20 відмінних рецептів компоту з яблук на зиму

У запасливої господині комора завжди переповнена смачною консервацією. Серед різних огірків, варення та салатів, обов'язково знайдеться кілька баночок компоту з яблук. Розповідаємо 20 простих рецептів, які допоможуть тобі запастись цим напоєм на зиму!

Зміст

  • 1. Яблучний компот – класичний рецепт
  • 2. Компот з яблук, сливи та глоду
  • 3. Компот із зелених яблук з м'ятою
  • 4. Компот з яблук та обліпихи зі спеціями
  • 5. Освіжаючий компот з яблук та м'яти
  • 6. Компот із яблук та терну на зиму
  • 7. Компот з яблук, чорноплідної горобини та глоду
  • 8. Компот із апельсинів та яблук з лимонним соком
  • 9. Компот з яблук та журавлини з корицею
  • 10. Компота з яблук та груші зі стерилізацією
  • 11. Компот із цілих яблук з мелісою та лимонним соком
  • 12. Компот із цілих яблук без цукру
  • 13. Компот із яблук та чорної смородини
  • 14. Фруктовий компот із яблук та сливи на зиму
  • 15. Компот з яблук та гарбуза
  • 16. Компот із яблук та шипшини на зиму
  • 17. Компот із винограду та яблук
  • 18. Компот з яблук та журавлини
  • 19. Компот з яблук, сливи та груші
  • 20. Яблучний компот із обліпихою
  • 1. Яблучний компот – класичний рецепт

    Базовий варіант популярної заготівлі.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 300 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Яблука промий , наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в банки. Залий киплячою водою і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукор і прокип'яті 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.

    2. Компот з яблук, сливи та глоду

    Співвідношення фруктів можна змінювати на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г сливи, 300 г глоду, 300 г цукру, 2 г лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: У стерилізовані банки помісти глід, подрібнені яблука та сливи. Залий до верху окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду в каструлю та прокип'яті 2 хвилини. Всип у банки лимонну кислоту і цукор, залий сиропом і закатай.

    3. Компот із зелених яблук з м'ятою

    Готовий компот повинен вийти трохи кисленьким.

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених яблук, 250 г цукру, 5 гілочок м'яти, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Яблука наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в банки. Залий окропом і прибери убік на півгодини. Злий воду в каструлю, додай м'яту, цукор, лимонну кислоту і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки, закатай компот і переверни вгору дном.

    4. Компот з яблук та обліпихи зі спеціями

    Чудовий букет смаків та ароматів!

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 400 г обліпихи, 2 палички кориці, 2 бутони гвоздики, 400 г цукру, 2 г лимонної кислоти, 6 л води.

    Приготування: Підготовлену обліпиху та яблука склади у стерилізовані банки. Закип'ятіть воду, додай корицю, гвоздику і провари 5 хвилин. Влий киплячий сироп у банки, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Залий ароматну воду в банки, закатай і переверни вгору дном.

    Зараз читають:15 простих рецептів тарталеток з печінкою тріски

    5. Освіжаючий компот з яблук та м'яти

    Замість м'яти можна використовувати тархун, мелісу або трохи лаванди.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 50 г м'яти, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 10 л води.

    Яблука наріж , очисти від кісточок і подрібни. Помісти в чисті банки м'яту та шматочки фруктів. Залий окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, закатай і укутай компот на добу теплою ковдрою.

    6. Компот із яблук та терну на зиму

    Зливати воду зі банок зручніше, якщо користуватися спеціальною кришкою з отворами.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г терну, 300 г цукрового піску, 2 г лимонної кислоти, 4 л води.

    Яблука наріж , очисти від кісточок і подрібни. Помісти в підготовлені банки терен та шматочки яблук. Залий киплячою водою і залиш під кришками на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3 хвилини. У банки з фруктами всип цукровий пісок та лимонну кислоту. Влий киплячий сироп, закатай і укутай теплою ковдрою.

    7. Компот з яблук, чорноплідної горобини та глоду

    Відмінна альтернатива магазинному газировці.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г чорноплідної горобини, 500 г глоду, 400 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 8 л води.

    Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Склади в банки глід, горобину та шматочки яблук. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3 хвилини. У банки всип лимонну кислоту та цукор. Влий киплячий сироп, закатай і переверни вгору дном.

    8. Компот із апельсинів та яблук з лимонним соком

    Не забувай промивати цитруси окропом!

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг апельсинів, 300 г цукру, 50 мл лимонного соку, 6 л води.

    Приготування: Яблука та апельсини підготуй, наріж та помісти в стерилізовані банки. Залий окропом і прибери убік на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 3 хвилини. У банки з фруктами влий лимонний сік і киплячий сироп. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    9. Компот з яблук та журавлини з корицею

    З часом компот настоїться і колір стане більш насиченим.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г журавлини, 1,5 склянки цукрового піску, 1 паличка кориці, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Склади в підготовлені банки журавлину та шматочки яблук. Закип'ятіть воду, додай паличку кориці і провари 5 хвилин. Залий ароматну воду в банки і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукровий пісок, лимонну кислоту і провари 2-3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.

    Зараз читають:20 найкращих рецептів компоту з малини

    10. Компота з яблук та груші зі стерилізацією

    Зазначений час стерилізації є актуальним для банок об'ємом 1 л.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г груші, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Приготування: Яблука та груші підготуй, подрібни та помісти в стерилізовані банки. Воду змішай з лимонною кислотою та цукром, і прокип'ятіть 2 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, простерилізуй компот 15 хвилин і закатай.

    11. Компот із цілих яблук з мелісою та лимонним соком

    Для такої консервації використовують яблука невеликого розміру.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 5 гілочок меліси, 1 лимон, 300 г цукру, 6 л води.

    Яблука промий і склади в підготовлені банки. Закип'ятіть воду, додай мелісу і провари 3 хвилини. Залий киплячу воду в банки і залиш під кришками на 30 хвилин. Лимон ошпар окропом, розріж навпіл і видави сік. Злий воду з банок у каструлю, всип цукор і прокип'яті 3 хвилини. Додайте лимонний сік і через 1 хвилину зніміть з вогню. Влий киплячий сироп у банки і закочуй.

    12. Компот із цілих яблук без цукру

    Рецепт компоту для тих, хто з різних причин відмовився від солодкого.

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Приготування: Промиті яблука склади в стерилізовані банки та залий окропом. Прикрий кришками і залиш прогріватись на півгодини. Злий воду в каструлю і проварити 3 хвилини. У банки з яблуками всип лимонну кислоту і влий киплячий сироп. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.

    13. Компот із яблук та чорної смородини

    Готуй компот тільки на очищеній воді!

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г смородини чорної, 1,5 склянки цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 8 л води.

    Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Смородину зніми з гілочок та очисти від сухих хвостиків. Склади заготовки в чисті банки та залий до верху окропом. Через 30 хвилин злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і прокип'ятіть 3 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    14. Фруктовий компот із яблук та сливи на зиму

    Заготовлений таким чином компот відмінно зберігається навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г сливи, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 4 л води.

    Приготування: Наріж яблука та сливи, очисти від кісточок і помісти в стерилізовані банки. Додай лимонну кислоту, цукор та киплячу воду. Простерилизуй компот 10 хвилин, закатай і укутай товстим рушником на добу.

    15. Компот з яблук та гарбуза

    За бажанням додай трохи кориці або ваніліну.

    Тобі знадобиться: 500 г яблук, 500 г м'якоті гарбуза, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 3 л води.

    Зараз читають:Мариновані гриби на зиму: 15 класних рецептів

    Приготування: Наріжте невеликими кубиками гарбуз і очищені від кісточок яблука. Помісти заготовки в каструлю, додай воду, цукор, лимонну кислоту і проварити все на повільному вогні 15 хвилин. Розлий гарячий компот у стерилізовані банки та заходи сонця.

    16. Компот із яблук та шипшини на зиму

    Взимку цей ароматний компот заповнить запас вітамінів в організмі!

    Тобі знадобиться: 800 г яблук, 1 склянка шипшини, 250 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 4 л води.

    Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Шипшину виклади на друшляк і промий окропом. Склади заготовки в стерилізовані банки, залий окропом і залиш на 30 хвилин під кришками. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    17. Компот із винограду та яблук

    Не варто нарізати яблука дуже дрібно, оскільки під впливом окропу вони втратить форму.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 1 кг винограду, 450 г цукрового піску, 2 г лимонної кислоти, 8 л води.

    Яблука наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Виноград зніми з кистей, а кожну ягідку проколи голкою. Склади все у банки, займаючи не більше половини обсягу. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злить воду в каструлю і прокип'яти 3 хвилини. У банки всип цукровий пісок і лимонну кислоту, влий киплячий воду і закатай.

    18. Компот з яблук та журавлини

    Лимонну кислоту можна замінити на 50 мл лимонного соку.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 400 г журавлини, 400 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: У підготовлені банки склади журавлину та нарізані шматочками яблука. Залий окропом і залиш під кришками на 30 хвилин. Злий воду, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Залий киплячий сироп у банки, закатай і укутай товстим рушником.

    19. Компот з яблук, сливи та груші

    Банки попередньо вимий слабким розчином соди.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 500 г груші, 500 г сливи, 400 г цукру, 4 ст. лимонного соку, 6 л води.

    Приготування: Фрукти підготуй, очисти від кісточок і наріж невеликими шматочками. Склади в банки, залий окропом і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Влий сироп у банки і закочуй.

    20. Яблучний компот із обліпихою

    Ароматний та дуже корисний компот для всієї родини!

    Тобі знадобиться: 2 кг яблук, 500 г обліпихи, 500 г цукру, 2 г лимонної кислоти, 10 л води.

    Приготування: У підготовлені банки помісти обліпиху та нарізані шматочками яблука. Залий киплячою водою, прикрий кришками і залиш на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор, лимонну кислоту і проварити 3 хвилини. Залий киплячий сироп у банки і закочуй.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *