Хлібопічка – один із найкращих помічників на кухні. Сфера її застосування набагато ширша, ніж може здатися на перший погляд. Тому ми вже підготували тобі добірку різних рецептів, які можна в ній приготувати. І, до речі, це не лише хліб!
Зміст
1. Лимонний кекс у хлібопічці
Почнемо з дуже простого та ароматного частування до чаю.
Тобі знадобиться: 3 яйця, 4 г солі, 200 г цукру, 120 г лимонів, 70 г вершкового масла|мастила|, 320 г борошна, 15 г розпушувача.
Приготування: Збийте яйця в піну з цукром і сіллю. Відіжми з лимона сік, зніми цедру, розтопи вершкове масло і відправь всі інгредієнти в хлібопічку. Включи на півгодини заміс тесту і потім приблизно на 1 годину “Випічку”.
2. Банановий хліб
Щось середнє між хлібом та кексом, але дуже смачно.
Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 3/4 склянки цукру, 2 банани, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 2 яйця по 0,5 ч.л. ваніліну та кориці, 1-2 жмені волоських горіхів.
Приготування: Розімни банани, подрібни горіхи, розтопи масло і відправь всі інгредієнти в хлібопічку. Увімкни заміс тесту на 5-10 хвилин, надай масі форму і включи режим «Випічка» з бажаним кольором та товщиною скоринки.
3. Шарлотка у хлібопічці
Посип готову шарлотку цукровою пудрою – і буде ще смачніше.
Тобі знадобиться: 120 г яблук, 100 г цукру, 3 яйця, 200 г борошна, 5 г ванільного цукру.
Збий яйця з двома видами цукру і додай борошно. Втрути нарізані яблука. Виклади тісто в хлібопічку та встанови на 1 годину режим «Випічка».
4. Білий хліб у хлібопічці
Найкласичніший здобний білий хліб.
Зараз читають:20 найкращих літніх закусок на святковий стіл
Тобі знадобиться: 420 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1,5 ст. цукру, 2 ст. олії, 1 ч.л. солі, 260 мл молока чи води.
Приготування: У хлібопічку засип сухі інгредієнти, влий масло і залий все теплим молоком. Увімкніть режим «Білий хліб» або «Класичний хліб».
5. Сирна запіканка в хлібопічці
Чудовий сніданок для всієї родини доступних продуктів.
Тобі знадобиться: 500 г сиру, 1 ст. манки, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 150 мл згущеного молока, 4 яйця.
Приготування: Відправте всі інгредієнти в хлібопічку і включіть режим для замісу тесту на 10 хвилин. Після цього активуй на 45-50 хвилин режим випікання. Не відкривай хлібопічку ще 15 хвилин після кінця програми.
6. Морквяний хліб
Ніхто одразу не здогадається, що у цьому хлібі взагалі є морква.
Тобі знадобиться: 550 г муки|борошна|, 300 мл кефіру, 2 ч.л. сухих дріжджів по 1 ч.л. цукру та солі, 200 г моркви, 30 г вершкового масла.
Приготування: Натрій моркву, злегка нагрій кефір і розтопи вершкове масло. Надішліть всі інгредієнти в хлібопічку і включи режим «Білий хліб».
7. Дріжджове тісто для піци в хлібопічці
Універсальне тісто для піци з начинкою.
Тобі знадобиться: 240 мл води, 1 ч.л. солі, 450 г борошна, 5 г сухих дріжджів, 2 ст. оливкової олії.
Приготування: Змішай теплу воду та олію в чаші хлібопічки. Засип сухі інгредієнти та включи на півтори години режим «Тісто».
8. Цибулевий хліб у хлібопічці
Такий приголомшливий аромат! Ідеальний хліб для бутербродів чи до перших страв.
Тобі знадобиться: 640 г борошна, 320 мл води, 3,5 ст. олії, 2,5 ч.л. солі, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру, 130 г цибулі.
Завантаж у хлібопічку всі інгредієнти, крім цибулі. Увімкни режим “Цільнозерновий хліб”. Через 15-20 хвилин додай нарізану цибулю і готуй до кінця програми.
9. Гарбузовий хліб у хлібопічці
Додатково додай у нього улюблені спеції на власний смак.
Тобі знадобиться: 1 склянка гарбузового пюре, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 3 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 600 г борошна.
Приготування: Відправ у хлібопічку гарбузове пюре, цукор, сіль та олію. Засип борошно та дріжджі, і включи режим «Білий хліб».
10. Йогурт у хлібопічці
При подачі додай у йогурт варення або свіжі ягоди та фрукти.
Тобі знадобиться: 1 л молока, 150 мл йогурту, 20 г цукру.
Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками
Приготування: Перемішайте всі інгредієнти в чаші хлібопічки. Встановіть режим «Йогурт» на 8 годин. Після чого відправте контейнер ще на 2-3 години в холодильник.
11. Медовий хліб із горіхами
Такий хліб можна подавати навіть просто до чаю.
Тобі знадобиться: 10 г сухих дріжджів, 500 г борошна, 300 мл води, по 20 г цукру та меду, 10 г солі, 80 г волоських горіхів, 30 мл рослинної олії.
Приготування: Відправте в хлібопічку всі інгредієнти, крім горіхів, і запустіть основний режим для випікання хліба. Після замісу тіста додай рубані горіхи та готуй хліб до кінця програми.
12. Хліб із рисового борошна
У цьому хлібі немає пшеничного борошна, манки чи іншого глютена.
Тобі знадобиться: 500 г рисового борошна, 300 мл води, 3 ст. молока, 2 ч. л. коричневого цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 2 ст. олії, 1 ч.л. соди.
Приготування: Залий у хлібопічку теплу воду і додай молоко, сіль, цукор та олію. Засип рисове борошно і додай дріжджі. Включи програму для випікання хліба на 2-2,5 години. Якщо є програма для безглютенового хліба, вибирай її.
13. Ягідний джем у хлібопічці
Приготувати джем можна з будь-якої ягоди на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 500 г ягоди, 350 г цукру.
Приготування: Ягоду подрібніть блендером і перетріть через сито за бажанням. Змішай її з цукром у чаші хлібопічки, залиш на 2 години і запусти на 1 годину режим для приготування джему.
14. Кукурудзяний хліб у хлібопічці
Для яскравішого золотистого відтінку – додай ще пару щіпок куркуми.
Тобі знадобиться: 450 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 350 мл молока, 35 г вершкового масла|мастила|, по 1,5 ч.л. сухих дріжджів та солі, 2 ст.л. цукру.
Залий в чашу хлібопічки тепле молоко з розтопленим маслом. Засипте всі сухі інгредієнти та увімкніть стандартний режим для випікання білого хліба.
15. Гречаний хліб у хлібопічці
Якщо немає гречаного борошна, тоді просто подрібни гречку за допомогою кавомолки.
Тобі знадобиться: 1 ч.л. сухих дріжджів, 300 г цільнозернового борошна, 100 г гречаного борошна, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру, 2 ст. олії, 280 мл води.
Приготування: Влий у чашу теплу воду і додай решту інгредієнтів. Увімкни програму для замісу тесту. Надайте тесту форму, закрийте хлібопічку і включіть режим «Хліб».
Зараз читають:15 найсмачніших рецептів повидла з ранеток
16. Сирна паска в хлібопічці
Прикрась готовий паску глазур'ю, посипанням або іншим декором.
Тобі знадобиться: 200 г сиру, 500 г борошна, 2 яйця, 160 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 70 г ізюму, 150 г цукру, 1 г ваніліну, 1 ч.л. солі.
Приготування: Відправте всі інгредієнти, крім родзинок, в хлібопічку. Запустіть звичайний режим для випікання хліба. Через півгодини – всип промиті родзинки.
17. Бородінський хліб
Для цього рецепту тобі обов'язково знадобляться мед та солод.
Тобі знадобиться: 200 г житнього борошна, 200 г пшеничного борошна, 250 мл води, по 2 ст. солоду, меду, червоного винного оцту та олії, по 1 ст.л. кмину та коріандру, по 1,5 ч..л. солі та сухих дріжджів.
Залий солод окропом і дай йому охолонути близько 10 хвилин. Влий цю рідину в чашу хлібопічки, додай обидва види борошна, спеції та інші інгредієнти. Включи програму, що підходить для житнього хліба.
18. Желе із хурми в хлібопічці
За таким же принципом можна приготувати желе з інших фруктів або ягід.
Тобі знадобиться: 1 кг хурми, 500 г цукру, 1/2 лимона, 10 г желатину.
Приготування: Довільно наріж хурму, відправ її в хлібопічку і додай цукор з лимонним соком. Перемішайте і запустіть режим для варення. За 10 хвилин до кінця – додай желатин та перемішай.
19. Бездрожжевий хліб у хлібопічці
Цей хліб виходить трохи щільнішим, зате – корисним.
Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 300 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.
Приготування: Засип у чашу хлібопічки всі сухі інгредієнти та залий теплий кефір з оливковою олією. Увімкни заміс тесту на 10 хвилин, а потім – програму «Випічка» на 1,5 години.
20. Хліб з висівками у хлібопічці
Цукор можеш замінити підсолоджувачем, який є у тебе.
Тобі знадобиться: 350 г борошна, 100 г висівок, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 2 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 300мл води.
Приготування: Засип у хлібопічку сухі інгредієнти, залий олією та теплою водою. Включи програму для житнього хліба приблизно на 3,5 години.
Джерело: dietcenter.com.ua