Асортимент напоїв у кав'ярнях постійно зростає, і практично всі мають свої улюблені види. На перший погляд, здається, що це особливе мистецтво. Але насправді багато рецептів кави можна приготувати і в домашніх умовах. Зібрали велику добірку відмінних ідей, для яких не потрібне спеціальне обладнання!
Зміст
1. Кава з лимоном
Для краси можеш додати до чашки тонку часточку лимона при подачі.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, цукор, 1 ч.л. лимонного соку, 80мл води.
Засип у турку каву і цукор за смаком, залий водою і доведи до кипіння на слабкому вогні. Зніми каву з вогню, влий лимонний сік, перемішай і проціди напій у чашку.
2. Віденська кава
Один з найзнаменитіших кавових напоїв у світі, який дуже просто готується.
Тобі знадобиться: 2 шматочки чорного шоколаду, 30 мл жирних вершків, 1-2 ч.л. цукру, 1 ч. л. меленої кави, 70 мл води.
Приготування: Зваріть каву з водою будь-яким зручним способом. Додай цукор за смаком та перелий напій у келих. Збий вершки в піну і прикрась нею каву. Посип тертим шоколадом.
3. Імбирна кава з молоком
Коли хочеться чогось максимально зігріває, спробуй цей рецепт.
Тобі знадобиться: 1 ч.л. меленої кави, 50 мл води, 1 ч.л. цукру, 1/3 ч. л. меленого імбиру, 80 мл молока.
Приготування: Всип у турку мелену каву, цукор та імбир. Залий водою та нагрій на слабкому вогні практично до кипіння. Зніми каву з плити, перелий у чашку і часткою гарячим молоком.
4. Сирна кава
Також можна взяти плавлений сир, маскарпоне, рикотту або інший м'який вигляд.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 100 мл води, 50 мл 10% вершків, 50 г вершкового сиру, 0,5 ч.л. цукрової пудри, 1 щіпка солі.
Зараз читають:20 простих способів приготувати варення з винограду
Приготування: Звари мелену каву з водою, дай йому 1 хвилину настоятися і процідити. Блендером збий гарячі вершки, вершковий сир, сіль та цукрову пудру. Влий туди каву, знову збий і розлий напій по чашках.
5. Кава раф
Раф відрізняється великою кількістю вершків, тому буває досить жирний.
Тобі знадобиться: 80 мл еспресо, 2-4 ч.л. ванільного цукру, 300 мл вершків.
Приготування: У готовий еспресо додай ванільний цукор за смаком і влий гарячі вершки середньої жирності. Збий все разом капучинатором і перелий у чашку.
6. Ірландська кава
Це алкогольний напій з кавою, але він чудово зігріває холодними вечорами.
Тобі знадобиться: 45 мл ірландського віскі, 120 мл міцної кави, 15 мл цукрового сиропу, 45 мл жирних вершків.
Приготування: Збий теплі вершки будь-яким доступним способом. Налий у келих гарячу каву, цукровий сироп та віскі, акуратно перемішай. Зверху влий шар збитих вершків.
7. Кава мокко
Замість карамельного сиропу можеш використовувати будь-який інший на власний розсуд.
Тобі знадобиться: 60 мл міцної кави, 30 г молочного шоколаду, 180 мл молока, 20 мл карамельного сиропу.
На дно чашки засип тертий шоколад і влий карамельний сироп. Залий все гарячою кавою, але не перемішуй. Зби тепле молоко в піну і вили його останнім шаром.
8. Медова кава
Залежно від бажаної насолоди, візьми більше або менше меду.
Тобі знадобиться: 100 мл міцної кави, 150 мл молока, 1 ст. меду.
Приготування: Додай мед у чашку з кавою та перемішай. Зби тепле молоко в піну і часткою його зверху.
9. Латте
У улюблений латте можна додати карамель, мед, сироп, топінг або варення.
Тобі знадобиться: 150 мл жирного молока, 50 мл міцної кави.
Приготування: Нагрій молоко і зби його до пишної піни. Влий частину молока без пінки в келих, потім акуратно тонким струмком влий каву. Перемішай за бажанням. Зверху влий шар молочної піни.
10. Капучіно в домашніх умовах
Посип його корицею або тертим шоколадом – і буде не гірше, ніж у кафе.
Зараз читають:20 салатів з гарбуза, які урізноманітнять твій раціон
Тобі знадобиться: 100 мл міцної кави, 150 мл молока.
Приготування: Звари та проціди каву, перелий її в теплу чашку. Нагрій молоко, зби в піну і акуратно залий зверху.
11. Пряна марокканська кава
Така кава найкраще йде саме в холодну пору року.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. кави у зернах, 2 бутони гвоздики, 1 ст.л. кориці, 4 коробочки кардамону, 0,25 ч.л. мускатного горіха, 0,25 ч. л. меленого імбиру, цукор, молоко.
Приготування: У кавомолці подрібни каву з усіма спеціями. Засип все в турку, залий водою і доведи майже до кипіння на слабкому вогні. Зніми з вогню, залиш на 20-30 секунд і знову нагрій до появи піни. Повторіть так 3-4 рази. Процідити каву в чашку і додати цукор чи молоко.
12. Кава з какао та згущеним молоком
Ласунам радимо прикрасити напій збитими вершками та тертим шоколадом.
Тобі знадобиться: 150 мл води, 2 ч. л. меленої кави, 1 ч.л. какао, 2 ст. згущеного молока, 2 щіпки коріандру.
Приготування: Приготуй каву з какао та коріандром у воді. Вили половину напою в чашку, додай згущене молоко і перемішай. Зверху влий каву, що залишилася, і подавай.
13. Кава гляса
Холодний літній кави з кулькою улюбленого морозива.
Тобі знадобиться: 500 мл свіжозвареної кави, 120 г морозива, 6 кубиків льоду, цукор.
Приготування: У каву додай цукор за смаком і розлий його по келихах. Додай кубики льоду та зверху виклади кульки морозива.
14. Холодна в'єтнамська кава
В азіатських країнах каву найчастіше п'ють холодною.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 150 мл води, лід, 2 ст.л. згущеного молока.
Приготування: Зваріть каву будь-яким доступним способом. Вилий у склянку згущене молоко, засип лід і залий каву зверху. Акуратно все перемішай довгою ложкою.
15. Кава з халвою
Чарівне поєднання смаків, перед яким неможливо встояти.
Тобі знадобиться: 50 г халви, 2 ч. л. меленої кави, 100 мл води, 50 мл молока.
Приготування: Виделкою розімні халву, додай тепле молоко і злегка зби їх блендером. Звари каву, влий її в теплу чашку і зверху залий молоком з халвою.
Зараз читають:12 шикарних рецептів желе з вишні з желатином
16. Кава на молоці
Замість звичайного молока можна використовувати топлене або рослинне.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, цукор, 150 мл молока, 2 щіпки кориці.
Приготування: Засип у турку каву, корицю та цукор за смаком. Залий холодним молоком, перемішай і нагрій до появи пінки на слабкому вогні. Зніми з плити, почекай поки пінка осяде і знову нагрій до її появи. Повторіть це 3-4 рази, дай кави 1 хвилину постояти, щоб гуща осіла, і перелий у чашку.
17. Кава з жовтком
Незвичайний турецький рецепт кави з яєчною пінкою.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 150 мл води, 1 яєчний жовток, 0,5 ст. цукрової пудри.
Приготування: Звари каву, додай цукор за бажанням і перелий у келих. Міксером збий жовток із цукровою пудрою в густу піну. Виклади піну зверху на каву, що трохи охолола.
18. Лавандова кава
Оригінальний кавовий напій, який сподобався багатьом у всьому світі.
Тобі знадобиться: 10 г меленої кави, 10 г цукру, 30 мл води, 100 мл 10% вершків, 1 г сухої лаванди.
За допомогою кавомолки подрібни лаванду з цукром у пудру. Зварити 30 мл еспресо. Нагрій вершки, змішай все разом і збий за допомогою блендера або капучинатора. Перелий у келих.
19. Горіхова кава
Замість арахісової пасти можеш скуштувати й інші види.
Тобі знадобиться: 2 ч.л. меленої кави, 200 мл води, 1 ст.л. арахісової пасти, цукор, 120 мл молока.
Приготування: Звари каву, розлий її по чашках і всип цукор за смаком. Додай арахісову пасту та ретельно перемішай. В останню чергу – влий гаряче молоко і знову перемішай.
20. Кава бамбл
Він же – кава з апельсиновим соком. Яскравий, бадьорий і дуже гарний!
Тобі знадобиться: 6 ч.л. меленої кави, 500 мл води, 2 апельсини, 4-6 ст.л. цукру, сироп на смак.
Кава приготуй і проціди, додай цукор до смаку. Відіжміть сік з апельсинів. Налий у келихи трохи сиропу, а на нього – апельсиновий сік. Зверху акуратно влий каву тонким струмком по краю келиха. Залиш напій шарами або перемішай.
Джерело: dietcenter.com.ua