Правильно приготовлені субпродукти можуть становити гідну конкуренцію навіть соковитому стейку. Сьогодні ми розповімо 20 найкращих рецептів курячих сердець на мангалі. Бери собі на замітку!
Зміст
1. Курячі серця з оцтом на мангалі
Залишай жир на сердечках, він додасть соковитості та покращить смак готової страви.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 80 мл оцту, 100 мл олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. майорану, 2 ч.л. солі.
Курячі серця очисти від плівок і судин, склади в миску. Додай спеції, сіль, оцет та олію. Перемішайте, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Нанизай серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі 10-15 хвилин.
2. Шашлик з курячих сердець, маринованих з цибулею та оцтом
Доповни готові серця зеленню та свіжими овочами.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 800 г цибулі, 3 ст. оцту, 3 ст. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.
Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай сіль, перець, олію, оцет і дрібно нарізану цибулю. Перемішай, накрий харчовою плівкою і залиш їх маринуватися на 40-60 хвилин. Нанизай курячі серця на шпажки і жар над розпеченим вугіллям до готовності.
3. Шашлик із курячих сердець у медово-гірчичному маринаді
Перевірене та улюблене багатьма поєднання.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. гострої гірчиці, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 20 г солі.
Приготування: Змішай мед, гірчицю, спеції та сіль. Додай курячі серця і перемішай, добре розминаючи руками. Накрий і прибери убік на 30 хвилин. Нанизай серця на шампури і смаж їх на мангалі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.
4. Курячі серця з соєвим соусом і часником на мангалі
Час приготування залежить від інтенсивності жару та розміру сердечок.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. майорану, 2 ч.л. солі.
Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти
Курячі серця очисти від плівок і виріжте судини. Змішай соєвий соус, олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Вилий отриманий маринад у миску з сердечками, перемішай і залиши все під кришкою на півгодини. Після цього нанижи серця на дерев'яні шпажки і обсмажуйте на мангалі 10-15 хвилин, нерідко перевертаючи.
5. Курячі серця на мангалі, мариновані в гранатовому соусі з цибулею
Подавай із кетчупом, аджикою або іншими соусами.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 500 г цибулі, 50 мл гранатового соусу, 50 мл олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.
Приготування: Очисти та подрібни цибулю в блендері до кашоподібного стану. Додай сіль, олію, гранатовий соус, коріандр та лимонний сік. Перемішай, всип підготовлені серця і перемішай ще раз. Залиш заготовку маринуватися на 40-60 хвилин. Одягни курячі серця на шампури і смаж їх над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин.
6. Курячі серця в пивному маринаді на мангалі
За цим рецептом серця завжди виходять м'якими.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 400 мл світлого пива, 0,5 ч.л. насіння гірчиці, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 2 ч.л. солі.
Приготування: Підготуй та помісти серця в миску. Присип сіллю, спеціями і добре перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Накрий кришкою та залиш при кімнатній температурі на 10 хвилин. Влий пиво, перемішай ще раз і прибери убік на 30 хвилин. Злий маринад, а серця – злегка відіжми, нанижи на шпажки і обсмаж на мангалі до готовності.
7. Курячі серця з часником та лимонним соком на мангалі
Якщо довжини шпажок недостатньо, тоді виклади їх на спеціальні грати.
Тобі знадобиться: 1 кг курячого серця, сік одного лимона, 30 г часнику, 3 ст.л. олії, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.
Приготування: Змішай масло, сік лимона, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Додай підготовлені курячі серця, добре перемішай і прибери в бік на 30 хвилин. Наниж їх на шпажки і обсмажуйте 10-15 хвилин над розпеченим вугіллям.
8. Шашлик з курячих сердець з розмарином та лимонним соком
Серця вийдуть ще соковитіше, якщо загорнути їх у жирову сітку.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 3 гілочки розмарину, сік одного лимона, 50 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.
Приготування: Залий курячі серця на 15 хвилин мінералкою. Злий воду, а серця злегка відіжми. Додай спеції, олію, сіль, лимонний сік та розім'яті гілочки розмарину. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери на 40 хвилин. Нанизай серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі до готовності.
9. Курячі серця в аджику на мангалі
Дуже простий рецепт доступних інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 3 ст.л. аджики, 3 ст. олії, 2 ч.л. солі.
Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай сіль, аджику, олію і добре перемішай. Накрий кришкою або харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 1 годину. Одягни курячі серця на шпажки і обсмажуйте над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин.
10. Курячі серця в майонезі з томатною пастою на мангалі
За бажанням додай подрібнений часник або гострий перець.
Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 2 ст.л. томатної пасти, 3 ст. майонезу, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Очисти курячі серця від плівок, змішай зі спеціями, сіллю та залиш на 10-15 хвилин. Додай томатну пасту, майонез і ще раз добре перемішай. Накрий заготовку харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Одягни серця на підготовлені шпажки і смаж 15 хвилин на мангалі, часто перевертаючи.
11. Курячі серця з гірчицею та часником на мангалі
Не остання роль у цьому рецепті відведена мінералці!
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. гірчиці, сік половини лимона, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 20 г солі, 2 л сильногазованої мінералки.
Приготування: Змішай холодну мінералку та лимонний сік, залий підготовлені серця та залиш на 5 хвилин. Після чого злий воду і злегка відіжми серця. Додай гірчицю, сіль, хмелі-сунелі та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий кришкою і залиш маринуватися на 10-15 хвилин. Одягни курячі серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі близько 15 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
12. Курячі серця на мангалі, мариновані в сметані з часником
Рекомендуємо використовувати охолоджені серця.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячого серця, 30 г часнику, 200 г жирної сметани, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.
Приготування: Курячі серця підготуй і склади в миску. Додай спеції, сіль, сметану та пропущений через прес часник. Перемішай, добре розминаючи руками кожен шматочок, накрий кришкою і залиш при кімнатній температурі на 1 годину. Нанизай серця на шампури і обсмаж на мангалі до готовності.
13. Курячі серця з болгарським перцем на мангалі
За таким же принципом можна готувати їх з кабачками, баклажанами та печерицями.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 400 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Болгарський перець розріж навпіл і наріж середніми шматочками. Очисти курячі серця від плівок. Склади все миску, додай подрібнений часник, олію, чорний перець та сіль. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 40 хвилин. Нанизай серця і шматочки перцю на дерев'яні шпажки, і готуй на мангалі 10-15 хвилин.
14. Шашлик із курячих сердець, маринованих у білому вині з імбиром
У процесі смаження змащуй серця залишками маринаду.
Тобі знадобиться: 1 кг курячого серця, 500 мл білого вина, 20 г кореня імбиру, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. лимонної цедри, 1 ч. л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.
Приготування: Очисти та подрібни імбир у блендері. Виклади в миску підготовлені курячі серця, додай сіль, цедру, коріандр, олію, вино та імбир. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 40 хвилин. Злий маринад, а серця – злегка відіжми і нанижи на дерев'яні шпажки. Обсмажуйте їх над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.
15. Гострий шашлик з курячих сердець по-корейськи
Спеціально для любителів азіатської кухні!
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 50 г кореня імбиру, 50 г часнику, 2 ст. меду, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. вустерширського соусу, 50 мл олії, 3 ст.л. оцту, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі.
Зараз читають:15 відмінних рецептів компоту з червоної та чорної смородини
Приготування: Очисти та подрібни в блендері часник та корінь імбиру. Додай соуси, олію, мед, оцет, пластівці перцю, цукор і сіль. Перемішай, всип курячі серця і перемішай ще раз. Накрий заготовку харчовою плівкою і залиш маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Одягни серця на шпажки і жар на мангалі до готовності.
16. Шашлик із курячих сердець із бальзамічним оцтом
Стеж за тим, щоб жар був рівним і сильним.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 2 ст.л. бальзамічного оцту, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.
Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай спеції, сіль, олію та оцет. Перемішай, накрий плівкою і залиш маринуватися на півгодини. Після чого нанижи курячі серця на шпажки і обсмажуйте на мангалі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.
17. Курячі серця з лимонним соком та спеціями на мангалі
Серця прожаряться швидше, якщо нанизати їх упоперек.
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, сік одного лимона, 50 мл олії, 2 гілочки розмарину, 1 ч.л. спецій для шашлику, 2 ч. л. солі.
Приготування: Змішай серця зі спеціями і сіллю, і прибери заготовку на 15 хвилин. Додай лимонний сік, олію, цілі гілочки розмарину і добре перемішай. Накрий і постав маринуватися на 20 хвилин у прохолодне місце. Потім нанижи серця на дерев'яні шпажки і готуй на мангалі 10-15 хвилин.
18. Курячі серця в кефірі з цибулею та коренем хрону
Традиційно подають з лавашем та маринованою цибулею.
Тобі знадобиться: 1,5 кг курячого серця, 500 г цибулі, 50 г кореня хрону, 500 мл кефіру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.
Приготування: Очисти та подрібни в блендері цибулю та корінь хрону. Додай сіль, спеції, кефір та курячі серця. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште маринуватися на 40-60 хвилин. Одягни серця на шпажки і обсмаж їх на мангалі до готовності.
19. Курячі серця з імбиром, лимоном та часником на мангалі
Не забувай промити лимон окропом!
Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 1 лимон, 30 г кореня імбиру, 4 зубчики часнику, 50 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Імбир, часник та лимон – очисти та подрібни в блендері до кашоподібного стану. Виклади отриману масу в миску з сердечками, додай олію, перець та сіль. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок, і залиш під кришкою на 30 хвилин. Нанизай серця на шпажки і готуй їх на мангалі 10-15 хвилин.
20. Курячі серця в беконі на мангалі
Шматочки бекону можна защипнути зубочистками.
Тобі знадобиться: 800 г курячих сердець, 400 г бекону слайсами, 2 зубчики часнику, 50 мл олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 2 ч. л. солі.
Приготування: Склади курячі серця в миску, додай сіль, спеції, олію, сік лимона і пропущений через часник. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери на 40 хвилин. Загорни кожне серце в шматочок бекону і акуратно нанижіть на шпажки. Обсмажуйте 15 хвилин над розпеченим вугіллям, часто перевертаючи.
Джерело: dietcenter.com.ua