20 дивовижних рецептів із рисовим молоком

Зараз так багато альтернатив звичайному молоку, що можна довго вибирати і не повторюватись. Рисове молоко по праву можна назвати одним із найуніверсальніших, і все завдяки його нейтральному смаку. Ділимося з тобою 20 найкращими рецептами, що з нього можна приготувати!

Зміст

  • 1. Млинці на рисовому молоці та рисовому борошні
  • 2. Манна каша на рисовому молоці
  • 3. Панна-котта на рисовому молоці з полуницею
  • 4. Печиво на рисовому молоці та тахіні
  • 5. Картопляне пюре з рисовим молоком
  • 6. Овочевий суп-пюре з рисовим молоком
  • 7. Маффіни зі шпинатом та морквою на рисовому молоці
  • 8. Млинці на рисовому молоці без яєць
  • 9. Апельсиновий смузі з рисовим молоком
  • 10. Вівсянка з яблучним пюре на рисовому молоці
  • 11. Овсяноблін на рисовому молоці
  • 12. Морквяний крем-суп із рисовим молоком
  • 13. Чіа-пудинг з рисовим молоком та манго
  • 14. Ягідна смузі з рисовим молоком
  • 15. Морквяний пиріг на рисовому молоці
  • 16. Смузі зі шпинату на рисовому молоці
  • 17. Солодкий омлет із рисовим молоком
  • 18. Овочевий суп зі шпинатом та рисовим молоком
  • 19. Смузі з рисовим молоком та фініками
  • 20. Арахісове морозиво з бананами та рисовим молоком
  • 1. Млинці на рисовому молоці та рисовому борошні

    Цікава інтерпретація класичного рецепту.

    Тобі знадобиться: 2 склянки рисового молока, 200-220 г рисового борошна, 1 ст. цукру чи замінника, 3 ст.л. рослинної олії, 2 яйця, 2 щіпки солі.

    Приготування: Віночком збий яйця з цукром та сіллю. Продовжуючи збивати, влий рисове молоко, а потім додай борошно і перемішай тісто. Додай олію, дай тісту півгодини відпочити і обсмаж тонкі млинці на змащеній сковороді.

    2. Манна каша на рисовому молоці

    Говорячи про прості та повсякденні страви, потрібно обов'язково відзначити це!

    Тобі знадобиться: 250 мл рисового молока, 4 ст. манки, 2 щіпки солі, 1 ст.л. цукру.

    Приготування: Закип'яти рисове молоко із сіллю та цукром. Постійно помішуючи, додай манку, і проварити кашу 2-3 хвилини на слабкому вогні.

    3. Панна-котта на рисовому молоці з полуницею

    Прикрась її свіжими ягодами, листочками м'яти та насінням чиа.

    Тобі знадобиться: 650 мл рисового молока, 0,3 ч.л. ваніліну, 60 г сиропу агави, 5 ягід полуниці, 50 мл полуничного соку, 40 г желатину, 280 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією. Змішай рисове молоко, ванілін та сироп агави. Проварити цю масу пару хвилин, трохи остудити і змішати з 2/3 желатину.

    Розлий по келихах і прибери в холодильник на кілька годин. Окремо змішай желатин, що залишився, з полуничним соком. Виклади на панна-котту нарізану полуницю, зали її полуничним желе і прибери в холодильник до застигання.

    4. Печиво на рисовому молоці та тахіні

    Рецепт здається непростим, але це лише здається.

    Зараз читають:20 чудових рецептів, що приготувати влітку на вечерю

    Тобі знадобиться: 100 г кокосової олії, 100 г тахіні, 100 г цукру, 60 г коричневого цукру, 55 мл рисового молока, 1 ч.л. розпушувача, 2 щіпки соди, 2 щіпки ваніліну, 100 г гіркого шоколаду, 0,5 ч.л. соди, 165 г борошна, 20 г кукурудзяного крохмалю.

    Приготування: Змішай розтоплену олію, тахіні, обидва види цукру та рисове молоко. Додай сіль, розпушувач, соду, ванілін та рубаний шоколад.

    В кінці додай муку|борошно| з|із| кукурудзяним крохмалем, вимішай і прибери тісто на півгодини в холодильник. Після чого сформуй невелике плоске печиво, виклади його на пергамент і випікай у духовці 6-10 хвилин при 180 градусах.

    5. Картопляне пюре з рисовим молоком

    Відмінний спосіб приготувати ніжне картопляне пюре, але без молока та вершків.

    Тобі знадобиться: 1 кг картоплі, 100 мл рисового молока, 30 мл олії, спеції.

    Приготування: Наріж картоплю, відвари її до готовності та злий воду. Додай тепле рисове молоко, олію та спеції за смаком, і розімни пюре товкачем.

    6. Овочевий суп-пюре з рисовим молоком

    Цей рецепт чудовий ще й незвичайним способом приготування.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рисового молока, по 100 г цвітної капусти, картоплі, печериць, моркви, цибулі-порею та болгарського перцю, 3 зубчики часнику, спеції.

    Приготування: Наріж всі овочі, гриби та часник, приправ та запікання в рукаві в духовці близько 35 хвилин при 180 градусах. Подрібни овочі блендером і влий рисове молоко до бажаної консистенції. Доведи суп до кипіння та зніми з вогню.

    7. Маффіни зі шпинатом та морквою на рисовому молоці

    Хто сказав, що мафіни обов'язково мають бути солодким десертом?

    Тобі знадобиться: 200 г цільнозернового борошна, 30 г льняного борошна, 70 г кукурудзяного борошна, 30 г гречаного борошна, 2 моркви, 1 цибулина-шалот, 30 г маринованого халапеньо, 5 пучок шпинату, 1 мл 20 г сиропу агави, 1 щіпка солі, 1 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. соди.

    Приготування: Натрій моркву, дрібно наріж цибулю і халапеньо, і подрібни шпинат. Змішай всі сухі інгредієнти з овочами та зеленню. Окремо змішай рідкі інгредієнти, з'єднай обидві маси та перемішай. Виклади тісто у формочки для маффінів і випікай 20 хвилин у духовці при 180 градусах.

    8. Млинці на рисовому молоці без яєць

    Пісні млинці для тих, кому не хочеться відмовлятися від улюбленої страви.

    Тобі знадобиться: 500 мл рисового молока, 250 г борошна, 1 ст. розпушувача, 2 ст.л. олії, 1 ст.л. цукру, 1 щіпка солі.

    Приготування: Змішай віночком рисове молоко, олію, цукор та сіль за смаком. Поступово додай просіяне борошно з розпушувачем. Перемішай тісто до однорідності, дай йому трохи відпочити і смаж тонкі млинці на змащеній сковороді.

    9. Апельсиновий смузі з рисовим молоком

    Обов'язково використовуй свіжий сік, краще з м'якоттю.

    Тобі знадобиться: 1 склянка рисового молока, 1 склянка апельсинового соку, 2 щіпки ваніліну, 1 банан.

    Зараз читають:20 смузі з молоком, які неодмінно здивують

    Приготування: Очисти та наріж банан. Збий усі інгредієнти у блендері до однорідності.

    10. Вівсянка з яблучним пюре на рисовому молоці

    Чудовий та корисний сніданок, особливо для дітей.

    Тобі знадобиться: 250 г яблучного пюре, 100 мл рисового молока, 3 ст. вівсяні пластівці, кориця.

    Приготування: Збий у блендері яблучне пюре, рисове молоко та 2 ложки вівсяних пластівців. Посип все пластівцями, що залишилися, і корицею при подачі.

    11. Овсяноблін на рисовому молоці

    Овсяноблін хороший тим, що в нього можна загорнути будь-яку начинку.

    Тобі знадобиться: 100 мл рисового молока, 50 мл аквафаби, 1 банан, 200 г вівсяного борошна.

    Приготування: Подрібни банан у блендері і змішай його з рисовим молоком та аквафабою. Додай вівсяне борошно, перемішай і обсмаж великий млинець на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

    12. Морквяний крем-суп із рисовим молоком

    Любителі гострих страв можуть посипати крем-суп пластівцями чилі під час подачі.

    Тобі знадобиться: 300 г моркви, 1 цибулина, 2 см імбиру, 0,5 ч.л. каррі, 200 мл рисового молока, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю та імбир, і обсмаж їх 5-7 хвилин. Додай нарізану моркву та залий все водою, щоб вона покривала овочі. Провари 20-30 хвилин до м'якості моркви, додай карі, спеції та рисове молоко. Знову доведи суп до кипіння та подрібни його блендером.

    13. Чіа-пудинг з рисовим молоком та манго

    Чіа-пудінги останнім часом стали дуже модними, і не просто так.

    Тобі знадобиться: 300 мл рисового молока, 45 г насіння чиа, 400 г манго, мед, 8 г какао.

    Приготування: Змішай рисове молоко, какао і насіння чіа, і залиши все на 40 хвилин під кришкою. Потім перемішай і прибери заготівлю на 4-5 годин у холодильник. Окремо подрібни в блендері м'якоть манго, якщо потрібно – додай цукор до смаку. Знову перемішай шоколадну частину і виклади обидві маси шарами в стаканчики.

    14. Ягідна смузі з рисовим молоком

    Щоб зробити смузі поживнішим – додай ложку чиа, горіхів або вівсянки.

    Тобі знадобиться: 160 мл рисового молока, 1 банан, 200 г полуниці, по 50 г малини, чорниці та смородини.

    Приготування: Очисти та наріж банан, а з ягоди – обірви листочки та гілочки. Збий все в блендері, додай рисове молоко і знову збий.

    15. Морквяний пиріг на рисовому молоці

    За бажанням можна просочити його яким-небудь улюбленим сиропом.

    Тобі знадобиться: 200 г моркви, 110 мл рисового молока, 170 г манки, 1 яйце, 70 г цукру, 1 щіпка ваніліну, 1 щіпка солі, 55 мл олії, 6 г розпушувача, 2 ст.л. кокосової стружки.

    Приготування: У блендері подрібни моркву з яйцем, цукром, сіллю, олією та теплим рисовим молоком. Додай інгредієнти, що залишилися, перемішай тісто, залиш його на 20 хвилин і вили в форму. Випікай пиріг у духовці близько 40 хвилин|мінути| при 180 градусах.

    Зараз читають:15 простих способів приготувати баклажани на мангалі

    16. Смузі зі шпинату на рисовому молоці

    Вітамінний зелений смузі, який легко замінить швидке перекушування.

    Тобі знадобиться: 50 г шпинату, 1 ст. насіння чіа, 1 банан, 150 мл рисового молока.

    Приготування: Подрібни насіння чиа, промий і просуши шпинат, а банан – очисти і наріж. Збий усі інгредієнти у блендері.

    17. Солодкий омлет із рисовим молоком

    Цей омлет готується у духовці, щоб зробити його менш калорійним.

    Тобі знадобиться: 2 яблука, 3 яйця, 100 мл рисового молока, 1 ст. муки|борошна|, 0,3 ч.л. розпушувача, кориця, цукор.

    Приготування: Очисти та дрібно наріж яблука. Злегка обсмаж їх з корицею та цукром до смаку, і дай охолонути. Віночком збий яйця з рисовим молоком, борошном та розпушувачем. Виклади яблука у форму, залий їх омлетом і відправ у духовку на 10 хвилин при 170 градусах. Збільши температуру до 200 градусів та запікай омлет ще 15 хвилин.

    18. Овочевий суп зі шпинатом та рисовим молоком

    Оригінальна імпровізація на тему азіатської кухні. Вибирай молоко без доданого цукру.

    Тобі знадобиться: 800 мл води, 200 мл рисового молока, 2 картоплини, 1/2 цибулини, 1 морква, 1 стебло селери, 150 г печериць, 1 зубчик часнику, 90 г шпинату, спеції.

    Приготування: Подрібни цибулю, селеру і моркву, і обсмаж їх до золотистості. Додай нарізані печериці, часник та спеції та протушкуй 5 хвилин. Додай нарізану картоплю, залий окропом і провари 15 хвилин. Влий рисове молоко, приправ суп і знову доведи до кипіння. Додай шпинат і провари ще 2 хвилини.

    19. Смузі з рисовим молоком та фініками

    Незвичайний смузі з таким самим незвичайним смаком!

    Тобі знадобиться: 100 мл рисового молока, 4 фініки, кориця.

    Приготування: Видалити з фініків кісточки, замочіть м'якоть у теплій воді на 5 хвилин і подрібніть у блендері. Додай рисове молоко і корицю, і зби все разом.

    20. Арахісове морозиво з бананами та рисовим молоком

    Найсмачніше веганське морозиво без яєць та лактози.

    Тобі знадобиться: 4 банани, 100 г гіркого шоколаду, 100 мл рисового молока, 2 ч.л. меду, 60 г арахісової пасти, 30 г арахісу, 200 мл кокосових вершків, 30 г какао, 30 г цукру.

    Приготування: Заздалегідь очисти, наріж і заморозь банани. Подрібни їх у блендері з рисовим молоком, арахісовою пастою та медом. Додай половину рубаного шоколаду та рубаний арахіс. Виклади заготовку у форму та прибери на 2-3 години в морозилку.

    Нагрій кокосові вершки з цукром і какао, і додай рубаний шоколад, що залишився. Застуди цей соус і полей їм морозиво під час подачі.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *