20 незрівнянних рецептів компоту з груші на зиму

Сьогодні ми поділимося з тобою 20 різними рецептами приготування компоту із груші на зиму. Рекомендуємо спробувати відразу кілька варіантів, щоб насолоджуватися різноманітністю смаків та спогадами про літо!

Зміст

  • 1. Класичний компот із груші зі стерилізацією
  • 2. Компот із дрібних груш із гвоздикою та корицею
  • 3. Грушевий компот із аспірином
  • 4. Компот із цілих груш із м'ятою та лимонним соком
  • 5. Грушевий компот без цукру на зиму
  • 6. Ванільний компот з грушами та лимонною кислотою
  • 7. Грушевий компот зі стевією на зиму
  • 8. Компот із груші з м'ятою та соком лайма
  • 9. Компот із груші з корицею
  • 10. Компот із груші, сливи та лимона
  • 11. Компот із груші з мускатним горіхом та лимонним соком
  • 12. Компот із зелених груш із м'ятою
  • 13. Компот із груші з яблучним соком
  • 14. Компот із груші, винограду та ожини
  • 15. Яблучно-грушевий компот на зиму
  • 16. Грушевий компот із лимоном на зиму
  • 17. Компот із груші та обліпихи на зиму
  • 18. Компот із груші та сливи
  • 19. Грушевий компот із кизилом
  • 20. Компот із груші з кизилом та сливами
  • 1. Класичний компот із груші зі стерилізацією

    Компот можна перелити в глечик, а груші подати на стіл як десерт.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 350 г цукру, 5 л води.

    Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок і склади в стерилізовані банки. Окремо закип'ятіть воду, додай цукор і провари 2 хвилини. Залий киплячий сироп у банки з грушами, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

    2. Компот із дрібних груш із гвоздикою та корицею

    Якщо зробити все правильно, то заготівлю можна буде спокійно зберігати до двох років.

    Тобі знадобиться: 1 кг дрібних груш, 2 бутони гвоздики, 1 паличка кориці, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 6 л води.

    Приготування: Склади спеції та цілі груші у стерилізовані банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий його назад у банки, закатай і переверни вгору дном.

    3. Грушевий компот із аспірином

    Помістіть пігулки в столову ложку і сильно придави зверху другий – такого ж розміру.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 2 таблетки аспірину, 350 г цукру, 6 л води.

    Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок , подрібни і склади в підготовлені банки. Залий до верху окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор та розфарбовані таблетки аспірину. Проварити 3 хвилини, залий сироп назад у банки і закатай.

    4. Компот із цілих груш із м'ятою та лимонним соком

    Також компот часто готують з мелісою та чебрецем.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 5 гілочок м'яти, сік половини лимона, 400 г цукру, 5 л води.

    Зараз читають:Варення-п'ятихвилинка з аґрусу: 20 найсмачніших рецептів

    М'яту і цілі груші склади в банки. Закип'ятіть воду, додай цукор і провари 3 хвилини. Влий цей сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і акуратно дістань банки з ванни для стерилізації. Додай лимонний сік, закатай і переверни вгору дном.

    5. Грушевий компот без цукру на зиму

    Рецепт найсмачнішого компоту для тих, хто відмовився від солодкого.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Нарізані груші склади в стерилізовані банки. Закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту і проварити 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, простерилізуй 15 хвилин і закатай.

    6. Ванільний компот з грушами та лимонною кислотою

    Зі зазначеної кількості інгредієнтів виходить одна 3-літрова банка компоту.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 2 краплі ванільної есенції, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 2,5 л води.

    Груші розріж на чотири частини, очисти від кісточок і склади їх у банки. Залий до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Після цього злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, додати ванільну есенцію і через 1 хвилину зняти з вогню. Знов влий киплячий сироп у банки, закатай компот і переверни вгору дном.

    7. Грушевий компот зі стевією на зиму

    Такий компот можна спокійно зберігати навіть за кімнатної температури.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 1 ч.л. екстракту стевії, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Нарізані груші склади в банки. Закип'ятіть воду, додай лимонну кислоту та екстракт стевії. Проварити 2 хвилини, залий цей сироп у банки з грушами і простерилізуй 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

    8. Компот із груші з м'ятою та соком лайма

    Насолоджуйся найсмачнішим напоєм!

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 3 гілочки м'яти, 1 лайм, 150 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 2,5л води.

    Приготування: Склади в стерилізовані банки м'яту та нарізані груші. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 20 хвилин. Лайм промий окропом, розріж навпіл і видави сік. Злий воду з банок у каструлю, додай лимонну кислоту, сік лайма та цукор. Проварити 2 хвилини, влий сироп у банки з грушами і закатай компот на зиму.

    9. Компот із груші з корицею

    Не знімай каструлю з вогню доти, доки не наповниться остання банка.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 1 паличка кориці, 350 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Груші наріж і разом з корицею склади в банки. Закип'яти воду, влий у банки і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.

    10. Компот із груші, сливи та лимона

    Зручно зливати воду із банок, використовуючи спеціальну кришку з отворами.

    Зараз читають:20 рецептів з кокосовим молоком, які варто приготувати

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 1 лимон, 400 г цукру, 5 л води.

    Груші та сливи підготуй , очисти від кісточок, подрібни і склади в банки. Лимон промий окропом, наріж разом зі шкіркою і додай до решти фруктів. Залий все киплячою водою і залиш під кришками на півгодини. Злий воду в каструлю, додай цукор і провари 2 хвилини. Влий киплячий сироп у банки, заходь і залиш на добу в теплі.

    11. Компот із груші з мускатним горіхом та лимонним соком

    Сік лимона виступає тут у ролі консерванту і надає компоту освіжаючі цитрусові нотки.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 0,5 ч.л. меленого мускатного горіха, 50 мл лимонного соку, 350 г цукру, 5 л води.

    Приготування: Закип'ятіть воду, додай нарізані груші, мускатний горіх і цукор. Проварити 5 хвилин, влий лимонний сік і провари ще 2 хвилини. Розлий компот по банках, закатай і переверни вгору дном.

    12. Компот із зелених груш із м'ятою

    Банки попередньо простерилізуйте в гарячій воді, над парою або в духовці.

    Тобі знадобиться: 1 кг зелених груш, 3 гілочки м'яти, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 250 г цукру, 5 л води.

    Груші розріж на чотири частини, очисти від кісточок і склади в підготовлені банки. М'яту наріж великими шматочками і додай до груш. Закип'ятіть воду, додай цукор та лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий у банки і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно вийми компот із ванни для стерилізації, закатай і закутай товстою ковдрою.

    13. Компот із груші з яблучним соком

    Бажано використати домашній сік.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 150 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 1 л яблучного соку, 2 л води.

    Груші наріж четвертинками, очисти від кісточок , подрібни і склади в банки. Закип'ятіть воду, додай яблучний сік, цукор і лимонну кислоту. Проварити 3 хвилини, влий у банки з грушами і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації, закатай і переверни вгору дном.

    14. Компот із груші, винограду та ожини

    Готовий компот виходить смачним, насиченим та дуже красивим.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 200 г винограду, 200 г ожини, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Склади в банки виноград, ожину та нарізані груші. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий назад у банки і закатай.

    15. Яблучно-грушевий компот на зиму

    Якщо взимку компот видасться недостатньо солодким, додай ще трохи цукру.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г яблук, 1,5 склянки цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Приготування: Фрукти розріж навпіл, очисти від кісточок, подрібни і всип у каструлю з киплячою водою. Після повторного закипання додай цукор та лимонну кислоту. Провар компот 5-7 хвилин, розлий в стерилізовані банки і заходи.

    Зараз читають:15 рецептів міні-піци, яку зможе приготувати кожен

    16. Грушевий компот із лимоном на зиму

    Цитруси попередньо ошпарити окропом.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 2 лимони, 400 г цукру, 6 л води.

    Приготування: Наріж і склади груші з лимонами у стерилізовані банки. Залий їх окропом і залиш на 20 хвилин. Злий воду в каструлю, додай цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. Знов влий киплячий сироп у банки, закатай і переверни вгору дном.

    17. Компот із груші та обліпихи на зиму

    Нарізай груші кубиками, кружальцями, брусками чи шматочками довільної форми.

    Тобі знадобиться: 600 г груші, 1 склянка обліпихи, 250 г цукру, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 5 л води.

    Груші очисти від кісточок і подрібни. Склади в стерилізовані банки обліпиху та шматочки груш. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю і проварити 2 хвилини. Всип у банки цукор та лимонну кислоту. Знов влий окріп, закатай і переверни вгору дном.

    18. Компот із груші та сливи

    Вари у каструлі з нержавіючої сталі.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 300 г цукрового піску, сік половини лимона, 5 л води.

    Приготування: Підготуй груші та сливи, очисти їх від кісточок і склади в стерилізовані банки. Залий до верху окропом і залиш на 30 хвилин прогріватися під кришками. Потім злий воду в каструлю, додай цукор та лимонну кислоту. Провари сироп 3 хвилини, влий назад у банки, закатай і переверни вгору дном.

    19. Грушевий компот із кизилом

    Кисло-солодкий смак та легкі нотки терпкості.

    Тобі знадобиться: 1 кг груші, 200 г кизилу, 350 г цукру, лимонна кислота на кінчику ножа, 5 л води.

    Груші наріж четвертинками , очисти від кісточок і подрібни. Склади кизил та подрібнені груші у банки. Залий їх до верху окропом, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, всип цукор та лимонну кислоту. Проварити 2 хвилини, влий отриманий сироп у банки і закатай.

    20. Компот із груші з кизилом та сливами

    Не використовуй м'які груші, інакше вони розваряться і компот вийде негарним.

    Тобі знадобиться: 500 г груші, 500 г слив, 200 г кизилу, 350 г цукру, 3 горошини запашного перцю, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 6 л води.

    Груші та сливи очисти від кісточок, наріж великими шматочками і разом з кизилом склади в банки, займаючи не більше однієї третини обсягу. Влий киплячу воду, прикрий кришками і залиш прогріватися на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай запашний перець, лимонну кислоту та цукор. Проварити 3 хвилини, влий назад у банки і закатай компот на зиму.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *