20 найкращих рецептів на 14 лютого

У особливі дні хочеться приготувати коханій людині якісь оригінальні страви – не обов'язково складні, але яскраві та смачні. Спеціально до 14 лютого ми зібрали для тебе 20 відмінних рецептів, які нікого не залишать байдужим і точно розтоплять серця!

Зміст

  • 1. Салат з яловичою мовою та огірком
  • 2. Тірамісу
  • 3. Філе горбуші у духовці
  • 4. Салат з куркою та огірком
  • 5. Запіканка з цвітної капусти під сиром
  • 6. Класична панна-котта
  • 7. Спагетті з креветками
  • 8. Салат «Нісуаз»
  • 9. Капрезе
  • 10. Торт «Червоний оксамит» на 14 лютого
  • 11. Різотто зі шпинатом
  • 12. Салат із сьомги з огірками
  • 13. Фруктовий салат із сиром Брі
  • 14. Жульєн з червоною рибою та грибами
  • 15. Сирні кульки з м'ятою та горіхами
  • 16. Шоколадний пудинг на 14 лютого
  • 17. Морський салат
  • 18. Класичний десерт «Анна Павлова»
  • 19. Відбивні зі свинини з помідорами під сиром
  • 20. Салат з тунцем та помідорами
  • 1. Салат з яловичою мовою та огірком

    Рекомендуємо заздалегідь відварити мову, тому що це займе кілька годин.

    Тобі знадобиться: 400 г яловичої мови, 350 г огірків, 3 яйця, 20 г кропу, 30 г зеленої цибулі, майонез.

    Приготування: Відвар яловичу мову, очисти і дай йому охолонути. Окремо відваріть яйця і наріжте всі інгредієнти соломкою. Подрібни кріп і зелену цибулю, і заправ салат майонезом.

    2. Тірамісу

    Улюблений італійський десерт, що ідеально підійде на 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 500 г маскарпоне, 300 мл свіжої кави, 50 мл бренді, 500 мл 33% вершків, 8 яєчних жовтків, 8 ст.л. цукру, 200 г печива савоярді, 2 ст.л. какао.

    Приготування: Змішай охолону каву та бренді. Постав на водяну баню жовтки з цукром і нагрівай, помішуючи віночком, поки маса не стане однорідною і білястою. Зніміть жовтки з водяної лазні і перемішуйте їх віночком ще близько 1 хвилини, а потім дай охолонути.

    Міксером збий до піків холодні вершки. Лопаткою змішай маскарпоне та жовтки, додай вершки і теж акуратно перемішай. Виклади чверть крему на дно форми. Обмакни савоярді в каву і виклади рівним шаром.

    Зверху додай ще чверть крему, і так повторюй шари до кінця інгредієнтів. Останнім шаром має бути крем. Прибери тіраміс на 3-4 години в холодильник і посип какао перед подачею.

    3. Філе горбуші у духовці

    Такою основною стравою можна порадувати навіть прискіпливих гурманів.

    Тобі знадобиться: 400 г філе горбуші, 1 цибулина, 1 морква, 3 ст. лимонного соку, спеції.

    Приготування: Збризкайте філе горбуші лимонним соком, натрій спеціями і залиште на півгодини. Дрібно наріж цибулю та моркву, обсмаж їх до м'якості і виклади на фольгу. Виклади горбушу на овочі, загорни фольгу в конверт і запікайте рибу 20 хвилин у духовці при 200 градусах. Після чого розгорни конверт та запікай ще 10 хвилин.

    4. Салат з куркою та огірком

    Цей легкий і свіжий салат можна приготувати дієтичним, якщо заправити йогуртом.

    Тобі знадобиться: 300 г курячого філе, 120 г твердого сиру, 1 огірок, 2 яйця, 10 г кропу, майонез.

    Приготування: Відвари курку та яйця, дай охолонути і наріж всі інгредієнти кубиком або соломкою. Додай подрібнений кріп і заправ салат майонезом.

    Зараз читають:Сніданок із червоною рибою: 15 простих рецептів на кожен день

    5. Запіканка з цвітної капусти під сиром

    Щоби провести 14 лютого максимально приємно, вибирай легкі страви.

    Тобі знадобиться: 400 г цвітної капусти, 100 г сметани, 1 яйце, 80 г твердого сиру, спеції.

    Розбери цвітну капусту на суцвіття, приправ 5 хвилин в киплячій воді, відкинь на друшляк і виклади у форму для запікання. Віночком збий сметану з яйцем та спеціями. Залий капусту цією сумішшю, засип тертим сиром і відправ на півгодини в духовку при 180 градусах.

    6. Класична панна-котта

    Неповторний вершковий смак!

    Тобі знадобиться: 250 мл 33% вершків, 125 мл молока, 50 г цукру, 8 г желатину, 1 ст. ванільного цукру.

    Розведи желатин в 50 мл води за інструкцією на упаковці. Нагрій вершки, молоко та обидва види цукру до кипіння. Зніми з вогню, а якщо використовуєш стручкову ваніль – проціди суміш. Змішай вершкову масу та желатин до розчинення желатину. Розлий панна-котту по формах і прибери в холодильник до застигання.

    7. Спагетті з креветками

    Для цього рецепту підійдуть креветки будь-якого розміру.

    Тобі знадобиться: 500 г спагетті, 300 г креветок, 3 зубчики часнику, 200 мл 30-35% вершків, 50 г пармезану, спеції, петрушка.

    Приготування: Відвари спагетті за інструкцією. Злегка обсмаж очищені креветки з подрібненим часником – буквально 2-3 хвилини. Приправ на смак, влий вершки і додай половину тертого пармезану. Протушкуй соус до розчинення сиру, виклади в нього спагетті і перемішай. Розклади пасту по тарілках, посип її пармезаном, що залишився, і рубаною петрушкою.

    8. Салат «Нісуаз»

    Салат виходить дуже ситним та замінить навіть основну страву.

    Тобі знадобиться: 2 яйця, 6 коктейльних помідорів, 10 маслин, 1/2 фіолетової цибулини, 1/2 пучка латуку, 1 огірок, 2 ст.л. консервованої квасолі, 8 анчоусів, 3 ст. оливкової олії, спеції.

    Приготування: Подрібни салатне листя, наріж помідори часточками, а цибуля – пір'ям. Довільно наріж огірок, виклади все на тарілки і додай квасолю, анчоуси та маслини. Збризкати салат оливковою олією і приправ.

    9. Капрезе

    Яскрава італійська закуска, яка гарна саме на 14 лютого та подібні свята.

    Тобі знадобиться: 3 помідори, 360 г моцарелли, 1 пучок базиліка, оливкова олія, бальзамік, мелений чорний перець.

    Приготування: Наріж помідори та моцарелу кружальцями. Виклади їх внахлест, чергуючи і розбавляючи листям базиліка. Посип меленим перцем і збризкайте закуску оливковою олією та бальзаміком.

    10. Торт «Червоний оксамит» на 14 лютого

    Спеціально до Дня святого Валентина пропонуємо нарізати коржі для торта у формі серця.

    Тобі знадобиться: 180 мл кефіру, 2 яйця, 80 мл олії, 200 г вершкового масла, 150 г цукру, 1 ст.л. какао, 220 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 0,5 ч.л. соди, 1 ч. л. червоного барвника, 2 щіпки солі, 300 г вершкового сиру, 70 г цукрової пудри, 2 ч.л. ванільного цукру.

    Приготування: Для крему зби вершковий сир за допомогою міксера. Окремо збий 120 г м'якого вершкового масла|мастила| з|із| цукровою пудрою і ванільним цукром. З'єднай обидві маси лопаткою.

    Для коржів змішай борошно, що просіює, какао, розпушувач, сіль і соду. Міксером збий вершкове масло і цукор, що залишилося. Продовжуючи збивати, поштучно додай яйця, а потім – олію. Влий кефір кімнатної температури, перемішай і додай червоний барвник. Поступово втрути суху суміш і ще раз збий тісто міксером на малих обертах.

    Зараз читають:12 незрівнянних рецептів кабачкових млинців

    Випікай три однакові коржі в духовці по 25 хвилин|мінути| при 180 градусах. Дай їм охолонути і підрівняй краю або виріж серця. За допомогою кондитерського мішка промаж коржі кремом, збери торт і покрий його зовні.

    11. Різотто зі шпинатом

    Приготування різотто вимагатиме трохи часу, але воно точно того варте.

    Тобі знадобиться: 200 г рису для різотто, 200 г шпинату, 60 г вершкового масла, 1 л овочевого бульйону, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, спеції, 30 г пармезану.

    Обсмаж подрібнений шпинат з часником на вершковому маслі близько 5 хвилин. Додай пару ложок бульйону та подрібни все за допомогою блендера. Окремо подрібни та обсмаж до золотистості цибулю. Додай до нього промитий рис, смажу ще кілька хвилин і влий половник бульйону.

    У міру того, як рис вбиратиме бульйон, поступово підливай його далі. Готуйте різотто таким чином близько 15 хвилин до готовності рису. Наприкінці додай спеції, шпинат і тертий пармезан і перемішай різотто.

    12. Салат із сьомги з огірками

    Виглядає набагато ошатніше, якщо викласти салат на тарілки за допомогою кулінарного кільця.

    Тобі знадобиться: 100 г слабосоленої сьомги, 2 огірки, 3 яйця, кріп, майонез.

    Приготування: Відвари яйця круто, відділи жовтки і розітріть їх з 1-2 ложками майонезу. Наріж білки, сьомгу та огірки кубиком, подрібни кріп, змішай салат і заправ його майонезом.

    13. Фруктовий салат із сиром Брі

    На відміну від більшості фруктових салатів це зовсім не десерт.

    Тобі знадобиться: 1 яблуко, 2 мандарини, 150 г салату Айсберг, 3-4 жмені винограду, 5 гілочок кінзи, 120 г сиру Брі, 3 ст.л. оливкової олії, 20 мл лимонного соку, 20 мл соєвого соусу, 1 ч.л. діжонської гірчиці.

    Приготування: Наріж яблуко тонкими часточками, розбери на часточки мандарини, додай половинки винограду без кісточок і виклади все на листя салату. Додай листочки кінзи та шматочки сиру. Змішай інші інгредієнти в заправку та полів нею салат.

    14. Жульєн з червоною рибою та грибами

    Підійде будь-яка червона риба – лосось, сьомга, горбуша чи форель.

    Тобі знадобиться: 300 г філе червоної риби, 1 цибулина, 300 г печериць, 350 мл 10% вершків, 100 г твердого сиру, 1 ст.л. борошна, спеції.

    Приготування: Довільно нашаткуй і обсмаж цибулю з печерицями. Додай нарізану кубиком червону рибу, смаж ще пару хвилин і додай ложку борошна. Приправ за смаком, перемішай, влий вершки та туші до загусання. Розклади жульєн по формах, посип тертим сиром і відправ на 10 хвилин у духовку при 200 градусах.

    15. Сирні кульки з м'ятою та горіхами

    Цікавий смак кульок виходить завдяки змішанню кількох видів сиру.

    Тобі знадобиться: 200 г твердого сиру, 150 г фети, 150 г сиру, 100 г волоських горіхів, 1 пучок м'яти, спеції.

    Приготування: Натрій сир на тертці, розімни фету і сир виделкою, подрібни м'яту, змішай все разом і приправ. Сформуй кульки, обваляй їх у подрібнених горіхах і відправ у холодильник.

    Зараз читають:10 корейських супів, смачніші за які ви ще не їли

    16. Шоколадний пудинг на 14 лютого

    Чудовий десерт із чарівним шоколадним смаком.

    Тобі знадобиться: 3/4 склянки цукру, 1/3 склянки какао, 3 ст. кукурудзяного крохмалю, 2 щіпки солі, 2 склянки вершків, 85 г темного шоколаду, 1,5 ч.л. ванільного екстракту.

    Змішай всі сухі інгредієнти, поступово влий вершки і вари, помішуючи, на середньому вогні до загусання. Додай ваніль та подрібнений шоколад, і помішуй далі до однорідності. Розлий пудинг по формах, дай охолонути і прибери в холодильник до застигання.

    17. Морський салат

    Якщо хочеш зробити його яскравішим, тоді додай трохи паприки в майонез для заправки.

    Тобі знадобиться: 100 г очищених креветок, 1 кальмар, 200 г крабових паличок, 2 яйця, 2 огірки, майонез.

    Відвари креветок до готовності. Одну хвилину відвари кальмара в окропі, і окремо відвари яйця. Наріж всі інгредієнти на свій смак і заправ салат майонезом.

    18. Класичний десерт «Анна Павлова»

    Важко знайти ще романтичніший десерт до 14 лютого!

    Тобі знадобиться: 4 яєчні білки, 1 щіпка лимонної кислоти, 280 г цукрової пудри, 2,5 ч.л. крохмалю, 0,5 ч.л. винного оцту, 50 г сирного сиру, 250 мл 33-35% вершків, фрукти, джем, ягоди.

    Міксером збивай білки з лимонною кислотою до піків на слабких обертах. Поступово додай 230 г цукрової пудри, продовжуй збивати і потім збільшити швидкість. Збивай білки до щільної гладкої текстури, додай крохмаль із винним оцтом і ретельно перемішай.

    За допомогою кондитерського мішка виклади меренгу у формі кошиків – спочатку дно, а потім бортики. Акуратно підрівняй. Відправ меренгу в розігріту до 200 градусів духовку і зменш температуру до 90-100 градусів. Суші кошика 1,5-2 години до готовності.

    Збий до піків холодні вершки з цукровою пудрою, що залишилася, додай сирний сир і збий ще трохи. Наповни остиглий кошик кремом і доповни десерт джемом, фруктами і ягодами.

    19. Відбивні зі свинини з помідорами під сиром

    Соковиті, рум'яні, ситні – те, що потрібно на вечерю.

    Тобі знадобиться: 600 г свинини, 2 яйця, 2 ст. борошна, 3 помідори, 100 г твердого сиру, 3 ст.л. сметани, спеції.

    Свинину наріж , відбий і приправ. Віночком зби яйця з борошном, вмочіть відбивні і злегка обсмаж їх з двох сторін. Виклади на пергамент, змасти сметаною і зверху додай кружечки помідорів. Посип тертим сиром і відправ відбивні в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

    20. Салат з тунцем та помідорами

    Завдяки яскраво-червоному кольору салат особливо доречно виглядає на 14 лютого.

    Тобі знадобиться: 240 г консервованого тунця, 125 г моцарелли, 2 помідори, 40 г базиліка, 1 зубчик часнику, по 1 ст.л. оливкової олії та лимонного соку, спеції.

    Приготування: Розріж помідори навпіл і видали водянисту м'якоть з кісточками – вона не потрібна. Наріж помідори кубиком, розімніть тунця і наріж моцареллу тонкими скибочками. Змішай олію, лимонний сік, подрібнений базилік, часник та спеції за смаком. У кулінарне кільце виклади шарами половину помідорів, тунця, половину базиліка, моцареллу, базилік і помідори, що залишився.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *