20 найкращих способів приготувати шарлотку з вишнею

Не чекай приводу, приготуй смачну шарлотку з вишнею просто так! Ми вирішили допомогти тобі в цьому та підготували 20 безпрограшних рецептів. Вони порадують простотою і, звичайно ж, найсмачнішими результатами. Але найголовніше – це швидкість! На весь процес із миттям посуду у тебе піде не більше 45 хвилин.

Зміст

  • 1. Шарлотка з вишнею – класичний рецепт
  • 2. Шарлотка з вишнею на сметані
  • 3. Пишна шарлотка з вишнею на молоці
  • 4. Ванільна шарлотка з вишнею
  • 5. Шарлотка з медом та вишнею
  • 6. Шарлотка з вишнею на кефірі
  • 7. Сирна шарлотка з вишнею
  • 8. Шарлотка з вишнею на кефірі без яєць
  • 9. Шарлотка з вишнею на йогурті
  • 10. Шарлотка з вишнею на вершках
  • 11. Пишна шарлотка з вишнею на майонезі
  • 12. Шарлотка з вишнею на смальці
  • 13. Шарлотка з вишнею на сироватці зі штрейзельною крихтою
  • 14. ПП-шарлотка з вишнею
  • 15. Шарлотка з вишнею та яблуками
  • 16. Шоколадна шарлотка з вишнею
  • 17. Шарлотка з яблуками, брусницею та вишнею
  • 18. Шарлотка з вишнею та червоною смородиною
  • 19. Шарлотка з вишнею на кисляку
  • 20. Шарлотка з вишнею на жовтках
  • 1. Шарлотка з вишнею – класичний рецепт

    Чистити вишню від кісточок необов'язково, але набагато безпечніше.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 175 г борошна, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 жменю вишні.

    Яйця збий з сіллю і цукром до пишності. Всип просіяне борошно і акуратно перемішай. Вишню очисти від кісточок та виклади на дно підготовленої форми. Влий тісто і постав шарлотку на 25-30 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.

    2. Шарлотка з вишнею на сметані

    Підійде сметана будь-якої жирності.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 г борошна, 3 ст. сметани, 0,5 ч. л. соди, 160 г цукру, ванілін на кінчику ножа, 1 жменю вишні.

    Яйця збий з цукром, додай ванілін і сметану, змішану з содою. Всип просіяне борошно, перемішай і виклади тісто в підготовлену форму. Вишню очисти від кісточок і рівномірно розклади на поверхні майбутньої шарлотки. Випікай протягом 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    3. Пишна шарлотка з вишнею на молоці

    Всі продукти завчасно підготуй і завись.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 250 г борошна, 150 мл молока, 50 г вершкового масла, 1 пакетик ванільного цукру, 1/2 склянки цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Яйця збий з цукром до пишності. Додай сіль, ванільний цукор, розтоплену олію та молоко. Всип просіяне борошно і ретельно перемішай. Вишню очисти від кісточок і виклади у форму, застелену пекарським папером. Залий її тестом, розрівняй і випікай шарлотку 25-30 хвилин при 180 градусах.

    4. Ванільна шарлотка з вишнею

    Якщо яйця дрібні, додай 4 штуки.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 200 г борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 крапля ванільної есенції, 100 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Зараз читають:20 простих рецептів пасти з креветками у вершковому соусі

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай розтоплену олію, ванільну есенцію, просіяне борошно, розпушувач і добре перемішай. Вишню очисти від кісточок і виклади на дно застеленої форми. Влий тісто і постав шарлотку на 30 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.

    5. Шарлотка з медом та вишнею

    Зацукрований мед попередньо розтопи на водяній бані.

    Тобі знадобиться: 5 яєць, 220 г борошна, 150 г меду, сіль на кінчику ножа, 5 г вершкового масла|мастила|, 150 г вишні.

    Яйця зби з сіллю до пишності, додай мед , просіяне борошно і ретельно перемішай. Змасти форму олією, вили тісто і додай очищену від кісточок вишню. Випікай шарлотку 30 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    6. Шарлотка з вишнею на кефірі

    Пробуй кефір – він повинен бути свіжим та смачним!

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 180 г борошна, 200 мл кефіру, 0,5 ч.л. соди, 180 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Приготування: Теплий кефір змішай із содою. Яйця збий із цукром та сіллю. Змішай обидві заготовки, додай борошно, що просіює, і перемішай тісто до однорідності. Застели форму пергаментним папером, виклади очищену від кісточок вишню та залий все рідким тестом. Випікай шарлотку 30 хвилин|мінути| в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.

    7. Сирна шарлотка з вишнею

    Найсмачніше виходить на жирному сирі.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г борошна, 300 г сиру, 0,5 ч.л. соди, 1 ст. манки, 1 склянка цукру, ванілін на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Сир протри через сито, а яйця збий з цукром до пишності. Змішай обидві заготовки, додай соду, ванілін, манку та просіяне борошно. У підготовлену форму влий тісто і виклади зверху очищену від кісточок вишню. Випікай шарлотку 25-30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    8. Шарлотка з вишнею на кефірі без яєць

    Відмінний рецепт шарлотки, коли закінчилися яйця.

    Тобі знадобиться: 300 г борошна, 240 мл жирного кефіру, 80 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. соди, 1 склянка цукру, 1 крапля ванільного екстракту, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.

    Приготування: Змішай теплий кефір із содою, додай розтоплену олію, цукор, ванільний екстракт та сіль. Всип просіяне борошно і очищену від кісточок вишню, і добре перемішай. Вилий тісто в застелену форму і постав на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    9. Шарлотка з вишнею на йогурті

    Готову шарлотку виклади на решітку та присип цукровою пудрою.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 280 г борошна, 150 г натурального йогурту, 0,5 ч.л. соди, 200 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай йогурт і добре перемішай. Всип борошно, змішане з содою, і перемішай ще раз. Вишню очисти від кісточок і виклади на дно застеленої форми. Залий все тестом і постав шарлотку на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    Зараз читають:Лікер із чорної смородини: 10 рецептів на будь-який смак

    10. Шарлотка з вишнею на вершках

    Таке тісто буквально тане у роті!

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 280 г борошна, 120 мл жирних вершків, 100 мл молока, 0,5 ч.л. розпушувача, 180 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.

    Яйця збий з цукром і сіллю, додай вершки і молоко. А потім всип просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і добре перемішай. Виклади тісто в застелену форму, рівномірно розклади очищену від кісточок вишню і випікай шарлотку 25-30 хвилин при 180 градусах.

    11. Пишна шарлотка з вишнею на майонезі

    За цим рецептом шарлотка завжди виходить ідеальною!

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 180 г борошна, 3 ст. майонезу, 1 склянка цукру, 0,5 ч. л. розпушувача, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.

    Яйця збий з цукром і сіллю, додай майонез і перемішай до однорідності. Всип просіяне борошно і розпушувач, і ще раз перемішай. Вишню очисти від кісточок і виклади на дно застеленої форми. Залий все тестом і постав на півгодини в духовку, розігріту до 180 градусів.

    12. Шарлотка з вишнею на смальці

    Яйця можна збити за допомогою міксера чи вручну.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 300 г борошна, 2 ст. смальцю, 1 ч.л. розпушувача, 1 крапля ванільної есенції, 200 г цукру, 150 г вишні.

    Яйця збий з цукром до пишності. Додай смалець, ванільну есенцію та борошно, змішану з розпушувачем. Потім додай очищену від кісточок вишню, акуратно перемішай і викладіть тісто в змащену форму. Випікай шарлотку 25-30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    13. Шарлотка з вишнею на сироватці зі штрейзельною крихтою

    Перемішуйте тісто акуратно, але швидко.

    Тобі знадобиться:
    Для шарлотки: 3 яйця, 250 г борошна, 120 мл сироватки, 2 ст. олії, 0,5 ч.л. соди, 1 пакетик ванільного цукру, 150 г цукру, сіль на кінчику ножа, 200 г вишні.
    Для штрейзельної крихти: 20 г борошна, 20 г цукру, 20 г вершкового масла|мастила|.

    Яйця збий з цукром і сіллю до пишності. Додай олію, ванільний цукор і сироватку, змішану із содою. Всип просіяне борошно, перемішай до однорідності і виклади в застелену форму. Вишню очисти від кісточок та рівномірно розклади її на поверхню тіста. Випікай шарлотку 30 хвилин при 180 градусах, потім дістань і виклади остигати на решітку.

    Борошно, цукор та холодну олію розітріть до стану крихти. Присип готову шарлотку цією крихтою і подавай на стіл.

    14. ПП-шарлотка з вишнею

    Цей рецепт надовго затримається у твоєму меню!

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 100 г пшеничного борошна, 100 г гречаного борошна, 50 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. екстракту стевії, 0,5 ч.л. меленої кориці, 200 г вишні.

    Яйця збий до пишності . Додай розтоплену олію, екстракт стевії, корицю та обидва види борошна. Всип очищену від кісточок вишню, акуратно перемішай і виклади тісто в застелену форму. Випікай 25-30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

    Зараз читають:20 оригінальних рецептів компоту “Мохіто” на зиму

    15. Шарлотка з вишнею та яблуками

    Яблуко можна натерти на тертці або нарізати дрібно.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 180 г борошна, 200 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 яблуко, 1 жменя вишні.

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай просіяне борошно, подрібнене яблуко та очищену від кісточок вишню. Перемішайте тісто, викладіть у підготовлену форму і випікайте шарлотку півгодини при 180 градусах.

    16. Шоколадна шарлотка з вишнею

    Також можна додати трохи розчинної кави.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 220 г борошна, 100 г сметани, 1 склянка цукру, 2 ст. какао, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 крапля мигдального екстракту, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Яйця збий з цукром і сіллю, додай сметану і мигдальний екстракт. Всип борошно, змішане з розпушувачем і какао. Потім додай вишню очищену від кісточок і ретельно все перемішай. Застели форму пекарським папером, виклади тісто і постав шарлотку на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

    17. Шарлотка з яблуками, брусницею та вишнею

    Найзручніше пекти шарлотку в роз'ємній формі.

    Тобі знадобиться: 3 яйця, 150 мл молока, 200 г борошна, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. розпушувача, сіль на кінчику ножа, 1 яблуко, 1 жменю вишні, 1 жменю брусниці.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю. Додай молоко, просіяне борошно, розпушувач і перемішай тісто. Всип подрібнене яблуко, брусницю і очищену від кісточок вишню. Виклади все в застелену форму і випікай шарлотку 30 хвилин|мінути| в духовці при 180 градусах.

    18. Шарлотка з вишнею та червоною смородиною

    Додай борошно невеликими порціями.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 180 г борошна, 40 г вершкового масла|мастила|, 0,5 ч.л. розпушувача, 160 г цукру, сіль на кінчику ножа, 1 жменю вишні, 1 жменю червоної смородини.

    Яйця збий з цукром і сіллю. Додай розтоплену олію та борошно, змішану з розпушувачем. Перемішай тісто до однорідності, всип смородину та очищену від кісточок вишню. Перемішати все ще раз, викласти в застелену форму і випікати 30 хвилин при 180 градусах.

    19. Шарлотка з вишнею на кисляку

    Готовність шарлотки перевіряй, проколюючи дерев'яною шпажкою.

    Тобі знадобиться: 4 яйця, 200 г борошна, 1 склянка кислого молока, 0,5 ч.л. розпушувача, 180 г цукру, сіль на кінчику ножа, 150 г вишні.

    Приготування: Збийте яйця з цукром і сіллю. Додай кисле молоко, просіяне борошно і розпушувач. Всип очищену від кісточок вишню та акуратно перемішай тісто. Випікай шарлотку 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    20. Шарлотка з вишнею на жовтках

    Тісто виходить красивого жовтого кольору.

    Тобі знадобиться: 4 яєчні жовтки, 200 г борошна, 150 г сметани, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. соди, сіль на кінчику ножа, 1 жменю вишні.

    Змішай сметану з содою, додай жовтки , цукор, сіль і просіяне борошно, і перемішай тісто до однорідності. Вишню очисти від кісточок, виклади на дно застеленої форми та зали тестом. Випікай шарлотку в духовці 25-30 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *