20 найсмачніших рецептів із суниці

Яскравий аромат суниці неможливо сплутати з будь-якою іншою ягодою, і тому не дивно – вона стала дуже популярною у кулінарії. Особливо добре із суниці виходять десерти, напої, випічка та пікантні соуси. Розповідаємо 20 найкращих рецептів!

Зміст

  • 1. Сирний кекс із суницею
  • 2. Варення із суниці з цілими ягодами
  • 3. Молочний коктейль із суницею
  • 4. Компот із суниці на зиму
  • 5. Пиріг на сметані із суницею
  • 6. Суничний мус із зефіром
  • 7. Манник із суницею
  • 8. Вершкове морозиво із суницею та шоколадом
  • 9. Суничний крем
  • 10. Варення-п'ятихвилинка із суниці
  • 11. Заливний пиріг із суницею
  • 12. Конфітюр із суниці з пектином
  • 13. Перетерта суниця із цукром
  • 14. Суничний соус до м'яса
  • 15. Білковий мус із суницею
  • 16. Дріжджові пиріжки із суницею
  • 17. Смузі із суниці та банана
  • 18. Вівсяна каша із суницею
  • 19. Суничний чай
  • 20. Шарки із суницею
  • 1. Сирний кекс із суницею

    Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою для краси.

    Тобі знадобиться: 220 г борошна, 100 г вершкового масла, 3 яйця, 150 г цукру, 200 г сиру, 10 г розпушувача, 200 г суниці, 1 ст.л. крохмалю.

    Приготування: Розітріть м'яке масло з цукром, додай сир і знову розітріть. Поштучно вбий яйця, а далі – втрути борошно з розпушувачем. Змішай суницю з крохмалем і теж втрути її в тісто. Виклади тісто, що вийшло, у форму і випікай кекс 50-60 хвилин в духовці при 180 градусах.

    2. Варення із суниці з цілими ягодами

    Щоб зберегти ніжні ягоди цілими, дотримуйся технології.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1,2 кг цукру, 2 г лимонної кислоти.

    Приготування: Засип суниці цукром і залиш на ніч. Доведи заготовку до кипіння, зніми з вогню і залиш на 20 хвилин. Знову доведи до кипіння та зніми з вогню на 20 хвилин. І так повтори ще двічі. Після останнього варіння – додай лимонну кислоту і закатай варення в стерилізовані банки.

    3. Молочний коктейль із суницею

    Навіть початківці легко впораються з таким рецептом.

    Тобі знадобиться: 2 склянки суниці, 2 склянки молока, 200 г морозива.

    Приготування: Відправте всі інгредієнти в блендер і додай трохи цукру за бажанням. Ретельно збий, розлий коктейль по склянках і подавай.

    4. Компот із суниці на зиму

    Особливо ароматним компот виходить із лісової суниці – неможливо пройти повз.

    Тобі знадобиться: 3 кг суниці, 1 л води, 600 г цукру.

    Засип суницю в підготовлені банки. Звари сироп з води та цукру, залий їм ягоди та простерилізуй банки ще 3-4 хвилини в киплячій воді. Закатай компот на зиму.

    Зараз читають:20 найсмачніших рецептів із морськими гребінцями

    5. Пиріг на сметані із суницею

    Дуже смачний, ароматний і простий у приготуванні частування до чаю.

    Тобі знадобиться: 100 г сметани, 4 яйця, 1 склянка цукру, 2 щіпки ваніліну, 1,5 ч.л. розпушувача, 1 склянка борошна, 1 склянка суниці.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром до пишності, додай сметану і знову зби. Всип просіяне борошно з ваніліном і розпушувачем. Вили половину тіста у форму, виклади шар суниці, знову залий тісто і знову виклади ягоди. Випікай пиріг у духовці 30-40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    6. Суничний мус із зефіром

    Незвичайний десерт із готового зефіру та ягоди.

    Тобі знадобиться: 180 мл 33% вершків, 300 г суниці, 100 г зефіру, 60 мл води, 2 ст. цукру.

    Залий половину суниці водою, додай цукор , провари 5 хвилин і блендером збий до однорідності. Додай у пюре подрібнений зефір, прогрій все разом і знову збий блендером. Дай масі охолонути до кімнатної температури. Міксером зби вершки до піків і акуратно втрути їх у ягідну масу. Туди ж втрути цілу суницю. Розклади мус по келихах і прибери в холодильник.

    7. Манник із суницею

    Класичний манник заграє новими фарбами!

    Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 1 склянка манки, 1 склянка суниці, 1 склянка борошна, 100 г вершкового масла|мастила|, 1 склянка цукру, 1 ч.л. соди, 3 яйця.

    Приготування: Міксером зби яйця з цукром, додай сухі інгредієнти, влий кефір і ретельно все перемішай. Залиш тісто на 20 хвилин і акуратно втрути в нього суницю. Вилий у форму і випікай манник 35-40 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Вершкове морозиво із суницею та шоколадом

    Щоб у морозиві не залишилося кристалів льоду, кілька разів перемішай його в процесі заморожування.

    Тобі знадобиться: 300 мл 35% вершків, 100 г темного шоколаду, 4 яйця, 100 г суниці, 200 г цукрової пудри.

    Відділи жовтки від білків. Збий жовтки з половиною цукрової пудри до білого, а білки з другою половиною – до піків. Окремо збий вершки до густини. Акуратно змішай все разом, а потім втрути суницю і тертий шоколад. Виклади заготовку в контейнер і забери в морозилку.

    9. Суничний крем

    Його можна подавати просто так або використовувати для випікання та десертів.

    Тобі знадобиться: 120 г суниці, 200 мл 33% вершків, 200 г маскарпоне, 4 ст. цукру, 2 щіпки ваніліну.

    Блендером подрібни суницю з ложкою цукру в пюре і перетріть її через сито . Міксером збий вершки з цукром і ваніліном, що залишився, до піків. Додай маскарпоне, знову збий і поступово додай суничне пюре. Вимішати крем до однорідності.

    Зараз читають:20 простих рецептів томатної пасти на зиму

    10. Варення-п'ятихвилинка із суниці

    Для ніжної суниці цілком вистачить і буквально 5 хвилин варіння.

    Тобі знадобиться: 600 г суниці, 600 г цукру, 300 мл води.

    Приготування: Звари однорідний сироп із води та цукру. Засип у нього суницю, знову доведи до кипіння і провари варення 5 хвилин на слабкому вогні. Закатай його до стерилізованих банків.

    11. Заливний пиріг із суницею

    З оригінальним тестом на основі жирних вершків!

    Тобі знадобиться: 400 г суниці, 3 яйця, 180 г цукру, 1 ст. крохмалю, 150 г борошна, 150 мл 33% вершків.

    Змішай суницю з крохмалем і виклади її у форму . Міксером збий яйця з цукром добілу. Додай борошно. Окремо зби вершки до піків і втрути їх у тісто. Залий ягоди тестом, що вийшов, і випікай пиріг 45 хвилин в духовці при 180 градусах.

    12. Конфітюр із суниці з пектином

    Цей густий конфітюр можна додавати до інших десертів або випічки, або просто з'їсти з чаєм.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг суниці, 750 г цукру, 30 г пектину.

    Блендером подрібни половину суниці , змішай з цілими ягодами і засип у каструлю. Змішай пектин із цукром, засип його туди ж і перемішай. Доведи до кипіння, постійно помішуючи. Провари 2-3 хвилини і розлий конфітюр по стерилізованих банках.

    13. Перетерта суниця із цукром

    Найлегша заготівля на зиму без довгого варіння.

    Тобі знадобиться: 1 кг суниці, 1 кг цукру.

    Приготування: Суницю розімні товкачем або подрібни блендером. Додай цукор, перемішай, залиш ще на 1 годину і знову перемішай. Розклади заготовку в контейнери для морозилки або закатай у стерилізовані банки та зберігай у холодному місці.

    14. Суничний соус до м'яса

    Смачний соус, який захочеться готувати знову та знову.

    Тобі знадобиться: 600 г суниці, 4 горошини запашного перцю, 2 бутони гвоздики, 4 зубчики часнику, 1 лимон, цукор, сіль, мелений чорний перець, 1-2 перці чилі, імбир, 1 ч.л. кориці, зелень, 1 ч. л. крохмалю, 15 г вершкового масла|мастила|.

    Приготування: Подрібни імбир, часник та чилі. Злегка обсмаж їх у вершковому маслі, додай дрібно нарізану суницю і 3/4 склянки води. Додай ложку цукру, щіпку солі та увари все до густини. Додай всі спеції, лимонну цедру та зелень до смаку. Прогрій 1 хвилину і влий розведений у воді крохмаль. Протушкуй соус ще 2-3 хвилини.

    15. Білковий мус із суницею

    Делікатний та красивий десерт, і готується лише з кількох інгредієнтів!

    Зараз читають:Пельмені в горщиках в духовці: 20 найкращих рецептів

    Тобі знадобиться: 200 г суниці, 3-4 ст. цукру, 1 яєчний білок.

    Приготування: Подрібни суницю з ложкою цукру. Перетри пюре через сито, додай цукор, що залишився, і перемішай. Міксером зби білок до піків і акуратно змішай його з пюре. Розклади мус у креманки та прибери в холодильник.

    16. Дріжджові пиріжки із суницею

    Дрібна суниця чудово підходить для начинки пиріжків, бо її навіть не потрібно різати.

    Тобі знадобиться: 3 склянки борошна, 250 мл молока, 1 ст. сухих дріжджів, 1/2 склянки та 3 ст.л. цукру, 2 яйця, 50 мл олії, 2 ч.л. крохмалю, 500 г суниці.

    Приготування: У теплому молоці розведи дріжджі та 3 ложки цукру, і залиши їх на 15 хвилин. Додай яйця та масло, перемішай і всип просіяне борошно. Ретельно виміси тісто та залиш його в теплі на 1 годину. Розділи на частини, розкатай коржики і виклади суницю. Присип її цукром і крохмалем, і сформуй пиріжки.

    Виклади пиріжки на пергамент, накрий рушником і залиш на 20 хвилин. Змаж їх водою або сиропом, і випікай в духовці 20-30 хвилин при 180 градусах.

    17. Смузі із суниці та банана

    Якщо хочеш зробити пісне смузі, тоді заміни кефір рослинним молоком.

    Тобі знадобиться: 2 банани, 300 г суниці, 300-400 мл кефіру.

    Приготування: Очисти банани, перебери суницю і надішліть всі інгредієнти в блендер. Збий смузі до однорідності.

    18. Вівсяна каша із суницею

    Корисний сніданок стане ще смачнішим, якщо додати до нього суниці.

    Тобі знадобиться: 50 г вівсяних пластівців, 300 мл молока, 50 г суниці, 10 г вершкового масла|мастила|, цукор.

    Приготування: Закип'яти молоко, додай цукор та вівсянку, і вари кашу на середньому вогні до готовності. За кілька хвилин до кінця приготування – всип ягоди суниці. А потім додай вершкове масло і дай каші трохи настоятися.

    19. Суничний чай

    Чудовий рецепт чаю для всієї родини!

    Тобі знадобиться: 2 гілочки м'яти, 2 гілочки естрагону, 3 листя смородини, 3 листи малини, 1 гілочка меліси, 2 жмені суниці.

    Засип всі інгредієнти у френч-прес або заварник . Зали окропом і дай чаю настоятися протягом 5-7 хвилин.

    20. Шарки із суницею

    Швидкі та смачні пиріжки на швидку руку, коли зовсім не хочеться витрачати час.

    Тобі знадобиться: 500 г готового листкового тіста, 300 г суниці, 100 г цукру, 1 яйце.

    Розкатай і наріж листкове тісто на квадрати. На кожен із них виклади ягоди суниці і посип їх цукром. Защипни куточки зверху, змасти збитим яйцем і випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *