20 найсмачніших рецептів джему зі сливи

Густі джеми ідеальні у своїй універсальності. Тут доповнення до тостів або млинців, і соус до м'яса, і начинка для пирогів, і просто самостійне частування до чаю. Сьогодні зібрали для тебе добірку з 20 найкращих рецептів джему зі сливи. Надихайся та готуй!

Зміст

  • 1. Джем із сливи – класичний рецепт
  • 2. Джем із сливи з пектином
  • 3. Джем із сливи з желфіксом
  • 4. Джем із сливи з агар-агаром
  • 5. Джем зі сливи з желатином
  • 6. Джем зі сливи з волоськими горіхами
  • 7. Джем зі сливи та яблук
  • 8. Джем зі сливи та абрикосів
  • 9. Джем зі сливи з коньяком
  • 10. Джем зі сливи та груші
  • 11. Джем зі сливи та персиків
  • 12. Джем зі сливи та апельсинів
  • 13. Джем зі сливи та полуниці
  • 14. Джем із сливи без цукру
  • 15. Джем зі сливи без варіння
  • 16. Джем із сливи з шоколадом
  • 17. Джем зі сливи з корицею та чилі
  • 18. Джем зі сливи з какао
  • 19. Джем зі сливи в мультиварці
  • 20. Джем зі сливи з лимоном
  • 1. Джем із сливи – класичний рецепт

    Найпростіший варіант без добавок і загусників.

    Тобі знадобиться: 900 г сливи, 300 г цукру, 50 мл води.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки, додай воду і провар до м'якості. Подрібни сливу блендером, додай цукор і проваріть джем близько 1 години на мінімальному вогні без загусання. Закатай його в стерильні банки.

    2. Джем із сливи з пектином

    Слива сама по собі добре густіє, але додавання пектину прискорює процес приготування.

    Тобі знадобиться: 2 кг сливи, 1,5 кг цукру, 15 г пектину, 100 мл води.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки, додай цукор і воду, і провари всі півгодини до м'якості. Подрібніть блендером і проваріть джем ще півгодини. Змішай пектин і пару ложок цукру, і всип його за 5 хвилин до кінця варіння, помішуючи. Закатай джем у стерильні банки.

    3. Джем із сливи з желфіксом

    Желфікс добрий тим, що створений спеціально для консервування, тому зручний у використанні.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 500 г цукрового піску, 1 упаковка желфіксу.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки та подрібни фрукти в блендері. Змішай желфікс і 2 ложки цукру, відправь до сливи, перемішай і доведи до кипіння. Провари заготовку 3 хвилини і додай цукор, що залишився. Знову доведи до кипіння, проваріть джем ще 3 хвилини і закатай його в стерильні банки.

    4. Джем із сливи з агар-агаром

    Якщо захочеш позбутися шматочків шкірки, тоді перетріть сливу через сито.

    Тобі знадобиться: 2,5 кг сливи, 1,5 кг цукру, 10 г агар-агару, 2 щіпки лимонної кислоти.

    Зараз читають:20 легких рецептів компоту з абрикосів на зиму

    Приготування: Довільно наріж сливу, засип цукром і залиш на ніч. Доведи до кипіння і проваріть джем 5 хвилин. Подрібни його блендером, додай лимонну кислоту і провари ще 5 хвилин. Змішай агар-агар і 2 ложки цукру, додай у джем, перемішай і провари ще 10 хвилин. Закатай заготівлю у стерильні банки.

    5. Джем зі сливи з желатином

    Желатин – далеко не єдина хитрість цього рецепту.

    Тобі знадобиться: 1,3 кг сливи, 600 г цукру, 6 ст. лимонного соку, 15 г желатину, 1 ч. л. вершкового масла.

    Дрібно наріж сливу без кісточок, додай лимонний сік і половину цукру, і залиш на 1 годину. Розведи желатин у воді за інструкцією. Доведи сливу до кипіння і проварити 4 хвилини, а потім розімні товкачем. Додай цукор, що залишився, і провари ще 5-7 хвилин. Втрути в джем желатин до розчинення, потім додай вершкове масло, знову перемішай і закатай у стерильні банки.

    6. Джем зі сливи з волоськими горіхами

    Слива з горіхами – одне з найкращих поєднань інгредієнтів. Можеш влити ложку коньяку або улюбленого лікеру при варінні.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг сливи, 70 г волоських горіхів, 800 г цукрового піску, 1 ч.л. лимонної цедри, 150мл води.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки, залий водою і проварити 10 хвилин. Подрібніть масу блендером і знову доведіть до кипіння. Додай цукор, цедру та подрібнені горіхи. Проварити всі разом ще близько 20-30 хвилин до загусання, помішуючи. Захід джем на зиму в стерильні банки.

    7. Джем зі сливи та яблук

    Один із найгустіших джемів, в якому буквально стоїть ложка.

    Тобі знадобиться: 800 г яблук, 600 г сливи, 700 г цукру, 100 мл води.

    Приготування: Очисти і наріж яблука, влий воду і проварити 10-15 хвилин до м'якості. Додай нарізані сливи та вари ще 15 хвилин. Перетріть масу через сито, знову закип'яти, проварити 5 хвилин і додай цукор. Вари джем ще 10-15 хвилин і розлий по стерильним банкам.

    8. Джем зі сливи та абрикосів

    Чудовий рецепт джему з доступних дачних фруктів.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 кг абрикосів, 800 мл води, 1,5 кг цукру.

    Приготування: Закип'яти воду з цукром і проварити сироп 10 хвилин. Відправ у нього подрібнені сливи та абрикоси, зніми з вогню і дай охолонути. Подрібніть все блендером, знову доведіть джем до кипіння і вари до бажаної густоти. Закатай його на зиму у стерильні банки.

    9. Джем зі сливи з коньяком

    Зовсім трохи міцного алкоголю не залишає сліду, але надає цікавого післясмаку.

    Зараз читають:12 дивовижних рецептів пастили із чорної смородини

    Тобі знадобиться: 3 кг слив, 2 яблука, 1 ст. кориці, 100 мл води, 20 г ванільного цукру, 2 кг цукру, 50 мл коньяку.

    Приготування: Змішай обидва види цукру і воду, і проварити на середньому вогні до розчинення. Додай корицю та дрібно нарізані очищені яблука, і знову доведи до кипіння. Потім додай нарізані сливи, перемішай і варіть півгодини під кришкою на слабкому вогні.

    Дістань шумівкою фрукти, подрібни їх блендером і вирушай назад. Влий коньяк, знову доведи джем до кипіння, провари до бажаної густоти і розлий його по стерильним банкам.

    10. Джем зі сливи та груші

    У цей рецепт можна додати ще пару яблук чи абрикосів.

    Тобі знадобиться: 700 г слив, 700 г груш, 300 г цукрового піску, 0,5 ч.л. лимонної кислоти.

    Приготування: Очисти груші, видали зі злив кісточки, довільно все наріж і змішай із цукром та лимонною кислотою. Залиш фрукти на 2-3 години. Доведи до кипіння, проварити 5 хвилин і прибери з вогню ще на 2-3 години. Повтори попередній крок. Подрібни джем блендером і провари останні п'ять хвилин. Захід у стерильні банки на зиму.

    11. Джем зі сливи та персиків

    Обов'язково вибирай соковиті стиглі фрукти, щоб джем був ще смачнішим.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 кг персиків, 1 кг цукру, 1 паличка кориці, 1 ч.л. лимонного соку.

    Приготування: Видали кісточки і наріж фрукти. Додай 1 склянку води, цукор і доведи до кипіння. Провар до м'якості і розімні джем товкушкою або подрібни блендером. Додай корицю і провари джем ще півгодини, а потім влий лимонний сік. Ще через пару хвилин розлий джем по стерильним банкам.

    12. Джем зі сливи та апельсинів

    Подвійно ароматний, а як інакше з таким поєднанням фруктів!

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 2 апельсини, 1 кг цукру.

    Зніми з апельсинів цедру і окремо подрібни м'якоть без плівок. Довільно наріж сливу і зби все блендером. Змішай фруктове пюре з цукром і провари приблизно півгодини до загусання. Закатай його в стерильні банки.

    13. Джем зі сливи та полуниці

    Дуже до речі буде ложка ванільного екстракту чи кориці.

    Тобі знадобиться: 600 г сливи, 400 г полуниці, 1 склянка цукру, 1 лимон, 1/3 склянки меду.

    Приготування: Довільно наріж сливу з полуницею і змішай їх із цукром та лимонним соком. Залиш на ніч, подрібни блендером і доведи до кипіння. Проварити джем півгодини, додай мед і провари ще пару хвилин. Закатай його в стерильні банки.

    14. Джем із сливи без цукру

    Цей рецепт джему спеціально для тих, хто стежить за калоріями та своїм раціоном.

    Зараз читають:Оладки на кефірі – 20 найкращих рецептів та способів приготування

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 склянка води.

    Приготування: Видали зі злив кісточки, залий водою і проварю до м'якості. Подрібни блендером і постав джем варитися далі, поки він не загусне приблизно вдвічі. Закатай його в стерильні банки.

    15. Джем зі сливи без варіння

    Бережи такий джем у холодильнику в невеликих баночках.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 2 кг цукру.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки і пропусти її через м'ясорубку. Додай цукор, перемішай, залиш на 10 хвилин і знову перемішай. Розлити сирий джем у сухі стерильні банки.

    16. Джем із сливи з шоколадом

    Всі любителі оригінальних заготовок будуть точно захоплені таким десертом.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 700 г цукрового піску, 100 г шоколаду, 1 щіпка ваніліну, 1 щіпка кориці.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки, засип її цукром і залиш на 2 години. Потім 20 хвилин проварити до м'якості і додай корицю з ваніліном. Вари ще 20 хвилин і додай тертий шоколад. Проварити джем ще 5-7 хвилин, помішуючи, подрібни блендером і закатай у стерильні банки.

    17. Джем зі сливи з корицею та чилі

    Регулюй гостроту заготівлі кількістю спецій.

    Тобі знадобиться: 900 г сливи, 300 г цукру, 50 мл води, 1 ст. кориці, 2 щіпки пластівців чилі.

    Приготування: Наріж сливу, подрібни блендером, додай цукор з водою і проварити 20 хвилин. Додай корицю та чилі, перемішай і проваріть джем до бажаної густоти. Закатай його в стерильні банки.

    18. Джем зі сливи з какао

    Шикарний спосіб приготувати шоколадно-сливовий джем!

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 700 г цукру, 2 ст. какао, 1 щіпка ваніліну, 1 щіпка кориці, 1 щіпка меленої гвоздики.

    Приготування: Подрібніть сливу без кісточок блендером або пропустіть через м'ясорубку. Додай цукор і проварити 20 хвилин. Додай какао і всі спеції, і провари ще 20 хвилин. Розлий джем по стерильним банкам.

    19. Джем зі сливи в мультиварці

    Якщо хочеш зробити джем густішим, тоді збільши час приготування.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 кг цукру, 2 ст. лимонного соку.

    Приготування: Видали зі сливи кісточки і подрібни її блендером. Додай цукор і лимонний сік, і готуй джем 1:00 в мультиварці в режимі «Гасіння». Закатай джем у стерильні банки.

    20. Джем зі сливи з лимоном

    Щоб джем не був надто нудотним, достатньо додати до нього трохи лимона.

    Тобі знадобиться: 1 кг сливи, 1 кг цукру, 1 лимон.

    Приготування: Ошпарь лимон окропом, наріж із шкіркою і видали кісточки. Зі сливи теж видали кісточки і пропусти фрукти через м'ясорубку. Додай цукор та варі джем до густини близько 40 хвилин. Розлий його по стерильним банкам.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *