20 рецептів апельсинового пирога, які хочеться готувати цілий рік

Цитрусовий аромат завжди стає чудовою прикрасою будь-якої випічки. Апельсинові пироги були і будуть популярними, тому що вони легко готуються і виходять надзвичайно смачними. Ми зібрали велику добірку найрізноманітніших рецептів – від класики до пісних та дієтичних!

Зміст

  • 1. Апельсиновий пиріг на кефірі
  • 2. Тертий апельсиновий пиріг
  • 3. Апельсинова шарлотка
  • 4. Пісний апельсиновий пиріг
  • 5. Апельсиновий пиріг на сметані
  • 6. Апельсиновий ПП пиріг
  • 7. Апельсиновий пиріг на рисовому борошні
  • 8. Апельсиновий пиріг на молоці з мигдалем
  • 9. Апельсиновий манник
  • 10. Апельсиновий пиріг з вівсянкою та фініками
  • 11. Апельсиновий пиріг у мультиварці
  • 12. Апельсиновий пиріг із сиром
  • 13. Листковий апельсиновий пиріг з меренгою
  • 14. Пиріг з шоколадом та апельсиновим просоченням
  • 15. Апельсиновий пиріг з мигдальним борошном
  • 16. Апельсиновий пиріг «Зебра»
  • 17. Насипний апельсиново-гарбузовий пиріг
  • 18. Апельсиновий пиріг із полентою
  • 19. Італійський апельсиновий пиріг
  • 20. Апельсиновий бісквітний пиріг
  • 1. Апельсиновий пиріг на кефірі

    У цей пиріг йдуть цілі кружальця апельсина, зварені в сиропі.

    Тобі знадобиться: 180 мл кефіру, 180 г цукру, 150 г борошна, 100-120 г вершкового масла|мастила|, 3 яйця, 1 апельсин, 100 мл води, 0,3 ч.л. соди.

    Змішай 150 г цукру і воду , нагрій до розчинення і виклади сюди тонкі кружечки апельсина без кісточок. Проварити кружечки 15 хвилин і викладіть їх у застелену пергаментом форму. Збий яйця, 30 г цукру, розтоплену олію та кефір. Додай муку|борошно| з содою, перемішай тісто, залий їм апельсини і випікай пиріг півгодини в духовці при 180 градусах.

    2. Тертий апельсиновий пиріг

    Для яскравішого цитрусового смаку – пропонуємо додати трохи лимона.

    Тобі знадобиться: 150 г вершкового масла, 210 г цукру, 50 г 20% сметани, 280 г борошна, 2 г розпушувача, 1 щіпка солі, 300 г апельсинів, 180 г лимонів, 30 г крохмалю.

    Приготування: Змішай сметану та 60 г цукру. Наріж холодну олію, розітри її в крихту разом з борошном, розпушувачем і сіллю, додай сметану і швидко замісити тісто. Розділи його на нерівні частини та відправь меншу з них у морозилку, а велику – розкачай у форму, сформуй бортики та відправь у холодильник.

    Зніми цедру з цитрусів і довільно наріж м'якоть. Подрібни все блендером і додай 150 г цукру з крохмалем. Проварити начинку до кипіння і потім ще кілька хвилин до густини.

    Дай начинці повністю охолонути і виклади її на основу пирога. Натрій тісто з морозилки на великій тертці і посип пиріг. Випікай його 25-30 хвилин|мінути| в духовці при 200 градусах.

    3. Апельсинова шарлотка

    Ну хто відмовиться від шматочка улюбленої домашньої шарлотки до чаю?

    Тобі знадобиться: 2 апельсини, 250 г борошна, 270 г цукру, 4 яйця, 10 г ванільного цукру, 12 г розпушувача.

    Приготування: Міксером збий яйця та 2 види цукру до пишності. Поступово всип просіяне борошно з розпушувачем. Змасти форму олією і злегка присип її цукром за бажанням. Виклади довільно нарізані шматочки апельсинів і зали їх тестом. Випікай шарлотку 40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    4. Пісний апельсиновий пиріг

    Готується без яєць та молока, але на основі апельсинового соку та олії.

    Тобі знадобиться: 1 апельсин, 100 мл олії, 200 мл апельсинового соку, 150 г цукру, 300 г борошна, 0,5 ч.л. соди, 1 щіпка солі, 50 г волоських горіхів, 50 г родзинок.

    Зніми з апельсина цедру і наріж очищені часточки . Змішай рослинну олію, апельсиновий сік, цукор і сіль, всип просіяне борошно з содою і перемішай. Додай промиті родзинки, цедру та рубані горіхи. Виклади тісто у форму для випічки, а зверху виклади шматочки апельсина. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:15 швидких рецептів курки у сметанному соусі

    5. Апельсиновий пиріг на сметані

    Рекомендуємо посипати готовий пиріг цукровою пудрою перед подачею.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла|мастила|, 200 г 20% сметани, 2 яйця, 1 апельсин, 200 г цукру, 280 г борошна, по 0,5 ч.л. солі та соди, 1 ч.л. розпушувача.

    Змішай всі сухі інгредієнти. Окремо змішай сметану, яйця, розтоплене вершкове масло, цедру та сік апельсина. З'єднайте обидві маси, перемішай тісто і випікай пиріг 40-50 хвилин у духовці при 180 градусах.

    6. Апельсиновий ПП пиріг

    Дієтичний рецепт пирога без глютену, лактози та цукру.

    Тобі знадобиться: 250 г апельсинів, 3 яйця, 50 г еритриту, 10 г розпушувача, 50 г кокосового борошна, 1,5 г ваніліну.

    Приготування: Відвари апельсин у киплячій воді протягом 1 години, щоб усунути гіркоту. Наріж його, видали кісточки і подрібни весь фрукт зі шкіркою в блендері. Додай яйця і зби всі разом. Додай решту інгредієнтів, ще раз все збий і випікай пиріг 40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    7. Апельсиновий пиріг на рисовому борошні

    За бажання, додай у тісто 1-2 ложки апельсинового лікеру.

    Тобі знадобиться: 1 апельсин, 1 щіпка ваніліну, 50 г сушених журавлин, 180 г вершкового масла, 15 г розпушувача, 1 щіпка солі, 200 г рисового борошна, 3 яйця, 120 г цукру.

    Розітріть м'яке масло і практично весь цукор до однорідності. Додай цедру, сік апельсина та жовтки. Перемішай усі разом. Міксером збий білки з сіллю і цукром, що залишився до піків. До жовтків додай борошно, ванілін та журавлину, а потім лопаткою втрути білки. Випікай пиріг 35 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    8. Апельсиновий пиріг на молоці з мигдалем

    Замість мигдалю можеш додати інші улюблені горіхи.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 180 г цукру, 3 яйця, 100 мл молока, 100 мл рослинної олії, 50 г мигдалю, 1 апельсин, 15 г розпушувача.

    Приготування: Ошпар апельсин окропом, ретельно промий, наріж і подрібни його блендером разом із шкіркою. Додай молоко та олію, і знову все збий. Окремо подрібни мигдаль у крихту. За допомогою міксера змішай усі інгредієнти та випікай пиріг 40-45 хвилин у духовці при 180 градусах.

    9. Апельсиновий манник

    Такий манник чудово зійде навіть за сніданок для великої родини.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 150 г цукру, 250 г сметани або кефіру, 150 г манки, 2 ч.л. ванільного цукру, 1 апельсин, 150-200 г муки|борошна|, 2 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Манку змішай зі сметаною та залиш на півгодини. Віночком зби яйця з 2 видами цукру, з'єднай їх з манкою, додай апельсиновий сік і цедру. Всип борошно з розпушувачем, перемішай і випікай пиріг 30-35 хвилин у духовці при 180 градусах.

    10. Апельсиновий пиріг з вівсянкою та фініками

    Ще один оригінальний, пісний та ПП рецепт!

    Тобі знадобиться: 200 г вівсяних пластівців, 2-3 апельсина, 100 г фініків, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача, 2 ст.л. меду, 2 ст.л. рослинного масла.

    Приготування: Подрібни половину вівсяних пластівців на борошно. Ошпар апельсини окропом, зніми цедру і відіжми з них сік. Залий цілі вівсяні пластівці соком, залиши до набухання, а далі всип до них вівсяне борошно, сіль і розпушувач. Потім додай цедру, мед та подрібнені фініки. Випікай пиріг 35-40 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:Гарбузові ласощі на зиму: смачно, корисно, різноманітно

    11. Апельсиновий пиріг у мультиварці

    Якщо хочеш зробити його ще соковитіше, просочіть готовий пиріг цукровим сиропом і полий глазур'ю.

    Тобі знадобиться: 100 г вершкового масла, 2 яйця, 120 г цукру, 180 г борошна, 10 г розпушувача, 1 апельсин, 1-2 жмені цукатів.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром. Додай розтоплене вершкове масло, сік та цедру апельсина. Всип борошно з розпушувачем і потім втрути цукати. Влий тісто в змащену олією чашу мультиварки і готуй пиріг 40 хвилин у режимі випічки.

    12. Апельсиновий пиріг із сиром

    Ніжний та ароматний пиріг з м'якою начинкою на пісочній основі.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 120 г вершкового масла|мастила|, 2 апельсина, 500 г сиру, 3 яйця, 70 г і 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.

    Зніми з апельсинів цедру, а м'якоть подрібни в пюре. Додай до них сир, 2 яйця і 70 г цукру, і блендером зби все до однорідності. Окремо до просіяного борошна додай сіль, 2 ложки цукру, розтоплену олію та останнє яйце. Заміси еластичне тісто.

    Чверть тесту прибери в морозилку, а більшу частину – розкатай у форму, сформуй бортики і відправь на півгодини в холодильник. Після чого додай начинку на основу, а тісто з морозилки – натрій на тертці та посип їм пиріг. Випікай його близько 60-70 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    13. Листковий апельсиновий пиріг з меренгою

    Швидкий та простий у приготуванні, і водночас дуже ефектний.

    Тобі знадобиться: 400 г бездрожжового листкового тіста, 150 г цукру, 2 яйця, 200 мл води, 2 апельсини, 4 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 щіпка солі.

    Приготування: Зніми з апельсинів цедру, відіжми сік, додай туди ж крохмаль, 40 г цукру та жовтки. Влий воду, проварити масу до загустіння на слабкому вогні, постійно помішуючи, і дай крему трохи охолонути. Розкатай листкове тісто у форму, сформуй бортики, наколи основу вилкою і відправ на 10 хвилин у духовку при 190 градусах.

    Влий остиглий крем на основу і дай трохи постояти. Окремо збий до стійких піків білки з сіллю і цукром, що залишився. Покрий апельсиновий шар меренгою і відправ пиріг на 30-35 хвилин у духовку при 190 градусах.

    14. Пиріг з шоколадом та апельсиновим просоченням

    Використовуй будь-який вид шоколаду на власний смак.

    Тобі знадобиться: 250 г борошна, 170 г цукру, 100 г сметани, 100 г вершкового масла|мастила|, 200 мл апельсинового соку, 70 г шоколаду, 0,5 ч.л. крохмалю, 2 яйця, цедра 2 апельсинів, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Міксером зби м'яку олію, 150 г цукру і сіль. Продовжуючи збивати, поштучно вбий яйця, а потім додай сметану та цедру. Збий і додай просіяне борошно з розпушувачем. Знов збий, влий 100 мл апельсинового соку і збий ще трохи.

    Втрути в тісто рубаний шоколад, викласти пиріг у форму і випікати близько 1 години в духовці при 170 градусах. Змішай залишки 100 мл соку, 20 г цукру і крохмаль. Доведи до кипіння, проваріть це просочення до легкої густоти і полів нею готовий пиріг.

    15. Апельсиновий пиріг з мигдальним борошном

    Виходить досить калорійним, але дуже він смачний.

    Тобі знадобиться: 2 апельсини, 300 г мигдального борошна, 200 г цукру, 4 яйця, 1 ч.л. розпушувача.

    Приготування: Відваріть апельсини півгодини в киплячій воді і потім подрібніть їх блендером разом зі шкіркою, але без кісточок. Всип мигдальне борошно з розпушувачем і перемішай. Міксером збий жовтки з третиною цукру до білого. Окремо збий білки з цукром, що залишився, до пишності. Втрути до апельсинів жовтки, а потім – білки. Випікай пиріг 1:00 в духовці при 180 градусах.

    Зараз читають:20 рецептів з інжиром, які завжди виходять смачними

    16. Апельсиновий пиріг «Зебра»

    Коли класична «Зебра» набридла, її легко урізноманітнити.

    Тобі знадобиться: 200 г 15% сметани, 160 г апельсина, 150 г цукру, 3 яйця, 80 г вершкового масла, 25 г какао, 200 г борошна, 5 г розпушувача, по 1 щіпці солі та соди.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності, додай сметану і розтоплену олію, а потім просіяне борошно з сіллю, содою і розпушувачем. Розділили тісто навпіл. В одну половину додай какао, а в іншу – цедру та нарізану м'якоть апельсина. Ложкою виклади тісто у форму, чергуючи їх. Випікай пиріг 40-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    17. Насипний апельсиново-гарбузовий пиріг

    Як і всі насипні пироги, цей готується дуже просто.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 200 г вершкового масла|мастила|, 250 г цукру, 1 ст.л. сметани, 1 ч. л. розпушувача, 400 г очищеного гарбуза, 1 апельсин, 30 г цукатів.

    Натрій гарбуз на середній тертці . Зніми цедру з апельсина, а м'якуш – очисти і дрібно наріж. Змішай їх із цукатами і 100 г цукру, також за бажанням додай корицю або ваніль.

    Змішай борошно, розпушувач і цукор, що залишився. Натрій туди холодну олію, додай сметану і швидко розітри все в крихту, не замішуючи. Засип 2/3 крихти у форму, виклади начинку і засип кришкою, що залишилася. Випікай пиріг 45-50 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    18. Апельсиновий пиріг із полентою

    Оригінальний рецепт легкого пирога на основі кукурудзяної поленти.

    Тобі знадобиться: 200 г кукурудзяної поленти, 350 мл кефіру, 2 яйця, 3 яєчні білки, 140 г цукру, 100 мл рослинної олії, 40 г борошна, 15 г розпушувача, 0,5 ч.л. солі, цедра 1 апельсину.

    Залий поленту кефіром і залиш на 1 годину . Міксером зби яйця з цукром і окремо зби білки до піків. Додай олію, цедру апельсина та поленту до яєць. Перемішай, всип просіяне борошно з розпушувачем і далі лопаткою втрути білки. Випікай пиріг 45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    19. Італійський апельсиновий пиріг

    Дивовижний італійський пиріг на основі оливкової олії.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 200 мл оливкової олії, 100-150 мл апельсинового соку, 250 г цукру, 250 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. солі.

    Приготування: Віночком змішай яйця, цукор та апельсиновий сік. Додай олію, знову перемішай і поступово всип сухі інгредієнти. Випікай пиріг 40-45 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    20. Апельсиновий бісквітний пиріг

    Ніжний та повітряний шифоновий бісквіт, який можна подати до чаю або використовувати для торта.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 80 г цукру, 35 мл олії, 70 мл апельсинового соку, цедра 1 апельсина, 70 г борошна, 35 г кукурудзяного крохмалю, по 0,5 ч.л. солі та розпушувача, 2 щіпки ваніліну.

    Відділи жовтки від білків. Міксером збий жовтки з олією та апельсиновим соком, додай цедру та просіяні сухі інгредієнти, крім цукру. Окремо зби білки з цукром до стійких піків і лопаткою втрути їх до жовтків. Випікай бісквіт 40 хвилин|мінути| в духовці при 160-170 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *