10 апетитних рецептів диву з гарбузом

Одна з класичних начинок для дагестанських коржів диву – це гарбуз. Тому з їх приготуванням не виникне жодних проблем. Більше того, є навіть різні варіанти – на різному тесті та з різними начинками. Так що вибирай рецепт за смаком у нашій добірці! Готові диву радимо змастити розтопленим вершковим маслом.

Зміст

  • 1. Класичні дива з гарбузом
  • 2. Диву з гарбузом і волоськими горіхами
  • 3. Диву з гарбузом та фаршем
  • 4. Диву з гарбузом з лаваша
  • 5. Диву з гарбузом з дріжджового тіста
  • 6. Диву з гарбузом на кефірі
  • 7. Диву з гарбузом та сиром
  • 8. Диву з гарбузом і сиром
  • 9. Диву з гарбузом на воді та яйці
  • 10. Диву з гарбузом та сушеним м'ясом
  • 1. Класичні дива з гарбузом

    Найтрадиційніший рецепт на прісному тесті та з пісною начинкою.

    Тобі знадобиться:
    Для тіста: 240 г муки|борошна|, 120 мл води, 0,5 ч.л. солі.
    Для начинки: 350 г гарбуза, 20 г петрушки, 1 цибулина, спеції.

    Заміси пружне тісто з усіх інгредієнтів і залиши його на 15 хвилин. Дрібно наріж цибулю, злегка обсмаж, додай тертий гарбуз і протушкуй до м'якості. Додай у начинку спеції та рубану петрушку.

    Розділи тісто на частини, тонко розкатай, виклади начинку і склади коржики навпіл. Защипни краї та обсмаж чуду на помірному вогні на сухій сковороді з двох боків.

    2. Диву з гарбузом і волоськими горіхами

    Відмінні диво яскравим кольором та ароматом.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
    Для начинки: 350 г гарбуза, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 жменю родзинок|ізюму|, 1 жменю волоських горіхів, цукор, спеції.

    Приготування: Заміси однорідне тісто із усіх інгредієнтів. Натрій гарбуз, обсмаж його на вершковому маслі до м'якості і додай цукор і спеції за смаком.

    Додай трохи заздалегідь замочених родзинок та рубаних горіхів. Розділи тісто на частини, тонко розкатай і виклади начинку. Склади коржики диву навпіл, защипни краї та обсмаж їх з двох боків на сухій сковороді.

    Зараз читають:Помідори по-грузинськи на зиму: 20 чудових рецептів

    3. Диву з гарбузом та фаршем

    Можна взяти будь-який м'ясний фарш, який тобі більше до вподоби.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 150 мл води, 300 г муки|борошна|, 1 ч.л. солі.
    Для начинки: 250 г м'ясного фаршу, 250 г гарбуза, 1/2 цибулини, зелень, спеції.

    Дрібно наріж цибулю і гарбуз, або гарбуз можна натерти на великій тертці. Змішай все з фаршем, приправ на смак і додай трохи води за потребою. Заміси пружне тісто з усіх інгредієнтів, розділи на частини та тонко розкатай. Виклади начинку, склади коржики навпіл, защипни та обсмаж диву на сковороді з двох сторін до рум'яності.

    4. Диву з гарбузом з лаваша

    Для таких коржів не потрібно витрачати час на заміс тесту – достатньо листа лаваша.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 1 аркуш лаваша.
    Для начинки: 150 г гарбуза, 1 яйце, 100 г сиру, 30 г вершкового масла|мастила|, 1 жменю зелені, 1 жменю волоських горіхів.

    Приготування: Наріж лаваш на квадрати. Натрій гарбуз, злегка протушкуй його в вершковому маслі до м'якості і дай охолонути. Подрібни зелень та горіхи, змішай усі інгредієнти для начинки та приправ. Виклади начинку на лаваш, склади коржики диву навпіл і притисни. Обсмаження з двох сторін на сухій сковороді.

    5. Диву з гарбузом з дріжджового тіста

    Ці дріжджові дива готуються у духовці, а чи не на сковороді.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 1 кг муки|борошна|, 1,5 ч.л. солі, 1 ст. цукру, 1 ст. сухих дріжджів, 600мл води.
    Для начинки: 500 г яловичини, 400 г гарбуза, 2 цибулини, 2 ст. олії, кінза, спеції, 1 яєчний жовток.

    Приготування: Дрібно нарубай яловичину, гарбуз, цибулю та кінзу. Додай олію та спеції, і добре вимішай начинку. Розведи дріжджі та цукор у теплій воді. Влий воду в борошно, що просіює, з сіллю, заміси тісто і залиши його на 1 годину в теплі.

    Розділили тісто на 3 великі та 3 маленькі частини. Розкатай великі частини в коржики і виклади начинку. Зверху накрий все розкотеними коржами поменше.

    Зараз читають:20 найсмачніших закусок із помідорів на зиму

    Гарно защипни краю джгутом, зроби по центру отвір для пари та змасти жовтком. Випікай диву по півгодини в духовці за 200 градусів.

    6. Диву з гарбузом на кефірі

    Замість кефіру можна взяти й іншу кисломолочну основу, на кшталт ряжанки.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 280 г муки|борошна|, 180 мл кефіру, по 0,5 ч.л. солі та соди.
    Для начинки: 400 г гарбуза, 1 ст. вершкового масла|мастила|, 1 цибулина, 1 пучок зелені.

    Приготування: Подрібни цибулю та гарбуз, обсмаж їх на вершковому маслі до м'якості і змішай з рубаною зеленню. Додай сіль і соду в кефір, всип борошно і замісити тісто. Розділи його на частини, тонко розкочуй і виклади начинку. Склади коржики диву навпіл, защипни краї та обсмаж на сухій сковороді з двох сторін до рум'яності.

    7. Диву з гарбузом та сиром

    Сир можеш використовувати будь-який – від твердого до адигейського, бринзи чи сулугуні.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 200 мл кефіру, 300 г муки|борошна|, по 0,5 ч.л. солі та соди.
    Для начинки: 500 г гарбуза, 200 г сиру, 15 г вершкового масла|мастила|, спеції.

    Натрі та протушкуй гарбуз до м'якості на вершковому маслі. Змішай її з|із| тертим або розкришеним сиром і приправ начинку.

    Додайте в кефір соду, залиште на 2 хвилини і потім замісите тісто з борошном і сіллю. Розділи його на частини, тонко розкатай, виклади начинку і склади коржики навпіл. Защипни краї та обсмаж чуда до рум'яності на сухій сковороді на помірному вогні.

    8. Диву з гарбузом і сиром

    Для цього рецепту підійде будь-який сухий сир, але краще – жирніше.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 3 склянки муки|борошна|, 10 ст.л. олії, 1 ч.л солі, 1 склянка води.
    Для начинки: 300 г сиру, 400 г гарбуза, 60 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, цукор, спеції.

    Приготування: Проси борошно з сіллю, влий масло і воду, замісити тісто і залиш на 20 хвилин. Дрібно наріж або натрій гарбуз, змішай його з сиром і приправ за смаком. А потім влий розтоплене вершкове масло і знову перемішай.

    Зараз читають:20 десертів із полуниці, від яких усі будуть у захваті

    Розділи тісто на парну кількість шматочків і тонко розкочуй. Виклади начинку на половину коржів і накрий коржами, що залишилися. Защипни краї та обсмаж чуда на середньому вогні з двох боків на сухій сковороді.

    9. Диву з гарбузом на воді та яйці

    Ще один чудовий варіант тесту для приготування дива!

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 1 яйце, 2 склянки борошна, 1 склянка води, сіль.
    Для начинки: 350 г гарбуза, 15 г кінзи, 1 фіолетова цибулина, спеції, 1 ст. вершкового масла.

    Приготування: Подрібни і злегка обсмажте цибулю на вершковому маслі. Додай тертий гарбуз, протушкуй до м'якості і додай рубану кинзу зі спеціями.

    Збий яйце з водою та сіллю, додай борошно та заміси тісто. Розділи його на частини, тонко розкочуй і виклади начинку. Склади коржики навпіл і обсмаж диву на сухій сковороді з двох боків до рум'яності.

    10. Диву з гарбузом та сушеним м'ясом

    Один із найоригінальніших і в той же час найавтентичніших рецептів.

    Тобі знадобиться:
    Для тесту: 1 склянка води, 1 пакетик сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру, 3 ст. рослинної олії, 2 щіпки солі, 1/4 склянки манки, 1-1,5 склянки борошна.
    Для начинки: 250 г гарбуза, 150 г сушеного м'яса, 2 цибулини, вершкове масло, коріандр, зіра, спеції.

    Розведи цукор і дріжджі в теплій воді, залиш на 15 хвилин і змішай з манкою, склянкою борошна, що просіює, маслом і сіллю. Додай ще борошно в міру замісу тіста і залиш його на 1 годину в теплі.

    Натрій гарбуз на тертці, наріж сушене м'ясо, нашаткуй цибулю і змішай всі інгредієнти разом. Приправте начинку.

    Розділи тісто на 2 частини, розкатай і виклади начинку на один коржик. Посип тертим вершковим маслом, накрий другим коржом і защипни краю кіскою. За бажанням змасти диву збитим яйцем. Випікай у духовці 30-35 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *