20 справді смачних рецептів для хлібопічки

Хлібопічка – один із найкращих помічників на кухні. Сфера її застосування набагато ширша, ніж може здатися на перший погляд. Тому ми вже підготували тобі добірку різних рецептів, які можна в ній приготувати. І, до речі, це не лише хліб!

Зміст

  • 1. Лимонний кекс у хлібопічці
  • 2. Банановий хліб
  • 3. Шарлотка у хлібопічці
  • 4. Білий хліб у хлібопічці
  • 5. Сирна запіканка в хлібопічці
  • 6. Морквяний хліб
  • 7. Дріжджове тісто для піци в хлібопічці
  • 8. Цибулевий хліб у хлібопічці
  • 9. Гарбузовий хліб у хлібопічці
  • 10. Йогурт у хлібопічці
  • 11. Медовий хліб із горіхами
  • 12. Хліб із рисового борошна
  • 13. Ягідний джем у хлібопічці
  • 14. Кукурудзяний хліб у хлібопічці
  • 15. Гречаний хліб у хлібопічці
  • 16. Сирна паска в хлібопічці
  • 17. Бородінський хліб
  • 18. Желе із хурми в хлібопічці
  • 19. Бездрожжевий хліб у хлібопічці
  • 20. Хліб з висівками у хлібопічці
  • 1. Лимонний кекс у хлібопічці

    Почнемо з дуже простого та ароматного частування до чаю.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 4 г солі, 200 г цукру, 120 г лимонів, 70 г вершкового масла|мастила|, 320 г борошна, 15 г розпушувача.

    Приготування: Збийте яйця в піну з цукром і сіллю. Відіжми з лимона сік, зніми цедру, розтопи вершкове масло і відправь всі інгредієнти в хлібопічку. Включи на півгодини заміс тесту і потім приблизно на 1 годину “Випічку”.

    2. Банановий хліб

    Щось середнє між хлібом та кексом, але дуже смачно.

    Тобі знадобиться: 2 склянки борошна, 3/4 склянки цукру, 2 банани, 3 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. сухих дріжджів, 2 яйця по 0,5 ч.л. ваніліну та кориці, 1-2 жмені волоських горіхів.

    Приготування: Розімни банани, подрібни горіхи, розтопи масло і відправь всі інгредієнти в хлібопічку. Увімкни заміс тесту на 5-10 хвилин, надай масі форму і включи режим «Випічка» з бажаним кольором та товщиною скоринки.

    3. Шарлотка у хлібопічці

    Посип готову шарлотку цукровою пудрою – і буде ще смачніше.

    Тобі знадобиться: 120 г яблук, 100 г цукру, 3 яйця, 200 г борошна, 5 г ванільного цукру.

    Збий яйця з двома видами цукру і додай борошно. Втрути нарізані яблука. Виклади тісто в хлібопічку та встанови на 1 годину режим «Випічка».

    4. Білий хліб у хлібопічці

    Найкласичніший здобний білий хліб.

    Зараз читають:20 найкращих літніх закусок на святковий стіл

    Тобі знадобиться: 420 г борошна, 1 ч.л. сухих дріжджів, 1,5 ст. цукру, 2 ст. олії, 1 ч.л. солі, 260 мл молока чи води.

    Приготування: У хлібопічку засип сухі інгредієнти, влий масло і залий все теплим молоком. Увімкніть режим «Білий хліб» або «Класичний хліб».

    5. Сирна запіканка в хлібопічці

    Чудовий сніданок для всієї родини доступних продуктів.

    Тобі знадобиться: 500 г сиру, 1 ст. манки, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 150 мл згущеного молока, 4 яйця.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в хлібопічку і включіть режим для замісу тесту на 10 хвилин. Після цього активуй на 45-50 хвилин режим випікання. Не відкривай хлібопічку ще 15 хвилин після кінця програми.

    6. Морквяний хліб

    Ніхто одразу не здогадається, що у цьому хлібі взагалі є морква.

    Тобі знадобиться: 550 г муки|борошна|, 300 мл кефіру, 2 ч.л. сухих дріжджів по 1 ч.л. цукру та солі, 200 г моркви, 30 г вершкового масла.

    Приготування: Натрій моркву, злегка нагрій кефір і розтопи вершкове масло. Надішліть всі інгредієнти в хлібопічку і включи режим «Білий хліб».

    7. Дріжджове тісто для піци в хлібопічці

    Універсальне тісто для піци з начинкою.

    Тобі знадобиться: 240 мл води, 1 ч.л. солі, 450 г борошна, 5 г сухих дріжджів, 2 ст. оливкової олії.

    Приготування: Змішай теплу воду та олію в чаші хлібопічки. Засип сухі інгредієнти та включи на півтори години режим «Тісто».

    8. Цибулевий хліб у хлібопічці

    Такий приголомшливий аромат! Ідеальний хліб для бутербродів чи до перших страв.

    Тобі знадобиться: 640 г борошна, 320 мл води, 3,5 ст. олії, 2,5 ч.л. солі, 1,5 ч. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру, 130 г цибулі.

    Завантаж у хлібопічку всі інгредієнти, крім цибулі. Увімкни режим “Цільнозерновий хліб”. Через 15-20 хвилин додай нарізану цибулю і готуй до кінця програми.

    9. Гарбузовий хліб у хлібопічці

    Додатково додай у нього улюблені спеції на власний смак.

    Тобі знадобиться: 1 склянка гарбузового пюре, 1 ч.л. солі, 2 ст. цукру, 3 ст. олії, 1 ч.л. сухих дріжджів, 600 г борошна.

    Приготування: Відправ у хлібопічку гарбузове пюре, цукор, сіль та олію. Засип борошно та дріжджі, і включи режим «Білий хліб».

    10. Йогурт у хлібопічці

    При подачі додай у йогурт варення або свіжі ягоди та фрукти.

    Тобі знадобиться: 1 л молока, 150 мл йогурту, 20 г цукру.

    Зараз читають:20 шикарних рецептів канапе з креветками

    Приготування: Перемішайте всі інгредієнти в чаші хлібопічки. Встановіть режим «Йогурт» на 8 годин. Після чого відправте контейнер ще на 2-3 години в холодильник.

    11. Медовий хліб із горіхами

    Такий хліб можна подавати навіть просто до чаю.

    Тобі знадобиться: 10 г сухих дріжджів, 500 г борошна, 300 мл води, по 20 г цукру та меду, 10 г солі, 80 г волоських горіхів, 30 мл рослинної олії.

    Приготування: Відправте в хлібопічку всі інгредієнти, крім горіхів, і запустіть основний режим для випікання хліба. Після замісу тіста додай рубані горіхи та готуй хліб до кінця програми.

    12. Хліб із рисового борошна

    У цьому хлібі немає пшеничного борошна, манки чи іншого глютена.

    Тобі знадобиться: 500 г рисового борошна, 300 мл води, 3 ст. молока, 2 ч. л. коричневого цукру, 2 ч. л. сухих дріжджів, 1 ч. л. солі, 2 ст. олії, 1 ч.л. соди.

    Приготування: Залий у хлібопічку теплу воду і додай молоко, сіль, цукор та олію. Засип рисове борошно і додай дріжджі. Включи програму для випікання хліба на 2-2,5 години. Якщо є програма для безглютенового хліба, вибирай її.

    13. Ягідний джем у хлібопічці

    Приготувати джем можна з будь-якої ягоди на власний розсуд.

    Тобі знадобиться: 500 г ягоди, 350 г цукру.

    Приготування: Ягоду подрібніть блендером і перетріть через сито за бажанням. Змішай її з цукром у чаші хлібопічки, залиш на 2 години і запусти на 1 годину режим для приготування джему.

    14. Кукурудзяний хліб у хлібопічці

    Для яскравішого золотистого відтінку – додай ще пару щіпок куркуми.

    Тобі знадобиться: 450 г пшеничного борошна, 100 г кукурудзяного борошна, 350 мл молока, 35 г вершкового масла|мастила|, по 1,5 ч.л. сухих дріжджів та солі, 2 ст.л. цукру.

    Залий в чашу хлібопічки тепле молоко з розтопленим маслом. Засипте всі сухі інгредієнти та увімкніть стандартний режим для випікання білого хліба.

    15. Гречаний хліб у хлібопічці

    Якщо немає гречаного борошна, тоді просто подрібни гречку за допомогою кавомолки.

    Тобі знадобиться: 1 ч.л. сухих дріжджів, 300 г цільнозернового борошна, 100 г гречаного борошна, 1 ч.л. солі, 2 ч. л. цукру, 2 ст. олії, 280 мл води.

    Приготування: Влий у чашу теплу воду і додай решту інгредієнтів. Увімкни програму для замісу тесту. Надайте тесту форму, закрийте хлібопічку і включіть режим «Хліб».

    Зараз читають:15 найсмачніших рецептів повидла з ранеток

    16. Сирна паска в хлібопічці

    Прикрась готовий паску глазур'ю, посипанням або іншим декором.

    Тобі знадобиться: 200 г сиру, 500 г борошна, 2 яйця, 160 мл молока, 50 г вершкового масла|мастила|, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 70 г ізюму, 150 г цукру, 1 г ваніліну, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти, крім родзинок, в хлібопічку. Запустіть звичайний режим для випікання хліба. Через півгодини – всип промиті родзинки.

    17. Бородінський хліб

    Для цього рецепту тобі обов'язково знадобляться мед та солод.

    Тобі знадобиться: 200 г житнього борошна, 200 г пшеничного борошна, 250 мл води, по 2 ст. солоду, меду, червоного винного оцту та олії, по 1 ст.л. кмину та коріандру, по 1,5 ч..л. солі та сухих дріжджів.

    Залий солод окропом і дай йому охолонути близько 10 хвилин. Влий цю рідину в чашу хлібопічки, додай обидва види борошна, спеції та інші інгредієнти. Включи програму, що підходить для житнього хліба.

    18. Желе із хурми в хлібопічці

    За таким же принципом можна приготувати желе з інших фруктів або ягід.

    Тобі знадобиться: 1 кг хурми, 500 г цукру, 1/2 лимона, 10 г желатину.

    Приготування: Довільно наріж хурму, відправ її в хлібопічку і додай цукор з лимонним соком. Перемішайте і запустіть режим для варення. За 10 хвилин до кінця – додай желатин та перемішай.

    19. Бездрожжевий хліб у хлібопічці

    Цей хліб виходить трохи щільнішим, зате – корисним.

    Тобі знадобиться: 450 г муки|борошна|, 300 мл кефіру, 1 ч.л. соди, 3 ст. оливкової олії, 1 ч.л. італійських трав, 2 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі.

    Приготування: Засип у чашу хлібопічки всі сухі інгредієнти та залий теплий кефір з оливковою олією. Увімкни заміс тесту на 10 хвилин, а потім – програму «Випічка» на 1,5 години.

    20. Хліб з висівками у хлібопічці

    Цукор можеш замінити підсолоджувачем, який є у тебе.

    Тобі знадобиться: 350 г борошна, 100 г висівок, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 2 ст. олії, 1 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 300мл води.

    Приготування: Засип у хлібопічку сухі інгредієнти, залий олією та теплою водою. Включи програму для житнього хліба приблизно на 3,5 години.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *