Сьогодні ми поділимося з тобою 20 різними рецептами приготування компоту із груші на зиму. Рекомендуємо спробувати відразу кілька варіантів, щоб насолоджуватися різноманітністю смаків та спогадами про літо!
Зміст
1. Класичний компот із груші зі стерилізацією
Компот можна перелити в глечик, а груші подати на стіл як десерт.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 350 г цукру, 5 л води.
Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в стерилізовані банки. Окремо закип'ятіть воду, додай цукор і провари 2 хвилини. Залий киплячий сироп у банки з грушами, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
2. Компот із дрібних груш із гвоздикою та корицею
Якщо зробити все правильно, то заготівлю можна буде спокійно зберігати до двох років.
Тобі знадобиться: 1 кг дрібних груш, 2 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.
Приготування: Склади спеції та цілі груші у стерилізовані банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий його назад у банки, закатай і переверни вгору дном.
3. Грушевий компот із аспірином
Помістіть пігулки в столову ложку і сильно придави зверху другий – такого ж розміру.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 2 таблетки аспірину, 350 г цукру, 6 л води.
Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок , подрібни і склади в підготовлені банки. Залий до верху окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та розфарбовані таблетки аспірину. Проварити 3 хвилини, залий сироп назад у банки і закатай.
4. Компот із цілих груш із м'ятою та лимонним соком
Також компот часто готують з мелісою та чебрецем.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 5 гілочок м'яти, сік половини лимона, 400 г цукру, 5 л води.
Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з аґрусу: 20 найсмачніших рецептів
М'яту і цілі груші склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 3 хвилини. Влий цей сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і акуратно дістань банки з ванни для стерилізації. Додай лимонний сік, закатай і переверни вгору дном.
5. Грушевий компот без цукру на зиму
Рецепт найсмачнішого компоту для тих, хто відмовився від солодкого.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Нарізані груші склади в стерилізовані банки. Закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту і проварити 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.
6. Ванільний компот з грушами та лимонною кислотою
Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна 3-літрова банка компоту.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 2 краплі ванільної есенції, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 2,5 л води.
Груші розріж на чотири частини, очисти від кісточок і склади їх у банки. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Після цього злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, додати ванільну есенцію і через 1 хвилину зняти з вогню. Знов влий киплячий сироп у банки, закатай компот і переверни вгору дном.
7. Грушевий компот зі стевією на зиму
Такий компот можна спокійно зберігати навіть за кімнатної температури.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 1 ч.л. екстракту стевії, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.
Нарізані груші склади в банки. Закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту та екстракт стевії. Проварити 2 хвилини, залий цей сироп у банки з грушами і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.
8. Компот із груші з м'ятою та соком лайма
Насолоджуйся найсмачнішим напоєм!
Тобі знадобиться: 500 г груші, 3 гілочки м'яти, 1 лайм, 150 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.
Приготування: Склади в стерилізовані банки м'яту та нарізані груші. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Лайм промий окропом, розріж навпіл і видави сік. Злий воду з банок у каструлю, додай лимонну кислоту, сік лайма та цукор. Проварити 2 хвилини, влий сироп у банки з грушами і закатай компот на зиму.
9. Компот із груші з корицею
Не знімай каструлю з вогню доти, доки не наповниться остання банка.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 1 паличка кориці, 350 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Груші наріж і разом з корицею склади в банки. Закип'яти воду, влий у банки і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.
10. Компот із груші, сливи та лимона
Зручно зливати воду із банок, використовуючи спеціальну кришку з отворами.
Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 1 лимон, 400 г цукру, 5 л води.
Груші та сливи підготуй , очисти від кісточок, подрібни і склади в банки. Лимон промий окропом, наріж разом зі шкіркою і додай до решти фруктів. Залий все киплячою водою і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і провари 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, заходь і залиш на добу в теплі.
11. Компот із груші з мускатним горіхом та лимонним соком
Сік лимона виступає тут у ролі консерванту і надає компоту освіжаючі цитрусові нотки.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 50 мл лимонного соку, 350 г цукру, 5 л води.
Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізані груші, мускатний горіх і цукор. Проварити 5 хвилин, влий лимонний сік і провари ще 2 хвилини. Розлий компот по банках, закатай і переверни вгору дном.
12. Компот із зелених груш із м'ятою
Банки попередньо простерилізуйте в гарячій воді, над парою або в духовці.
Тобі знадобиться: 1 кг зелених груш, 3 гілочки м'яти, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 250 г цукру, 5 л води.
Груші розріж на чотири частини, очисти від кісточок і склади в підготовлені банки. М'яту наріж великими шматочками і додай до груш. Закип'ятіть воду, додай цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно вийми компот із ванни для стерилізації, закатай і закутай товстою ковдрою.
13. Компот із груші з яблучним соком
Бажано використати домашній сік.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л яблучного соку, 2 л води.
Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок , подрібни і склади в банки. Закип'ятіть воду, додай яблучний сік, цукор і лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий у банки з грушами і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації, закатай і переверни вгору дном.
14. Компот із груші, винограду та ожини
Готовий компот виходить смачним, насиченим та дуже красивим.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 200 г винограду, 200 г ожини, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Приготування: Склади в банки виноград, ожину та нарізані груші. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий назад у банки і закатай.
15. Яблучно-грушевий компот на зиму
Якщо взимку компот видасться недостатньо солодким, додай ще трохи цукру.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г яблук, 1,5 склянки цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Приготування: Фрукти розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і всип у каструлю з киплячою водою. Після повторного закипання додай цукор та лимонну кислоту. Провар компот 5-7 хвилин, розлий в стерилізовані банки і заходи.
Зараз читають:15 рецептів міні-піци, яку зможе приготувати кожен
16. Грушевий компот із лимоном на зиму
Цитруси попередньо ошпарити окропом.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 2 лимони, 400 г цукру, 6 л води.
Приготування: Наріж і склади груші з лимонами у стерилізовані банки. Залий їх окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. Знов влий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.
17. Компот із груші та обліпихи на зиму
Нарізай груші кубиками, кружальцями, брусками чи шматочками довільної форми.
Тобі знадобиться: 600 г груші, 1 склянка обліпихи, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.
Груші очисти від кісточок і подрібни. Склади в стерилізовані банки обліпиху та шматочки груш. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю і проварити 2 хвилини. Всип у банки цукор та лимонну кислоту. Знов влий окріп, закатай і переверни вгору дном.
18. Компот із груші та сливи
Вари у каструлі з нержавіючої сталі.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 300 г цукрового піску, сік половини лимона, 5 л води.
Приготування: Підготуй груші та сливи, очисти їх від кісточок і склади в стерилізовані банки. Залий до верху окропом і залиш на 30 хвилин прогріватися під кришками. Потім злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.
19. Грушевий компот із кизилом
Кисло-солодкий смак та легкі нотки терпкості.
Тобі знадобиться: 1 кг груші, 200 г кизилу, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.
Груші наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Склади кизил та подрібнені груші у банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий отриманий сироп у банки і закатай.
20. Компот із груші з кизилом та сливами
Не використовуй м'які груші, інакше вони розваряться і компот вийде негарним.
Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 200 г кизилу, 350 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.
Груші та сливи очисти від кісточок, наріж великими шматочками і разом з кизилом склади в банки, займаючи не більше однієї третини обсягу. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай запашний перець, лимонну кислоту та цукор. Проварити 3 хвилини, влий назад у банки і закатай компот на зиму.
Джерело: dietcenter.com.ua