Така консервація обов'язково має бути в кожній коморі. Відкрий баночку салату з рисом, наріж чорний хліб і швидкий обід готовий. Розповідаємо 20 найпопулярніших рецептів приготування цієї заготівлі!
Зміст
1. Салат з рисом, болгарським перцем та кабачками на зиму
З молодих кабачків шкірку можна не зрізати.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг кабачків, 2 цибулини, 200 г моркви, 250 г рису, 80 мл. олії, 3 ст.л. оцту, 10 горошин чорного перцю, 2 ч. л. цукру, 1 ст. солі.
Овочі очисти і наріж кубиками приблизно однакового розміру. У глибокому казанку обсмажте цибулю з морквою до м'якості, додай болгарський перець і туші 10 хвилин під кришкою. Всип кабачки, промитий рис, чорний перець горошком і томи ще 20 хвилин. Додай цукор, посоліть і протушкуй всі разом 10 хвилин. Влий оцет, перемішай і розклади салат по стерилізованим банкам. Закатай, переверни вгору дном і закутай товстим рушником.
2. Салат з рисом та овочами на зиму
Класичний варіант салату. Просто смакота!
Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 500 г солодкого перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 1 склянка рису, 60 мл олії, 60 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 25 г солі.
Помідори, очищений перець і цибуля – наріж, а морква – натрі на тертці. Все змішай, додай мелений перець і цукор, і виклади в розігрітий казанок з олією. Протушкуй 20 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Всип промитий рис, посолити і томи ще 15 хвилин. Додай оцет, акуратно перемішай салат і розклади його по стерилізованим банкам. Закатай і переверни вгору дном.
3. Овочевий салат з рисом та томатним соусом на зиму
Попередньо простерилізуй та висуши банки з кришками.
Тобі знадобиться: 250 г рису, 500 г помідорів, 400 г моркви, 400 г цибулі, 100 мл томатного соусу, 80 мл олії, 50 мл оцту, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ст. цукру, 1 ст. солі.
Приготування: Рис промою та проварити в підсоленій воді 5-7 хвилин. Подрібни помідори та очищену цибулю, а моркву натрій на тертці. Обсмажити цибулю з морквою на олії до золотистого кольору. Додай помідори, томатний соус, спеції та готуй 10 хвилин на слабкому вогні. Всип рис, цукор і сіль, накрий кришкою і томи всі разом 15 хвилин. Влий оцет, розклади гарячий салат по банкам і заходьте.
4. Салат з рисом, кабачками та гострим перцем
Найкраще готувати з пропареним рисом.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1 кг молодих кабачків, 1 стручок гострого перцю, 300 г моркви, 300 г цибулі, 50 г часнику, 80 мл рослинної олії, 50 мл оцту, 5 горошин запашного перцю, 10 горошин чорного перцю цукру, 40 г солі.
Приготування: Наріж кабачки, гострий перець та очищену цибулю, а морква – натрій на тертці. У глибокому казанку обсмажити цибулю з морквою 7-10 хвилин. Додай промитий рис і спеції та туші 15 хвилин. Всип кабачки, гострий перець, часник, сіль та цукор. Накрий кришкою і томи всі разом 30 хвилин. Додай оцет, розклади салат за стерилізованими банками і закатай.
Зараз читають:12 найсмачніших рецептів пастили з яблук
5. Салат з рисом, овочами та паприкою
Овочі повинні бути соковитими, красивими та свіжими!
Тобі знадобиться: 1 кг моркви, 1 кг солодкого перцю, 500 г цибулі, 300 г рису, 100 мл кукурудзяної олії, 1/2 склянки оцту, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ст. цукру, 1 ст. солі, 300мл води.
Приготування: Моркву натрій на тертці, а солодкий перець і цибулю – очисти і наріж. Змішай всі овочі та обсмаж їх у маслі 10 хвилин. Всип промитий рис, спеції, цукор та сіль. Додай теплу воду, накрий кришкою та протушкуй всі разом 30 хвилин. Влий оцет, перемішай і розклади гарячий салат по банкам. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
6. Салат з рисом та овочами без оцту
Перемішуйте салат акуратно, щоб не пом'яти овочі.
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 500 г помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 180 г рису, 100 мл олії, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. солі.
Овочі підготуй і дрібно наріж. Цибуля з морквою обсмажити в олії до м'якості. Додай промитий рис і помідори, і томи заготовку 20 хвилин під кришкою. Всип болгарський перець, сіль та мелений перець. Протушкуй всі разом 15 хвилин, розклади по стерилізованих банках і закатай.
7. Салат з рисом, морквою, солодким перцем та зеленню
Підійде будь-яка зелень: кінза, петрушка, кріп та черемша.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1 кг солодкого перцю, 1 кг моркви, 500 г цибулі, 100 г петрушки, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 100 мл олії, 100 мл оцту, 2 ч.л. цукру, 40 г солі.
Приготування: Наріж петрушку, очищену цибулю та болгарський перець, а моркву – натрій на тертці. Обсмажити цибулю з морквою в олії до м'якості. Всип солодкий перець, промитий рис, спеції та туші 30 хвилин під кришкою. Додай петрушку, цукор та сіль. Протоми всі разом 15 хвилин, влий оцет, перемішай салат і розклади його по чистих банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
8. Пікантний салат із рисом та гострим перцем на зиму
Кількість гострого перцю регулюй на свій смак.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 500 г помідорів, 500 г моркви, 300 г цибулі, 1 стручок гострого перцю, 3 ст. томатного соусу, 50 мл кукурудзяної олії, 80 мл яблучного оцту, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. паприки, 30 г цукру, 40 г солі, 1 склянка води.
Рис проварити в підсоленій воді 5 хвилин, відкинь на друшляк і залиш стікати. Помідори, цибуля та гострий перець – дрібно наріж, а морква – натрій на тертці. Все змішай, виклади в розігрітий казанок з олією та туши 20 хвилин. Додай томатний соус, спеції, цукор, сіль та рис. Влий воду і томи 20 хвилин на повільному вогні. Додай оцет, акуратно перемішай салат, розклади його по банках і закатай.
9. Салат з рису, баклажанів та свіжих помідорів на зиму
Стеж за процесом готування, цьому салату властиво підгоряти.
Тобі знадобиться: 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 500 г цибулі, 250 г рису, 1/2 склянки олії, 120 мл оцту, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі.
Баклажани наріж і замочи в підсоленій воді на 15 хвилин. Наріж помідори та очищену цибулю, а моркву натрій на тертці. Обсмаж цибулю з морквою в маслі до золотистого кольору, додай баклажани, промитий рис і томі 20 хвилин. Всип спеції, цукор, сіль, помідори та протушкуй ще 20 хвилин. Влий оцет, акуратно перемішай і розклади салат по стерилізованих банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.
10. Овочевий салат з рисом та лимонною кислотою
Цей замінник оцту чудово справляється зі своїм завданням.
Тобі знадобиться: 1 кг помідорів, 1 кг солодкого перцю, 400 г моркви, 400 г цибулі, 1 склянка рису, 1/2 склянки олії, 1 ч.л. лимонної кислоти, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. цукру, 1,5 ст. солі, 1 склянка теплої води.
Зараз читають:15 відмінних способів приготувати настоянку з аґрусу
Приготування: Наріж помідори, очищену цибулю та болгарський перець, а моркву – натрій на тертці. Все змішай, додай спеції та виклади у розігрітий казанок з олією. Протушкуй 20 хвилин, всип промитий рис, цукор, лимонну кислоту і сіль. Додай воду, накрий кришкою і томи 20 хвилин на слабкому вогні. Розкладіть гарячий салат у стерилізовані банки і заходьте на зиму.
11. Овочевий салат з рисом та томатною пастою
Викладай салат у прогріті банки невеликими порціями.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 500 г моркви, 500 г цибулі, 500 г помідорів, 4 зубчики часнику, 50 г петрушки, 3 ст. томатної пасти, 50 мл олії, 50 мл оцту, 10 горошин чорного перцю, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. паприки, 1 ст. цукру, 25 г солі, 300 мл води.
Приготування: Овочі та петрушку – підготуй та подрібни. Обсмажити цибулю з морквою в олії до м'якості. Додай промитий рис, спеції та воду, змішану з томатною пастою. Протушкуй 30 хвилин, всип помідори, цукор і сіль. Видави через прес часник, додай петрушку і готуй разом 20 хвилин. Влий оцет, перемішай і відразу розклади салат у підготовлені банки. Закатай і переверни вгору дном.
12. Салат з рисом “Сніданок туриста”
Популярний салат із далеких часів Радянського Союзу!
Тобі знадобиться: 1 кг болгарського перцю, 1 кг моркви, 500 г помідорів, 500 г цибулі, 250 г рису, 1/2 склянки олії, 80 мл оцту, 5 горошин запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 4 лавр ч. л. цукру, 30 г солі.
Болгарський перець і цибуля – очисти і наріж, а морква – натрій на великій тертці. Помідори очисти від шкірки, наріж і подрібни в блендері. Обсмажити цибулю з морквою в олії 5-7 хвилин. Додай томатну масу, спеції та готуй 5 хвилин, часто помішуючи. Всип болгарський перець, промитий рис, цукор та сіль. Протушкуй салат 30 хвилин під кришкою, влий оцет, розклади по стерилізованих банках і закатай.
13. Салат з рису, кабачків та свіжих помідорів на зиму
По можливості зніміть шкірку з помідорів.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1 кг молодих кабачків, 1 кг помідорів, 4 середні цибулини, 1/2 головки часнику, 1 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 100 мл олії, 100 мл яблучного оцту, 2 ч.л. цукру, 1 ст. солі, 250мл води.
Приготування: Наріж кубиками помідори, кабачки та очищену цибулю. Виклади цибулю в розігрітий казанок з олією та обсмаж до прозорості. Додай кабачки, спеції, накрий кришкою та протушкуй 15 хвилин. Всип промитий рис, помідори, цукор та сіль. Влий воду і томи на повільному вогні 25 хвилин. Додай оцет, видави через прес часник і через 5 хвилин зніміть з вогню. Розклади гарячий салат по банкам, закатай і переверни вгору дном.
14. Салат з рисом та овочами зі стерилізацією
Стерилізовані заготівлі зберігаються набагато довше.
Тобі знадобиться: 200 г рису, 1,5 кг помідорів, 1 кг моркви, 500 г цибулі, 120 мл олії, 150 мл яблучного оцту, 2 бутони гвоздики, 10 горошин чорного перцю, 4 лаврові листи, 2 ст. цукру, 2 ст. солі.
Приготування: Рис промою та проварити 5 хвилин у підсоленій воді. Підготуй, дрібно наріж і змішай усі овочі. Додай цукор, сіль та спеції, і виклади салат у глибокий казанок з олією. Протушкуй 20 хвилин, всип рис, перемішай і розклади по банках. Простерилізуйте 15 хвилин, влий оцет і заходьте на зиму.
15. Салат з рису, капусти, солодкого перцю та моркви
Супротивники часнику можуть сміливо виключити його з рецепту.
Тобі знадобиться: 300 г рису, 1 кг солодкого перцю, 500 г капусти, 500 г моркви, 300 г цибулі, 4 зубчики часнику, 100 мл олії, 100 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 лаврові листи, 2 ч.л. цукру, 1,5 ст. солі, 1 склянка кип'яченої води.
Рис проварити в підсоленій воді до напівготовності, відкинь на друшляк і залиш стікати. Наріж капусту, очищену цибулю та солодкий перець, а моркву – натрій на тертці. Обсмажити цибулю з морквою в олії до золотистого кольору. Всип солодкий перець, капусту та туші 30 хвилин під кришкою. Додай рис, спеції, воду, цукор та сіль. Видави через прес часник, перемішай і томи всі разом 20 хвилин. Влий оцет, акуратно перемішай і розклади салат по чистих банках. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплому місці.
Зараз читають:20 найсмачніших десертів на Різдво 2023
16. Салат з рису, моркви та цибулі на зиму
Салат із найпростіших інгредієнтів, які є у кожному будинку.
Тобі знадобиться: 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 250 г рису, 100 мл олії, 80 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. паприки, 1 ст. цукру, 25 г солі, 200 мл кип'яченої води.
Приготування: Моркву натрій на тертці, а цибулю – очисти і дрібно наріж. У глибокому казанку обсмаж цибулю з морквою до золотистого кольору. Додай спеції, промитий рис, цукор, сіль та воду. Накрий кришкою і потім салат на слабкому вогні 30 хвилин. Влий оцет, перемішай і розклади в підготовлені банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу товстим рушником.
17. Овочевий салат із рисом, зеленню та томатним соком на зиму
Візьми магазинний сік або приготуй домашній зі свіжих помідорів.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 1 кг моркви, 500 г цибулі, 20 г будь-якої зелені, 2 склянки томатного соку, 100 мл олії, 80 мл оцту, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 1 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі.
Приготування: Наріж зелень і очищену цибулю, і моркву натрій на великій тертці. Обсмаж цибулю в олії 5-7 хвилин, всип моркву і готуй ще 10 хвилин. Додай промитий рис, зелень, спеції, цукор та сіль. Влий томатний сік, накрий кришкою і туші на слабкому вогні 30 хвилин. Додай оцет, акуратно перемішай, розклади салат по банкам і закатай.
18. Салат з рисом, огірками, помідорами та морквою на зиму
З огірками салат виходить надзвичайно смачним!
Тобі знадобиться: 300 г рису, 1 кг помідорів, 700 г огірків, 500 г моркви, 4 середні цибулини, 1/2 головки часнику, 100 мл олії, 100 мл оцту, 2 ст.л. цукру, 1,5 ст. солі.
Приготування: Рис промою та проварити в підсоленій воді до напівготовності. Наріж помідори та очищену цибулю, а моркву та огірки – натрій на тертці. Обсмажте цибулю з морквою в олії 5-7 хвилин, всип помідори і готуй 10 хвилин на повільному вогні. Додай рис, огірки, цукор та сіль. Видави через прес часник, накрий кришкою і томи салат 30 хвилин на слабкому вогні. Влий оцет, перемішай, розклади по стерилізованих банках і закатай.
19. Салат з рису, баклажанів, кабачків та гострого перцю
Поєднання інгредієнтів, що вже давно стало класичним, для тих, хто любить смачно поїсти.
Тобі знадобиться: 1 склянка рису, 500 г кабачків, 500 г баклажанів, 300 г моркви, 300 г цибулі, 1 стручок гострого перцю, 1/2 головки часнику, 100 мл рослинної олії, 1/2 склянки оцту, 1 год. меленого чорного перцю, 50 г цукру, 60 г солі.
Овочі підготуй і наріж кубиками приблизно однакового розміру. Баклажани виклади в окремий посуд та залий на 15 хвилин підсоленою водою. Обсмажити цибулю з морквою до золотистого кольору, всипати кабачки, баклажани і туші 15 хвилин, періодично помішуючи. Додай промитий рис, мелений перець, цукор, сіль, гострий перець та пропущений через прес часник. Накрий кришкою та томи на повільному вогні 30 хвилин. Влий оцет, перемішай і розклади салат по чистих банках. Закатай стерилізованими кришками і переверни вгору дном.
20. Салат з рисом та овочами у мультиварці
Завдяки мультиварці – овочі не розварюються та зберігають свій аромат.
Тобі знадобиться: 250 г рису, 500 г моркви, 500 г помідорів, 400 г цибулі, 80 мл олії, 100 мл оцту, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. паприки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 2 ч. л. цукру, 1 ст. солі, 1 склянка води.
Приготування: Моркву натрій на тертці, а помідори та очищену цибулю – дрібно наріж. Активуй програму «Жарка», розігрій масло, всип цибулю і обсмаж його до золотистого кольору. Додай моркву і продовжуй готувати 10 хвилин, періодично помішуючи. Всип промитий рис, помідори, спеції, сіль та цукор. Влий воду, закрий кришку і на 1 годину активуй програму «Гасіння». Після звукового сигналу влий оцет, перемішай і розклади салат по стерилізованих банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
Джерело: dietcenter.com.ua