20 простих і смачних рецептів з тофу

Останніми роками ми стрімко зросла популярність соєвого сиру тофу. По-перше, цьому посприяла популяризація правильного харчування, а тофу дуже корисний продукт. По-друге, мода вплинула на азіатську кухню, в якій тофу використовується дуже часто. Давай розберемося, що можна з нього приготувати? Розповідаємо 20 чудових рецептів!

Зміст

  • 1. Запечений тофу в соєвому соусі
  • 2. Смажений тофу з овочами
  • 3. Каррі з тофу
  • 4. Локшина з тофу
  • 5. Грецький салат із тофу
  • 6. Суфле з тофу та шпинату
  • 7. Сирники з тофу
  • 8. Шоколадний мус з тофу
  • 9. Апельсиновий тофу
  • 10. Місо-суп з тофу
  • 11. Пісний паштет з тофу з квасолею та грибами
  • 12. Гранатовий смузі з тофу
  • 13. Банановий пудинг з тофу
  • 14. Сочевичний суп з тофу
  • 15. Картопляні котлети з тофу та норі
  • 16. Соус із тофу
  • 17. Намазка з тофу та авокадо
  • 18. Котлети з тофу
  • 19. Десерт із тофу з арахісовим маслом
  • 20. Вегетаріанський омлет із тофу
  • 1. Запечений тофу в соєвому соусі

    Подавай його як закуску з соусом або разом із гарніром.

    Тобі знадобиться: 500 г тофу, 50 мл соєвого соусу, спеції, 1 ч.л. оливкової олії.

    Приготування: Змішай соєвий соус, олію та спеції. Наріж тофу пластинками, виклади його на пергамент і змасти зверху отриманим соусом. Відправте тофу в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Потім переверни, знову змасти соусом з іншого боку і постав у духовку ще на 15 хвилин. За бажанням повтори ці кроки ще раз.

    2. Смажений тофу з овочами

    Один з найлегших та оригінальних рецептів з тофу.

    Тобі знадобиться: 200 г тофу, 200 г цукіні, 1 помідор, 1 морква, 100 г болгарського перцю, 2 ст. консервованої кукурудзи, спеції.

    Приготування: Наріж тофу брусочками, приправ та обсмаж на сковороді з усіх боків буквально по 1 хвилині. Приблизно такими ж брусочками наріж всі овочі та обсмаж їх окремо на сильному вогні до рум'яності. Додай кукурудзу, тофу та спеції, і прогрій страву ще пару хвилин.

    3. Каррі з тофу

    У цей яскравий індійський соус чудово підійде гострий тофу з перцем чилі.

    Тобі знадобиться: 250 г тофу, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 100 мл кокосового молока, 1 ч.л. каррі, 1 ч.л. куркуми, 0,5 ч.л. паприки, 1 ч. л. меленого імбиру, 1 щіпка солі, 1 щіпка кориці.

    Приготування: Дрібно нарубай цибулю та часник, і обсмаж їх пару хвилин до м'якості. Додай всі спеції та смажи всі разом ще пару хвилин. Влий кокосове молоко, доведи соус до кипіння і протушкуй 5-7 хвилин на слабкому вогні. Додай нарізаний кубиком тофу та туші ще 5 хвилин.

    Зараз читають:10 найкращих способів приготувати огірки по-угорськи на зиму

    4. Локшина з тофу

    Особливо добре з тофу поєднується рисова локшина.

    Тобі знадобиться: 100 г локшини, 1 цукіні, 100 г тофу, 1 морква, 2 зубчики часнику, 2 см імбиру, 1 перець чилі, соєвий соус.

    Приготування: Відвари локшину за інструкцією. Наріж цукіні та моркву стрічками за допомогою овочечистки, а тофу наріж кубиком. Подрібни чилі, часник та імбир. Обсмаж їх 1 хвилину на сильному вогні, додай моркву та цукіні. Жар овочі 5 хвилин на слабкому вогні, додай тофу і локшину, влий соєвий соус і протушкуй ще 3 хвилини.

    5. Грецький салат із тофу

    Пісна та веганська версія салату без фети, але анітрохи не менш смачно.

    Тобі знадобиться: 2 помідори, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1/2 фіолетової цибулини, 2-3 скибочки тофу, 1-2 жмені маслин, 3 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. лимонного соку, 1 ч. л. орегано, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю пір'ям, тофу – кубиком, а решта овочів – великими шматочками. Додай маслини і заправ салат оливковою олією з лимонним соком, орегано і спеціями.

    6. Суфле з тофу та шпинату

    Коли захочеться чогось справді незвичайного – вибирай цей рецепт.

    Тобі знадобиться: 20 г фісташок, 200 г шпинату, 200 г петрушки, 50 мл овочевого бульйону, 100 г тофу, 4 яєчні білки, 1 ст.л. оливкової олії.

    Блендером подрібни фісташки в пасту. Додай петрушку та шпинат, влий бульйон і знову все подрібни. Додай тофу і ще раз зби все до однорідності. Змішай цю масу з оливковою олією. Зби білки до стійких піків і акуратно втрути їх у суфлі. Виклади його у формочки для мафінів і відправь на 6-8 хвилин у духовку при 200 градусах.

    7. Сирники з тофу

    Дивно, але домашні сирники також можна зробити пісними.

    Тобі знадобиться: 100 г тофу, 2 ст. кокосового молока, 2 ст. муки|борошна|, 1 ч.л. цукру, 2 ч. л. кокосової стружки.

    Приготування: Розімні тофу вилкою, додай решту інгредієнтів і гарненько вимішай масу. Сформуй сирники та обсмаж їх на сковороді з двох сторін.

    8. Шоколадний мус з тофу

    З тофу чудово виходить приготувати навіть десерти!

    Тобі знадобиться: 300 г тофу, 3/4 склянки коричневого цукру, 3 ст. какао, 1 ст. гарячої води, 1 ч. л. розчинної кави, 1 ч.л. ванільного екстракту, 1 щіпка кориці.

    Приготування: Виделкою разомні тофу з цукром. Додай какао, корицю, ваніль і розчинену у воді каву. Зби всю масу блендером, виклади у формочки і прибери мус на 1 годину в холодильник.

    9. Апельсиновий тофу

    Такий оригінальний спосіб приготування здивує навіть давніх шанувальників соєвого сиру.

    Тобі знадобиться: 450 г тофу, 200 г борошна, 1 апельсин, 2 ст. коричневий цукор.

    Приготування: Наріж тофу кубиком, обваляй його в борошні, обсмаж до золотистості на сковороді і відклади убік. В ту ж сковорідку відіжми апельсиновий сік і протушкуй до загусання. Виклади тофу у форму або на лист для запікання, полів апельсиновим соусом, посип цукром і відправ на 15-20 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів оселедця під шубою рулетом

    10. Місо-суп з тофу

    Найсмачніший місо-суп, якщо вдасться роздобути всі інгредієнти.

    Тобі знадобиться: 120 г місо-пасти, 2-3 ст. бульйону хондаші, 100 г тофу, 4-5 ст.л. водоростей вакаме, 10-15 сушених грибів шиїтаке, 3 пера зеленої цибулі.

    Приготування: Залий водорості вакамі водою і дай їм розбухнути. Те ж саме зробити з шиїтаке. Розведи місо-пасту в 1 склянці води. Закип'ятити 1 літр води, додати шиїтаке разом з рідиною і проварити їх 15 хвилин.

    Додай хондаші, перемішай, додай місо-пасту і теж перемішай. Після цього додай водорості, доведи до кипіння, виклади кубики тофу, перемішай і зніми місо-суп з вогню. Дай йому трохи настоятись під кришкою.

    11. Пісний паштет з тофу з квасолею та грибами

    Дуже ситна закуска до хліба чи хлібців.

    Тобі знадобиться: 1 склянка вареної або консервованої квасолі, 100 г тофу, 6 печериць, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. соєвий соус, спеції.

    Приготування: Наріж цибулю з печерицями та обсмаж їх до готовності. Додай квасолю, спеції, соєвий соус і протушкуй всі 5-7 хвилин. Додай тофу та збий паштет блендером до однорідності.

    12. Гранатовий смузі з тофу

    Можеш узяти й інший фруктовий сік, але з гранатовим буде особливо яскраво.

    Тобі знадобиться: 85 г тофу, 1/2 склянки гранатового соку, 1 склянка ягоди до смаку, 2 ч.л. меду, 1 жменю кубиків льоду.

    Приготування: Злегка розімніть тофу вилкою. Відправ всі інгредієнти в блендер і ретельно збий смузі.

    13. Банановий пудинг з тофу

    Готовий пудинг посип подрібненим шоколадом або кокосовою стружкою.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 230 г тофу, 2 ст.л. сиропу агави або іншого на смак, 1 ч.л. ванільного екстракту.

    Приготування: Довільно наріж тофу та банани. Зби всі інгредієнти в блендері до однорідності і розклади їх по формах. Відправте десерт на пару годин у холодильник.

    14. Сочевичний суп з тофу

    Зігріваючий суп, який особливо добре підходить для осені та зими.

    Тобі знадобиться: 1 склянка сочевиці, 1 морква, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. аджики або томатного соусу, 80 г тофу, спеції, кунжут, зелену цибулю.

    Приготування: Дрібно наріж цибулю та моркву, злегка обсмаж їх до м'якості та додай аджику. Окремо залий сочевицю водою, відвари її до готовності і виклади до неї всі овочі. Збий суп блендером, приправ за смаком і знову закип'яти. Зніми з вогню, додай у суп кубики тофу, посип кунжутом та зеленою цибулею.

    Зараз читають:Компот зі сливи: 20 найкращих рецептів на будь-який смак

    15. Картопляні котлети з тофу та норі

    Такі котлети точно гідно урізноманітнять твій раціон!

    Тобі знадобиться: 550 г картоплі, 250 г тофу, 3 листи норі, 1,5 ст. борошна, 3 гілочки зелені, спеції.

    Приготування: Відвари картоплю до готовності і натрій її на дрібній тертці. Так само натрі тофу, подрібни зелень і розкриш зверху норі. Додай спеції, ретельно вимішай масу, сформуй із неї котлети, обваляй їх у борошні та обсмаж з двох сторін.

    16. Соус із тофу

    Хороший соус-дип до будь-яких закусок для домашніх посиденьок.

    Тобі знадобиться: 100 г тофу, 3 ст. оливкової олії, 2 ст.л. білого винного оцту, 1 ч. л. цукру, 25 г гірчиці, 3 ст. соєвого соусу, 1 зубчик часнику, спеції.

    Приготування: Наріж або трохи розімни тофу вилкою. Відправте всі інгредієнти для соусу в блендер і зби його до однорідності.

    17. Намазка з тофу та авокадо

    Підійде для бутербродів, канапе, тарталеток та інших закусок.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 100 г тофу, 1/2 лимона, 2 ст. йогурту, 2 зубчики часнику.

    Приготування: Розімни тофу вилкою і те саме зроби з очищеним авокадо. З'єднай обидві маси, додай лимонний сік, йогурт і тиск часник, перемішай намазку і приправ за смаком.

    18. Котлети з тофу

    Ситні та багаті на білок – вони можуть замінити навіть м'ясні котлети.

    Тобі знадобиться: 250 г тофу, по 2 ст. пшеничного та кукурудзяного борошна, 1 ч.л. коріандру, спеції, 2 пера зеленої цибулі, 2 ст.л. панірувальних сухарів.

    Приготування: Подрібніть тофу в блендері. Додай обидва види борошна, спеції та рубану зелену цибулю, і вимішай масу. Сформуй з неї котлети, обваляй їх у панірувальних сухарях і обсмаж на сковороді.

    19. Десерт із тофу з арахісовим маслом

    Прикрась десерт рубаними горіхами та тертим шоколадом.

    Тобі знадобиться: 350 г тофу, 1/2 склянки арахісової олії, 1/2 склянки цукрової пудри.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер і ретельно збий. Розклади десерт по формах і відправь на півгодини в холодильник.

    20. Вегетаріанський омлет із тофу

    Звичайно, це зовсім не класичний омлет – бо тут нема яєць. Але ж це хороша білкова альтернатива!

    Тобі знадобиться: 400 г тофу, 100 г фіолетової цибулі, 250 г болгарського перцю, 2 зубчики часнику, 300 г помідорів, 3 пера зеленої цибулі, 2 ст.л. води, 1 ч. л. куркуми, спеції.

    Дрібно наріж часник і всі овочі, крім помідорів, і обсмаж їх 5-7 хвилин до м'якості. Розімні тофу виделкою, відправ туди ж, приправ і обсмаж все ще 5 хвилин. Після цього додай подрібнені помідори та воду, і протушкуй ще 10 хвилин. Наприкінці посип омлет зеленою цибулею.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *