20 десертів із малини, які зможе приготувати кожен

Малина дуже хороша як сама по собі, так і в складі інших страв, а особливо різних солодощів. Зібрали для тебе велику вибірку рецептів, які десерти можна приготувати з малини. Бери собі на замітку!

Зміст

  • 1. Малинове морозиво зі згущеним молоком
  • 2. Мус з малини та авокадо
  • 3. Сирно-малинове суфле
  • 4. Малиновий крем
  • 5. Малиновий мус із манкою
  • 6. Конфітюр із малини
  • 7. Малиновий зефір
  • 8. Сорбет з малини
  • 9. ПП цукерки з малиною
  • 10. Малинове повидло
  • 11. Сирні цукерки з малиною
  • 12. Малиновий мармелад
  • 13. Пастила з малини
  • 14. Малиновий чізкейк без випічки
  • 15. Сирки з малиною у шоколаді
  • 16. Швидкий трайфл із малиною
  • 17. Сирна панна-котта з малиною
  • 18. Семіфреддо з малиною та фісташками
  • 19. Персики, фаршировані сиром та малиною
  • 20. Рулет з лаваша з сиром та малиною
  • 1. Малинове морозиво зі згущеним молоком

    Легке малинове морозиво. І лише з трьох інгредієнтів!

    Тобі знадобиться: 300 г малини, 200 мл згущеного молока, 300 мл 33% вершків.

    Приготування: Подрібніть малину блендером і перетріть її через сито. Додай згущене молоко і збий все разом. Відправ суміш у холодильник на 1 годину. Зби вершки до стійких піків, додай малинове пюре і зби все разом. Виклади морозиво у контейнер і прибери у морозилку до застигання. У перші 3 години – збивай його щогодини.

    2. Мус з малини та авокадо

    Пісний ПП мус на швидку руку.

    Тобі знадобиться: 1 авокадо, 180 г малини, 2-3 ст. меду.

    Перебери малину, очисти авокадо і відправ все в блендер. Зби мус до однорідності і відправ його на кілька годин в холодильник.

    3. Сирно-малинове суфле

    Рекомендуємо взяти сюди м'який сир.

    Тобі знадобиться: 300 г сиру, 100 мл молока, 15 г желатину, 200 г малини, підсолоджувач.

    Приготування: Малину подрібніть блендером або перетріть через сито. Збий її з сиром і підсолоджувачем. Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці, влий його в сир і знову збий. Розлий суфле по формах і прибери в холодильник.

    4. Малиновий крем

    Використовуй його для торта або подавай у келихах як окремий десерт.

    Тобі знадобиться: 180 г малини, 400 мл молока, 2 ст. борошна, 1 яйце, 120 г цукру.

    Приготування: Подрібніть і перетріть малину через сито. Міксером зби яйце і цукор до пишності, додай борошно і влий половину молока. Молоко, що залишилося, доведи до кипіння і тонким струмком влий до яйця, помішуючи. Доведи все до кипіння і додай малинове пюре. Провар крем до перших бульбашок, зніми з вогню, накрий плівкою в контакт і дай охолонути.

    5. Малиновий мус із манкою

    Прикрась готовий десерт цілими ягодами та листочками м'яти.

    Тобі знадобиться: 200 г малини, 400 мл води, 50 г цукру, 50 г манки.

    Зараз читають:20 рецептів з устричним соусом, перед якими складно встояти

    Приготування: Товщиною розімні малину зі 100 мл води і перетріть через сито. Залий макуху водою, що залишилася, доведи до кипіння, проварити відвар 1 хвилину і проціди. Змішай відвар, сік та цукор. Знову доведи до кипіння, всип манку і провари кашу до густини, помішуючи. Дай каші охолонути, міксером зби її до світлої пишної маси, розклади по келихах і прибери в холодильник.

    6. Конфітюр із малини

    Солодкий і густий конфітюр, який буквально тане у роті.

    Тобі знадобиться: 1,5 кг малини, 1/2 лимона, 750 г цукру.

    Приготування: Подрібніть малину в пюре і перетріть її через сито. Додайте цукор і лимонний сік, доведіть до кипіння і проваріть конфітюр 5 хвилин. Дай йому повністю охолонути і проварити ще 5 хвилин. Подавай до столу або закатай у стерилізовані банки.

    7. Малиновий зефір

    Яскравий та смачний зефір легко можна зробити навіть у домашніх умовах.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 50 г цукрової пудри, 1 яєчний білок, 450 г цукру, 120 мл води, 6 г агар-агару.

    Приготування: Проварити малину і 200 г цукру до розчинення цукру, подрібніть блендером і перетріть через сито. Збий 200 г малинового пюре, що вийшов, з яєчним білком до пишної щільної маси.

    Змішай воду, агар-агар і 250 г цукру, проварити до загусання сиропу і тонким струмком влий його в білкову масу, помішуючи. Збий все ще раз до густини і за допомогою кондитерського мішка виклади зефір на пергамент. Посип зефір цукровою пудрою і залиши до застигання.

    8. Сорбет з малини

    Ще один хороший рецепт пісного малинового десерту без молока та яєць.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 80 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю, 10 г ванільного цукру, 2 ст. лимонного соку, 150мл води.

    Приготування: Подрібніть малину в пюре і перетріть її через сито. Залий макуху 100 мл води, доведи до кипіння і проварити кілька хвилин. Процідити відвар, додати весь цукор і довести до кипіння.

    Розмішай крохмаль у 50 мл води, влий його у відвар і провари ще трохи до густоти, помішуючи. Змішай малинове пюре, відвар та лимонний сік. Відправ сорбет у морозилку на 3-5 годин, і за цей час – 2-3 рази перебий його блендером.

    9. ПП цукерки з малиною

    Ніякого цукру чи молока – тільки кероб та натуральна какао-масло.

    Тобі знадобиться: 3 ст. кероба, 0,5 ч.л. меду, 50 г малини, 50 г какао-олії.

    Розтопи какао-масло на водяній бані, додай кероб з медом і перемішай. Розлий масу по формах, виклади малину в кожну з них і залий зверху шоколадом. Прибери цукерки у холодильник.

    10. Малинове повидло

    Чудові самостійні ласощі до чаю, так що спробуй при нагоді.

    Зараз читають:20 відмінних рецептів коктейлів з Мартіні

    Тобі знадобиться: 2 кг малини, 1 кг цукру.

    Приготування: Відіжміть з малини сік будь-яким зручним способом. Додай цукор, перемішай і залиште на 1 годину. Доведи суміш до кипіння і вари повидло близько 1 години на слабкому вогні, періодично помішуючи. Розлий повидло по стерилізованих банках і закатай.

    11. Сирні цукерки з малиною

    Готуються дуже легко і містять лише натуральні продукти.

    Тобі знадобиться: 200 г малини, 150 г сиру, 10 г желатину, 3 ст. цукру, 70 мл води, кокосова стружка.

    Блендером подрібни малину в пюре і перетрій через сито. Додай сир із цукром і знову збий все до однорідності. Розведи желатин у воді, додай його до малини та перемішай. Вилий масу у форму, відправ у холодильник до застигання і наріж цукерки на шматочки. Обваляй їх у кокосовій стружці.

    12. Малиновий мармелад

    Готовий мармелад можна обваляти у цукровій пудрі, щоб він не злипався.

    Тобі знадобиться: 500 г малини, 200 г цукру, 20 г желатину, 100 мл води.

    Розведи желатин у воді за інструкцією на упаковці. Перетріть малину через сито, додай цукор і доведи сік до кипіння. Влий желатин, перемішай до розчинення і зніми з вогню. Вилий мармелад у застелену плівкою форму, прибери в холодильник до застигання і потім наріж на шматочки.

    13. Пастила з малини

    Зберігайте пастилу в герметичних скляних контейнерах або банках.

    Тобі знадобиться: 1 кг малини, 150 г цукру.

    Протушкуй малину 10-15 хвилин і перетри її через сито або просто подрібни блендером. Додай цукор і провари пюре 30-40 хвилин до густини. Вилий малинове пюре на пергамент і суші пастилу в сушарці або відкритій духовці при 70 градусах близько 7-8 годин.

    14. Малиновий чізкейк без випічки

    Додатково можна залити готовий чізкейк шаром малинового желе.

    Тобі знадобиться: 150 г пісочного печива, 100 г вершкового цукру, 250 г сирного сиру, 150 г 20% сметани, 120 г цукрової пудри, 1 щіпка ваніліну, 200 г малини, 10 г желатину.

    Приготування: Подрібни печиво в крихту, змішай його з|із| розтопленим маслом|мастилом| і утрамбуй у форму. Відправте основу в холодильник. Блендером збий сир, сметану, ванілін і цукрову пудру.

    Перетріть малину через сито і змішай 150 г малинового пюре з желатином. Нагрій його до розчинення і влий у сирну масу, помішуючи. Ретельно все перемішай та виклади на основу. Забери чізкейк у холодильник до застигання.

    15. Сирки з малиною у шоколаді

    Домашній сирний сирок, який у рази кращий за покупний.

    Тобі знадобиться: 100 г чорного шоколаду, 250 г сиру, 1 щіпка ваніліну, 50 г малини, 3 ст. цукру.

    Приготування: Розтопи шоколад, густо змасти їм силіконові формочки і відправь в морозилку. Блендером збий сир, цукор та ванілін. Виклади цю масу у формочки із застиглим шоколадом, додай у кожну з них ягоди малини та закрий сиром. Змасти все шоколадом і відправ сирки в морозилку ще на півгодини.

    Зараз читають:20 оригінальних соусів із помідорів на зиму

    16. Швидкий трайфл із малиною

    Гарний листковий десерт, і готується лише за 10-15 хвилин.

    Тобі знадобиться: 200 г шоколадного печива, 200 г малини, 100 г цукру, 200 мл 35% вершків.

    Приготування: До малини додай 50 г цукру і трохи протушкуй. Поломай шоколадне печиво на шматочки. Міксером збий вершки з цукром, що залишився, до піків. Шарами виклади в келихи вершки, малину, печиво – і так само повтори шари ще кілька разів. Прибери трайфли в холодильник на пару годин і потім прикрась до смаку.

    17. Сирна панна-котта з малиною

    Цікава варіація класичного італійського десерту.

    Тобі знадобиться: 3 склянки малини, 200 г вершкового сиру, 6 ст. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, 2,5 ч.л. желатину, 1/4 склянки молока, 1/4 склянки жирних вершків.

    Приготування: Малину подрібни в пюре і перетрій через сито. Міксером зби вершковий сир з двома видами цукру, додай малину і знову збий. Розведи желатин у молоці, змішай все з вершками та нагрій до розчинення. Перетріть вершкову масу через сито, додай її до сирної і перемішай. Розлий заготовку по формах і відправ у холодильник.

    18. Семіфреддо з малиною та фісташками

    Вся родина точно буде у захваті!

    Тобі знадобиться: 500 г маскарпоне, 4 яйця, 350 г малини, 6 ст. цукру, 120 г фісташок.

    Відділи жовтки і міксером зби їх з цукром. Додай маскарпоне, знову збий і втрути рубані фісташки. Зби білки до піків і лопаткою втрути їх до сирної маси. Додай туди ж малину, вили суміш у форму і відправ в морозилку на 5-6 годин.

    19. Персики, фаршировані сиром та малиною

    Фруктовий десерт без випічки, варіння чи інших складних процесів.

    Тобі знадобиться: 2 персики, 100 г сиру, 50 г волоських горіхів, 1 ст.л. молока, 2 ч. л. меду, 2 жмені малини, тертий шоколад.

    Приготування: Розріж персики навпіл і видали кісточки. Блендером збий сир, мед і молоко, додай рубані горіхи і наповни половинки персиків цією начинкою. Виклади малину, полей все медом і посип шоколадом.

    20. Рулет з лаваша з сиром та малиною

    Ще один найпростіший рецепт у скарбничку малинових десертів!

    Тобі знадобиться: 1 аркуш лаваша, 150 г сиру, 1 яйце, 100 г малини, 1 ст.л. сметани, 2 ст. цукру.

    Блендером збий сир з цукром, сметаною, яєчним білком і половиною жовтка. Виклади приготовану начинку на лаваш, зверху додай малину і зверни закритий рулет. Змасти його жовтком, що залишився, і відправь на 15 хвилин в духовку при 180 градусах.

    Джерело: dietcenter.com.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *