20 страв із пельменями, перед якими неможливо встояти

Пельмені – самі по собі вже готове блюдо, достатньо лише відварити їх і додати трохи соусу. Але можна піти далі і приготувати щось цікавіше. Ділимося 20 оригінальними рецептами з пельменів!

Зміст

  • 1. Смажені пельмені на сковороді
  • 2. Суп із пельменями
  • 3. Пельмені в горщиках у духовці
  • 4. Пельмені з бульйоном
  • 5. Чучвара з пельменями
  • 6. Запіканка з пельменів з яєчною заливкою
  • 7. Піца з пельменями
  • 8. Пельмені з сиром та соусом бешамель
  • 9. Пельмені у горщиках у сметані
  • 10. Пельмені під помідорами та сиром
  • 11. Смажені пельмені у соєвому соусі
  • 12. Пельмені з грибами у вершковому соусі
  • 13. Пельмені з курячою печінкою у горщиках
  • 14. Пельмені з овочами
  • 15. Пельмені у сметані на сковороді
  • 16. Сирний суп із пельменями
  • 17. Пельмені з шинкою та сиром
  • 18. Смажені пельмені із яйцем
  • 19. Пельмені у томаті
  • 20. Пельмені з бринзою у вершковому маслі
  • 1. Смажені пельмені на сковороді

    Навіть якщо ти не любиш звичайні варені пельмені, то смажені тобі точно сподобаються.

    Тобі знадобиться: 600 г пельменів, 50 мл олії, спеції, зелень.

    Нагрій масло на сковороді, виклади туди пельмені і смаж 2-3 хвилини до рум'яності. Переверни їх і смажу ще 3-5 хвилин під кришкою. Перемішай і протушкуй все разом ще близько 5-7 хвилин під кришкою. Додай спеції та зелень.

    2. Суп із пельменями

    Найпростіший суп з пельменями та картоплею на кожен день. Смачно та ситно!

    Тобі знадобиться: 2 л води, 3 картоплини, 300 г пельменів, 1 морква, 1 цибулина, по 50 г олії, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, залий її водою, доведи до кипіння і проварити 10 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до рум'яності в олії. Відправ пельмені до картоплі і провари ще 5 хвилин. Додай засмажку, спеції та вершкове масло, провари суп ще 1 хвилину і зніми з вогню.

    3. Пельмені в горщиках у духовці

    За бажанням додай у горщики трохи рубаної зелені.

    Тобі знадобиться: 1 кг пельменів, 2 цибулини, 1 морква, 1 болгарський перець, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі. Виклади в горщики цибулю, половину пельменів, солодкий перець, знову пельмені та моркву. Приправ за смаком і влий по 50-75 мл води. Відправ горщики в духовку і запікайте всі 30-45 хвилин при 180 градусах.

    4. Пельмені з бульйоном

    Лінивий рецепт на швидку руку, коли хочеться чогось ситного і зігріваючого.

    Тобі знадобиться: 500 мл готового бульйону, 150 г пельменів, 1 пучок зелені, 1 пучок зеленої цибулі, спеції.

    Приготування: Додай у бульйон нарізану зелень, зелену цибулю та спеції за смаком. Доведи до кипіння, виклади в нього пельмені та відвари за інструкцією.

    Зараз читають:Заготівлі з терну на зиму: 20 найкращих рецептів

    5. Чучвара з пельменями

    Спрощена варіація класичного узбецького блюда.

    Тобі знадобиться: 600-700 г пельменів, 1 цибулина, 1 морква, 3 помідори, 1 пучок зелені, спеції, 50 мл олії.

    Приготування: Наріж всі овочі дрібним кубиком. Обсмаж цибулю в маслі 5 хвилин, додай моркву та смажу ще 5 хвилин. Додай помідори і спеції, і протушкуй до тих пір, поки засмажка не стане густішою. Влий 1 літр води, доведи до кипіння і проварити 15 хвилин. Виклади пельмені в цей соус і провари ще трохи до їхньої готовності. Додай рубану зелень.

    6. Запіканка з пельменів з яєчною заливкою

    Набагато смачніше, ніж просто зварити або обсмажити пельмені, але при цьому не складніше.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 3 яйця, 100 г сметани, 200 г цибулі, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж цибулю до золотистості. Збий яйця зі сметаною та спеціями. Виклади у форму пельмені, смажену цибулю та залий все яєчно-сметанной заливкою. Відправте запіканку в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до кінця – посип її тертим сиром.

    7. Піца з пельменями

    Легка бюджетна піца із пельменями – практично студентський рецепт.

    Тобі знадобиться: 2 основи для піци, 20 заморожених пельменів, 5 ст. томатного соусу, 250 г твердого сиру, 2 ст.л. сметани, зелень.

    Обсмаж пельмені до золотистості, додай сметану і протушкуй 10-15 хвилин під кришкою. Основи для піци змасти томатним соусом. Виклади пельмені, приправ та посип піцу зеленню та тертим сиром. Відправ її на 15-20 хвилин в духовку при 200 градусах.

    8. Пельмені з сиром та соусом бешамель

    Навіть із пельменів можна приготувати практично святкову страву!

    Тобі знадобиться: 600 г пельменів, 60 г вершкового масла, 50 г борошна, 2 лаврові листки, 5 бутонів гвоздики, 120 г твердого сиру, 500 мл молока, спеції.

    Відвари пельмені до готовності. Обсмажити борошно на вершковому маслі до золотистості. Влий молоко, додай спеції, проварити цей соус пару хвилин до загусання і перетри його через сито. Виклади у форму пельмені, залий їх соусом і посип тертим сиром. Запікайте все в духовці при 200 градусах до рум'яності.

    9. Пельмені у горщиках у сметані

    Подавай їх зі свіжою зеленню та зеленою цибулею, щоб було ще смачніше.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 1 цибулина, 1 морква, 20 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. 20% сметани, спеції.

    Приготування: Обсмажити пельмені пару хвилин з усіх боків у вершковому маслі. Подрібни цибулю з морквою і обсмаж їх у тій самій сковороді. Виклади в горщик пельмені та овочі, додай сметану зі спеціями і часткою трохи води. Відправте блюдо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.

    Зараз читають:10 найкращих способів приготувати огірки по-угорськи на зиму

    10. Пельмені під помідорами та сиром

    Ще одна варіація запіканки з пельменів – дуже соковита та яскрава.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 2 помідори, 100 г твердого сиру, спеції.

    Приготування: Приваріть пельмені 5-7 хвилин і викладіть у форму. Зверху виклади кружечки помідорів, приправ та посип тертим сиром. Відправте блюдо в духовку на 15 хвилин при 190 градусах.

    11. Смажені пельмені у соєвому соусі

    Додай трохи зеленої цибулі та кунжуту для ще більш явних азіатських ноток.

    Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 3 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. паприки, спеції, олія.

    Приготування: Обсмажити пельмені в олії до легкої рум'яності. Накрий їх кришкою та готуй ще 5 хвилин. Додай паприку, спеції та соєвий соус, і готуй ще 5 хвилин.

    12. Пельмені з грибами у вершковому соусі

    Підійдуть вершки будь-якої жирності на твій розсуд.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 300 г грибів, 150 мл вершків, 1 цибулина, спеції, олія.

    Відвари пельмені до готовності. Подрібни та обсмаж цибулю в олії до золотистості. Додай нарізані гриби та смажу ще 5-7 хвилин. Влий вершки, приправ соус і протушкуй ще 3 хвилини. Виклади в нього пельмені та протушкуй ще 3 хвилини.

    13. Пельмені з курячою печінкою у горщиках

    Хороша страва з пельменями для ситної сімейної вечері.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 500 г курячої печінки, 80 г цибулі, 80 г моркви, 80 мл сметани, 40 г кетчупу, 200 мл води.

    Приготування: Наріж і пару хвилин обсмаж всі овочі. Додай до них курячу печінку та смажу ще 5 хвилин. Додай кетчуп, сметану та воду, і протушкуй до готовності печінки. Виклади в горщики частину підливи, а потім – пельмені та знову підливу. Відправте в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.

    14. Пельмені з овочами

    Замість свіжих овочів підійде також будь-яка заморожена суміш.

    Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 1 цибулина, 1 морква, 1 болгарський перець, 2 помідори, 1-2 жмені стручкової квасолі.

    Приготування: Наріж всі овочі. Обсмажити цибулю, болгарський перець і моркву 5 хвилин. Додай стручкову квасолю та смажу ще пару хвилин. Додай помідори, приправ на смак і зверху виклади пельмені. Залий окропом, щоб вода доходила майже до верху пельменів. Зменш вогонь і готуй страву ще 10-15 хвилин під кришкою.

    15. Пельмені у сметані на сковороді

    З'їдаються повністю завжди!

    Тобі знадобиться: 350 г пельменів, 100 г сметани, 300 мл води, 20 мл олії, 1 пучок зелені, спеції.

    Зараз читають:Маринована цибуля на зиму – 15 простих рецептів приготування

    Приготування: Обсмажити пельмені в олії до золотистості. Змішай воду, сметану і спеції, і залий пельмені цим соусом. Готуй 15 хвилин під кришкою і наприкінці – додай рубану зелень.

    16. Сирний суп із пельменями

    З пельменями цей класичний суп заграє новими фарбами.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 2 плавлені сирки, 3 картоплини, 1 морква, 1 цибулина, 2 л води, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю кубиком, залий водою та відвари 10 хвилин. Подрібни цибулю, натрій моркву і обсмаж їх до м'якості. Додай пельмені до картоплі і знову доведи до кипіння. Потім додай спеції та плавлений сир. Відправте в суп засмажку і провари всі разом до розчинення сирку.

    17. Пельмені з шинкою та сиром

    Цілком відмінна страва навіть на сніданок, коли потрібно щось ґрунтовне.

    Тобі знадобиться: 500 г пельменів, 5 ст. сметани, 100 г шинки, 60 г твердого сиру, 400 мл води.

    Приготування: Виклади пельмені у форму для запікання. На них – нарізану шинку та тертий сир. Змішай сметану і воду, і залий усі разом. Приправ за смаком і відправ у духовку на 40-45 хвилин при 190 градусах.

    18. Смажені пельмені із яйцем

    Більше, ніж просто омлет чи просто пельмені – спробуй хоч раз.

    Тобі знадобиться: 300 г пельменів, 1 цибулина, 4 яйця, 4 зубчики часнику, 2 ст. сметани, спеції.

    Приготування: Відварити пельмені 2-3 хвилини в киплячій воді. Подрібни цибулю з часником і обсмаж їх пару хвилин в маслі до м'якості. Додай пельмені та смаж разом до рум'яності. Збий яйця зі сметаною та спеціями, залий пельмені та готуй під кришкою до готовності омлету.

    19. Пельмені у томаті

    Замість помідорів у власному соку можна взяти улюблений томатний соус.

    Тобі знадобиться: 400 г пельменів, 500 г помідорів у власному соку, 1 цибулина, 1 морква, 250 мл води, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, натрі моркву та смаж їх 5 хвилин у маслі. Додай подрібнені помідори з томатним соком, воду та спеції. Доведи соус до кипіння і проварити пару хвилин. Виклади в нього пельмені і продовжуй гасити страву під кришкою до їхньої готовності.

    20. Пельмені з бринзою у вершковому маслі

    До речі, із сулугуні теж буде дуже смачно. Спробуй приготувати із різними видами сиру!

    Тобі знадобиться: 250 г пельменів, 120 г бринзи, 30 г вершкового масла|мастила|, спеції, зелень.

    Приготування: Відварити до готовності і потім обсмажити пельмені 3-4 хвилини у вершковому маслі. Засип їх розкришеною бринзою і залиш під кришкою ще на 3-4 хвилини на слабкому вогні. Додай спеції та зелень за смаком.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *