20 теплих салатів, які захочеться приготувати знову

Найсмачніші теплі салати зустрічаються практично у будь-якій кухні світу і вони чудово підходять як на кожен день, так і на святковий стіл. Ми зібрали для тебе рецепти салатів з м'ясом, птахом, рибою, морепродуктами, сиром чи грибами. Вибирай!

Зміст

  • 1. Теплий салат з баклажанами та моцарелою
  • 2. Теплий салат з куркою, помідорами та болгарським перцем
  • 3. Теплий салат із креветками
  • 4. Теплий салат з печерицями та квасолею
  • 5. Теплий салат із сиром Халумі
  • 6. Теплий салат із лососем
  • 7. Теплий салат із яловичиною
  • 8. Теплий салат з індичкою, баклажанами та цукіні
  • 9. Теплий салат зі свининою та огірками
  • 10. Теплий салат з курячою печінкою та яблуками
  • 11. Теплий салат з фунчозою та овочами
  • 12. Теплий салат з картоплею та солоними огірками
  • 13. Теплий салат із гарбузом
  • 14. Теплий салат із болгарським перцем
  • 15. Теплий салат із кабачками
  • 16. Теплий салат із грушею
  • 17. Теплий салат з пастою та шпинатом
  • 18. Теплий салат з картоплею та беконом
  • 19. Теплий салат з нутом та морквою
  • 20. Теплий салат із сочевицею та запеченими овочами.
  • 1. Теплий салат з баклажанами та моцарелою

    Перед подачею його можна посипати рубаними горіхами або насінням до смаку.

    Тобі знадобиться: 2 баклажани, 300 г помідорів чері, 100 г рукколи, 300 г моцарелли в кульках, 2 зубчики часнику, 100 мл оливкової олії, 2-3 ч.л. бальзаміка, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Довільно наріж і обсмаж баклажани, можеш попередньо запанувати їх у борошні або крохмалі. Розріж помідори чері навпіл, виклади все на руколу і додай кульки моцарелли. Змішай масло, що залишилося, бальзамік, подрібнений часник, спеції та ароматні трави. Полів салат заправкою, що вийшла.

    2. Теплий салат з куркою, помідорами та болгарським перцем

    Курка та овочі – ідеальне поєднання для щоденного раціону.

    Тобі знадобиться: 1 куряче філе, 1 болгарський перець, 2-3 помідори, 100 г салатного міксу, 2-3 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. бальзаміка, спеції, зелень, кунжут.

    Приготування: Наріж курку тонкими смужками, замаринуй у соєвому соусі та спеціях на 20-30 хвилин, а потім обсмаж до готовності. Перець наріж соломкою і теж обсмаж. Розріж помідори на часточки, виклади все на салатний мікс, збризкати бальзаміком і посип зеленню з кунжутом.

    3. Теплий салат із креветками

    Рекомендуємо використовувати більше креветок.

    Тобі знадобиться: 500 г креветок, 150 г помідорів чері, 150 г руколи, 100 г твердого сиру, 4 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ч.л. лимонного соку, бальзамік, мед, гірчиця, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Змішай половину олії, лимонний сік, спеції та ароматні трави. Очисти креветок, замаринуй їх у цій суміші на півгодини, після чого відправь на пергамент і запікайте 5 хвилин у духовці при 190 градусах.

    Наріж помідори чері, натрій сир на тертці і змішай все разом. Для заправки змішай масло, що залишилося, соєвий соус, бальзамік, мед і гірчицю за смаком.

    4. Теплий салат з печерицями та квасолею

    Один із самих ситних салатів у цій добірці, до того ж дуже багатий на білок.

    Зараз читають:Алича на зиму: 20 найкращих рецептів та способів приготування

    Тобі знадобиться: 50 г сухої квасолі, 100 г печериць, 50 г стручкової квасолі, 100 г болгарського перцю, 50 г цибулі, 1 зубчик часнику, спеції, зелень.

    Приготування: Заздалегідь замочіть квасолю на ніч і відваріть її до готовності. Подрібни і обсмаж цибулю з часником до м'якості, додай болгарський перець з печерицями та жар ще 5-7 хвилин. Приправ та всип туди стручкову квасолю. Доведи все до готовності, змішай з вареною квасолею і посип салат рубаною зеленню.

    5. Теплий салат із сиром Халумі

    Легкий рецепт теплого салату у найкращих традиціях середземноморської кухні.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру Халумі, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 огірок, 1 фіолетова цибулина, 1 жменя маслин, 1/2 пучка зелені, оливкова олія, лимонний сік, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж та обсмаж Халумі до готовності. Крупно наріж всі овочі, розріж маслини навпіл і подрібни зелень. Заправ салат оливковою олією з лимонним соком, спеціями і травами до смаку.

    6. Теплий салат із лососем

    Головна особливість цього салату в медово-гірчичній заправці!

    Тобі знадобиться: 400 г філе лосося, 2 помідори, 1 фіолетова цибулина, 150 г салатного міксу, 5-6 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. зернистої гірчиці, 2 ч.л. меду, 2 ч.л. лимонного соку, сіль, мелений чорний перець, ароматні трави.

    Приготування: Приправ та обсмаж шматочки філе лосося до готовності. Наріж цибулю пір'ям, а помідори – часточками. Віночком зби масло, лимонний сік, гірчицю, мед, сіль, мелений перець і ароматні трави до однорідності. Виклади все на салатне листя та полів заправкою.

    7. Теплий салат із яловичиною

    Ще можеш додати свіжий огірок і кілька жменей салатного листя.

    Тобі знадобиться: 500 г яловичини, 250 г помідорів, 4 болгарські перці, 2 фіолетові цибулини, 5 ст.л. оливкової олії, 2 ст.л. меду, 2 ч.л. гірчиці, спеції.

    Приготування: Приправ та обсмаж яловичину до готовності на сильному вогні, а потім наріж соломкою. Наріж болгарський перець смужками, цибуля – пір'ям, а помідори – часточками. Змішай інгредієнти для заправки та перемішай салат.

    8. Теплий салат з індичкою, баклажанами та цукіні

    Його легко приготують навіть господині, які мають особливих кулінарних навичок.

    Тобі знадобиться: 200 г філе індички, 1/2 баклажану, 1/2 цукіні, 1/2 болгарського перцю, 2 зубчики часнику, 3 гілочки кінзи, оливкова олія, бальзамік, спеції.

    Приготування: Наріж індичку, баклажани, цукіні та солодкий перець приблизно однаковими шматочками. Обсмаж їх до готовності та приправ за смаком. Подрібни часник з кінзою, все змішай і збризкати салат бальзаміком.

    9. Теплий салат зі свининою та огірками

    Цікавий рецепт теплого салату у корейському стилі.

    Тобі знадобиться: 250 г свинини, 250 г огірків, 50 г болгарського перцю, 30 г цибулі, 1 перо зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. оливкової олії, 1,5 ст.л. соєвого соусу, 1 ст.л. винного оцту, сіль, спеції, мелений коріандр.

    Приготування: Наріж огірки брусочками, приправ їх коріандром та іншими улюбленими спеціями, залий соєвим соусом з винним оцтом та олією. Додай подрібнений часник, перемішай і залиш на 10 хвилин.

    Зараз читають:20 рецептів з кабачків, які готуються простіше простого

    Свинину наріж соломкою і обсмаж до готовності, додай нарізану смужками цибулю з перцем і жар ще 5-7 хвилин. Змішай все з огірками і посип салат салат рубаною зеленою цибулею.

    10. Теплий салат з курячою печінкою та яблуками

    Просто тане у роті, а готується – елементарно!

    Тобі знадобиться: 200 г курячої печінки, 1-2 яблука, 1 апельсин, 100 г салатного міксу, вершкове масло, цукор, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж курячу печінку в вершковому маслі до готовності, приправ за смаком. Наріж яблука тонкими часточками, посип їх цукром і обсмаж у вершковому маслі до легкої карамелізації. Очисти і наріж часточки апельсина. Виклади все на салатний мікс. Готово!

    11. Теплий салат з фунчозою та овочами

    Фунчоза хороша тим, що для приготування її достатньо лише залити гарячою водою.

    Тобі знадобиться: 200 г фунчози, 4 помідори, 2 огірки, 2 болгарські перці, 4 ст.л. олії, 4 ст.л. соєвий соус, спеції, кунжут, зелень.

    Приготування: Приготуй фунчозу за інструкцією на упаковці, довільно наріж овочі та подрібни зелень. Заправ салат салатним маслом і соєвим соусом, посип кунжутом і подавай.

    12. Теплий салат з картоплею та солоними огірками

    Популярний німецький салат, який може стати навіть відмінним гарніром.

    Тобі знадобиться: 3 картоплини, 2 солоні огірки, 1/2 цибулини, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. оцту, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, залий водою, щоб вона її покривала, і додай оцет. Залиш маринуватися на 15 хвилин. За цей час відвари картоплю до готовності і наріж її великим кубиком. Наріж солоні огірки, змішай все разом і заправ салат олією зі спеціями.

    13. Теплий салат із гарбузом

    Дуже легкий, мінімальний, але смачний сезонний рецепт.

    Тобі знадобиться: 500 г гарбуза, 100-150 г руколи, 200 г фети, 3 ст.л. кедрових горішків, оливкова олія, вершкове масло, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж гарбуз кубиком, відправ його на пергамент, збризкати оливковою олією, посип спеціями і травами. Після чого додай шматочки вершкового масла зверху та запікай близько 15 хвилин у духовці при 200 градусах. Виклади руколу на тарілки, додай запечений гарбуз, посип розкришеною фетою з кедровими горішками і подавай салат до столу.

    14. Теплий салат із болгарським перцем

    Всього один основний інгредієнт, а салат виходить дуже яскравим та ситним.

    Тобі знадобиться: 500 г болгарського перцю різних кольорів, 1 фіолетова цибулина, 1/2 пучка кінзи або базиліка, 2-3 зубчики часнику, оливкова олія, лимонний сік, спеції, насіння.

    Приготування: Наріж болгарський перець смужками та обсмаж його на сильному вогні до м'якості. Наріж цибулю пір'ям і подрібни зелень. Для заправки змішай масло|мастило|, подрібнений часник, лимонний сік і спеції за смаком. Посип салат улюбленим насінням.

    15. Теплий салат із кабачками

    Замість кабачків можна використовувати і цукіні – тут не принципово.

    Тобі знадобиться: 4 кабачки, 1 пучок зелені, 2-3 зубчики часнику, 2 ст.л. борошна, спеції, соєвий соус, оливкова олія.

    Приготування: Наріж кабачки середніми шматочками, обваляй їх у борошні та обсмаж до рум'яності. Подрібни часник і зелень, все змішай, приправ та полів салат соєвим соусом.

    Зараз читають:Малина у власному соку на зиму: 20 легких рецептів

    16. Теплий салат із грушею

    Карамелізована груша – ідеальна основа для будь-яких теплих салатів.

    Тобі знадобиться: 6 груш, 100 г фети або блакитного сиру, 2 пучки латуку, 1 жменю волоських горіхів, 2 ст.л. вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 ст. лимонного соку, 6 ст. оливкової олії, 1 ч.л. зернистої гірчиці, 1 ч.л. бальзаміка, 1 ч.л. меду, 2 зубчики часнику.

    Приготування: Очисти груші, наріж на часточки і збризкайте лимонним соком. Змішай розтоплене вершкове масло|мастило| з|із| цукром, змасти їм груші і запікати 10-15 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    Виклади запечені груші на салатне листя. Змішай оливкову олію, подрібнений часник, бальзамік, мед та зернисту гірчицю. Полів салат цією заправкою, посип розфарбованою фетою та рубаними горіхами.

    17. Теплий салат з пастою та шпинатом

    Такий рецепт сподобається всім любителям італійської кухні.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти, 100 г шпинату, 100 г печериць, 100 г болгарського перцю, 100 г консервованої квасолі, 1/2 пучка зелені, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. яблучного оцту, 1 зубчик часнику, 1 ст. лимонного соку, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Відварити пасту до готовності. Наріж і обсмажте цибулю з болгарським перцем, всип шпинат і готуй ще 1 хвилину. Окремо обсмаж нарізані гриби. Змішай все разом, додай консервовану квасолю та подрібнену зелень. Змішай олію, пропущений через прес часник, яблучний оцет, лимонний сік, спеції та трави. Заправ салат і подавай.

    18. Теплий салат з картоплею та беконом

    Дуже ситний салат для повноцінної сімейної вечері.

    Тобі знадобиться: 500 г картоплі, 150 г бекону, 1 фіолетова цибулина, 100 г твердого сиру, 1 жменя маслин, 1/2 пучка петрушки, 2 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Крупно наріж і відвари картоплю. Наріж бекон і обсмаж його до рум'яності. Натрій сир на великій тертці, подрібни часник, цибулю, маслини та зелень. Змішай усі інгредієнти разом, салат готовий!

    19. Теплий салат з нутом та морквою

    Щоб нут зварився якнайшвидше, досить просто замочити його на ніч.

    Тобі знадобиться: 150 г нуту, 2 моркви, 4 помідори, 2 огірки, 2 болгарські перці, 100 г маслин, 1-2 пучки петрушки, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Відвари нут за інструкцією на упаковці. Наріж моркву тонкими кружальцями, подрібни петрушку і злегка обсмаж всі разом на сковороді. Наріж решту овочів, змішай і заправ салат оливковою олією з лимонним соком і спеціями.

    20. Теплий салат із сочевицею та запеченими овочами.

    Поживний салат не просто на перекус, а на повноцінний обід чи вечерю.

    Тобі знадобиться: 150 г червоної сочевиці, 2 болгарських перцю, 1 фіолетова цибулина, 50 г руколи, 2 зубчики часнику, оливкова олія, лимонний сік, спеції.

    Відвари сочевицю до готовності . Наріж солодкий перець смужками, а фіолетовий лук – пір'ям, подрібни часник. Виклади овочі у форму для запікання, полів олією, приправ та запікай 20 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого змішай їх з руколою та сочевицею, і заправ салат оливковою олією з лимонним соком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *