20 відмінних рецептів курячих сердець на мангалі

Правильно приготовлені субпродукти можуть становити гідну конкуренцію навіть соковитому стейку. Сьогодні ми розповімо 20 найкращих рецептів курячих сердець на мангалі. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Курячі серця з оцтом на мангалі
  • 2. Шашлик з курячих сердець, маринованих з цибулею та оцтом
  • 3. Шашлик із курячих сердець у медово-гірчичному маринаді
  • 4. Курячі серця з соєвим соусом і часником на мангалі
  • 5. Курячі серця на мангалі, мариновані в гранатовому соусі з цибулею
  • 6. Курячі серця в пивному маринаді на мангалі
  • 7. Курячі серця з часником та лимонним соком на мангалі
  • 8. Шашлик з курячих сердець з розмарином та лимонним соком
  • 9. Курячі серця в аджику на мангалі
  • 10. Курячі серця в майонезі з томатною пастою на мангалі
  • 11. Курячі серця з гірчицею та часником на мангалі
  • 12. Курячі серця на мангалі, мариновані в сметані з часником
  • 13. Курячі серця з болгарським перцем на мангалі
  • 14. Шашлик із курячих сердець, маринованих у білому вині з імбиром
  • 15. Гострий шашлик з курячих сердець по-корейськи
  • 16. Шашлик із курячих сердець із бальзамічним оцтом
  • 17. Курячі серця з лимонним соком та спеціями на мангалі
  • 18. Курячі серця в кефірі з цибулею та коренем хрону
  • 19. Курячі серця з імбиром, лимоном та часником на мангалі
  • 20. Курячі серця в беконі на мангалі
  • 1. Курячі серця з оцтом на мангалі

    Залишай жир на сердечках, він додасть соковитості та покращить смак готової страви.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 80 мл оцту, 100 мл олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. меленого коріандру, 1 ч.л. майорану, 2 ч.л. солі.

    Курячі серця очисти від плівок і судин, склади в миску. Додай спеції, сіль, оцет та олію. Перемішайте, накрийте і залиште при кімнатній температурі на 1 годину. Нанизай серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі 10-15 хвилин.

    2. Шашлик з курячих сердець, маринованих з цибулею та оцтом

    Доповни готові серця зеленню та свіжими овочами.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 800 г цибулі, 3 ст. оцту, 3 ст. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай сіль, перець, олію, оцет і дрібно нарізану цибулю. Перемішай, накрий харчовою плівкою і залиш їх маринуватися на 40-60 хвилин. Нанизай курячі серця на шпажки і жар над розпеченим вугіллям до готовності.

    3. Шашлик із курячих сердець у медово-гірчичному маринаді

    Перевірене та улюблене багатьма поєднання.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. гострої гірчиці, 0,5 ч. л. коріандру у зернах, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 20 г солі.

    Приготування: Змішай мед, гірчицю, спеції та сіль. Додай курячі серця і перемішай, добре розминаючи руками. Накрий і прибери убік на 30 хвилин. Нанизай серця на шампури і смаж їх на мангалі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.

    4. Курячі серця з соєвим соусом і часником на мангалі

    Час приготування залежить від інтенсивності жару та розміру сердечок.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. майорану, 2 ч.л. солі.

    Зараз читають:20 салатів з креветками та ананасом, перед якими складно встояти

    Курячі серця очисти від плівок і виріжте судини. Змішай соєвий соус, олію, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Вилий отриманий маринад у миску з сердечками, перемішай і залиши все під кришкою на півгодини. Після цього нанижи серця на дерев'яні шпажки і обсмажуйте на мангалі 10-15 хвилин, нерідко перевертаючи.

    5. Курячі серця на мангалі, мариновані в гранатовому соусі з цибулею

    Подавай із кетчупом, аджикою або іншими соусами.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 500 г цибулі, 50 мл гранатового соусу, 50 мл олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ст.л. солі.

    Приготування: Очисти та подрібни цибулю в блендері до кашоподібного стану. Додай сіль, олію, гранатовий соус, коріандр та лимонний сік. Перемішай, всип підготовлені серця і перемішай ще раз. Залиш заготовку маринуватися на 40-60 хвилин. Одягни курячі серця на шампури і смаж їх над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин.

    6. Курячі серця в пивному маринаді на мангалі

    За цим рецептом серця завжди виходять м'якими.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 400 мл світлого пива, 0,5 ч.л. насіння гірчиці, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. хмелі-сунелі, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Підготуй та помісти серця в миску. Присип сіллю, спеціями і добре перемішай, розминаючи руками кожен шматочок. Накрий кришкою та залиш при кімнатній температурі на 10 хвилин. Влий пиво, перемішай ще раз і прибери убік на 30 хвилин. Злий маринад, а серця – злегка відіжми, нанижи на шпажки і обсмаж на мангалі до готовності.

    7. Курячі серця з часником та лимонним соком на мангалі

    Якщо довжини шпажок недостатньо, тоді виклади їх на спеціальні грати.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого серця, сік одного лимона, 30 г часнику, 3 ст.л. олії, 0,5 ч.л. чебрецю, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Змішай масло, сік лимона, спеції, сіль та пропущений через прес часник. Додай підготовлені курячі серця, добре перемішай і прибери в бік на 30 хвилин. Наниж їх на шпажки і обсмажуйте 10-15 хвилин над розпеченим вугіллям.

    8. Шашлик з курячих сердець з розмарином та лимонним соком

    Серця вийдуть ще соковитіше, якщо загорнути їх у жирову сітку.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 3 гілочки розмарину, сік одного лимона, 50 мл олії, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі, 2 л сильногазованої мінеральної води.

    Приготування: Залий курячі серця на 15 хвилин мінералкою. Злий воду, а серця злегка відіжми. Додай спеції, олію, сіль, лимонний сік та розім'яті гілочки розмарину. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери на 40 хвилин. Нанизай серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі до готовності.

    9. Курячі серця в аджику на мангалі

    Дуже простий рецепт доступних інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 3 ст.л. аджики, 3 ст. олії, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай сіль, аджику, олію і добре перемішай. Накрий кришкою або харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 1 годину. Одягни курячі серця на шпажки і обсмажуйте над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин.

    10. Курячі серця в майонезі з томатною пастою на мангалі

    За бажанням додай подрібнений часник або гострий перець.

    Зараз читають:Гострі огірки на зиму – 15 легких рецептів на будь-який смак

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячих сердець, 2 ст.л. томатної пасти, 3 ст. майонезу, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Очисти курячі серця від плівок, змішай зі спеціями, сіллю та залиш на 10-15 хвилин. Додай томатну пасту, майонез і ще раз добре перемішай. Накрий заготовку харчовою плівкою та залиш при кімнатній температурі на 30 хвилин. Одягни серця на підготовлені шпажки і смаж 15 хвилин на мангалі, часто перевертаючи.

    11. Курячі серця з гірчицею та часником на мангалі

    Не остання роль у цьому рецепті відведена мінералці!

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 4 зубчики часнику, 3 ст.л. гірчиці, сік половини лимона, 1 ч. л. хмелі-сунелі, 20 г солі, 2 л сильногазованої мінералки.

    Приготування: Змішай холодну мінералку та лимонний сік, залий підготовлені серця та залиш на 5 хвилин. Після чого злий воду і злегка відіжми серця. Додай гірчицю, сіль, хмелі-сунелі та пропущений через прес часник. Перемішай, накрий кришкою і залиш маринуватися на 10-15 хвилин. Одягни курячі серця на дерев'яні шпажки і смаж їх на мангалі близько 15 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    12. Курячі серця на мангалі, мариновані в сметані з часником

    Рекомендуємо використовувати охолоджені серця.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячого серця, 30 г часнику, 200 г жирної сметани, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Курячі серця підготуй і склади в миску. Додай спеції, сіль, сметану та пропущений через прес часник. Перемішай, добре розминаючи руками кожен шматочок, накрий кришкою і залиш при кімнатній температурі на 1 годину. Нанизай серця на шампури і обсмаж на мангалі до готовності.

    13. Курячі серця з болгарським перцем на мангалі

    За таким же принципом можна готувати їх з кабачками, баклажанами та печерицями.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 400 г болгарського перцю, 3 зубчики часнику, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Болгарський перець розріж навпіл і наріж середніми шматочками. Очисти курячі серця від плівок. Склади все миску, додай подрібнений часник, олію, чорний перець та сіль. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 40 хвилин. Нанизай серця і шматочки перцю на дерев'яні шпажки, і готуй на мангалі 10-15 хвилин.

    14. Шашлик із курячих сердець, маринованих у білому вині з імбиром

    У процесі смаження змащуй серця залишками маринаду.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячого серця, 500 мл білого вина, 20 г кореня імбиру, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. лимонної цедри, 1 ч. л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Очисти та подрібни імбир у блендері. Виклади в миску підготовлені курячі серця, додай сіль, цедру, коріандр, олію, вино та імбир. Перемішай, накрий кришкою і прибери на 40 хвилин. Злий маринад, а серця – злегка відіжми і нанижи на дерев'яні шпажки. Обсмажуйте їх над розпеченим вугіллям 10-15 хвилин, перевертаючи кожну хвилину.

    15. Гострий шашлик з курячих сердець по-корейськи

    Спеціально для любителів азіатської кухні!

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 50 г кореня імбиру, 50 г часнику, 2 ст. меду, 2 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. вустерширського соусу, 50 мл олії, 3 ст.л. оцту, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі.

    Зараз читають:15 відмінних рецептів компоту з червоної та чорної смородини

    Приготування: Очисти та подрібни в блендері часник та корінь імбиру. Додай соуси, олію, мед, оцет, пластівці перцю, цукор і сіль. Перемішай, всип курячі серця і перемішай ще раз. Накрий заготовку харчовою плівкою і залиш маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі. Одягни серця на шпажки і жар на мангалі до готовності.

    16. Шашлик із курячих сердець із бальзамічним оцтом

    Стеж за тим, щоб жар був рівним і сильним.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 2 ст.л. бальзамічного оцту, 3 ст. олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ч.л. солі.

    Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Додай спеції, сіль, олію та оцет. Перемішай, накрий плівкою і залиш маринуватися на півгодини. Після чого нанижи курячі серця на шпажки і обсмажуйте на мангалі 10-15 хвилин, часто перевертаючи.

    17. Курячі серця з лимонним соком та спеціями на мангалі

    Серця прожаряться швидше, якщо нанизати їх упоперек.

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, сік одного лимона, 50 мл олії, 2 гілочки розмарину, 1 ч.л. спецій для шашлику, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Змішай серця зі спеціями і сіллю, і прибери заготовку на 15 хвилин. Додай лимонний сік, олію, цілі гілочки розмарину і добре перемішай. Накрий і постав маринуватися на 20 хвилин у прохолодне місце. Потім нанижи серця на дерев'яні шпажки і готуй на мангалі 10-15 хвилин.

    18. Курячі серця в кефірі з цибулею та коренем хрону

    Традиційно подають з лавашем та маринованою цибулею.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг курячого серця, 500 г цибулі, 50 г кореня хрону, 500 мл кефіру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. солі.

    Приготування: Очисти та подрібни в блендері цибулю та корінь хрону. Додай сіль, спеції, кефір та курячі серця. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште маринуватися на 40-60 хвилин. Одягни серця на шпажки і обсмаж їх на мангалі до готовності.

    19. Курячі серця з імбиром, лимоном та часником на мангалі

    Не забувай промити лимон окропом!

    Тобі знадобиться: 1 кг курячих сердець, 1 лимон, 30 г кореня імбиру, 4 зубчики часнику, 50 мл олії, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Підготуй і склади серця в миску. Імбир, часник та лимон – очисти та подрібни в блендері до кашоподібного стану. Виклади отриману масу в миску з сердечками, додай олію, перець та сіль. Перемішай, розминаючи руками кожен шматочок, і залиш під кришкою на 30 хвилин. Нанизай серця на шпажки і готуй їх на мангалі 10-15 хвилин.

    20. Курячі серця в беконі на мангалі

    Шматочки бекону можна защипнути зубочистками.

    Тобі знадобиться: 800 г курячих сердець, 400 г бекону слайсами, 2 зубчики часнику, 50 мл олії, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 2 ч. л. солі.

    Приготування: Склади курячі серця в миску, додай сіль, спеції, олію, сік лимона і пропущений через часник. Перемішай, накрий харчовою плівкою і прибери на 40 хвилин. Загорни кожне серце в шматочок бекону і акуратно нанижіть на шпажки. Обсмажуйте 15 хвилин над розпеченим вугіллям, часто перевертаючи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *