Завдяки тому, що моцарелла неймовірно універсальна – її легко використовувати практично у будь-яких стравах. Моцареллу можна просто додати замість тертого сиру, так і зробити одним з основних інгредієнтів. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!
Зміст
1. Смажена моцарелла
Особливо вона гарна із кисло-солодким ягідним соусом.
Тобі знадобиться: 300 г моцарелли, 1 яйце, по 1/2 склянки борошна та панірувальних сухарів, спеції.
Приготування: Наріж моцареллу шматочками. Обмакни кожен шматочок у яйце, а потім – обваляй у борошні зі спеціями. Знову вмокни в яйце, обваляй у сухарях і смажу моцареллу до рум'яності у великій кількості олії. В кінці – виклади її на паперові серветки, щоб забрати зайвий жир.
2. Піца Маргарита з моцарелою
Класика, без якої ця добірка рецептів була б неповною.
Тобі знадобиться: 1 готова основа для піци, 100 г томатного соусу, 160 г моцарелли, 1 помідор, 1 жменя базиліка, спеції.
Приготування: Змасти основу для піци улюбленим соусом томатним і присип спеціями. Виклади нарізаний кружальцями помідор і скибочки моцарелли. Посип базиліком і відправ піцу в духовку на 10 хвилин при максимальній температурі.
3. Томатний крем-суп з моцарелою
При подачі можеш додати трохи часникових грінок.
Тобі знадобиться: 600 г помідорів, 2 моркви, 100 г кореня селери, 100 г моцарелли, 2 зубчики часнику, 2 тріски італійських трав, спеції.
Приготування: Наріж моркву та селеру, і обсмаж їх до м'якості. Додай нарізані та очищені помідори з часником і туші до м'якості всіх овочів. Додай трави, спеції та воду до бажаної консистенції. Подрібніть все блендером і проварити ще 10 хвилин. Розлий суп по тарілках і розклади шматочки моцарелли.
4. Капрезе з моцарелою
Закуска та салат в одному – просто знахідка на святковий стіл чи щодня.
Тобі знадобиться: 2 помідори, 100 г моцарелли, 20 г базиліка, 2 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзаміка, спеції.
Зараз читають:20 найсмачніших рецептів соусу зі слив на зиму
Приготування: Наріж моцарелу та помідори приблизно однаковими кружальцями. Виклади їх на тарілку, чергуючи з листочками базиліка. Збризкайте оливковою олією і бальзаміком, і приправ за смаком.
5. Сирний суп з моцарелли з сьомгою
Підійде лосось чи філе будь-якої іншої червоної риби.
Тобі знадобиться: 600 мл молока, 250 г моцарелли, 200 мл вершків, 200 г філе сьомги, 100 г пармезану, по 1 пучку базиліка та петрушки, 3 стебла селери, спеції, оливкова олія.
Змішай молоко і вершки, доведи до кипіння і додай терту моцареллу з пармезаном. Вари все на слабкому вогні, доки сир не розплавиться. Додай нарізану зелень, провари ще 3 хвилини, зніми суп з вогню, перебий його блендером і приправ.
Крупно наріж і обсмаж сьомгу до рум'яності з двох боків. Окремо обсмаж нарізану селеру і розклади її з сьомгою по тарілках. Залий все сирним супом і подавай до столу.
6. Овочевий салат із моцарелою
Літній рецепт для дачі, пікніка і не лише.
Тобі знадобиться: 200 г помідорів чері, 150 г моцарелли, 100 г редиски, 3 огірки, 1 болгарський перець, 4 гілочки зелені, 1 жменя маслин, оливкова олія, спеції.
Приготування: Довільно наріж всі інгредієнти, подрібни зелень і додай маслини. Збризкати салат оливковою олією і приправ за смаком.
7. Гарячі бутерброди з моцарелою та помідорами
Зроби великі бутерброди або маленькі канапе – як подобається.
Тобі знадобиться: 4 скибочки хліба, 1 зубчик часнику, 2 помідори, 250 г моцарелли, 2 пера зеленої цибулі, 40 г вершкового масла, спеції, базилік.
Приготування: Змасти скибочки хліба вершковим маслом, присип часником та спеціями. Виклади кружечки помідорів і скибочки моцарелли, посип все рубаною зеленою цибулею та спеціями. Відправ бутерброди в духовку на 10 хвилин при 200 градусах.
8. Вершковий соус з моцарелою
Варіація на тему вершково-сирного соусу, який підійде майже до будь-яких страв.
Тобі знадобиться: 200 мл вершків, 100 г моцарелли, 100 г цибулі, 30 г вершкового масла, по 2 щіпки мускатного горіха, солі, білого перцю та паприки.
Приготування: Дрібно наріж і обсмаж цибулю на вершковому маслі 5 хвилин. Нагрій вершки, додай цибулю і терту моцарелу. Вари цей соус пару хвилин, помішуючи, а потім додай усі спеції.
9. Кабачки з моцарелою в духовці
Легка дієтична страва, якій взагалі не потрібні ніякі доповнення.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 150 г моцарелли, 1 ст.л. оливкової олії, спеції та італійські трави.
Приготування: Наріж кабачок кружальцями, виклади їх у форму, збризкайте оливковою олією і приправ. Засип все тертою або нарізаною моцарелою і відправ блюдо в духовку на 25-30 хвилин при 180 градусах.
Зараз читають:10 найкращих способів приготувати цукати з гарбуза
10. Салат з полуницею та моцарелою
Таким простим у приготуванні салатом можна порадувати навіть гурманів!
Тобі знадобиться: 300 г полуниці, 100 г руколи, 250 г моцарелли, спеції, бальзамік, оливкова олія.
Приготування: Промий і обсуши руколу, розріж полуницю і довільно наріж моцарелу. Приправ і салат салат оливковою олією з бальзаміком.
11. Запечені баклажани з помідорами та моцарелою
Вибирай спеції та ароматні трави на свій смак – підійдуть будь-які.
Тобі знадобиться: 2 баклажани, 100 г моцарелли, 200 г помідорів, 50 г маслин, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. каперсів, 2 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Наріж баклажани вздовж навпіл, видали серединки і змасти половинки олією. Відправ їх на 20 хвилин в духовку при 200 градусах, а м'якоть із серединок – подрібни і обсмаж до золотистості з часником.
Додай нарізані помідори, каперси, оливки та спеції та туші 15 хвилин на слабкому вогні. Виклади цю начинку в човники з баклажанів і зверху додай слайси моцарелли. Відправте блюдо в духовку ще на 7-10 хвилин.
12. Салат з помідорами, шпинатом та моцарелою
Готовий салат можеш додатково посипати рубаними горіхами.
Тобі знадобиться: 120 г моцарелли, 1 пучок шпинату, 120 г помідорів чері, спеції, оливкова олія, бальзамік.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж шпинат в олії до м'якості. Довільно наріж помідори чері та моцареллу. Приправ салат і збризкати його бальзаміком.
13. Канапе з моцарелою та маслинами
Для цього рецепту найкраще підходить моцарелла у маленьких кульках.
Тобі знадобиться: 10 помідорів чері, 10 кульок моцарелли, 10 маслин, 10 листків базиліка.
Підбери помідори чері та кульки моцарелли приблизно одного розміру. Довільно збери всі інгредієнти на шпажки та подавай канапе до столу.
14. Намазка з моцарели та базиліка
Найпростіша закуска на швидку руку. Можна змащувати на хліб, крекери чи хлібці.
Тобі знадобиться: 400 г моцарелли, 1/2 пучка базиліка, 2 зубчики часнику, 3 ст.л. оливкової олії, спеції.
Приготування: Подрібни листя базиліка та часник у блендері. Додай олію, спеції та нарізану моцарелу. Збий все до однорідності.
15. Маффіни з моцарелою та в'яленими помідорами
Цікавий і простий у приготуванні перекушування – просто так чи в дорогу.
Тобі знадобиться: 170 г борошна, 190 мл молока, 1 яйце, 30 г вершкового масла, 250 г моцарелли, 4 в'ялені помідори, 3 гілочки базиліка, 1,5 ч.л. розпушувача, спеції.
Приготування: Збийте віночком молоко з яйцем і розтопленим вершковим маслом. Додай борошно, що просіює, зі спеціями і розпушувачем, і перемішай тісто. Додай нарізаний базилік, в'ялені помідори та моцарелу. Виклади тісто у формочки для маффінів і випікай близько 30 хвилин у духовці при 190 градусах.
Зараз читають:20 найкращих рецептів, як приготувати пиріг з абрикосами
16. Канапе з моцарелою та ковбасою
Відмінно підійде сирокопчена ковбаса з яскравим смаком та ароматом.
Тобі знадобиться: 10 оливок, 10 кульок моцарели, 10 скибочок ковбаси.
Приготування: Наріж ковбасу тонкими слайсами і красиво склади їх навпіл або зверни рулетиками. Збери всі інгредієнти на шпажки.
17. Запечена броколі з моцарелою
Ще одне ідеальне поєднання, яке неможливо переоцінити!
Тобі знадобиться: 400 г броколі, 150 г моцарелли, італійські трави, спеції, олія.
Приготування: Приваріть суцвіття броколі 3 хвилини в киплячій воді і викладіть їх у змащену маслом форму. Посип спеціями і додай зверху шматочки моцарелли. Відправте блюдо в духовку на 15 хвилин при 200 градусах.
18. Яйця з моцарелою в духовці
Елементарний сніданок нашвидкуруч, коли немає багато часу на приготування їжі.
Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г моцарелли, 2 шматочки хліба для тостів, спеції, олія.
Приготування: Змасти маслом форму для запікання, виклади туди скибочки хліба, щоб вони повністю покривали дно, і посип їх половиною тертої тертою моцарели і спеціями. Вбий зверху яйця з цілими жовтками і засип залишилася моцарелою. Відправ все в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах.
19. Брускетти з моцарелою, шинкою та персиками
Вибирай сирокопчену шинку, нарізану тонкими слайсами.
Тобі знадобиться: 6 смужок шинки, 2 персики, 120 г моцарелли, 1 багет, 30 г коричневого цукру, 20 г вершкового масла.
Приготування: Наріж і злегка обсмаж багет на сухій сковороді. Наріж моцареллу слайсами. Персики обдай окропом, очисти і наріж часточками. Трохи обсмаж ці часточки до м'якості у вершковому маслі, присипавши їх цукром. Виклади всі інгредієнти на скибочки багету і подавай.
20. Паста з беконом та моцарелою
Так само смачно виходить як зі спагетті, так і з макаронами будь-якої форми.
Тобі знадобиться: 500 г пасти, 125 г моцарелли, 100 г бекону, 300 г помідорів, 30 г пармезану, 2 зубчики часнику, 1 пучок базиліка, оливкова олія, спеції.
Відвари пасту до готовності. Очисти помідори та подрібни їх у блендері або натрій на тертці. Обсмажити в ложці олії нарізаний бекон, додати часник і смажити ще 1 хвилину.
Додай томат і половину рубаного базиліка, туши соус 3-4 хвилини, помішуючи, і посип базиліком, що залишився. Приправ соус за смаком і змішай його з пастою. Додай терту моцареллу, знову все перемішай і потім посип тертим пармезаном.
Джерело: dietcenter.com.ua