Відмінна закуска до пива, основна страва до гарніру, доповнення до салатів та корисне перекушування – все це про смажені креветки на сковороді. Звичайно, можна просто викласти їх у гарячу олію і кілька хвилин підрум'янити, але все-таки ми хочемо запропонувати тобі цікавіші варіанти. Впевнені, що в цій добірці ти точно знайдеш рецепт до душі!
Зміст
1. Смажені креветки у клярі
Прекрасний хрусткий кляр – швидко та неймовірно просто.
Тобі знадобиться: 200 г креветок, 1 яйце, 3 ст. борошна, спеції.
Приготування: Приварити сирих креветок пару хвилин у киплячій воді, а варено-морожених просто очисти. Збий яйця зі спеціями. Вмочіть креветки в яйце, а потім в борошно і обсмаж їх у великій кількості олії на сковороді.
2. Смажені креветки в паніровці
Це чудовий рецепт для великих креветок, на зразок королівських.
Тобі знадобиться: 250 г очищених креветок, 100 г панірувальних сухарів, 1 яйце, 2 ст.л. муки|борошна|, 2 ст.л. соєвого соусу.
Замаринуй креветок в соєвому соусі на 15 хвилин. Обваляй їх у муці, потім – у збитому яйці, а потім – у паніровці. Обсмажити креветки у великій кількості олії до рум'яності.
3. Смажені креветки з часником та соєвим соусом
Перед подачею радимо збризкати креветки лимонним соком і посипати їх рубаною зеленню.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 3 ст. соєвого соусу, 3 ст.л. олії, 1 ч.л. вершкового масла|мастила|, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: Повністю очисти креветок і обсмаж їх на олії на сильному вогні 1-2 хвилини. Додай подрібнений часник і вершкове масло, а ще через 10 секунд влий соєвий соус і приправ за смаком. Готуй креветок ще 2-3 хвилини.
4. Смажені креветки з часником та вершковим маслом
Неймовірно рум'яні, смачні та ароматні – чудова закуска для всіх!
Тобі знадобиться: 700 г креветок, 100 г вершкового масла, 4 зубчики часнику, 40 г цибулі шалот, 20 мл лимонного соку, 5 г лимонної цедри, 20 г петрушки, спеції.
Приготування: Розтопи вершкове масло на сковороді і пару хвилин обсмаж подрібнену цибулю з часником. Додай спеції та виклади туди креветок. Готуй все разом ще 3-4 хвилини. Додай цедру, лимонний сік та рубану петрушку, перемішай і зніми з вогню.
Зараз читають:25 простих маринадів для курячих крилець
5. Смажені креветки з лаймом
Готуй креветки саме з лаймом, а не лимоном, і тоді звичний смак заграє новими фарбами!
Тобі знадобиться: 300 г креветок, по 1 ст. оливкової та вершкового масла, 2 ст.л. соку лайма, 30 мл білого вина, 2 пера зеленої цибулі, 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування: Обсмаж подрібнений часник на двох видах олії близько 30 секунд, додай очищених креветок і жар ще 2-3 хвилини. Влий вино, сік лайма та спеції, і протушкуй досі 3-5 хвилин. Зніми креветок з вогню і посип рубаною зеленою цибулею.
6. Смажені креветки у соусі теріяки
Щоб приготувати їх простіше і швидше, використовуй готовий теріак.
Тобі знадобиться: 600 г очищених креветок, 1 зубчик часнику, 3 ст. соусу теріяку, спеції.
Приготування: Обсмаж креветки з двох сторін на сковороді в розігрітій олії, приправ, додай давлений часник і соус теріяки. Жар їх ще 1 хвилину, помішуючи, і зніміть з вогню.
7. Смажені креветки із зеленню на сковороді
Візьми кілька різних видів зелені і за бажанням – додай ще пару щіток розмарину чи чебрецю.
Тобі знадобиться: 70 г вершкового масла, 500 г креветок, по 2-3 гілочки кропу, петрушки та кінзи, 0,5 ч.л. лимонного соку, спеції.
Приготування: Розтопи вершкове масло на сковороді та додай очищені креветки. Обсмаж їх пару хвилин, приправ та протушкуй 5 хвилин під кришкою на слабкому вогні. Додай рубану зелень, збризкати все лимонним соком і протушкуй ще 5 хвилин.
8. Смажені креветки з помідорами чері
Великих креветок потрібно очистити не тільки від панцирів, а й стравоходу.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, по 10 г розмарину та чебрецю, 100 г помідорів чері, 100 мл оливкової олії, 20 г часнику, 25 г базиліка, спеції.
Приготування: Подрібни базилік, трави та часник, розріж помідори навпіл, очисти креветок і змішай все разом з олією та спеціями. Залиш на 10 хвилин і потім обсмаж всі 5 хвилин на сковороді, помішуючи.
9. Смажені креветки у вершковому соусі
Ніжний вершковий соус дуже гармонійно поєднується з морепродуктами, включаючи креветки.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 50 г вершкового масла, 250 мл 20% вершків, 1 зубчик часнику, 1/4 лимона, 3 тріски паприки та інші спеції до смаку.
Приготування: Буквально по 1 хвилині обсмажити очищені креветки з двох сторін на сковороді в олії. Окремо розігрій вершкове масло, додай подрібнений часник, влий вершки, приправ соус і туші до загусання. Виклади туди креветки, протушкуй ще хвилину і збризкати все лимонним соком.
10. Смажені креветки у вершках та соєвому соусі
Ще одна чудова варіація поєднання простих інгредієнтів!
Тобі знадобиться: 800 г креветок, 200 мл 20% вершків, 3 ст. соєвого соусу, 3 зубчики часнику.
Зараз читають:15 оригінальних заправок для вінегрету
Приготування: Очисти креветок, подрібни часник і обсмаж їх разом 3-4 хвилини на олії. Влий вершки та соєвий соус, перемішай і протушкуй ще 2-3 хвилини на слабкому вогні.
11. Смажені креветки у томатному соусі з фетою
Повноцінна основна страва для романтичної вечері чи святкового столу.
Тобі знадобиться: 800 г креветок, 150 г фети або моцарели, по 10 г лимонної цедри, часнику, петрушки та чебрецю, спеції за смаком, 3 ст.л. оливкової олії, 3 ст.л. томатної пасти, 6 ст. білого вина, 1 цибулина, 1 банка помідорів у власному соку.
Приготування: Подрібніть цибулю і обсмажте її в оливковій олії. Додай подрібнений часник і смажу ще хвилину. Додай томатну пасту та подрібнені консервовані помідори, влий вино, приправ за смаком та туші соус 10 хвилин на слабкому вогні. Перетріть його через сито або збий у блендері.
Очисти креветок і обсмаж їх із лимонною цедрою на сильному вогні в оливковій олії 2 хвилини. Залий все це соусом, додай рубану зелень і протушкуй ще хвилину. Зніми страву з вогню та посип розкришеним сиром.
12. Смажені креветки у сметані на сковороді
Рекомендуємо взяти жирнішу сметану, щоб соус був ніжнішим.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 150 г сметани, 2 зубчики часнику, 4 гілочки зелені.
Приготування: Обсмажений подрібнений часник в олії 30 секунд. Додай очищених креветок і смажу приблизно 3 хвилини, помішуючи. Додай сметану, спеції та рубану зелень, і протушкуй все до загусання.
13. Смажені креветки з медом
Солодка медова глазур прикрашає багато страв, у тому числі креветки.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1 ст. меду, 0,5 ст. води, 1/4 лимона, 2 щіпки пластівців чилі, спеції.
Змішай мед з водою, залий їм очищених креветок і залиш на 15 хвилин. Обсмаж їх з двох сторін по хвилині в олії і приправ. Збризкайте лимонним соком і за бажанням ще злегка полів медом. Через 1-2 хвилини зніміть креветки з вогню.
14. Смажені креветки у гірчичному соусі
Так само смачно виходить і з гострою гірчицею, і з м'якою дижонською.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 1/2 склянки кефіру, 2 ст. гірчиці, 2 зубчики часнику, 0,5 ч.л. каррі, спеції.
Очисти креветок і обсмаж їх з двох сторін по хвилині. Влий кефір, додай гірчицю, тиск часник і всі спеції, і протушкуй 10 хвилин під кришкою. Потім відкрий кришку і смаж далі до випаровування рідини.
15. Смажені креветки у пиві на сковороді
Гарні і зі світлим, і з темним пивом, тож вибирай на свій смак!
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 100 мл пива, 2 зубчики часнику, 1/2 перцю чилі, спеції, 2 ст. рослинного масла.
Приготування: Очисти креветки, присип спеціями і обсмаж до рум'яності на сковороді з усіх боків у олії. Додай подрібнений часник і чилі, і смажу ще 1 хвилину. Влий пиво і продовжуй смажити, поки воно частково не випарується.
Зараз читають:15 салатів з манго, які готуються простіше простого
16. Смажені креветки у томатно-соєвому соусі
Дуже яскравий смак та такий самий яскравий аромат – а що ще потрібно?
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 2 ст. томатної пасти, 3 ст. соєвого соусу, 1 ч.л. італійські трави, спеції.
Злегка обсмажити креветки на розігрітій олії. Додай томатну пасту, соєвий соус, трави та спеції, і перемішай. Жар ще 2-3 хвилини, помішуючи. Зменш вогонь і ще 5 хвилин протушкуй під кришкою.
17. Смажені креветки в кокосовій паніровці
Розповідаємо, як приготувати найоригінальніше паніровку для смажених креветок!
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 3 ст. борошна, 80 мл крижаної води, 1 яйце, 60 г кокосової стружки, спеції.
Збий до однорідності воду, яйце і спеції, і додай борошно в кляр. Очисти креветки, залишаючи хвости для зручності. Вмочіть їх у кляр, обваляй у кокосовій стружці і обсмаж на сковороді з двох сторін.
18. Смажені креветки з ананасами на сковороді
Ніжний та пікантний кисло-солодкий соус для креветок, від якого всі будуть у захваті.
Тобі знадобиться: 350 г креветок, 250 г консервованих ананасів кубиком, 50 мл соєвого соусу, 100 г томатного соусу, 2 зубчики часнику, 1 ч.л. крохмалю, 1 ч.л. тертий імбир, спеції.
Приготування: Дрібно наріж часник і протушкуй його з ананасами на вершковому маслі 2-3 хвилини. Додай соєвий та томатний соуси, імбир та спеції, перемішай і протушкуй ще трохи. Розведи крохмаль у 50 мл води, влий у соус і провари 1-2 хвилини до загусання. Додай туди креветок і готуй разом ще 3 хвилини.
19. Смажені креветки в апельсиновому соусі
Пікантна цитрусова кислинка завжди чудово доповнює креветки.
Тобі знадобиться: 500 г креветок, 60 г вершкового масла, 3 зубчики часнику, 20 г петрушки, 1 апельсин, спеції.
Приготування: Дрібно порубай часник і петрушку, вичавлюй сік з апельсина і натрій 1 ст.л. цедри. Обсмажити часник півхвилини на розтопленій вершковій олії. Додай цедру, сік та петрушку, і готуй ще 3 хвилини. Виклади туди очищених креветок, приправте блюдо за смаком і готуй їх по 2 хвилини з кожного боку.
20. Смажені креветки з яйцем
Подавай готові креветки з вареним рисом або локшиною до смаку. Дуже цікава азіатська страва!
Тобі знадобиться: 250 г креветок, 2 яйця, 1,5 ст. соєвого соусу, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. кунжутної олії, 1 ст.л. тертого імбиру, 150 г зеленого горошку, 1 морква, 1 пучок зеленої цибулі.
Приготування: Вбий яйця, обсмаж тонкі млинці яєчні в ложці олії, зніми їх зі сковороди і наріж соломкою. Змішай ложку води, кунжутну олію та соєвий соус. Розігрій ще ложку олії на сковороді та обсмаж на ньому креветки з імбиром протягом 2 хвилин.
Додай зелений горошок, терту на корейській тертці моркву та рубану зелену цибулю. Жар все разом ще 1-2 хвилини. Влий соєвий соус, ще через 1 хвилину додай яйця, перемішай і зніми блюдо з вогню.
Джерело: dietcenter.com.ua