди. Збери краї, сформуй круглі моті з начинкою всередині і відправ їх на півгодини в холодильник.

    3. Японські панкейки

    За консистенцією такі панкейки нагадують суфле, тож цілком зійдуть за десерт.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 40 г борошна, 25 мл молока, 30 г цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. ванільного цукру, 1 щіпка солі, вершкове масло.

    Відділи білки від жовтків, змішай два види цукру і окремо змішай борошно з розпушувачем. Міксером збий білки з сіллю до пишності, всип цукор і збий до стійких піків. Окремо зби жовтки з молоком, додай до них борошно і перемішай.

    Лопаткою втрути третину білків у тісто, після чого додай тісто до решти білків і знову акуратно перемішай. Злегка змасти сковорідку вершковим маслом, виклади ложку тіста, далі на неї ще ложку тіста, а на неї ще трохи. Так само виклади інші панкейки і влий у сковорідку ложку води.

    Випікай панкейки 2 хвилини під кришкою на слабкому вогні, додай на кожен ще по ложці тіста і влий трохи води. Готуй їх під кришкою ще 4 хвилини. Акуратно переверни, не притискаючи, знову влий трохи води та доведи панкейки до готовності під кришкою – це займе ще 5-6 хвилин.

    4. Солодкі парові булочки на рисовому борошні

    Прекрасне доповнення до склянки молока або чашки чаю.

    Тобі знадобиться: 100 г рисового борошна, 0,5 ст. розпушувача, 1 яйце, 50 г коричневого цукру, 100 мл соєвого молока, 2 ст. рослинного масла.

    Приготування: Віночком зби яйце з цукром, додай соєве молоко з маслом і всип просіяне борошно з розпушувачем. Вилий тісто у формочки для маффінів і готуй булочки 20-25 хвилин у пароварці. Готовність перевіряй зубочисткою.

    5. Данго

    Улюблені рисові кульки на паличках. Можеш полити їх будь-яким топінгом на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 400 г рисового борошна, 400 мл води, 200 г цукру, 4 ст. кукурудзяного крохмалю, 100 мл соєвого соусу.

    Зараз читають:12 легких рецептів гуляшу з індички з підливою

    Нагрій 200 мл води, не доводячи до кипіння. Додай рисове борошно, вимішай тісто, сформуй з нього невеликі кульки, одягни їх на шпажки і проварити 15 хвилин на пару. Змішай ще 200 мл води, соєвий соус, цукор та крохмаль до однорідності. Уварити соус на слабкому вогні до густоти, постійно помішуючи і не даючи йому кипіти. Полів готові данго соусом, що вийшов.

    6. Карамелізований банан

    Дуже легкий десерт, який готується нашвидкуруч.

    Тобі знадобиться: 1 банан, 10 г вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. коричневий цукор.

    Приготування: Наріж банан навпіл уздовж і потім упоперек. Присип кожну частину цукром. Розігрій антипригарну сковорідку і виклади на неї банани зрізом із цукром донизу. Жар, поки цукор не розтане, переверни і смажу ще 1 хвилину. Знову переверни, смаж 1 хвилину і додай вершкове масло. Переверни банани востаннє, знову обсмаж 1 хвилину і подавай до столу.

    7. Морозиво з тофу

    Для цього рецепту обов'язково потрібен так званий шовковий тофу.

    Тобі знадобиться: 200 г шовкового тофу, 50 г меду, 150 мл молока, 30 г соєвого борошна.

    Приготування: Відправ тофу на 1 хвилину в мікрохвильову піч при 600 Вт або нагрій будь-яким іншим способом. Обсмажте соєве борошно на сухій сковороді до легкого коричневого відтінку. Відправ всі інгредієнти в блендер, збий до однорідності, вили в контейнер і відправ морозиво в морозилку. Через 1 годину перемішай його і відправь назад ще на годину.

    8. Матча мафіни

    Звичайно, мафіни – це не традиційна японська кухня, але як пройти повз зелені мафіни з матчів?

    Тобі знадобиться: 80 г вершкового масла|мастила|, 120 г цукру, 2 яйця, 1 ч.л. матчі, 1 ч.л. розпушувача, 120 г борошна, 50 мл молока.

    Приготування: Міксером зби м'яке вершкове масло з цукром і, продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця. Змішай просіяне борошно, розпушувач та матчу, і поступово додай їх у тісто. Влий молоко і ще трохи збий все разом. Виклади тісто у формочки і випікай мафіни 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Дораяки

    Щось середнє між панкейками та бісквітним печивом із начинкою.

    Тобі знадобиться: 150 г борошна, 2 яйця, 80 г цукру, 50 мл води, 2 ч.л. меду, 1 ч.л. розпушувача, 50 г згущеного молока, джему або іншого прошарку.

    Зараз читають:20 чудових салатів на Новий рік 2024

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром і медом, додай злегка теплу воду і потім – борошно, що просіює, з розпушувачем. Ложкою викладай тісто на гарячу антипригарну сковорідку та обсмаж невеликі круглі панкейки з двох боків. Склади їх попарно, промазуючи згущеним молоком.

    10. Екан

    Дуже нагадує желе із пастилою на основі бобової пасти.

    Тобі знадобиться: 400 г пасти з червоних бобів адзуки, 300 мл води, 1 щіпка солі, 4 г агар-агару.

    Змішай воду з агар-агаром, доведи до слабкого кипіння і проварити до розчинення. Додай бобову пасту і переміщуй, всип сіль і дай суміші трохи охолонути. За бажанням додай горіхи або іншу начинку. Вилий суміш у форму, дай їй повністю застигнути, наріж на порційні шматки і подавай у холодному вигляді.

    11. Осіруко

    Або дзендзай – солодкий десертний суп із бобів адзуки.

    Тобі знадобиться: 1 склянка бобів адзуки, 1,5 склянки цукру, 1 щіпка солі, 4 готові моті.

    Залий боби 4-5 склянками води , доведи до кипіння і проварити 5 хвилин. Відкинь на друшляк, залий їх такою ж кількістю чистої води і проварити ще 1,5-2 години на слабкому вогні. Підливай воду за потребою.

    Злий готовий відвар, а до бобів всип цукор і проварити 10 хвилин на сильному вогні, постійно помішуючи – повинна вийти паста. Додай сіль та частину відвару, перемішай і ще трохи прогрій суп. Обсмажити або запікати моти до рум'яної скоринки, виклади їх на тарілки та зали супом.

    12. Тайяки

    Ті самі рибки, ще один варіант солодкої японської випічки з начинкою.

    Тобі знадобиться: 180 г борошна, 2 г розпушувача, 3 г соди, 1 яйце, 200 мл молока, 50 г цукру, 1 ст. олії, 100 г пасти анко.

    Змішай всі просіяні сухі інгредієнти . Віночком зби яйце з молоком, з'єднай обидві маси і відправте тісто на кілька годин в холодильник. Розігрій сковороду для тайяки, змасти її маслом і вилий тісто, заповнюючи форми приблизно на 2/3. Коли тісто трохи схопиться, виклади пасту анко чи іншу начинку, зімкни форму та готуй ще трохи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *