20 найсмачніших рецептів з пастою орзо

Орзо легко здивує навіть бувалих кулінарів, адже на вигляд вона нагадує рис, але за смаком – справжня італійська паста. З нею можна вигадати безліч цікавих рецептів страв, і найкращі з них ти знайдеш у цій добірці. Прості, зрозумілі та доступні інгредієнти!

Зміст

  • 1. Паста орзо зі шпинатом
  • 2. Салат з орзо та квасолею
  • 3. Плов з пасти орзо
  • 4. Паста орзо з креветками
  • 5. Салат з тунцем та пастою орзо
  • 6. Орзо з беконом у вершковому соусі
  • 7. Томатний суп з пастою орзо
  • 8. Різотто з орзо, зеленим горошком та печерицями
  • 9. Курка з пастою орзо в духовці
  • 10. Фарширований перець з пастою орзо та фаршем
  • 11. Паста орзо з баклажанами
  • 12. Салат з пастою орзо, шпинатом та фетою
  • 13. Шурпа з пастою орзо
  • 14. Орзо з фаршем та овочами
  • 15. Салат з руколою та пастою орзо
  • 16. Паста орзо з гарбузом
  • 17. Орзо з куркою та овочами
  • 18. Паста орзо з буряком
  • 19. Салат із пасти орзо з кабачками та стручковою квасолею
  • 20. Паелья з орзо, куркою та мідіями
  • 1. Паста орзо зі шпинатом

    Можеш використовувати як свіжий, і заморожений шпинат.

    Тобі знадобиться: 300 г пасти орзо, 200 г шпинату, 1 цибулина, 80 г пармезану, 1 ч.л. куркуми, зелень, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібніть і обсмажте цибулю до золотистості, а потім відправте до нього нарізаний шпинат і готуй ще кілька хвилин. У цей час відвари пасту орзо за інструкцією на упаковці. Змішай орзо з овочами, куркумою та спеціями, а перед подачею посип тертим пармезаном та зеленню.

    2. Салат з орзо та квасолею

    Ситний салат, який легко замінить головну страву.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти орзо, 250 г помідорів чері, 100 г консервованої квасолі, 100 г салатного міксу, 100 г броколі, 30 г оливок, 2 ч.л. кедрових горішків, 2 ст. соусу песто, 2 ч.л. оливкової олії, 2 ч.л. лимонного соку, сіль|соль|.

    Приготування: Відвари брокколі до бажаної м'якості та обдай його крижаною водою. Приготуй орзо за інструкцією на упаковці. Наріж помідори чері та оливки, а потім ретельно змішай разом усі інгредієнти для салату.

    3. Плов з пасти орзо

    Один з найкласичніших і найпопулярніших рецептів з орзо.

    Тобі знадобиться: 250 г пасти орзо, 300 г свинини, 150 г цибулі, 150 г моркви, 3 зубчики часнику, 0,5 ч.л. зіри, 1 ч.л. барбарису, 0,5 ч.л. куркуми, 600 мл води, спеції, олія.

    Приготування: Наріж і злегка обсмаж свинину в олії прямо в казані. Додай нарізані овочі та обсмаж всі разом до прозорості цибулі.

    Всип всі спеції та розчавлений часник, перемішай і готуй ще 5 хвилин. Влий склянку води, доведи до кипіння і протушкуй заготовку 10 хвилин. Засип пасту орзо, часткою воду, що залишилася, і туші під кришкою до готовності на слабкому вогні.

    4. Паста орзо з креветками

    Проста у приготуванні страва – як у найкращих ресторанах.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти орзо, 150 г очищених креветок, 100 мл вершків, 25 г пармезану, 1 зубчик часнику, оливкова олія, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Відвари пасту орзо за інструкцією. Обсмаж очищені креветки з часником в оливковій олії до золотистості, влий вершки, посоліть і поперчити. Додай тертий сир та прогрій все до його розчинення. Відправ орзо в соус, що вийшов, і готуй ще 2-3 хвилини.

    Зараз читають:10 простих рецептів салату «Донський» на зиму

    5. Салат з тунцем та пастою орзо

    Дуже смачна, а готується буквально за лічені хвилини.

    Тобі знадобиться: 150 г пасти орзо, 250 г консервованого тунця, 150 г помідорів, 150 г огірка, 75 г фіолетової цибулі, оливкова олія, лимонний сік, сіль, ароматні трави, спеції.

    Приготування: Відвари орзо до готовності, наріж овочі та розімні тунця вилкою. Для заправки салату змішай оливкову олію, лимонний сік та всі спеції до смаку.

    6. Орзо з беконом у вершковому соусі

    Справжнє відкриття для шанувальників різної оригінальної пасти!

    Тобі знадобиться: 150 г пасти орзо, 100 г бекону, 1/2 цибулини, 150 мл 20% вершків, 50 г пармезану, 1-2 зубчики часнику, 1,5 ст.л. вершкового масла|мастила|, 1 ч.л. лимонна цедра, петрушка, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Відвари пасту орзо за інструкцією. Подрібни та обсмаж бекон у вершковому маслі до рум'янцю. Відклади його вбік і обсмаж дрібно нарізану цибулю з часником у тій же сковороді. Влий вершки, додай тертий пармезан, цедру, сіль і мелений перець. Доведи соус до загусання і відправте в нього орзо з беконом. Перемішай і готуй ще 1 хвилину.

    7. Томатний суп з пастою орзо

    При бажанні можеш додати ложку томатної пасти для більш насиченого смаку.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти орзо, 4 картоплини, 400 г помідорів у власному соку, 2 моркви, 1 цибулина, 1,5 л бульйону, часник, зелень, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж картопля, додай її в бульйон і вари 10-15 хвилин. Подрібни та обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай до них томати з рідиною та протушкуй ще кілька хвилин. Відправ засмажку до картоплі, а через 2-3 хвилини всип орзо. Вари суп до готовності пасти, а в кінці – додай подрібнений часник, зелень та спеції.

    8. Різотто з орзо, зеленим горошком та печерицями

    Оригінальна альтернатива тим, хто любить пробувати щось нове.

    Тобі знадобиться: 250 г пасти орзо, 100 г печериць, 100 г замороженого зеленого горошку, 1 цибулина, 100 мл білого сухого вина, 50 г пармезану, 500 мл будь-якого бульйону до смаку, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з печерицями до золотистості. Всип орзо, залий все вином, перемішай і протушкуй кілька хвилин до випаровування вина.

    Влий трохи бульйону і готуй далі на середньому вогні. Продовжуйте поступово підливати бульйон у міру того, як паста його вбирає. За 5-6 хвилин до кінця приготування – додай зелений горошок, а перед подачею – приправ різотто і посип його тертим пармезаном.

    9. Курка з пастою орзо в духовці

    Цікава варіація на тему класичної страви грецької кухні.

    Тобі знадобиться: 2 курячі філе, 250 г пасти орзо, 300 г помідорів у власному соку, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж і обсмаж куряче філе з часником, всип подрібнену цибулю і обсмаж всі разом до його прозорості. Додай томати, приправ та протушкуй ще кілька хвилин.

    Всип пасту орзо у форму для запікання і залий її соусом, що вийшов, з куркою. Часткою води, щоб вона майже повністю покривала м'ясо, і відправ блюдо на 30 хвилин у духовку при 170 градусах.

    10. Фарширований перець з пастою орзо та фаршем

    Багато хто любить фарширований перець з м'ясом та рисом, але з орзо – виходить анітрохи не гірше!

    Зараз читають:12 швидких рецептів паштету з консервованого тунця

    Тобі знадобиться: 6 болгарських перців, 400 г м'ясного фаршу, 250 г пасти орзо, 2 цибулини, 2 моркви, 2 ст.л. томатної пасти, 4 ст. сметани, 1 л води або бульйону, олія, сіль, спеції.

    Приготування: Відварити орзо до напівготовності і змішати її з фаршем та спеціями. Подрібни і обсмаж цибулю з морквою, дай їм охолонути і теж втрути в фарш. Зріж з перців кришечки, видали серединки і нафаршируй їх цією сумішшю. Окремо змішай воду або бульйон з томатною пастою та сметаною. Залий перці приготованим соусом, накрий кришкою, доведи до кипіння та туші 30-35 хвилин на середньому вогні.

    11. Паста орзо з баклажанами

    Ідеальна вегетаріанська страва, яка припаде до смаку навіть м'ясоїдам.

    Тобі знадобиться: 400 г пасти орзо, 1-2 баклажани, 2 болгарські перці, 1 фіолетова цибулина, 150 г маслин, 1 лимон, базилік, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Відвари орзо до готовності. Довільно наріж і обсмаж всі овочі, збризкати їх лимонним соком і приправ за смаком. Додай туди пасту, нарізані маслини, базилік та спеції, та готуй ще кілька хвилин.

    12. Салат з пастою орзо, шпинатом та фетою

    Яскравий та ошатний салат, який можна приготувати навіть на святковий стіл.

    Тобі знадобиться: 250 г пасти орзо, 150 г свіжого шпинату, 1 огірок, 1 болгарський перець, 1 фіолетова цибулина, 150 г фети, 50 г маслин, 50 г оливок, 100 мл оливкової олії, 2 ст.л. лимонного соку, 1,5 ст. орегано, сіль, мелений чорний перець.

    Приготування: Відвари пасту орзо, нарві шпинат руками і крупно наріж овочі з фетою. Довільно наріж оливки та маслини. Змішай оливкову олію з лимонним соком, спеціями та травами для заправки салату.

    13. Шурпа з пастою орзо

    Оригінальна варіація ситного, наваристого та густого супу.

    Тобі знадобиться: 800 г яловичини або баранини, 1 склянка пасти орзо, 1 склянка нуту, 5 картоплин, 2 болгарських перцю, 3 помідори, 2 цибулини, 2-4 зубчики часнику, 3 ст.л. томатної пасти, 1 пучок петрушки або кінзи, зіра, коріандр, сіль, мелений чорний перець.

    Заздалегідь замочі нут на ніч. Наріж і злегка обсмаж м'ясо до золотистості, відклади його вбік і обсмаж подрібнену цибулю в тій же сковороді. Додай до нього нут і смажу ще 5 хвилин, помішуючи.

    Додай м'ясо, нарізану картоплю та томатну пасту, злегка протушкуй та залий водою. Доведи шурп до кипіння і проварити 30-45 хвилин на слабкому вогні. Всип орзо та нарізані помідори з перцем, і продовжуй варити до готовності пасти. Наприкінці – додай спеції, часник та рубану зелень.

    14. Орзо з фаршем та овочами

    Самостійна страва, яка не потребує жодних доповнень.

    Тобі знадобиться: 250 г пасти орзо, 300 г м'ясного фаршу, 2 помідори, 1 морква, 1 цибулина, 1 ч.л. паприки, сіль, спеції.

    Приготування: Подрібни і обсмаж цибулю з морквою до м'якості, додай фарш і смаж всі разом до рум'яності ще 5-7 хвилин, помішуючи. Після чого всип нарізані помідори та спеції за смаком, готуй все разом ще 3-4 хвилини. Додай пасту орзо, влий 500 мл води, доведи до кипіння та туші 12-15 хвилин на середньому вогні.

    15. Салат з руколою та пастою орзо

    Теплий салат лише з кількох простих інгредієнтів.

    Тобі знадобиться: 150 г пасти орзо, 80 г пармезану, 25 г руколи, 1 жменя базиліка, 1 ч.л. рубаних горіхів до смаку, 1/2 лимона, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ч.л. винного оцту.

    Приготування: Змішай тертий пармезан, лимонний сік, цедру, оливкову олію та винний оцет. Відвари пасту орзо, нарві зелень руками та змішай разом усі інгредієнти.

    Зараз читають:15 найкращих способів приготувати шарлотку з грушею

    16. Паста орзо з гарбузом

    Приготуй гарбузове пюре заздалегідь із запеченого чи вареного гарбуза.

    Тобі знадобиться: 200 г пасти орзо, 200 г гарбузового пюре, 50 г цибулі, 150 мл 20% вершків, 80 г пармезану, 2 зубчики часнику, 1,5 ст.л. оливкової олії, 30 г вершкового масла|мастила|, сіль|соль|, спеції.

    Приготування: Подрібни та обсмаж цибулю з часником у суміші двох олій до рум'янцю. Додай гарбузове пюре, приправ і готуй ще 5-7 хвилин, а потім влий вершки і всип тертий пармезан. Протушкуй до розчинення сиру. У цей час відвари орзо, виклади пасту до гарбуза і готуй ще 2-3 хвилини.

    17. Орзо з куркою та овочами

    Замість курки так само чудово підійде і індичка.

    Тобі знадобиться: 400 г курячого філе, 150 г пасти орзо, 1 морква, 1 болгарський перець, 1 кабачок, 1 цибулина, 150 г томатів у власному соку, оливкова олія, сіль, спеції, ароматні трави.

    Приготування: Наріж і злегка обсмаж куряче філе, а потім всип подрібнену цибулю з морквою і готуй разом кілька хвилин. Додай овочі, що залишилися, а ще через 2-3 хвилини – томати з соком і спеції. Засип пасту орзо, влий приблизно 1 склянку води, дочекайся закипання і доведи до готовності на слабкому вогні, близько 10-15 хвилин.

    18. Паста орзо з буряком

    Надзвичайний і яскравий гарнір до курки або інших м'ясних страв.

    Тобі знадобиться: 150 г пасти орзо, 250 г буряка, 1/2 цибулини, 1 зубчик часнику, 400 мл води або бульйону, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Очисти і наріж буряк кубиком, збризкати його оливковою олією та запікання в духовці при 200 градусах до м'якості. Подрібни і обсмаж цибулю з часником на маслі, що залишилося, засип туди орзо і залий водою. Готуй близько 15 хвилин, поки вода не вбереться. Подрібни буряк у пюре, додай їх до пасти, приправ і готуй все разом ще 1 хвилину.

    19. Салат із пасти орзо з кабачками та стручковою квасолею

    Такий салат може бути або закускою, або гарніром.

    Тобі знадобиться: 100 г пасти орзо, 150 г стручкової квасолі, 1/2 кабачка, 2 помідори, 1/3 фіолетової цибулини, 1/3 моркви, 1 зубчик часнику, оливкова олія, сіль, спеції.

    Злегка приварити стручкову квасолю до м'якості, а решта овочів – довільно наріж і обсмаж на сильному вогні. Відвари орзо, змішай разом всі інгредієнти і приправ салат. Подавай його теплим чи холодним.

    20. Паелья з орзо, куркою та мідіями

    Вишуканий рецепт для всієї родини, орзо чудово замінить рис!

    Тобі знадобиться: 400 г філе курячих стегон, 10 мідій у раковинах, 250 г пасти орзо, 3 помідори, 1 болгарський перець, 100 г замороженого зеленого горошку, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 400 мл бульйону. копченої паприки, 0,5 ч. л. орегано, 1 ст.л. лимонного соку, оливкова олія, сіль, спеції.

    Приготування: Наріж курку, овочі та часник. Посип м'ясо всіма спеціями, обсмаж до рум'яності, відклади убік, а потім обсмаж болгарський перець, цибулю, часник і зелений горошок у тій же сковороді.

    Додай томати та орзо до засмажки, залий все бульйоном, доведи до кипіння і поверни назад курку. Влий лимонний сік і готуй 10 хвилин, помішуючи. Окремо приготуй мідії у невеликій кількості окропу або будь-яким іншим способом. Відправ мідії в готову паелью і подавай страву до столу.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *