20 рецептів випічки з яблуками, які під силу кожній

Що може бути кращим і смачнішим за домашню випічку з яблуками? Пироги, пиріжки, печиво, кекси, мафіни – вибирай з нашої добірки рецепти, які сподобаються саме тобі. Тим більше, що яблука легко поєднуються з будь-яким тестом, від листкового до дріжджового чи пісочного!

Зміст

  • 1. Шарлотка із яблуками
  • 2. Яблучне печиво
  • 3. Манник із яблуками
  • 4. Шарки з яблуками
  • 5. Насипний пиріг із яблуками
  • 6. Тарт із яблуками
  • 7. Тістечка з яблуками
  • 8. Сирний пиріг з яблуками
  • 9. Кекс із яблуками
  • 10. Заливний пиріг із яблуками
  • 11. Морквяно-яблучні мафіни
  • 12. Шоколадний пиріг із яблуками
  • 13. Яблучний штрудель
  • 14. Медовик із яблуками
  • 15. Листковий пиріг-перевертень з яблуками та карамеллю
  • 16. Смітанник із яблуками
  • 17. Тертий пиріг із яблуками
  • 18. Англійський яблучний пиріг
  • 19. Цвєтаївський пиріг із яблуками
  • 20. Маковий пиріг із яблуками
  • 1. Шарлотка із яблуками

    Вміти готувати такий пиріг – буде корисним навичкою.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 150 г цукру, 100-120 г борошна, 300 г яблук, 2 ст. лимонного соку, 1 щіпка солі.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром і сіллю до пишної білої маси, акуратно втрути туди просіяне борошно. Наріж яблука часточками, збризкати їх лимонним соком і красиво виклади в жароміцну форму. Залий яблука тестом і випікай шарлотку 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    2. Яблучне печиво

    Швидке, м'яке і смачне. Воно ідеально доповнить будь-яке чаювання!

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла, 4 яйця, 150 г цукру, 400 г борошна, 10 г розпушувача, 3 яблука, 1 щіпка солі, ванілін.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром добіла, влий розтоплене вершкове масло і перемішай до однорідності. Поступово додай туди всі сухі інгредієнти. Втрути дрібно нарізані яблука в тісто і ложкою виклади печиво на пергамент. Випікай його 20-25 хвилин|мінути| в духовці при 180-190 градусах.

    3. Манник із яблуками

    Замість кефіру можеш використовувати будь-яку іншу основу – молоко, йогурт або нежирну сметану.

    Тобі знадобиться: 1,5 склянки кефіру, 80 г вершкового масла, 4 яйця, 1 склянка цукру, 1,5 склянки манки, 2 ч.л. розпушувача, 4 яблука, 1 щіпка солі.

    Залий манку кефіром і залиш на півгодини . Міксером збий жовтки, цукор, олію, сіль та розпушувач. З'єднай обидві заготовки. Зби білки до стійких піків і лопаткою втрути їх туди ж. Вилий тісто у форму і додай нарізані яблука. Випікай манник 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Шарки з яблуками

    Ідеальна випічка, коли немає часу на приготування.

    Тобі знадобиться: 250 г листкового тіста, 3 яблука, 80-100 г цукру, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 1 яєчний жовток.

    Приготування: Розтопи цукор у вершковому маслі на сковороді. Відправ туди яблука і протушкуй їх до м'якості та карамелізації на середньому вогні. Дай начинці охолонути.

    Наріж листкове тісто на прямокутники, виклади начинку і сформуй шари будь-якої форми, яка тобі найбільше подобається. Змасти їх жовтком і випікай 20-30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    5. Насипний пиріг із яблуками

    Класичний насипний пиріг, що готується за принципом трьох склянок.

    Тобі знадобиться: 1 кг яблук, 150 г вершкового масла, 1 склянка борошна, 1 склянка манки, 1 склянка цукру, 15 г ванільного цукру, 10 г розпушувача.

    Приготування: Змішай всі сухі інгредієнти та розділи цю заготівлю на 4 частини. Натрій яблука на великій тертці. Всип чверть сухої суміші в жароміцну форму, виклади третину яблук – і чергуй шари до кінця інгредієнтів. Додай терту холодну олію на останній шар сухої суміші. Відправ пиріг на 60-80 хвилин у духовку при 170-190 градусах.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів, як приготувати кефаль

    6. Тарт із яблуками

    Цей французький десерт легко прикрасить собою святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 1,2 кг яблук, 150 г вершкового масла|мастила|, 1 яєчний жовток, 250 г борошна, 100 г цукру.

    Приготування: Наріж холодне вершкове масло кубиком і розітріть його з борошном в дрібну крихту. Змішай жовток і 50-60 мл води, влий туди ж, швидко заміси, а потім загорни тісто в плівку і відправь в холодильник на 1 годину.

    Очисти і наріж половину яблук. Відправ їх, третину цукру і 60 мл води в сотейник. Доведи до кипіння, тушкуй до м'якості на середньому вогні, після чого подрібни блендером і дай охолонути.

    Яблука, що залишилися, очисти і наріж тонкими часточками. Розкатай тісто у форму, сформуй бортики, залий яблучним пюре, розклади яблучні часточки і посип все цукром, що залишився. Випікай тарт 30-35 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    7. Тістечка з яблуками

    Найсмачніші дріжджові пиріжки, як у улюбленої бабусі.

    Тобі знадобиться: 100 мл молока, 2 яйця, 30 г вершкового масла|мастила|, 100 г цукру, 200-250 г борошна, 5 г сухих дріжджів, 300 г яблук, 1 щіпка солі.

    Змішай тепле молоко, сухі дріжджі і половину цукру , залиш на 10 хвилин. Після чого вбий сюди 1 яйце і вилий все в борошно, що просіює, з сіллю. Заміси та в процесі – додай розтоплену олію. Виміси і залиште тісто на 1 годину в теплі.

    Наріж яблука, посип їх цукром, що залишився і протушкуй 10-15 хвилин до м'якості. Розділи тісто на частини, розкатай у коржики, додай начинку і сформуй пиріжки. Виклади їх на пергамент, залиш ще на 15 хвилин і змасти збитим яйцем, що залишилося. Випікай пиріжки 20 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Сирний пиріг з яблуками

    Чим жирнішим буде сир, тим м'якше і соковитіше вийде тісто.

    Тобі знадобиться: 250 г сиру, 120 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 150 г цукру, 250 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 2 яблука.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай сир і м'яке вершкове масло, і знову зби. Втрути сухі інгредієнти і виклади тісто в жароміцну форму. Зверху красиво додай нарізані яблука і випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    9. Кекс із яблуками

    Цікавим доповненням також стане цедра лимона чи апельсина.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 120 г цукру, 250 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 3 яблука, 1 щіпка солі.

    Приготування: Міксером зби яйця з сіллю та цукром до пишності. Поступово додай сухі інгредієнти, а потім розтоплену олію. Перемішати і викласти тісто у форму, додати тонкі часточки яблук і випікати кекс 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Заливний пиріг із яблуками

    Готувати заливний пиріг – одне задоволення, бо немає нічого простішого.

    Тобі знадобиться: 350 мл кефіру, 3 яйця, 80 г вершкового масла|мастила|, 200 г цукру, 300 г борошна, 1,5 ч.л. соди, 700 г яблук, 1 щіпка солі.

    Змішай кефір, сіль і соду, і залиш їх на 5 хвилин. Міксером зби яйця з цукром до пишності і з'єднай обидві маси. Всип просіяне борошно і потім втрути нарізані яблука. Вилий тісто в жароміцну форму і випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    11. Морквяно-яблучні мафіни

    Смачні та корисні, вони обов'язково сподобаються усій родині.

    Зараз читають:Майстер-клас: як правильно варити тигрових і великих креветок

    Тобі знадобиться: 120 мл рослинної олії, 3 яйця, 150-200 г цукру, 200 г моркви, 150 г яблук, 250 г борошна, 15 г розпушувача, 80 г волоських горіхів, 40 г кокосової стружки, 80 ст.л. меленої кориці.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром та олією, додай терту моркву та яблука, а потім – кокосову стружку та рубані горіхи з родзинками. Окремо змішай сухі просіяні інгредієнти, з'єднай обидві маси, розклади тісто по формах і випікай мафіни 20-25 хвилин в духовці при 180 градусах.

    12. Шоколадний пиріг із яблуками

    Оригінальний пиріг з тертими яблуками, які йдуть у тісто.

    Тобі знадобиться: 200 г вершкового масла, 3 яйця, 100 мл молока, 180 г цукру, 250 г борошна, 100 г какао, 10 г розпушувача, 400 г яблук, 1 щіпка солі.

    Приготування: Збийте яйця з цукром до піни, а потім влийте молоко і розтоплене вершкове масло. Все перемішай, всип просіяні сухі інгредієнти і втрути терті яблука. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 190 градусах.

    13. Яблучний штрудель

    Якщо не хочеш замішувати тісто, то візьми вже готове або використовуй тонкий лаваш.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 1 яйце, 2 ст. олії, 100 мл води, 1 кг яблук, 100 г родзинок, 80 г волоських горіхів, 40 г цукру, 3 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. меленої кориці, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 щіпка солі.

    Приготування: Заміси тісто з борошна, що просіює, солі, рослинної олії, яйця і теплої води. Вимішуйте його 10-15 хвилин, загорни в плівку і відправте на 50 хвилин в холодильник.

    Промий родзинки, подрібни волоські горіхи, а яблука – дрібно наріж і збризкати лимонним соком. Змішай всю начинку разом із цукром та корицею. Присип чистий лляний рушник борошном і тонко розкатай на ньому тісто, після чого розтягни його від центру до країв.

    Відступи кілька сантиметрів від країв та додай начинку. За допомогою рушника щільно згорни рулет, а далі відправ його на пергамент і змасти розтопленим вершковим маслом. Випікай штрудель 35-45 хвилин у духовці при 180 градусах, за цей час – змасти його олією ще 3-4 рази.

    14. Медовик із яблуками

    Найніжніший медовий пиріг. Він одразу ж підкорить усіх своїм ароматом!

    Тобі знадобиться: 200 мл олії, 3 яйця, 150 г цукру, 300 г борошна, 2 яблука, 50 г волоських горіхів, 3 ст.л. меду, 1 лимон, 1 ч. л. соди, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч.л. меленої кориці, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком зби яйця з цукром, додай мед, масло, сік і цедру лимона за смаком, і знову зби. Всип просіяні сухі інгредієнти та тісто заміси. Очисти і наріж яблука, подрібни волоські горіхи і втрути все в тісто. Відправ медовик на 20 хвилин в духовку при 180 градусах, після чого зменш температуру до 160 градусів і випікай ще 20-25 хвилин.

    15. Листковий пиріг-перевертень з яблуками та карамеллю

    Виглядає анітрохи не гірше, ніж у улюбленій кондитерській чи кав'ярні.

    Тобі знадобиться: 300 г листкового тіста, 4 яблука, 150 г цукру, 20 г вершкового масла|мастила|, 1/2 лимона, 1 ч.л. меленої кориці.

    Приготування: Наріж очищені яблука часточками, збризкати їх лимонним соком і посип ложкою цукру і корицею. Відправ вершкове масло і цукор, що залишився на сковорідку, яку можна поставити в духовку, і нагрівай на сильному вогні.

    Зараз читають:15 простих рецептів конфітюру з червоної смородини

    Коли цукор почне плавитися, то злегка помішуй його лопаткою – має вийти однорідна карамель. Розклади сюди яблука по колу та готуй ще 10-15 хвилин, не перемішуючи.

    Виріж коло тіста трохи більшого діаметру, ніж сковорода, виклади його на яблука та підштовхни краї всередину. Наколи виделкою і відправ пиріг на 30-35 хвилин в духовку при 180 градусах. Після чого переверни його за допомогою блюда.

    16. Смітанник із яблуками

    Просто тане у роті – ідеальна домашня випічка!

    Тобі знадобиться: 400 мл сметани, 3 яйця, 350 г цукру, 350-400 г борошна, 4-5 яблук, 1 ч.л. соди, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком зби яйця з сіллю і цукром, додай сметану з содою і перемішай. Поступово вмішай борошно, що просіює, а потім всип нарізані яблука. Випікай сметанник 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Тертий пиріг із яблуками

    При бажанні посип готовий пиріг корицею або ванільним цукром.

    Тобі знадобиться: 300 г вершкового масла|мастила|, 2 яйця, 300 г цукру, 500 г борошна, 1 ч.л. соди, 4 яблука, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай м'яку олію, яйця, сіль та цукор. Додай гашену соду і потім борошно. Замісити тісто, розділи його на 2 частини і відправте одну частину на півгодини в морозилку, а другу – в холодильник.

    Після чого розкатай тісто з холодильника у форму і додай зверху терті яблука. Натрій тісто з морозилки на великій тертці і засип ним пиріг. Відправ його на 35-40 хвилин в духовку при 180 градусах.

    18. Англійський яблучний пиріг

    Цікава особливість цього рецепту в тому, що тут використовується три види цукру.

    Тобі знадобиться: 120 мл олії, 2 яйця, 4 яблука, 1 склянка коричневого цукру, 1 склянка білого цукру, 20 г ванільного цукру, 300 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. меленої кориці, 1 щіпка солі.

    Приготування: Віночком збий яйця, олія і всі види цукру. Всип сухі інгредієнти, перемішай і додай нарізані яблука. Виклади тісто у форму досить тонким шаром, можеш додатково присипати його коричневим цукром. Відправ пиріг на 30 хвилин у духовку при 190 градусах.

    19. Цвєтаївський пиріг із яблуками

    Найніжніший сметанний пиріг із такою ж сметанною заливкою.

    Тобі знадобиться: 300 г сметани, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 яйце, 150 г і 3 ст.л. цукру, 200 г та 2 ст.л. муки|борошна|, 1 ч.л. розпушувача, 500 г яблук.

    Приготування: Збий м'яку олію та 3 ст.л. цукру, додай 100 г сметани та перемішай. Всип 200 г борошна та розпушувач, ретельно виміси та прибери тісто на півгодини в холодильник.

    Очисти та наріж яблука. Міксером збий сметану, яйце, цукор і борошно, що залишилася. Розкатай тісто у форму, сформуй бортики, додай яблука і зали їх заливкою. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Маковий пиріг із яблуками

    Полів готовий пиріг шоколадною або цукровою глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 120 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 150 г маку, 3 яблука, 3 ст.л. цукру, 2 ст. меду, 3 ст.л. манки, 1 ч.л. розпушувача, 1 ст. олії, 1 щіпка солі.

    Залий мак окропом на 15 хвилин і потім відіжми . За бажанням – подрібни блендером змішай з медом. Очисти і натрій яблука на тертці.

    Міксером зби м'яке вершкове масло з жовтками до пишності, додай туди всі інгредієнти, крім білків та яблук, і акуратно перемішай. Після чого втрути яблука, а в кінці – збиті до піків білки. Випікай пиріг 50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *