20 простих рецептів соусу до м’яса з|із| червоної смородини на зиму

Часто серед величезного асортименту заготовок на зиму не багато хто згадує про соус із червоної смородини. Виправляємо ситуацію та розповідаємо 20 рецептів цього чудового доповнення до м'яса!

Зміст

  • 1. Соус із смородини на зиму – класичний рецепт
  • 2. Густий соус із червоної смородини з кісточками
  • 3. Соус з червоної смородини, помідорів та паприки.
  • 4. Соус із червоної смородини з розмарином та часником
  • 5. Соус із смородини з часником
  • 6. Пікантний соус Камберленд із червоної смородини
  • 7. Соус із червоної смородини з корицею
  • 8. Соус з червоної смородини з базиліком та м'ятою
  • 9. Соус із смородини з імбиром
  • 10. Соус з цілими ягодами червоної смородини та коньяком
  • 11. Гострий соус з помідорів та червоної смородини
  • 12. Соус із червоної смородини з корицею та кардамоном
  • 13. Кисло-солодкий соус із смородини з лимонним соком
  • 14. Соус із журавлини та червоної смородини до м'яса
  • 15. Соус з червоної та чорної смородини з малиною
  • 16. Гострий соус із червоної смородини та перцю чилі
  • 17. Соус з червоної смородини з цибулею-шалот, імбиром та часником
  • 18. Соус із червоної смородини з хріном та часником
  • 19. Соус із смородини без оцту
  • 20. Соус із червоної смородини з яблуками та розмарином
  • 1. Соус із смородини на зиму – класичний рецепт

    Приготувати такий соус під силу навіть недосвідченому кулінару.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст. яблучного оцту, 250 г цукру, 1 ст. солі.

    Смородину бланшируй в окропі 2 хвилини, потім відкинь на друшляк і протрій через сито. Отриману масу змішай зі спеціями, цукром та сіллю. Проварити на повільному вогні 20 хвилин, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Наповнить гарячим соусом чисті сухі банки і закатай.

    2. Густий соус із червоної смородини з кісточками

    Крохмаль у цьому рецепті виконує роль загусника.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. майорану, 1 ст.л. оцту, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 180 г цукрового піску, 1,5 ч.л. солі, 50 мл кип'яченої води.

    Приготування: Смородину всип у киплячу воду, проварити 3 хвилини і відкинь на друшляк. Подрібни ягоди в блендері, додай спеції, цукровий пісок, сіль і проварити 10 хвилин. Змішай крохмаль з водою і влий тонким струмком в киплячий соус, безперервно помішуючи. Прокип'ятити всі разом 5 хвилин, влий оцет, розклади по банках і закатай.

    3. Соус з червоної смородини, помідорів та паприки.

    Обов'язково пиши на банках із консервацією дату та вид продукту.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 300 г стиглих помідорів, 1 ч.л. меленої паприки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 60 мл оцту, 180 г цукру, 20 г солі.

    Смородину бланшируй в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Помідори очисти від шкірки, подрібніть у блендері і також протріть через сито. Змішай обидві заготовки, додай спеції, цукор та сіль. Провари соус на повільному вогні 15 хвилин, влий оцет і розклади в стерилізовані банки. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    4. Соус із червоної смородини з розмарином та часником

    Ідеальний соус для запеченої індички чи курки.

    Зараз читають:12 найкращих рецептів заправки для рису на суші та роли

    Тобі знадобиться: 500 г червоної смородини, 3 гілочки розмарину, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 2 ст.л. оцту, 4 ст.л. цукру, 1 ч. л. солі, 250мл води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай розмарин, червону смородину і провари 3 хвилини. Відкинь ягоди на друшляк і протрій через сито. Отриману масу змішай зі спеціями, цукром та сіллю. Провари 15 хвилин, додай пропущений через прес часник і томи ще 10 хвилин. Влий оцет, через 2 хвилини зніми соус з вогню і заходи на зиму.

    5. Соус із смородини з часником

    Не готуй соус із пошкоджених та млявих ягід!

    Тобі знадобиться: 500 г порічки, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 5 г лимонної кислоти, 150 г цукру, 20 г солі.

    Приготування: Смородину проварити в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Часник очисти від лушпиння і дрібно наріж. Все змішай, додай спеції, цукор, сіль та лимонну кислоту. Проварити на повільному вогні 20 хвилин, розклади в чисті сухі банки і закатай.

    6. Пікантний соус Камберленд із червоної смородини

    Французький соус для справжніх гурманів!

    Тобі знадобиться: 250 г смородини, 100 г желе з смородини, 1 склянка портвейну, 1 ст.л. рідкого меду, 1 ст. кукурудзяного крохмалю, 0,5 ч.л. чорного перцю, 1 ч. л. солі.

    Смородину бланшируй 2 хвилини в окропі, відкинь на друшляк і протрій через сито. У каструлю додай портвейн, желе, мед, крохмаль і доведи до кипіння. Влий смородинову заготівлю і уваривай на слабкому вогні 15 хвилин. Посолити, поперчити і через 1 хвилину зняти з вогню. Розклади соус по банках і закатай.

    7. Соус із червоної смородини з корицею

    Протирати ягоди через сито необов'язково.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 1 паличка кориці, 1 ч.л. меленого чорного перцю, 4 ст. оцту, 250 г цукру, 1 ст. солі, 1 склянка води.

    Приготування: Смородину подрібни в блендері і протріть через сито, щоб позбутися кісточок і шкірки. Додати воду, паличку кориці, мелений перець і проварити 10 хвилин. Витягни корицю і викинь, всип цукор, сіль і прокип'яти ще 10 хвилин. Влий оцет, перемішай і закатай соус на зиму.

    8. Соус з червоної смородини з базиліком та м'ятою

    У процесі варіння соус повинен добре загуснути.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 3 гілочки базиліки, 2 гілочки м'яти, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 0,5 ч.л. майорану, 4 ст.л. оцту, 180 г цукру, 1 ч. л. солі.

    Базилік і м'яту подрібни в блендері . Смородину проварити 3 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай подрібнені трави, спеції, цукор та сіль. Проварити соус 20 хвилин на слабкому вогні, влий оцет і через 1 хвилину зніміть з вогню. Наповни гарячим соусом стерилізовані банки та заходи.

    9. Соус із смородини з імбиром

    Пряний соус, який зробить будь-яку страву незабутньою.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 50 г кореня імбиру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 50 мл оцту, 120 цукру, 10 г солі.

    Смородину подрібни в блендері і протріть через сито. Корінь імбиру очисти і натрій на тертці. Все змішай, додай мелений перець, цукор та сіль. Уварюй на повільному вогні 20 хвилин, часто помішуючи. Влий оцет, перемішай і відразу розклади по банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

    Зараз читають:12 швидких рецептів шарлотки на сковороді

    10. Соус з цілими ягодами червоної смородини та коньяком

    Замість коньяку можна додати стільки ж горілки.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 3 ст.л. горілки, 0,5 ч. л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. лимонної кислоти, 1 склянка цукрового піску, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Половину смородини пропусти через соковитискач. Отриманий сік змішай із чорним перцем, цукровим піском та сіллю. Прокип'яті 3 хвилини, всипи ягоди, що залишилися, і вари 15 хвилин на слабкому вогні. Додай коньяк, лимонну кислоту та прокип'яті ще 5 хвилин. Розклади в підготовлені банки і заходьте.

    11. Гострий соус з помідорів та червоної смородини

    Помідори та смородина мають бути максимально стиглими.

    Тобі знадобиться: 500 г помідорів, 500 г порічки, 1 стручок гострого перцю, 4 зубчики часнику, 1 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. гірчичного порошку, 60 мл оцту, 250 г цукру, 10 г солі.

    Помідори очисти від шкірки і наріж . Пропусти через м'ясорубку шматочки помідорів, гострий перець та смородину. Додай пропущений через прес часник, мелений коріандр, гірчичний порошок і доведи до кипіння. Всип цукор, сіль та вари соус на повільному вогні 20 хвилин. Влий оцет, перемішай і закатай.

    12. Соус із червоної смородини з корицею та кардамоном

    Закривай соус у невеликі баночки.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 ч.л. меленої кориці, 0,5 ч.л. меленого кардамону, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 120 г цукру, 10 г лимонної кислоти, 10 г солі.

    Смородину бланшируй в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і подрібни в блендері . Додай спеції, цукор та провари 15 хвилин. Всип лимонну кислоту, посоліть і томи ще 10 хвилин. Наповни гарячим соусом підготовлені банки і закатай.

    13. Кисло-солодкий соус із смородини з лимонним соком

    Готуй у каструлі чи сотейнику з товстим дном.

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, сік половини лимона, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 0,5 ч. л. меленого коріандру, 2 лаврові листи, 3 горошини запашного перцю, 180 г цукру, 1 ч.л. солі.

    Приготування: Смородину проварити в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Ягідне пюре змішай зі спеціями, цукром та сіллю. Провари на повільному вогні 20 хвилин, влий сік лимона і томи ще 2-3 хвилини. Розклади соус у чисті сухі банки і заходьте.

    14. Соус із журавлини та червоної смородини до м'яса

    Ягоди очисти від гілочок, сухих хвостиків та промою під проточною водою.

    Тобі знадобиться: 1 склянка журавлини, 1 склянка порічки, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 1 ч. л. крохмалю, 2 г лимонної кислоти, 180 г цукру, 1 ч.л. солі, 50мл води.

    Приготування: Ягоди подрібніть в блендері і протріть через сито. Додай чорний перець, цукор, сіль та провари 15 хвилин. Крохмаль змішай з водою і влий тонким струмком в киплячий соус, безперервно помішуючи. Всип лимонну кислоту, проварити ще 10 хвилин і закатай.

    15. Соус з червоної та чорної смородини з малиною

    Чудовий букет ароматів!

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 жменю чорної смородини, 1 жменю малини, 1 зубчик часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 3 ст. оцту, 200 г цукру, 10 г солі.

    Зараз читають:20 корисних детокс-смузі, які ти точно захочеш приготувати

    Приготування: Ягоди подрібніть в блендері і протріть через сито. Отримане пюре змішай зі спеціями, цукром та сіллю. Проварити 15 хвилин, додай пропущений через прес часник і вари ще 5 хвилин. Влий оцет, розклади по банках і закатай.

    16. Гострий соус із червоної смородини та перцю чилі

    З кілограма смородини виходить досить багато соусу.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 2 стручки перцю чилі, сік половини лимона, 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. хмелі-сунелі, 250 г цукру, 25 г солі, 50 мл води.

    Смородину бланшируй в окропі 2 хвилини, відкинь на друшляк і протрій через сито. Додай спеції, цукор, сіль, цілі стручки перцю чилі та провари на слабкому вогні 20 хвилин. Змішай крохмаль з водою і влий тонким струмком в киплячий соус. Прокип'яті 5 хвилин, додай лимонний сік і через 1 хвилину зніміть з вогню. Розклади соус по банках і заходьте на зиму.

    17. Соус з червоної смородини з цибулею-шалот, імбиром та часником

    Не варто міняти цибулю-шалот на звичайну!

    Тобі знадобиться: 500 г смородини, 1 цибуля-шалот, 1 ст.л. тертого кореня імбиру, 2 зубчики часнику, 3 ст. оцту, 120 г цукру, 1 ч.л. солі, 1 склянка води.

    Приготування: Подрібни в блендері смородину, очищений часник та цибулю-шалот. Додати воду, імбир, цукор, сіль і проварити на повільному вогні 20 хвилин. Влий оцет, перемішай і розклади по банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай рушником.

    18. Соус із червоної смородини з хріном та часником

    Також можна використовувати готовий хрін, який продається у магазинах.

    Тобі знадобиться: 1 кг порічки, 50 г кореня хрону, 30 г часнику, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 1 ч.л. меленої паприки, 80 мл бальзамічного оцту, 260 г цукру, 1 ст. солі.

    Приготування: Смородину проварити 2 хвилини в окропі, відкинь на друшляк і гарненько розімні товкачем. Часник і корінь хрону очисти, подрібни в блендері та додай у ягідну заготовку. Всип цукор, сіль, спеції та вари соус на слабкому вогні 20 хвилин. Додай оцет, розклади по банках і закатай.

    19. Соус із смородини без оцту

    Відмінний рецепт для противників оцту.

    Тобі знадобиться: 500 г порічки, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 0,5 ч. л. меленої кориці, 4 ст. цукру, 1 ч. л. солі.

    Приготування: Смородину подрібніть в блендері і протріть через сито, щоб видалити шкірку і насіння. Додай спеції, пропущений через прес часник та цукор. Проварити 15 хвилин, посолити і томи ще 5 хвилин. Розклади гарячий соус по банках, закатай і укутай теплою ковдрою.

    20. Соус із червоної смородини з яблуками та розмарином

    Готуй із яблуками кислих сортів.

    Тобі знадобиться: 500 г червоної смородини, 3 яблука, 4 гілочки розмарину, 2 лаврові листи, 4 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 50 мл яблучного оцту, 100 г цукру, 10 г солі.

    Яблука наріж четвертинками, очисти від насіння і пропусти через м'ясорубку. Смородину проварити 2 хвилини в окропі, відкинь на друшляк і протрій через сито. Змішай обидві заготовки, додай розмарин, спеції, цукор і проварити 15 хвилин. Посоли, влий оцет і томи ще 5 хвилин. Наповни гарячим соусом підготовлену тару та заходи.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *