Заведи корисну звичку пити смузі! Радимо звернути увагу на варіанти, що готуються з кефіром. Вони смачні, містять мало калорій і можуть зберігатися у холодильнику до 12 годин. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів!
Зміст
1. Банановий смузі з кефіром
Тобі знадобиться: 2 стиглі банани, 250 мл кефіру, ванілін на кінчику ножа, 1 ст.л. цукру.
Банани очисти від шкірки, подрібни і помісти в чашу для збивання. Додай ванілін, цукор, охолоджений кефір і добре перебий смузі.
2. Смузі з полуниці, бананів та кефіру
Тобі знадобиться: 2 стиглі банани, 1 жменя полуниці, 300 мл кефіру.
Банани очисти від шкірки, наріж кружальцями і всип у чашу блендера. Додай подрібнену полуницю, влий холодний кефір і збий смузі до однорідності.
3. Смузі з огірка та петрушки з кефіром
Тобі знадобиться: 150 г огірків, 2 гілочки петрушки, 250 мл холодного кефіру, мелений чорний перець та сіль за смаком.
Зараз читають:Соус до м'яса із чорної смородини на зиму: 10 швидких рецептів
Приготування: Огірки та петрушку – подрібни та склади в чашу для збивання. Додай кефір та перебий. Готовий смузі посолити, поперчити і добре перемішати.
4. Ягідний смузі з кефіром та медом
Тобі знадобиться: 1 жменя будь-яких ягід, 1 склянка кефіру, 1 ст.л. меду.
Приготування: У чашу блендера влий охолоджений кефір. Додай мед, підготовлені ягоди і ретельно збий смузі.
5. Банановий смузі з вівсянкою, кешью та кефіром
Тобі знадобиться: 2 стиглі банани, 2 ст.л. вівсяних пластівців, 1 склянка кефіру, 1 ст.л. кеш'ю.
Банани очисти від шкірки, наріж кружальцями і помісти в морозилку на 10 хвилин. Подрібни в кавомолці вівсяні пластівці та кешью. У чашу блендера всипи всі заготовки, влий охолоджений кефір і гарненько збий смузі до однорідного стану.
6. Смузі з яблук з корицею та кефіром
Тобі знадобиться: 1 середнє яблуко, 200 мл кефіру, мелена кориця на кінчику ножа, цукор до смаку.
Яблуко очисти від насіння, подрібни і всип у чашу для збивання. Влий кефір і перебий до однорідності. У готовий смузі додай цукор, корицю та перемішай.
7. Смузі з полуниці, смородини, малини та лохини з кефіром
Тобі знадобиться: 1 жменю червоної смородини, 1 жменю малини, 1/2 склянки полуниці, 2 ст.л. лохини, 300 мл кефіру.
Приготування: Ягоди промий і всип у чашу для збивання. Влий охолоджений кефір і включи блендер на 7-10 секунд.
8. Смузі з бананів та чорниці з кефіром
Тобі знадобиться: 2 стиглі банани, 1 жменя чорниці, 250 мл охолодженого кефіру, 2 ст.л. рідкий мед.
Банани очисти від шкірки, наріж кружальцями і помісти в морозилку на 10 хвилин. У чашу блендера влий охолоджений кефір, додай чорниці, мед, заморожені банани і перебий смузі.
9. Смузі з бананів та ківі з кефіром
Тобі знадобиться: 2 банани, 2 ківі, 150 мл знежиреного кефіру.
Зараз читають:20 чудових рецептів коктейлю Маргарита
Приготування: Очисти та наріж банани з ківі. У чашу блендера влий кефір, додай підготовлені фрукти і зби смузі до однорідного стану.
10. Зелений смузі зі шпинатом та кефіром
Тобі знадобиться: 40 г молодого шпинату, 250 мл холодного кефіру, сіль та мелений чорний перець за смаком.
Приготування: Влий кефір у чашу для збивання. Додай шпинат і збивай смузі на високій швидкості 5-7 секунд. Посолити, поперчити і включити блендер ще на 2 секунди.
11. Смузі з авокадо, зеленого яблука, м'яти та кефіру
Тобі знадобиться: 1 середній авокадо, 1 зелене яблуко, 1 гілочка м'яти, 2 ст. лимонного соку, 2 ст. рідкого меду, 250мл кефіру.
Приготування: Очисти та наріж авокадо з яблуком. Помістіть заготовки в чашу для збивання, додай кефір, лимонний сік, мед, м'яту і ретельно все перебий.
12. Смузі з горіхами, вівсянкою та кефіром
Тобі знадобиться: 1 жменя будь-яких горіхів, 2 ст. вівсяних пластівців, 200 мл кефіру, 1 ст.л. цукру.
Горіхи підсуши на сковороді і подрібни в кавомолці. У чашу блендера влий охолоджений кефір, додай горіхи, вівсяні пластівці, цукор і збий смузі до однорідності.
13. Грушевий смузі з імбиром, корицею та кефіром
Тобі знадобиться: 2 середні груші, 0,5 ч.л. тертого кореня імбиру, 1 склянка кефіру, мелена кориця на кінчику ножа, цукор до смаку.
Груші очисти від насіння, подрібни і склади в чашу блендера. Додай корицю, імбир, холодний кефір та збий. У готовий смузі додай цукор до смаку і ще раз перемішай.
14. Смузі з груші та бананів з кефіром
Тобі знадобиться: 200 г груші, 2 стиглі банани, 250 мл кефіру, 1 ст.л. рідкий мед.
Груші та банани – очисти та наріж. У чашу для збивання влий охолоджений кефір, додай мед та подрібнені фрукти. Збивай смузі на високій швидкості протягом 7-10 секунд.
Зараз читають:15 шикарних рецептів конфітюру з аґрусу
15. Смузі з апельсину з кефіром та кардамоном
Тобі знадобиться: 2 середні апельсини, 200 мл кефіру, мелений кардамон на кінчику ножа, 1 ст.л. цукру.
Приготування: Апельсини очисти від шкірки, білих плівок і розділи на шматочки. У чашу для збивання влий холодний кефір, додай цукор, кардамон, шматочки апельсинів і перебий смузі до однорідності.
16. Смузі з гарбуза та груші з кефіром
Тобі знадобиться: 200 г м'якоті гарбуза, 1 середня груша, 200 мл знежиреного кефіру, 1 ст. меду, мелена кориця на кінчик ножа.
Приготування: Наріж і всип у чашу блендера гарбуз та очищену грушу. Додай корицю, мед, влий кефір і гарненько збий смузі.
17. Персиковий смузі з медом та кефіром
Тобі знадобиться: 2 середні персики, 1 склянка кефіру, 2 ст.л. рідкий мед.
Персики очисти від кісточок, наріж і склади в чашу для збивання. Додай кефір, мед та перебий смузі до однорідного стану.
18. Смузі з гарбуза та персика з кефіром
Тобі знадобиться: 150 г м'якоті гарбуза, 2 середні персики, 1 склянка холодного кефіру, 1 ст.л. цукру, мелена кориця до смаку.
Приготування: Гарбуз та персики – наріж невеликими шматочками та помісти в чашу блендера. Додай кефір, цукор і корицю, і добре все перебий.
19. Апельсиновий смузі з кефіром та медом
Тобі знадобиться: 2 середні апельсини, 200 мл кефіру, 1 ст.л. рідкий мед.
Апельсини обдай окропом, очисти від шкірки і плівок , і розбери на шматочки. Помістіть заготовку в чашу для збивання, додай мед, кефір і ретельно перебий смузі.
20. Чорничний смузі з кефіром
Тобі знадобиться: 250 мл кефіру, 3 ст. чорниці, 1 ст. рідкий мед.
Приготування: У чашу для збивання влий охолоджений кефір. Додай мед, промиту чорницю і зби смузі до однорідності.
Джерело: dietcenter.com.ua