Рікотта надає стравам особливої ніжності, приємного вершкового смаку і тонкого аромату. Спробуй приготувати сирники з рикотти та переконайся у цьому на власному досвіді. Ми вже зібрали 20 простих рецептів, які допоможуть тобі!
Зміст
1. Класичні сирники з рікотти
Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 100 г борошна, 1 яйце, 20 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Рікотту змішай із яйцем, цукром та ваніліном. Додай половину борошна і ще раз добре перемішай. Сформуй невеликі коржики, кожну обваляй у борошні. Обсмажити сирники на вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
2. Сирники з рикотти з манкою та борошном
Тобі знадобиться: 500 г рікотти, 150 г борошна, 2 ст. манки, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. цукру, 1 крапля ванільної есенції, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай з яйцем, цукром, ванільною есенцією, сіллю, манкою та половиною борошна. Накрий тісто кришкою і прибери убік на 15 хвилин. Після чого сформуй кругленькі коржики, кожну припили борошном, що залишилося. Виклади сирники на розігріту сковорідку з вершковим маслом і обсмаж до рум'яної скоринки з обох боків.
3. Сирники з рикотти з кокосовим борошном
Тобі знадобиться: 400 г рикотти, 2 яйця, 120 г кокосового борошна, 40 г кокосової олії, 1,5 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із яйцями, цукром та сіллю. Всип 80 г кокосового борошна і перемішай до однорідності. Сформуй невеликі сирники і обваляй їх в борошні, що залишилося. Виклади на розігріту сковорідку з маслом і обсмаж до рум'яної скоринки з обох боків.
4. Ніжні сирники з рикотти з мигдальним борошном
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 140 г мигдального борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
Зараз читають:10 простих рецептів соку з|із| червоної смородини на зиму
Яйця розділи на білки і жовтки. Збийте білки з сіллю до стійких піків. Рікотту змішай із цукром та жовтками, додай збиті білки, 80 г мигдального борошна і перемішай до однорідності. Сформуй кругленькі коржики, кожну обваляй у борошні, що залишилося. Обсмажити сирники на вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
5. Сирники з рикотти та рисового борошна з лимонною цедрою
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 160 г рисового борошна, 60 г вершкового масла|мастила|, 3 ст.л. цукру, 0,5 ч. л. лимонної цедри, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із яйцями, цукром, сіллю та цедрою. Додай половину рисового борошна і добре перемішай. Сформуй невеликі коржики, кожну обваляй у борошні, що залишилося. Обсмажити сирники на розігрітій сковороді з олією по 2-3 хвилини з кожного боку.
6. Сирники з рикотти з маком та какао
Тобі знадобиться: 400 г рікотти, 1 яйце, 100 г борошна, 1 ст. какао, 1 ст. маку, 50 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Змішай рикотту, яйце, цукор та ванілін. Додай половину муки, какао, мак і ще раз перемішай. Сформуй кругленькі коржики, припили їх борошном, що залишилося, і обсмаж на маслі до золотистої скоринки з обох боків.
7. Шоколадні сирники з рікотти
Тобі знадобиться: 400 г рікотти, 160 г борошна, 1 ч.л. какао, 25 г гіркого шоколаду, 1 яйце, 50 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із яйцем, цукром, сіллю та розтопленим шоколадом. Додай 100 г борошна, какао і добре перемішай. Сформуй кругленькі сирники, припили борошном, що залишилося, і обсмаж на маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
8. Сирники з рикотти з бананом
Тобі знадобиться: 300 г рикотти, 1 банан, 1 яйце, 100 г борошна, 40 г кокосової олії, 2 ст. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Банан очисти від шкірки та пюруй за допомогою блендера. Змішай бананове пюре, рикотту, яйце, цукор та сіль. Додай 60 г борошна та перемішай до однорідності. Сформуй невеликі сирники, припили їх борошном, що залишилося, і обсмаж на сковороді на маслі до рум'яної скоринки з обох боків.
9. Сирники з рикотти без борошна
Тобі знадобиться: 350 г рікотти, 1 яйце, 5 ст. манки, 40 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай з яйцем, цукром, сіллю та половиною манки. Накрий харчовою плівкою та прибери убік на 15 хвилин. Сформуй невеликі сирники, обваляй у манці, що залишилася, і обсмаж на маслі до золотистого кольору з обох боків.
Зараз читають:15 шикарних рецептів котлет із мінтаю
10. Сирники з рикотти без яєць
Тобі знадобиться: 300 г рікотти, 120 г борошна, 2 ст. вершкового масла|мастила|, 1 ст.л. цукрової пудри, 1 щіпка ваніліну.
Приготування: Змішай рикотту, 60 г борошна, цукрову пудру та ванілін. Сформуй невеликі коржики і обваляй їх в борошні, що залишилося. Обсмажити сирники з рикотти на сковороді на вершковому маслі до рум'яної скоринки з обох боків.
11. Сирники з рикотти з родзинками
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 140 г рисового борошна, 2 ст. ізюму, 40 г кокосової олії, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
Ізюм промий окропом і обсуши. Рікотту змішай з яйцями, родзинками, цукром та сіллю. Всип 80 г муки|борошна| і перемішай до однорідності. Сформуй кругленькі сирники, обваляй у борошні, що залишилося, і обсмаж їх на кокосовому маслі до готовності.
12. Сирники з рикотти з жовтками
Тобі знадобиться: 400 г рікотти, 2 яєчні жовтки, 120 г борошна, 40 г вершкового масла, 2 ст.л. цукрової пудри, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із жовтками, цукровою пудрою та сіллю. Додай 60 г борошна і ще раз добре перемішай. Сформуй невеликі сирники, обваляй їх в борошні, що залишилося, і обсмаж на вершковому маслі до золотистого кольору з обох боків.
13. Сирники із рикотти з кефіром
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 50 мл жирного кефіру, 5 ст. борошна, 50 г кокосової олії, 1 крапля ванільної есенції, 0,5 ч.л. соди, 60 г цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із яйцями, кефіром, ванільною есенцією, цукром, содою та сіллю. Додай 3 ст. борошна і добре перемішай. Сформуй невеликі сирники, припили борошном, що залишилося, і обсмаж на сковороді на олії до красивої скоринки.
14. Апельсинові сирники з рікотти
Тобі знадобиться: 400 г рикотти, 1 апельсин, 1 яйце, 160 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 50 г цукру, 1 щіпка солі.
Зніми цедру з апельсина, будь-яким зручним способом видави з цитрусу сік. Змішай рикотту, цедру та сік апельсина, яйце, цукор та сіль. Всип 100 г муки|борошна| і перемішай до однорідності. Сформуй невеликі коржики, кожну припили борошном, що залишилося. Обсмажити сирники на вершковому маслі до рум'яної скоринки з обох боків.
15. Пишні сирники з Рікотти
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 170 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. розпушувача, 1 крапля ванільної есенції, 60 г цукру, 1 щіпка солі.
Зараз читають:12 найкращих рецептів горохового супу з копченою куркою
Приготування: Рікотту змішай із яйцями, ванільною есенцією, цукром та сіллю. Додай 100 г борошна, розпушувач і добре перемішай. Сформуй кругленькі коржики, кожну обваляй у борошні, що залишилося. Обсмажити сирники з рикотти під кришкою на вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку.
16. Сирники з рикотти та сиру
Тобі знадобиться: 250 г рикотти, 250 г сиру, 1 яйце, 150 г борошна, 80 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Сир протрій через сито, додай рикотту, яйця, цукор і сіль. Всип просіяне борошно і перемішай до однорідності. Сформуй кругленькі сирники, обваляй їх в борошні, що залишилося, і обсмаж на сковороді на маслі до готовності.
17. Сирники з рикотти з гарбузом
Тобі знадобиться: 350 г рикотти, 1 яйце, 150 г гарбуза, 120 г борошна, 30 г кокосової олії, 0,5 ч.л. меленої кориці, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі, 500 мл води.
Приготування: Гарбуз наріж, залий водою і проварити 15 хвилин. Злий воду, а гарбуз пюруй занурювальним блендером. Змішай рикотту, яйце, корицю, цукор, сіль і гарбузове пюре, що охололо. Всип 80 г борошна і добре перемішай. Сформуй невеликі сирники, обваляй у борошні, що залишилося, і обсмаж їх на маслі до готовності.
18. Сирники з рикотти у духовці
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 1 яйце, 140 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 2 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.
Приготування: Рікотту змішай із яйцем, цукром та сіллю. Всип 100 г муки|борошна| і перемішай тісто до однорідності. Сформуй кругленькі сирники, виваляй їх в борошні, що залишилося, і злегка обсмаж на маслі з обох боків. Після чого виклади сирники на застелене деко і запікайте 15 хвилин у духовці при 180 градусах.
19. Несолодкі сирники з Рікотти
Тобі знадобиться: 250 г рікотти, 1 яйце, 140 г борошна, 2 ст. олії, 1/3 ч.л. солі.
Приготування: Змішай рикотту, яйця, сіль та 70 г борошна. Сформуй кругленькі коржики і обваляй їх в борошні, що залишилося. Виклади сирники на розігріту сковорідку з олією та обсмаж по 2-3 хвилини з кожного боку.
20. ПП сирники з рикотти та рисового борошна
Тобі знадобиться: 500 г рикотти, 2 яйця, 180 г рисового борошна, 1 крапля стевії, 50 г кокосової олії.
Приготування: Рікотту змішай із яйцями та стевією. Додай 90 г рисового борошна та перемішай тісто до однорідності. Сформуй невеликі сирники, припили їх борошном, що залишилося, і обсмаж на кокосовому маслі до рум'яної скоринки.
Джерело: dietcenter.com.ua