Шалений ритм сучасного життя часто не залишає часу для кулінарних фантазій. Тоді в хід ідуть страви нашвидкуруч. Наприклад, за лічені хвилини можна приготувати чудовий суп із пельменями. Ділимося 20 найкращими рецептами!
Зміст
1. Суп із пельменями – класичний рецепт
Найкраще готувати стільки, щоб можна було з'їсти суп за один раз.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 300 г картоплі, 1 морква, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж моркву та очищену картоплю. Закип'ятіть воду, додай спеції та овочі. Проварити 5 хвилин, всип пельмені, посолити і продовжуй готувати суп ще 7-8 хвилин. Вимкни вогонь і наполягай під кришкою 10 хвилин.
2. Суп з пельменями, зеленим горошком та морквою
Стеж за тим, щоб пельмені не розварилися.
Тобі знадобиться: 500 г пельменів, 1 склянка зеленого горошку, 150 г моркви, 50 г вершкового масла|мастила|, 3-4 гілочки зелені, 1 ст.л. солі, 3 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізану моркву та вершкове масло. Проварити 5 хвилин, всип зелений горошок, сіль, пельмені і дрібно нарубаний кріп. Проварити 7 хвилин, зніміть суп з вогню і залиште під кришкою на 10 хвилин.
3. Суп із пельменями на курячому бульйоні
Ситна страва, яка надовго вгамує голод.
Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 2 моркви, 2 цибулини, 50 г вершкового масла|мастила|, 4 горошини чорного перцю, 1 лавровий лист, 2 ч.л. солі, 3 л курячого бульйону.
Приготування: Подрібнені цибуля з морквою обсмаж на олії до м'якості. Закип'яти бульйон, додай спеції, пельмені та засмажку. Проварити суп 7 хвилин, посолити і зняти з вогню.
4. Наваристий суп із пельменями
Весь процес приготування цього супу займає приблизно півгодини.
Тобі знадобиться: 500 г пельменів, 2 цибулини, 1/2 пучка зелені, 3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки, 1 ч.л. паприки, 15 г солі, 2 л м'ясного бульйону, 1 л води.
Змішай воду з бульйоном і доведи до кипіння. Додай лавровий лист, чорний перець і очищену від лушпиння цибулю. Проварити 10 хвилин, вилови і викинь цибулю. У бульйон всип пельмені та сіль, прокип'яті 7 хвилин і зніми все з вогню. Присип готовий суп паприкою та дрібно нарубаною зеленню.
Зараз читають:12 рецептів терпуга в духовці, з якими впорається будь-яка господиня
5. Овочевий суп із пельменями
Простий варіант швидкого супу на обід для всієї родини.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 150 г зеленого горошку, 1 помідор, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1/2 пучка зелені, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 лаврових листи, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж помідори, очищений болгарський перець та цибулю. У киплячу воду додай олію, пельмені, лавровий лист та підготовлені овочі. Проварити 5 хвилин, додай зелений горошок, сіль і продовжуй варити ще 2-3 хвилини. Зніми суп з вогню, присип подрібненою зеленню і наполягай його 10 хвилин під кришкою.
6. Суп з пельменями, картоплею, броколі та зеленим горошком
Накривай готовий суп кришкою, щоби зберегти вітаміни.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 300 г броколі, 300 г картоплі, 2 моркви, 200 г зеленого горошку, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж моркву та очищену картоплю, і всип їх у киплячу воду. Проварити 5 хвилин, додай пельмені, зелений горошок і нарізану броколі. Посолити, прокип'яти всі разом 7 хвилин і зняти суп з вогню.
7. Суп з картоплею та пельменями
Можна додавати пельмені із різними начинками.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 500 г картоплі, 2 зубчики часнику, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. італійських трав, 2 ч. л. солі, 3 л води.
Картопля очисти, наріж і всип у киплячу воду. Додай чорний перець і проварити 5 хвилин. Всип пельмені і готуй ще 5 хвилин. Додай сіль, італійські трави та пропущений через прес часник. Готуй суп ще 3 хвилини, а потім зніми з вогню і наполягай його під кришкою чверть години.
8. Бабусин суп з пельменями
Часто помішуй, інакше пельмені злипнуться.
Тобі знадобиться: 500 г пельменів, 100 г кореня пастернаку, 1 морква, 1 цибулина, 3 горошини чорного перцю, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Доведи воду до кипіння, додай чорний перець, корінь пастернаку і проварити 15 хвилин. Видали корінь пастернаку, а в бульйон додай крупно нарізані моркву та цибулю. Прокип'ятіть 10 хвилин, всип пельмені і продовжуй варити суп ще 8 хвилин. Посоли й одразу зніми з вогню.
9. Картопляний суп із пельменями
Відмінний рецепт супу для тих, хто не сильний у кулінарії.
Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 400 г картоплі, 150 г моркви, 1 цибулина, 1/3 пучка петрушки, 3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи, 1 ст.л. солі, 4 л води.
Приготування: Підготуй та наріж овочі. У киплячу воду всип спеції, картопля, цибуля і морква. Проварити 5 хвилин, додай пельмені і продовжуй варити ще 7 хвилин. Посоли, присип суп подрібненою петрушкою і через 1 хвилину вимкни вогонь.
10. Літній суп з пельменями та овочами
Додай до смаку мелений перець чи часник.
Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 400 г картоплі, 2 моркви, 1 цибулина, 30 г вершкового масла, 3 стебла зеленої цибулі, 3-4 гілочки кропу, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Цибуля очисти , дрібно наріж і обсмаж на маслі до прозорості. Наріж моркву, зелену цибулю, кріп та очищену картоплю. Закип'ятіть воду, додай картоплю, смажену цибулю та моркву. Прокип'яти 5 хвилин, всип пельмені, посолити і варити суп ще 7 хвилин. Додай зелену цибулю, кріп і через 3 хвилини зніми суп із вогню.
Зараз читають:12 найсмачніших компотів із червоної смородини з апельсином
11. Суп із пельменями на грибному бульйоні
Дрібні пельмені – варяться швидше.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 1 цибулина, 3 стебла зеленої цибулі, 2 с. олії, 4 горошини чорного перцю, 2 горошини запашного перцю, 1,5 ч.л. солі, 3 л грибного бульйону.
Приготування: Очищену цибулю дрібно наріж і обсмаж на маслі до золотистого кольору. Переклади засмажку в киплячий бульйон, додай спеції та пельмені. Проварити 8 хвилин, посолити і всип дрібно нарізану зелену цибулю. Через 2 хвилини суп із пельменями буде готовий!
12. Суп з куркою та пельменями
Використовуйте курячі ніжки або іншу частину з кісточкою.
Тобі знадобиться: 500 г курки, 300 г пельменів, 3 картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 ст.л. олії, 10 г зелені, 1 ст.л. солі, 3 л води.
Приготування: Курку наріж, залий холодною водою і проварити 30 хвилин. Додай подрібнену моркву та картопля. Цибулю очисти, дрібно наріж і обсмаж на маслі до прозорості. Переклади засмажку в киплячий суп, всип пельмені та вари 7 хвилин, періодично помішуючи. Посолити, додати подрібнену зелень і через 2 хвилини зняти суп з вогню.
13. Суп з пельменями, картоплею та стручковою квасолею
Замість томатного соусу іноді додають кетчуп або сік із помідорів.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 400 г картоплі, 150 г стручкової квасолі, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. томатного соусу, 40 г вершкового масла|мастила|, 20 г солі, 3 л води.
Приготування: Наріж стручкову квасолю, очищену картоплю та цибулю. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору. Закип'яти воду, всип картоплю, стручкову квасолю та засмажку. Провари 5 хвилин, додай пельмені, пропущений через часник, томатний соус і сіль. Прокип'ятити всі разом 7 хвилин, зняти з вогню і залиш суп під кришкою на чверть години.
14. Суп з печерицями та пельменями
Аналогічно готують суп і з гливи.
Тобі знадобиться: 200 г печериць, 200 г пельменів, 300 г картоплі, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 40 г вершкового масла, 3 горошини чорного перцю, 1 лавровий лист, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж печериці та підготовлені овочі. Обсмажте цибулю з морквою на олії до м'якості, всип шампіньйони і туші 10 хвилин, часто помішуючи. Воду доведи до кипіння, додай засмаження, картопля, спеції та вари 10 хвилин. Всип пельмені, пропущений через прес часник і проварити ще 7 хвилин. Посолити і зняти з вогню, наполягати суп 10 хвилин під кришкою.
15. Суп з гарбузом та пельменями
Страва буде ще ароматнішою, якщо гарбуз попередньо обсмажити на вершковому маслі.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 200 г м'якоті гарбуза, 1 помідор, 2 моркви, 1 цибулина, 1/3 пучка петрушки, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха, 2 ч. л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж гарбуз, помідор, морква, петрушку та очищену цибулю. Розтопи масло на сковороді, всип спеції та цибулю, і обсмаж до золотистого кольору. Закип'ятіть воду, додай гарбуз і вари 15 хвилин. Всип помідор, засмажку, моркву, пельмені та прокип'яті 7 хвилин. Посоли, присип суп петрушкою і через 2 хвилини зніми його з вогню.
Зараз читають:20 салатів з сиром фета, які припадуть до смаку кожному
16. Томатний суп з горохом, стручковою квасолею та пельменями
Обов'язково знімай пінку, яка з'являтиметься у процесі варіння супу.
Тобі знадобиться: 150 г помідорів, 100 г стручкової квасолі, 1/2 склянки колотого гороху, 300 г пельменів, 30 г топленої олії, 3 горошини чорного перцю, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Горох попередньо замочіть на 2 години в холодній воді. Помідори очисти від шкірки і дрібно наріж. Закип'яти воду, додай чорний перець, олію та горох. Проварити 40 хвилин, всип помідори, подрібнену стручкову квасолю та пельмені. Прокип'яти 7 хвилин, посолити і вимкнути вогонь. Перед подачею суп обов'язково має наполягати під кришкою.
17. Томатний суп із пельменями
Рекомендуємо використовувати домашній сік із помідорів.
Тобі знадобиться: 500 г пельменів, 4 горошини чорного перцю, 2 лаврові листи, 2 ч.л. солі, 1 л томатного соку, 1 л курячого бульйону.
Приготування: Воду та томатний сік – змішай та доведи до кипіння. Додай спеції і пельмені, і вари суп 7 хвилин, іноді помішуючи. Посоли, потім ще пару хвилин і зніми з вогню.
18. Буряковий суп з пельменями та помідорами
Сік лимона дозволяє зберегти гарний колір буряка.
Тобі знадобиться: 200 г буряків, 2 середні помідори, 300 г пельменів, 2 ст.л. оливкової олії, 4 горошини чорного перцю, 2 ст.л. лимонного соку, 2 ч. л. солі, 3 л води.
Приготування: Буряк очисти, наріж і збризкайте лимонним соком. Потім викладіть її на розігріту сковорідку з маслом і обсмаж до м'якості. Переклади в каструлю з киплячою водою і варіть 20 хвилин. Всип помідори, чорний перець, пельмені та вари суп ще 7 хвилин. Посолити, прокип'яти 2-3 хвилини і вимкнути вогонь.
19. Суп із болгарського перцю та броколі з пельменями
Можна використовувати заморожені овочі.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 2 болгарських перцю, 200 г броколі, 1 морква, 2 зубчики часнику, 40 г топленого масла, 1 лавровий лист, 2 горошини запашного перцю, 2 ч.л. солі, 3 л води.
Приготування: Наріж броколі, моркву, очищену цибулю, часник та болгарський перець. Часник обсмаж на маслі 1 хвилину, додай болгарський перець і продовжуй готувати 2-3 хвилини, часто помішуючи. Переклади засмажку в киплячу воду, додай спеції, броколі та моркву. Через 5 хвилин всип пельмені та вари ще 7 хвилин. Посолити, зняти суп з вогню і наполягати його під кришкою не менше чверті години.
20. Суп з пельменями та селера в азіатському стилі
Кількість солі краще регулювати на власний смак.
Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 100 г селери, 10 г зеленої цибулі, 2 ст. олії, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 лавровий лист, 4 горошини чорного перцю, 1 ч.л. солі, 2 л води.
Приготування: У киплячу воду всип спеції та нарізану селеру. Через 2 хвилини додай соєвий соус, пельмені та олію. Проварити 7 хвилин, всип сіль і дрібно нарізану цибулю. Прокип'ятіть суп ще 2 хвилини і вимкніть вогонь.
Джерело: dietcenter.com.ua